Türkiye burnumda tütüyor

Mesele size basarabilirsiniz demek degil ki. Bizim giden akrabalar da "sogan ekmek yeriz" dedi. Hatta bizim dönmek istediklerini kisiandigimizi bile düsündüler. Halbuki biz iyi hazirlanip öyle gidin dedik, cünkü ekonomik sartlar zor su anda. Ön hazirlik cok önemli, sonradan zorlanmamak adina. Yoksa Türkiyede herkes nasil yasiyorsa sizde yasarsiniz. Isinizi önden arastirip ayarlamaya calisin. Ev konusunda ön arastiri yapip onun parasini ayri hazirlayin. Ayni sekilde mobilya icin para. Nerde mutlu olacaksaniz orda yasayin, ama zora düsmemek adina iyi planlayin.

Valla değiş tokuş yapma şansımız olsa da değiştirsek sizinle :) Şaka bir yana sizi anliyorum bir dönem yurtdisinda yaşadım evet o kültürümüzden farklı yerde mutlu olmaya cabaliyorsunuz bu çaba belki yorucu geliyor ancak değişime açık olabilirseniz bunu asabilirdiniz. Ancak siz zaten halihazırda orda doğmuş büyümüş birisisiniz yaşınızda var olsaydı şimdiye olurdu. Sorunuza gelirsek üzgünüm ama 950.000 bin sıfırdan başlamak için yetersiz. 25 bin maaşla teklif aldım diyorsunuz karı koca toplam 50 60 bin alsanız ucu ucuna zar zor yeter. Orda 5000 EUR aliyoruz diyorsunuz fazla fazla yetiyor demişsiniz. Öyle hesap edin. Ama vatandaşlık var deneyin görün bu da şansınız.

Babamin 5 yil once 300bine aldigi dairenin ederi simdi 3 milyon. Vadeliden para kazanabilmek icin enflasyonun cok dusuk olmasi lazim.

Son düzenleme:
5 yıllık kiraciyim 700 ile girmiştim 4 bine çıktı suan..çocuklarım devlet anaokuluna gidiyor ayrıca haftada 1 belediyenin cocuk üniversitesi var orda kurslara gidiyorlar robotik kodlama ing vs..

Birde herseyin en iyisi olacak diye bisey yok bunun sonuda yok çünkü sonucta insan bu cocuklarda piyanosu balesi fiziği matematigi bitmez

Enflasyon sohbeti terk etti

Ocak ayından sonra geleceksiniz. Kiralar aldı başını gitti. Eviniz olsa da ocak sonrası alacağınız 30bin yetmez. Kasım indirimleri de geldi gitti. Zor yani...

Türkiyedeki enflasyondan haberiniz yok sanırım. Evet faizleri artırıp duruyoruz ama enflasyonda ana paraya ekleme yapmazsan erir gider. Soyle düşünün bugün 950 ye bir araç aldın, seneye 1.500 oldu diyelim. Ama bankaya yatırıp faizi yersen o parayla aynı aracı alamazsın.
Zaten o paraya ev alınmaz. İş yeri kurmakta öyle kolay değil ilk iki yıl kazanç zor.

Amma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.

Ev alamazsın. Bu yaştan sonra iş bulunmasi zor almancaniz iyiyse özel ders belki. Hangi ilde yaşayacağınıza göre bir süre sizi idare eder.

Dönmek istiyorsaniz dönün.O parayla ev alamazsınız evet ama kiralık bir ev tutup eşya alabilirsiniz sonuçta.İsinizde var çalışırsınız .

Benim kuzenimde var gurbetçi.Batilir Türkiye'ye.Bu yaz sohbet ettik.Onun yerinde ben olsam da bayılırım.Gubah diye ne birşey yiyor ne bir yere gidebiliyor.Alkol almaz,dışarda yeme alışkanlığı yok.dogada yürüyüş,bisiklet yok .E böyle evden işe işten eve de ömür geçmez.Siz nerde mutluysaniz dönün gelin.

Ben çok isterdim deneyimlemek yutdisini ayri

kk’da tek gariban sensin. herkes rezidansta yaşıyor 100 bin maaşa sümüğünü atmaz hiçbiri

Ay ağzını öpeyim ya aynısını yazmaya gelmiştim. Gelmiş 50 yaşına insanlar, belki gezesi yok yani sürekli gez gez önerisi geliyor da herkes bayılmıyor gezmeye. O yaşta insana yok sen yanlış düşünüyorsun aslında orda hayat daha güzel demeye gerek yok bence o artık iki tarafta da yıllarca yaşamış, kendisi nerde mutlu olacağını biliyordur.

Benim de tavsiyem 1 2 sene daha biriktirip gelmeniz yönünde. İnsan mutlu olmak için yaşar, mutlu olmadıktan sonra her yer cehennem. Bir de emeklilik işlerini bir araştırın nerde ne kadar prim ödemeniz var, hangi durum karli olur vs diye.ama ayda 5 bin ile elinizde bu kadar az birikim olması konusunda bir yerlerde hata yapmışsınız bence.

Arkadaslar kadin ev alicam demiyorki calisacaklarmis zaten 950 bin lirasi var duzen kurmaya yetermi diyor birkac ay da idare edermi diye soruyor tabikide yeter napiyorsunuz arkadaslar evin icine esya alacak yasayacak siz ayda kac para harciyorsunuz ? 20 bin kira olsa 3 aylik kirasi 60 bin hadi abartayim 400 bine evin icini döşesin 460 bin 3 ayda 120 bin harcasinlar 380 binleri kalir butcelerine uygun araba bile alabilirler kalan parayla iyi olmaz ama dogaan şahin falan islerini gorur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…