YetmezTabiki işimiz olacak yabancı dilim var bir iki yerden teklif aldım 25.000 -30.000 bin maaş ile.Yetermi?
Eskişehir çarşıdaki balıkçıda bu sene bir gün bile 100 tl altına inmedi. Köfteyi kasaptan alıyorum. Daha bu hafta 190 verdim yine çarşıda bir kasap. Bu bin liralık alışveriş de bugün Migros’ta oldu.Yazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnız. Artık marketlerin muhite gore fiyat verdiğini düşünüyorum ya. Hamsi gecen hafta aldım 70 TL. Etin kilosu en iyi yerde 400 yeni oldu.
Valla 2 hafta önce 3 kişi 600₺ gibi bir fiyata çocuk tiyatrosuna gittik bir de arabayla 25km falandı. Benzin+dışarıda yeme masrafı derken 1500+ oldu bize...Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.
konu sahibi 5 yol önce gitmiş ülkenin son güzel demlerinde. zaten ondan sonra yüz milyon şey oldu her şey b.ka sardı. içinde yaşasa anlardı ne demek istediğimiziBen zaten bir sene daha kalın, ekonomi yapıp daha çok para biriktirin şeklindeki yoruma beğeni atmıştım. Aklımdan geçen şey de evdi. Tabii ki bir ailenin en büyük masrafı kira. Ama burada da iş arayacakları için hani bir ihtimal var yine düşük de olsa.
Doğru bir röportajda teyze herkesin ayağında ayakkabı var geçinemiyoruz diye yalan söylüyorlar demişti kendisi gurbetci bence de hepsi yalan söylüyor cıplak ayak kimseyi görmedim :dTerk etmedim tabiki. Sürekli burada değilim ya.. Benimki sadece bir öneri. İllaki öyle yapsın demedim. Tamam enfelasyon var yok değil.. Hemde yüksek ama benim gördüğüm millet iyi yaşıyor. Marketlerde sıra var, lüks restoranlar, kahve salonları ağzına kadar dolu. Biz ağlamasını çok seviyoruz, şükür yok. En güzel kararı kendisi verir. Gelsin görsün gerekirse biraz izin alsın yaşasın burada ve duruma göre karar versin.
muhite göre olsa nolucak ki günün sonunda aynı hesapYazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnız. Artık marketlerin muhite gore fiyat verdiğini düşünüyorum ya. Hamsi gecen hafta aldım 70 TL. Etin kilosu en iyi yerde 400 yeni oldu.
Ben sivas merkez deyim. 500 et yok burada ben görmedim ya da. Dediğim gibi 400 oldu. Balikta çarşıya çıktıkça alıyorum hamsiye gecen ay 90 verdim gecen cumartesi 70 ti. Galiba balık çoksa fiyat düşüyor ama hic 100 olmadı. Kiralar burada evin yerine gore değişiyor tabii 20 bine de bulursunuz 4-5 bine de. Ama bulunduğum yerde ne AVM lerin kafeleri boş ne de restaurantlar. Arabalar derseniz eski modeller çok çok az. Lüks arabaları daha çok görüyorum. Lüks dediğim 3-4 milyonluklardan bahsediyorumEskişehir çarşıdaki balıkçıda bu sene bir gün bile 100 tl altına inmedi. Köfteyi kasaptan alıyorum. Daha bu hafta 190 verdim yine çarşıda bir kasap. Bu bin liralık alışveriş de bugün Migros’ta oldu.
Hadi tiyatro belediye tiyatrosunda ucuza bilet var evet ama sinema nasıl 70 tl. Burada halk gününde 70 tl. Normalde 120 lira. Mısır illa aldırıyor çocuk. Bize en en az 400 lira. Ki çıkışta illa hamburger diyor . Allahın hamburgeri oldu 150 tl. Üç kişi gidince 450 lira zaten hamburgere gidiyor.Kahve , sinema, tiyatro ne kadar abartıyorsunuz.Sinemaya 70 liraya gittik geçen hafta, tiyatroya 50 TL ye çok da güzeldi ikisi de.Gidilemeyecek gibi değil yani.
