Türkiye burnumda tütüyor

Dediklerinize hiçbir itirazım yok haklısınız. Ama kadın aşırı derecede mutsuz, soğan ekmek yiyeyim ama ülkemde olayım diyor, siz de bu kısmı gözden kaçırıyorsunuz.
Çok fazla beklentisi yok, ve belki de mutsuzluktan depresyonun eşiğinde. Geldiği zaman daha mutlu olacağını düşüyor ve kazanacağı parayla o kadarını yapabilir.

Bence de. Ben Karadenizde küçük bir ilçede yaşıyorum, hatta köyde. Starbucksta kahve içmektense arkadaşın evinde içmeyi tercih ederim çocukları öbür odaya yollarız mesela, kanepeye uzanırız falan… hayatta her keyif parayla sağlanıyormuş gibi bazıları çok maddiyatçı.

Bağkur 6300 küsür oldu yeminle canım sıkkın gidiş yolları araştırıyoruz deli gibi

O kadar haklisiniz ki. Yorumları hayretle okudum. Bende İç Anadolunun küçük bir sehrindeyim.yaşadığım semt gayet güzel her an bir olay olacak gibi yasamadim hic. Aksamlari da çıkıyoruz hicbir olaya rast gelmedim. Ha ekonomi kötü evet enflasyon çok arttı ama tek maaş ile gidamizdan hic kismadik. Eşimin bi arkadasi bir yildir Almanyadaydı ve bekar olduğu halde geri döndü. Buradan hiçbir farkının olmadığını orada da burada da maaşının yarısının kiraya gittiğini söylüyor. Bende ille de vatanım diyenlerdenim. Burada peynir ekmek yerim yine de ülkemi bırakmam ❤

Asla dönmeyin en azından biraz daha sıkın dişinizi. Gelince o özlem duygusu geçtikten sonra hayat sıkıntısı size pişmanlık hissettirecek. Duygusal yaklaşmayın bence. O para hiçbir şeye yetmez ancak eşya ıvır zıvır.

Gecen kizima kalem ucu aldim 60 tl
Uc ya bu.
Konu sahibi gelrceksenizde 1 sene sonra gelin , belki ekonomide bir duzelme oldu. Bu 1 sene Allah bizim yardimcimiz olsun

İkinizde 20 şer bin alsanız biriniz kiraya gider ötekisi masraflara 950 bininiz var gel ev kur falan derken yeter paranizda kalır ama birşey olmaz yani öyle devam edersiniz para falan birikmez ev alamazsınız arabada 0 değilsiniz sonuçta

kk’da tek gariban sensin. herkes rezidansta yaşıyor 100 bin maaşa sümüğünü atmaz hiçbiri

konuya yazarken de aynısını yazdım. ben yurt dışında yaşayamam memleketçiyim .ama konu sahibinin Türkiye’ye dönmeleri için en azından bir ev şart. öbür türlü bu ekonomide ev sahiplerinin vicdanına teslim olmak üstelik geçerli bir işi olmadan zor. sonuçta 50 lerde sayılan bir çift. bence şu saatten sonra ev sahibi derdi çekmek sıkıntı bizim bu ekonomide tabi. yoksa insan 10 bine de yaşar. ama kendimizi kandırmayalım arkadaşlar şu an ülkemizde kirada olmak çok çok büyük bir sıkıntı. ve hemen herkes de eve bu nedenle vurgu yapmış. adam 3 bine oturuyor ev sahibi bi anda ya çık ya 15 bin 20 bin diyor. şu an ülke bu durumda. yoksa kimse hergün kuzu tandır yemiyor yani

Ben zaten bir sene daha kalın, ekonomi yapıp daha çok para biriktirin şeklindeki yoruma beğeni atmıştım. Aklımdan geçen şey de evdi. Tabii ki bir ailenin en büyük masrafı kira. Ama burada da iş arayacakları için hani bir ihtimal var yine düşük de olsa.

Bugün markete gittim. 750 ml bal, kalem silgi kalemtraş, ayva, armut, muz, limon, 700 gr kaşar, bir tane yağlı kağıt bir iki tane daha böyle ufak tefek ihtiyaç aldım. Et yok mesela. Sadece meyve kaşar ve ufak tefeklere 1000 lira verdim çıktım.
İnsanlar sizin yediğiniz şeyleri yiyemiyor. Hamsinin kilosu 100 tl. Etin kilosu da en son 500 küsurlardaydı. Yarım kilo kasap köfte 200 tl.
Siz beş bin Euro maaşla bit kilo ete kaç Euro veriyorsunuz mesela. Burada asgari ücret yeni 17000 oldu memur maaşı 25 bin. Bir kilo et 500 tl.
Gelirseniz de çok pişman olursunuz.

Oradaki Türkler ile arkadaş olabilirsiniz sosyal çevre iyi gelebilir

Bu fiyatlar İstanbul için geçerli sanırım değil mi? Benim şehrimde çok daha güzel evler daha uygun fiyatlara da o yüzden sordum. Tabii konu sahibi bu şehirde yaşamak ister mi orasını bilemem de
Eskişehir gibi ufak bir şehirdeyim. Merkezde nezih bir muhitteyim. Benim muhitimde 25 yıllık binalar 2 milyondan başlıyor. Beş sene ve altındaki evler 6 milyondan başlıyor.
Yine muhitinde kiralar 18-20 bin bandında.
Tramvayla giderim kötü de olur dersen ancak 1 milyona ev varsa milyon altına ev görmedim hiç.

Çok değil üç sene sonra da ana paranızla sefalete doğru koşarsınız. O faiz de asgari ücret altı kalır zaten benim param nasıl eridi derken belki ekonomiyi öğrenirsiniz kim bilir

Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?

Yazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnız . Artık marketlerin muhite gore fiyat verdiğini düşünüyorum ya. Hamsi gecen hafta aldım 70 TL. Etin kilosu en iyi yerde 400 yeni oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…