Valla öyle herhalde ya, tek mahalle arasında evi olan memur maaşıyla öyle böyle geçinip giden ben kaldım zaarkk’da tek gariban sensin. herkes rezidansta yaşıyor100 bin maaşa sümüğünü atmaz hiçbiri
Dediklerinize hiçbir itirazım yok haklısınız. Ama kadın aşırı derecede mutsuz, soğan ekmek yiyeyim ama ülkemde olayım diyor, siz de bu kısmı gözden kaçırıyorsunuz.sorun tam da burada yaşıyor zaten. şu anda Türkiye şartlarına uyumlanarak yaşadığını zanneden birçok insan, yaşamayı nefes almak zannediyor.
eşiyle, dostuyla bi kahve içmek isteseler olmaz. ayda bir kez olsun sinemaya ya da tiyatroya gitmek isteseler bir şeylerden kısmak zorundalar. işten, güçten çok bunalıp günübirlik bi gezintiye çıkmak isteseler imkanı yok.
keşke herkes daha çok kazansa da bu dediklerimi düşünmeden yapabilse ama olmuyor işte. öte yandan ülke ortalamasının birazcık üstünde kazanan da sizin dediğiniz gibi iyi şartlarda yaşamıyor. sadece bir nefes fazladan alabiliyor.
şu anda Avrupa'da ikamet eden birisi olarak "asla!" diyorum. asla dönmem.
Bence de. Ben Karadenizde küçük bir ilçede yaşıyorum, hatta köyde. Starbucksta kahve içmektense arkadaşın evinde içmeyi tercih ederimDediklerinize hiçbir itirazım yok haklısınız. Ama kadın aşırı derecede mutsuz, soğan ekmek yiyeyim ama ülkemde olayım diyor, siz de bu kısmı gözden kaçırıyorsunuz.
Çok fazla beklentisi yok, ve belki de mutsuzluktan depresyonun eşiğinde. Geldiği zaman daha mutlu olacağını düşüyor ve kazanacağı parayla o kadarını yapabilir.
O kadar haklisiniz ki. Yorumları hayretle okudum. Bende İç Anadolunun küçük bir sehrindeyim.yaşadığım semt gayet güzel her an bir olay olacak gibi yasamadim hic. Aksamlari da çıkıyoruz hicbir olaya rast gelmedim. Ha ekonomi kötü evet enflasyon çok arttı ama tek maaş ile gidamizdan hic kismadik. Eşimin bi arkadasi bir yildir Almanyadaydı ve bekar olduğu halde geri döndü. Buradan hiçbir farkının olmadığını orada da burada da maaşının yarısının kiraya gittiğini söylüyor. Bende ille de vatanım diyenlerdenim. Burada peynir ekmek yerim yine de ülkemi bırakmam ❤Amma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.
Asla dönmeyin en azından biraz daha sıkın dişinizi. Gelince o özlem duygusu geçtikten sonra hayat sıkıntısı size pişmanlık hissettirecek. Duygusal yaklaşmayın bence. O para hiçbir şeye yetmez ancak eşya ıvır zıvır.5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Bizim burada 60 TL daha gecen gittik çocuklarla çocuk 55 hatta halk günleri 50Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.
Ay ben de ödesem mi diye düşündüm ama az değilmiş yaBağkur 6300 küsür oldu yeminle canım sıkkıngidiş yolları araştırıyoruz deli gibi
Gecen kizima kalem ucu aldim 60 tlKıytırık bir kabağın bile 60 lira olduğu bir ülkede yaşamak istiyorsanız buyurun gelin,ekmek olmuş 10 lira.
Pazarda bile artık toplayan insanlarımızı görmek isterseniz yüreğiniz nasıl dayanır bilmem.
Ben de borsada 2027 yi bekliyorum hayrolsun ne olacaksaAstroloji değil benim kaynağım. Açıkçası tarih olarak da net olarak vermek doğru değil aslında. Öne gelir, ileri gider bilemeyiz sadece çok uzak olmadığı kesin ve net.
