- 3 Şubat 2018
- 25.890
- 111.402
- 598
Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
Çoğu kişi gidip yaşamadan yorum yapıyor belliki. Yurtdışı da güllük gülistanlık bir yer değil. Ayrıca Türkiye'deki yaşamdan çok farklı kültür ve yaşamları. Türkiye'de daha canlı bir ortam var, avrupa öyle değil. Bu arada 950.000 i vadeliye koysan, çalışırsan maaşından hariç aylık enaz 36.000 gelirin olur. Yani +çalışırsan da, yaşayacağın yere göre çok rahatlıkla yeterde artar bile.
5 yıllık kiraciyim 700 ile girmiştim 4 bine çıktı suan..çocuklarım devlet anaokuluna gidiyor ayrıca haftada 1 belediyenin cocuk üniversitesi var orda kurslara gidiyorlar robotik kodlama ing vs..Merhaba hangi şehirde yaşıyorsunuz gerçekten merak ettim. Eski kiracı misiniz 4000 i görünce şaşırdım çünkü. 4tane mont alınıyor artık 4000e. Ya da ancak 8 kilo kıyma.
İki çocuk devlet okulunda okuyor sanırım ve küçükler.
Ben de kızımı ilk 2 sene pilot bir okulda devlet okuluna gonderdim. Ama ingilizce, robotik kodlama gibi derslerde çok yetersizdi. Mesela bu konularda takviye yapabiliyor musunuz? Yüzme, basketbol, enstrüman gibi kurslara gönderebilir musunuz? Mesela dersanaye gidecek üniversite sınavına hazırlanırken. Aylık 8-10bin onun dersanesi için ayırabilecek misiniz test kitapları,yol parası,yeme içmesi hariç.
Sizi üzmek için yazmadım ama hakikaten çocuklarımızın yaşıtları ile benzer eğitim alabilmeleri,eşit sartlarda okuyabilmeleri şu zamanda çok mümkün değil. Sıradan mahalle liselerinden mezun olan çocuklardan bir çoğu kayıp. Kayıp derken manevi anlamda kayıp.
Büyüdükçe sorunlari da masrafları da büyüyor.
Allah evinize bolluk getirsin. Kazancınızı bereket, çocuklarınıza zihin açıklığı versin. Başka türlü belki çocuklar küçükken kolay ama büyüdükçe zor.
Enflasyon sohbeti terk ettiÇoğu kişi gidip yaşamadan yorum yapıyor belliki. Yurtdışı da güllük gülistanlık bir yer değil. Ayrıca Türkiye'deki yaşamdan çok farklı kültür ve yaşamları. Türkiye'de daha canlı bir ortam var, avrupa öyle değil. Bu arada 950.000 i vadeliye koysan, çalışırsan maaşından hariç aylık enaz 36.000 gelirin olur. Yani +çalışırsan da, yaşayacağın yere göre çok rahatlıkla yeterde artar bile.
Neden böyle yazdınız merak ettimŞu an duygusal değil, mantığınızla karar verin. Birikim yapın 2027 de dönersiniz.
2027 çok özel.
Nasıl yaniŞu an duygusal değil, mantığınızla karar verin. Birikim yapın 2027 de dönersiniz.
2027 çok özel.
Türkiyedeki enflasyondan haberiniz yok sanırım. Evet faizleri artırıp duruyoruz ama enflasyonda ana paraya ekleme yapmazsan erir gider. Soyle düşünün bugün 950 ye bir araç aldın, seneye 1.500 oldu diyelim. Ama bankaya yatırıp faizi yersen o parayla aynı aracı alamazsın.Çoğu kişi gidip yaşamadan yorum yapıyor belliki. Yurtdışı da güllük gülistanlık bir yer değil. Ayrıca Türkiye'deki yaşamdan çok farklı kültür ve yaşamları. Türkiye'de daha canlı bir ortam var, avrupa öyle değil. Bu arada 950.000 i vadeliye koysan, çalışırsan maaşından hariç aylık enaz 36.000 gelirin olur. Yani +çalışırsan da, yaşayacağın yere göre çok rahatlıkla yeterde artar bile.
Sağlıklı ömrünüz olsun, görürsünüzNasıl yanine var 2027 de
Ev alamazsın. Bu yaştan sonra iş bulunmasi zor almancaniz iyiyse özel ders belki. Hangi ilde yaşayacağınıza göre bir süre sizi idare eder.5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
kk’da tek gariban sensin. herkes rezidansta yaşıyorAmma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.
Ay ağzını öpeyim ya aynısını yazmaya gelmiştim. Gelmiş 50 yaşına insanlar, belki gezesi yok yani sürekli gez gez önerisi geliyor da herkes bayılmıyor gezmeye. O yaşta insana yok sen yanlış düşünüyorsun aslında orda hayat daha güzel demeye gerek yok bence o artık iki tarafta da yıllarca yaşamış, kendisi nerde mutlu olacağını biliyordur.Amma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.
Amin inşallah hepimiz görelim. Güzel umut dolu bir mesaj bu tr nin güç dönüşümüyle alakalı mı? Astrologlar böyle diyorlar da sizde bu şekilde mi değerlendirip söyledinizSağlıklı ömrünüz olsun, görürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?