Bende baktım az önceHadi tiyatro belediye tiyatrosunda ucuza bilet var evet ama sinema nasıl 70 tl. Burada halk gününde 70 tl. Normalde 120 lira. Mısır illa aldırıyor çocuk. Bize en en az 400 lira. Ki çıkışta illa hamburger diyor . Allahın hamburgeri oldu 150 tl. Üç kişi gidince 450 lira zaten hamburgere gidiyor.
Biz mi kazıklanıyoruz. Anlamıyorum
Genellememek lazim. Herkes asgari ücret kazanmıyor sonuçta. Ya da asgari ücret kazansa bile iki maaş giriyor eve ya da aylık 100 bin kazanan da biliyorum ben.muhite göre olsa nolucak ki günün sonunda aynı hesap
400 e alan 15 bin çalışıyor 500 e alan 20 bine
Kusura bakmayın ama o 3 milyonluk arabalar vergisiz anca 1 milyon ediyor. Yani aslında tüm dünya bizden ucuza alıp binerken biz eski arabalara binmek zorunda kalıyoruz. Buna rağmen hala arabaya binmek lüks, çıkıp cafede bir kahve içmek lüks gibi yazıp her yer dolu denmesine çok kızıyorum. 2024e gireceğiz arabaya değil ata mı binelim kağnı mı tutalım. Mecbur kısıp kıtıp alıyoruz arabayı .Ben sivas merkez deyim. 500 et yok burada ben görmedim ya da. Dediğim gibi 400 oldu. Balikta çarşıya çıktıkça alıyorum hamsiye gecen ay 90 verdim gecen cumartesi 70 ti. Galiba balık çoksa fiyat düşüyor ama hic 100 olmadı. Kiralar burada evin yerine gore değişiyor tabii 20 bine de bulursunuz 4-5 bine de. Ama bulunduğum yerde ne AVM lerin kafeleri boş ne de restaurantlar. Arabalar derseniz eski modeller çok çok az. Lüks arabaları daha çok görüyorum. Lüks dediğim 3-4 milyonluklardan bahsediyorum
bir röportajda bir vatandaşın dediği gibi elimizde mızrak g.tümüzde yaprak mamut mu avlayalım diyorduTerk etmedim tabiki. Sürekli burada değilim ya.. Benimki sadece bir öneri. İllaki öyle yapsın demedim. Tamam enfelasyon var yok değil.. Hemde yüksek ama benim gördüğüm millet iyi yaşıyor. Marketlerde sıra var, lüks restoranlar, kahve salonları ağzına kadar dolu. Biz ağlamasını çok seviyoruz, şükür yok. En güzel kararı kendisi verir. Gelsin görsün gerekirse biraz izin alsın yaşasın burada ve duruma göre karar versin.
Valla ben yetmiş liraya hamsi bir kere duydum onda da Migros indirim yaptı bel metre de kuyruk vardı sıraya girip almaya uğraşmadım. Burada yüz tl den düşmedi. Daha da düşmez zaten. Böyle konularda küçük şehirde yaşayan ben şaşırıyorum fiyatlara. Büyük şehirde yaşayanlar öfkelense yeriBende baktım az önce
Hafta sonu 140 hafta içi 90 diyor bilet fiyatı
tamam ben de onu diyorum. semte göre fiyatlar değişiyor gelir seviyesi de değişiyor. yani herkes zararda aslında. ucuz satılan semtte oturanın geliri daha düşükGenellememek lazim. Herkes asgari ücret kazanmıyor sonuçta. Ya da asgari ücret kazansa bile iki maaş giriyor eve ya da aylık 100 bin kazanan da biliyorum ben.