Amma abarttınız ya sanki herkes kendi evinde yüz bin aylık gelirle yaşıyor gibi.
Kadın mutsuzum, yapamıyorum diyor. Belli ki sıkıntıda.
30 bin kendi bir o kadar da kocası alsa ülkenin yarısından daha iyi şartlarda yaşar iki kişi. Çocuk falan da yokmuş. En büyük masraf kapımız çocukların eğitimi, giyimi, yemesi içmesi. Bunlar olmayınca gayet de güzel bir hayat sürebilir. 50 yaşına gelmiş insanlar sürekli fink fink gezelim de demezler sanıyorum ki, yılda 1-2 tatiline gider, ortalama bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa onlar da yaşar.
Yalnız şunu öneririm 1-2 yıl daha kalıp biraz da sıkıp en azından bir ev parası biriktirseniz şahane olur. Ben küçük bir iç anadolu şehrindeyim, öyle 1-2 milyona burda bile ev yok artık. Eviniz olursa çok daha kolay olur.
kk’da tek gariban sensin. herkes rezidansta yaşıyor100 bin maaşa sümüğünü atmaz hiçbiri
Ay ağzını öpeyim ya aynısını yazmaya gelmiştim. Gelmiş 50 yaşına insanlar, belki gezesi yok yani sürekli gez gez önerisi geliyor da herkes bayılmıyor gezmeye. O yaşta insana yok sen yanlış düşünüyorsun aslında orda hayat daha güzel demeye gerek yok bence o artık iki tarafta da yıllarca yaşamış, kendisi nerde mutlu olacağını biliyordur.
Benim de tavsiyem 1 2 sene daha biriktirip gelmeniz yönünde. İnsan mutlu olmak için yaşar, mutlu olmadıktan sonra her yer cehennem. Bir de emeklilik işlerini bir araştırın nerde ne kadar prim ödemeniz var, hangi durum karli olur vs diye.ama ayda 5 bin ile elinizde bu kadar az birikim olması konusunda bir yerlerde hata yapmışsınız bence.
konuya yazarken de aynısını yazdım. ben yurt dışında yaşayamam memleketçiyim .ama konu sahibinin Türkiye’ye dönmeleri için en azından bir ev şart. öbür türlü bu ekonomide ev sahiplerinin vicdanına teslim olmak üstelik geçerli bir işi olmadan zor. sonuçta 50 lerde sayılan bir çift. bence şu saatten sonra ev sahibi derdi çekmek sıkıntı bizim bu ekonomide tabi. yoksa insan 10 bine de yaşar. ama kendimizi kandırmayalım arkadaşlar şu an ülkemizde kirada olmak çok çok büyük bir sıkıntı. ve hemen herkes de eve bu nedenle vurgu yapmış. adam 3 bine oturuyor ev sahibi bi anda ya çık ya 15 bin 20 bin diyor. şu an ülke bu durumda. yoksa kimse hergün kuzu tandır yemiyor yaniArkadaslar kadin ev alicam demiyorki calisacaklarmis zaten 950 bin lirasi var duzen kurmaya yetermi diyor birkac ay da idare edermi diye soruyor tabikide yeter napiyorsunuz arkadaslar evin icine esya alacak yasayacak siz ayda kac para harciyorsunuz ? 20 bin kira olsa 3 aylik kirasi 60 bin hadi abartayim 400 bine evin icini döşesin 460 bin 3 ayda 120 bin harcasinlar 380 binleri kalir butcelerine uygun araba bile alabilirler kalan parayla iyi olmaz ama dogaan şahin falan islerini gorur
