Almancami hangi işlerde kullanabilirim
Amma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.
Asla yetmez. Kiraya çıkarsınız. Ev eşyalarını lükse kaçmadan minimum alabilirsiniz. Bu parayla ev alınmaz. 2.el bir araba bir arabada alınır. sonra geçinir gidersin ama Almanyaya gidip geldiğine değmez biraz daha kalın bari dönünce bir ev alın5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Astroloji değil benim kaynağım. Açıkçası tarih olarak da net olarak vermek doğru değil aslında. Öne gelir, ileri gider bilemeyiz sadece çok uzak olmadığı kesin ve net.Amin inşallah hepimiz görelim. Güzel umut dolu bir mesaj bu tr nin güç dönüşümüyle alakalı mı? Astrologlar böyle diyorlar da sizde bu şekilde mi değerlendirip söylediniz
Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.sorun tam da burada yaşıyor zaten. şu anda Türkiye şartlarına uyumlanarak yaşadığını zanneden birçok insan, yaşamayı nefes almak zannediyor.
eşiyle, dostuyla bi kahve içmek isteseler olmaz. ayda bir kez olsun sinemaya ya da tiyatroya gitmek isteseler bir şeylerden kısmak zorundalar. işten, güçten çok bunalıp günübirlik bi gezintiye çıkmak isteseler imkanı yok.
keşke herkes daha çok kazansa da bu dediklerimi düşünmeden yapabilse ama olmuyor işte. öte yandan ülke ortalamasının birazcık üstünde kazanan da sizin dediğiniz gibi iyi şartlarda yaşamıyor. sadece bir nefes fazladan alabiliyor.
şu anda Avrupa'da ikamet eden birisi olarak "asla!" diyorum. asla dönmem.
Aha alamancı konusu5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.
Terk etmedim tabiki. Sürekli burada değilim ya.. Benimki sadece bir öneri. İllaki öyle yapsın demedim. Tamam enfelasyon var yok değil.. Hemde yüksek ama benim gördüğüm millet iyi yaşıyor. Marketlerde sıra var, lüks restoranlar, kahve salonları ağzına kadar dolu. Biz ağlamasını çok seviyoruz, şükür yok. En güzel kararı kendisi verir. Gelsin görsün gerekirse biraz izin alsın yaşasın burada ve duruma göre karar versin.Enflasyon sohbeti terk etti
Siz de gelin konu sahibi ile birlikte, beraber şükredelim, Avrupa'dan şükür etmeye ne var?Terk etmedim tabiki. Sürekli burada değilim ya.. Benimki sadece bir öneri. İllaki öyle yapsın demedim. Tamam enfelasyon var yok değil.. Hemde yüksek ama benim gördüğüm millet iyi yaşıyor. Marketlerde sıra var, lüks restoranlar, kahve salonları ağzına kadar dolu. Biz ağlamasını çok seviyoruz, şükür yok. En güzel kararı kendisi verir. Gelsin görsün gerekirse biraz izin alsın yaşasın burada ve duruma göre karar versin.
Katılıyorum. Yani evet zorluk var ama çevremde kimse de öyle aman aman zor durumda değil. Bir şekilde dönüyor yine ev. İnsan bunaliyor ama dönüyor. Ben çocukluğumda çok daha zor şartları da gördüm. Savaş hastalik olmadıktan sonra bir şekilde geçinilir. Ama bence de sizin önerdiğiniz gibi 1 yıl ekstra fazla fazla çalışıp birikim yapıp gelseler daha iyi olur. İnsanın bir amacı olunca zaman da çabuk geçer çalışmak da zor gelmez..iki işte falan çalışıp bir yıl biriktirip gelin bence. Hayat kısa mutsuz olduğunuz yerde durmaya gerek yok. Doğası falan güzel Almanya'nın ama Okan Bayülgen diyor ya sincap değiliz. İnsandan insana değişir. Ben mesela otobüste insanlarla konuşma rahatlığını severim. Yalnız olmayi hiç sevmem. Bazısı da yalnız olmayi sever. Daha bireyseldir. Ben kaos severimAmma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.
Maddiyattan şikayet ettiniz ,ben de saydığınız kalemlerin fiyat verip çok olmadığını söyledim. Başka dallara atladınız amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca tabi.bunun sizin alım gücünüzle ilgili olduğunun farkındasınız, değil mi?
bunların yanı sıra hak, hukuk, adalet, özgürlük, vs. ile gili bir sürü gerekçe de sayabilirdim ama forum kuralları gereği bu mevzulara giremiyorum.
Maddiyattan şikayet ettiniz ,ben de saydığınız kalemlerin fiyat verip çok olmadığını söyledim. Başka dallara atladınız amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca tabi.
O parayla burda ev bile alamassiniz duzgun bir semtte. Yani hadi sadece ev almaya yetti buldunuz bir ev diyelim. Burda gecim cok zor artik faturalar kiralar mutfak masrafi. Yani ben sizin yerinizde olsam orda yasamaya devam ederim he ne olurdu cok ozluyor olsam ordaki standartlarimdan vazgcemezdim surekli gelir turkiyede kalirdim gezmek icin gelirdim yani asla yerlesmezdim5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Türkiye’de asgari tek ücretle çoluk çocuk büyüten örnekleri varken yeter, yaşanır denilir tabi. Ama yaşamaktan kastınız nedir? Avrupa’da çok kolay bir şekilde sadece trenle Avrupa turu yapabilirsiniz, bir sürü aktivite var, kültür sanat anlamam deseniz doğa yürüyüşüne uygun bir sürü alan var. En kötü kafede oturup kahve içersiniz. Ama siz zaten bunları yapmadığınız için bunalmışsınız. Böyle bir alışkanlığınız yoksa pek tabi Türkiye’de de 30k alıp kirada bir şekilde yaşayabilirsiniz. Ne uzarsınız ne kısalırsınız.Tabiki işimiz olacak yabancı dilim var bir iki yerden teklif aldım 25.000 -30.000 bin maaş ile.Yetermi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?