Arabaya binmenin lüks olduğunu düşünmüyorum aksine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ben. Kısıp kısıp alan kişi 3-4 milyona araba almaz zaten. Her ülkede olduğu gibi zengini de var fakiri de orta hallisi de bunu anlatmaya çalıştım.Kusura bakmayın ama o 3 milyonluk arabalar vergisiz anca 1 milyon ediyor. Yani aslında tüm dünya bizden ucuza alıp binerken biz eski arabalara binmek zorunda kalıyoruz. Buna rağmen hala arabaya binmek lüks, çıkıp cafede bir kahve içmek lüks gibi yazıp her yer dolu denmesine çok kızıyorum. 2024e gireceğiz arabaya değil ata mı binelim kağnı mı tutalım. Mecbur kısıp kıtıp alıyoruz arabayı .
Ben memleketçi falan değilim inanın imkanım olsa ne taşına ne toprağına ne havasına bakarım, anında basar giderim. Ben ülke güzellemesi yapmadım zaten, ev alıp gelmesini daha uygun gördüğümü söyledim.konuya yazarken de aynısını yazdım. ben yurt dışında yaşayamam memleketçiyim .ama konu sahibinin Türkiye’ye dönmeleri için en azından bir ev şart. öbür türlü bu ekonomide ev sahiplerinin vicdanına teslim olmak üstelik geçerli bir işi olmadan zor. sonuçta 50 lerde sayılan bir çift. bence şu saatten sonra ev sahibi derdi çekmek sıkıntı bizim bu ekonomide tabi. yoksa insan 10 bine de yaşar. ama kendimizi kandırmayalım arkadaşlar şu an ülkemizde kirada olmak çok çok büyük bir sıkıntı. ve hemen herkes de eve bu nedenle vurgu yapmış. adam 3 bine oturuyor ev sahibi bi anda ya çık ya 15 bin 20 bin diyor. şu an ülke bu durumda. yoksa kimse hergün kuzu tandır yemiyor yani
Evet. Ayni şeyleri söylüyoruztamam ben de onu diyorum. semte göre fiyatlar değişiyor gelir seviyesi de değişiyor. yani herkes zararda aslında. ucuz satılan semtte oturanın geliri daha düşük
işte ben de onu diyorum evi olursa misBen memleketçi falan değilim inanın imkanım olsa ne taşına ne toprağına ne havasına bakarım, anında basar giderim. Ben ülke güzellemesi yapmadım zaten, ev alıp gelmesini daha uygun gördüğümü söyledim.
Ama herkesin gözden kaçırdığı şey kadın gelip de bir elim yağda bir elim balda yaşayayım demiyor, ben öyle anladım en azından. Yaşadığı yerde çok mutsuz, sürüneceksem de kendi ülkemde sürüneyim diyor. Bu düşüncelerle gelecekse, bir evi de olursa çalışan iki kişi artı çocuksuz bir aile ülke genelindeki pek çok aileden daha refah bir düzeyde yaşayabilirler.
Arkadaşlar örnek veriyor, çocuklarla bir sinemaya gittik, bir yemeğe gittik şu kadar para bu kadar para vs diye. Konu sahibinde çocuk yok. Ayda 3 kg kıyma alsa on öğün köfte yerler. Bunun gibi bir sürü örnek. Çocuklu bir ailenin masraflarıyla kıyaslanamaz onların yaşam tarzı.
Ben bazen Türkiye'de bazen Almanya'da yaşıyorum.Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?
Neyse sen ekonomist olduğuna göre daha iyi fikirlerin vardır. Ders verirsin herkes öğrenir. Paranın eriyeceğini herkes biliyor. Enazından kendine bir ortam hazırlayana kadar yapabilir. Ama o sadece bir fikirdi. Varsa bir fikrin sende söyle. Bu arada ben asla paramı faize yatırmadım, değerlendirmek için Borsa'dayım.Çok değil üç sene sonra da ana paranızla sefalete doğru koşarsınız. O faiz de asgari ücret altı kalır zatenbenim param nasıl eridi derken belki ekonomiyi öğrenirsiniz kim bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?