Ben zaten bir sene daha kalın, ekonomi yapıp daha çok para biriktirin şeklindeki yoruma beğeni atmıştım. Aklımdan geçen şey de evdi. Tabii ki bir ailenin en büyük masrafı kira. Ama burada da iş arayacakları için hani bir ihtimal var yine düşük de olsa.konuya yazarken de aynısını yazdım. ben yurt dışında yaşayamam memleketçiyim .ama konu sahibinin Türkiye’ye dönmeleri için en azından bir ev şart. öbür türlü bu ekonomide ev sahiplerinin vicdanına teslim olmak üstelik geçerli bir işi olmadan zor. sonuçta 50 lerde sayılan bir çift. bence şu saatten sonra ev sahibi derdi çekmek sıkıntı bizim bu ekonomide tabi. yoksa insan 10 bine de yaşar. ama kendimizi kandırmayalım arkadaşlar şu an ülkemizde kirada olmak çok çok büyük bir sıkıntı. ve hemen herkes de eve bu nedenle vurgu yapmış. adam 3 bine oturuyor ev sahibi bi anda ya çık ya 15 bin 20 bin diyor. şu an ülke bu durumda. yoksa kimse hergün kuzu tandır yemiyor yani
Bugün markete gittim. 750 ml bal, kalem silgi kalemtraş, ayva, armut, muz, limon, 700 gr kaşar, bir tane yağlı kağıt bir iki tane daha böyle ufak tefek ihtiyaç aldım. Et yok mesela. Sadece meyve kaşar ve ufak tefeklere 1000 lira verdim çıktım.Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
Eskişehir gibi ufak bir şehirdeyim. Merkezde nezih bir muhitteyim. Benim muhitimde 25 yıllık binalar 2 milyondan başlıyor. Beş sene ve altındaki evler 6 milyondan başlıyor.Bu fiyatlar İstanbul için geçerli sanırım değil mi? Benim şehrimde çok daha güzel evler daha uygun fiyatlara da o yüzden sordum. Tabii konu sahibi bu şehirde yaşamak ister mi orasını bilemem de
Çok değil üç sene sonra da ana paranızla sefalete doğru koşarsınız. O faiz de asgari ücret altı kalır zatenÇoğu kişi gidip yaşamadan yorum yapıyor belliki. Yurtdışı da güllük gülistanlık bir yer değil. Ayrıca Türkiye'deki yaşamdan çok farklı kültür ve yaşamları. Türkiye'de daha canlı bir ortam var, avrupa öyle değil. Bu arada 950.000 i vadeliye koysan, çalışırsan maaşından hariç aylık enaz 36.000 gelirin olur. Yani +çalışırsan da, yaşayacağın yere göre çok rahatlıkla yeterde artar bile.
Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?Terk etmedim tabiki. Sürekli burada değilim ya.. Benimki sadece bir öneri. İllaki öyle yapsın demedim. Tamam enfelasyon var yok değil.. Hemde yüksek ama benim gördüğüm millet iyi yaşıyor. Marketlerde sıra var, lüks restoranlar, kahve salonları ağzına kadar dolu. Biz ağlamasını çok seviyoruz, şükür yok. En güzel kararı kendisi verir. Gelsin görsün gerekirse biraz izin alsın yaşasın burada ve duruma göre karar versin.
Yazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnızBugün markete gittim. 750 ml bal, kalem silgi kalemtraş, ayva, armut, muz, limon, 700 gr kaşar, bir tane yağlı kağıt bir iki tane daha böyle ufak tefek ihtiyaç aldım. Et yok mesela. Sadece meyve kaşar ve ufak tefeklere 1000 lira verdim çıktım.
İnsanlar sizin yediğiniz şeyleri yiyemiyor. Hamsinin kilosu 100 tl. Etin kilosu da en son 500 küsurlardaydı. Yarım kilo kasap köfte 200 tl.
Siz beş bin Euro maaşla bit kilo ete kaç Euro veriyorsunuz mesela. Burada asgari ücret yeni 17000 oldu memur maaşı 25 bin. Bir kilo et 500 tl.
Gelirseniz de çok pişman olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?