Türkiye burnumda tütüyor

Yazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnız . Artık marketlerin muhite gore fiyat verdiğini düşünüyorum ya. Hamsi gecen hafta aldım 70 TL. Etin kilosu en iyi yerde 400 yeni oldu.
Eskişehir çarşıdaki balıkçıda bu sene bir gün bile 100 tl altına inmedi. Köfteyi kasaptan alıyorum. Daha bu hafta 190 verdim yine çarşıda bir kasap. Bu bin liralık alışveriş de bugün Migros’ta oldu.

Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.
Valla 2 hafta önce 3 kişi 600₺ gibi bir fiyata çocuk tiyatrosuna gittik bir de arabayla 25km falandı. Benzin+dışarıda yeme masrafı derken 1500+ oldu bize...

konu sahibi 5 yol önce gitmiş ülkenin son güzel demlerinde. zaten ondan sonra yüz milyon şey oldu her şey b.ka sardı. içinde yaşasa anlardı ne demek istediğimizi
ama tabi üzücü sevmediğin bir şehir bile yorucuyken ülke çok zor olmalı

Doğru bir röportajda teyze herkesin ayağında ayakkabı var geçinemiyoruz diye yalan söylüyorlar demişti kendisi gurbetci bence de hepsi yalan söylüyor cıplak ayak kimseyi görmedim :d

Yazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnız . Artık marketlerin muhite gore fiyat verdiğini düşünüyorum ya. Hamsi gecen hafta aldım 70 TL. Etin kilosu en iyi yerde 400 yeni oldu.
muhite göre olsa nolucak ki günün sonunda aynı hesap
400 e alan 15 bin çalışıyor 500 e alan 20 bine

Ben sivas merkez deyim. 500 et yok burada ben görmedim ya da. Dediğim gibi 400 oldu. Balikta çarşıya çıktıkça alıyorum hamsiye gecen ay 90 verdim gecen cumartesi 70 ti. Galiba balık çoksa fiyat düşüyor ama hic 100 olmadı. Kiralar burada evin yerine gore değişiyor tabii 20 bine de bulursunuz 4-5 bine de. Ama bulunduğum yerde ne AVM lerin kafeleri boş ne de restaurantlar. Arabalar derseniz eski modeller çok çok az. Lüks arabaları daha çok görüyorum. Lüks dediğim 3-4 milyonluklardan bahsediyorum

Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.
Hadi tiyatro belediye tiyatrosunda ucuza bilet var evet ama sinema nasıl 70 tl. Burada halk gününde 70 tl. Normalde 120 lira. Mısır illa aldırıyor çocuk. Bize en en az 400 lira. Ki çıkışta illa hamburger diyor . Allahın hamburgeri oldu 150 tl. Üç kişi gidince 450 lira zaten hamburgere gidiyor.
Biz mi kazıklanıyoruz. Anlamıyorum

Bende baktım az önce
Hafta sonu 140 hafta içi 90 diyor bilet fiyatı

muhite göre olsa nolucak ki günün sonunda aynı hesap
400 e alan 15 bin çalışıyor 500 e alan 20 bine
Genellememek lazim. Herkes asgari ücret kazanmıyor sonuçta. Ya da asgari ücret kazansa bile iki maaş giriyor eve ya da aylık 100 bin kazanan da biliyorum ben.

Kusura bakmayın ama o 3 milyonluk arabalar vergisiz anca 1 milyon ediyor. Yani aslında tüm dünya bizden ucuza alıp binerken biz eski arabalara binmek zorunda kalıyoruz. Buna rağmen hala arabaya binmek lüks, çıkıp cafede bir kahve içmek lüks gibi yazıp her yer dolu denmesine çok kızıyorum. 2024e gireceğiz arabaya değil ata mı binelim kağnı mı tutalım. Mecbur kısıp kıtıp alıyoruz arabayı .

bir röportajda bir vatandaşın dediği gibi elimizde mızrak g.tümüzde yaprak mamut mu avlayalım diyordu
şaka bir yana herkes eskiye oranla geriledi yaşam standardı olarak ama asıl problem uçlarda. zengin ultra zengin fakir fasfakşr oldu bu süreçte maalesef

Bende baktım az önce
Hafta sonu 140 hafta içi 90 diyor bilet fiyatı
Valla ben yetmiş liraya hamsi bir kere duydum onda da Migros indirim yaptı bel metre de kuyruk vardı sıraya girip almaya uğraşmadım. Burada yüz tl den düşmedi. Daha da düşmez zaten. Böyle konularda küçük şehirde yaşayan ben şaşırıyorum fiyatlara. Büyük şehirde yaşayanlar öfkelense yeri

Genellememek lazim. Herkes asgari ücret kazanmıyor sonuçta. Ya da asgari ücret kazansa bile iki maaş giriyor eve ya da aylık 100 bin kazanan da biliyorum ben.
tamam ben de onu diyorum. semte göre fiyatlar değişiyor gelir seviyesi de değişiyor. yani herkes zararda aslında. ucuz satılan semtte oturanın geliri daha düşük

Arabaya binmenin lüks olduğunu düşünmüyorum aksine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ben. Kısıp kısıp alan kişi 3-4 milyona araba almaz zaten. Her ülkede olduğu gibi zengini de var fakiri de orta hallisi de bunu anlatmaya çalıştım.

Ben memleketçi falan değilim inanın imkanım olsa ne taşına ne toprağına ne havasına bakarım, anında basar giderim. Ben ülke güzellemesi yapmadım zaten, ev alıp gelmesini daha uygun gördüğümü söyledim.
Ama herkesin gözden kaçırdığı şey kadın gelip de bir elim yağda bir elim balda yaşayayım demiyor, ben öyle anladım en azından. Yaşadığı yerde çok mutsuz, sürüneceksem de kendi ülkemde sürüneyim diyor. Bu düşüncelerle gelecekse, bir evi de olursa çalışan iki kişi artı çocuksuz bir aile ülke genelindeki pek çok aileden daha refah bir düzeyde yaşayabilirler.
Arkadaşlar örnek veriyor, çocuklarla bir sinemaya gittik, bir yemeğe gittik şu kadar para bu kadar para vs diye. Konu sahibinde çocuk yok. Ayda 3 kg kıyma alsa on öğün köfte yerler. Bunun gibi bir sürü örnek. Çocuklu bir ailenin masraflarıyla kıyaslanamaz onların yaşam tarzı.

işte ben de onu diyorum evi olursa mis
bi de memleketimiz güzel be Allah kötülüklerden korusun

Çok değil üç sene sonra da ana paranızla sefalete doğru koşarsınız. O faiz de asgari ücret altı kalır zaten benim param nasıl eridi derken belki ekonomiyi öğrenirsiniz kim bilir
Neyse sen ekonomist olduğuna göre daha iyi fikirlerin vardır. Ders verirsin herkes öğrenir. Paranın eriyeceğini herkes biliyor. Enazından kendine bir ortam hazırlayana kadar yapabilir. Ama o sadece bir fikirdi. Varsa bir fikrin sende söyle. Bu arada ben asla paramı faize yatırmadım, değerlendirmek için Borsa'dayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…