Türkiye burnumda tütüyor

Yazdığınız fiyatlar çok uçuk yalnız . Artık marketlerin muhite gore fiyat verdiğini düşünüyorum ya. Hamsi gecen hafta aldım 70 TL. Etin kilosu en iyi yerde 400 yeni oldu.
Ben izmir seferihisarda yaşıyorum burdada hamsi sardalya 70 bandinda en iyi kasaptada kiyma 360 di 400 oldu banada fazla geldi soyledigi rakamlar ki biz yazlik ve pahali bir yerde yasiyoruz burada bile bu sekilde

Ben izmir seferihisarda yaşıyorum burdada hamsi sardalya 70 bandinda en iyi kasaptada kiyma 360 di 400 oldu banada fazla geldi soyledigi rakamlar ki biz yazlik ve pahali bir yerde yasiyoruz burada bile bu sekilde
Evet aynen kıyma burada da 360 tı 400 oldu. Mesela sinema fiyatları konuşulmuş konuda. Geçtiğimiz cumartesi kızımı goturdum 55 TL ydi. Yetişkin 60. Büyük bir şehirde yaşamıyorum genel olarak fiyatlar uygun oluyor.

Son düzenleme:
Orada şöyle lokal ufak marketler pazarlar yok mu. Bu fiyatlar lüks avm fiyatları. Burda da Migros pahalı mesela

iyi de, hanımefendiciğim. herkes Sivas'ta mı yaşıyor? kendi şehrinizdeki fiyatları kriter alıyorsunuz da ülkenin her yanında bu fiyatlar geçerli değil ama hangi kapıyı çalarsanız şartlarınıza bakmadan asgari ücret vermek için diretiyorlar. kaldı ki soruyu yönelten hanımın mesleğini de bilemiyoruz. bazen öyle meslekler var ki ancak belirli şehirlerde ve hatta ileçelerinde yaşaması gerekiyor. bu bile korkunç bir kısıtlama getiriyor insana.
aslında bir yandan haybeye tartışıyoruz şartları bilmediğimizden.

Ben onu çok başka bir arkadaşa yazdım yalniz o da kendi şehrindeki fiyatlardan ornek verdi. Yani konu sahibine fikir beyanında bulunmadim. Her şehrin kira gıda ulaşım fiyatlarının farklı olduğunu biliyorum. Ayrıca konu sahibesi hemşire bir yorumda belirtmiş

Orada şöyle lokal ufak marketler pazarlar yok mu. Bu fiyatlar lüks avm fiyatları. Burda da Migros pahalı mesela
Yani Migros’un kendi m life ürünleri ucuz. Onlardan alıyorum aslında. Sütü yumurtayı belediyenin marketinden alıyorum. Ama genel anlamda fiyatlar böyle Burada. Mesela ben 40 lira altı deveci armut da göremiyorum. Kestane 250
Tl kilosu.
Hamsiyi mesela balıkçıdan alıyorum. Eti kasaptan.
bimin a101 in et süt ürünlerini almıyorum. Ondan farklı mı geliyor acaba. Bilemedim

Hic tutmesin burnunda

Ben sizi anliyorum. Gecen sene basladim yurtdisjnda yasamaya. Yasim size yakin. Ben cocugum icin gittim. Turkiye'yi ozluyorum. Sosyal cevremi ozluyorum bi kere. Arkadaslarimi. Cikip bi yerde 2 tek atmayi.Mantiyi, iskenderi. Ama Turk haberleri seyrederken afakan basiyo. Sizin cocugunuz buyumus. Ozgursunuz seciminizde. Ben olsam emekliligi beklerim net. Oranin emeklisiyle Turkiye'de pasa gibi yasarim. Ama 5 senedir odendiyse prim sadece bilemedim.Gene de baglayan bisey yoksa doner gelirim. Eti de yemem gerekiyosa. Benim kirmizi cizgim degil ayda kac kilo et tukettigim

Orta halli kalmadı. Zengin ya da fakir. Beyaz yaka bile ayda 4 kilo et yiyemiyorsa artık orta halli değildir ve bu oran her ülkede olduğu gibi değil. En azından gelişmiş ülkelerdeki gibi değil. Ama ben konu sahibine gelmesini tavsiye ederim madem karı koca bu kadar istiyor, ve geleceği garantine alınması gereken çocuk yok gelsinler. İlk etapta 1 senelik kira ödesinler peşin, nasılsa ev alamazlar. O bir senede memnun kalırlarsa zaten devam ederler. Yarına çıkacağımızın belli olmadığı şu hayatta öok da bunaltmamak lazım kendimizi. Hak kaybı falan da olmayacak nasılsa.

Bizim burada 60 TL daha gecen gittik çocuklarla çocuk 55 hatta halk günleri 50
Bizim belediye de çok güzel oyunlar getiriyor. Semaver kampanyanın cimri oyununu bile getirdi. 50 TL falandi sanırım. Bizim belediyeden ben o kadar çok faydalanıyorum ki. Çok güzel etkinlikleri workshoplari falan var. Çocuk oyunları da çok iyi. Biletler çok uygun çoğu zaman da uygulama üzerinden çekilişle bedava veriyorlar. Çoğu belediyenin sinema hizmeti de oluyor.. vizyondaki filmler olmasa bile vizyondan hemen yeni çıkmış filmler falan oluyor. Sağlık konusunda oğlum 7 günlükken yaşadığımız para odaklı sebepten dolayı kötü durumdan sonra hiç özele gitmedim. Çok nadirdir. Sağlık hizmetini de kaliteli alıyorum çünkü bakıyorum doktor yorumlarına falan. Araştırıp gidiyorum. Şehir Hastanesi'ne yakın oturuyorum zaten bina olarak da temiz. Öyle benim aman aman para harcadigim tek kalem şu an kira. Eskiden rahat kredi çekip ev almıştım ama o zaman da bunaliyordim. Kredi çekmek kolay olmusti ama maaşlara zam gelmiyordu fazla gidim gıdım geliyordu. Dolar 1-2 tlydi ama o zaman da yurtdışına falan gidemiyordum şimdi de. Zaten uçak korkum var yoksa maddi boyutta çok etkilenmeden gideceğim ülkeler de vardı yakınlarımdan dolayı.
Yani ne bilim Instagram'da falan bakıyorsun herkes cafelerde her gün. Tek maaşlı çalışan da işçi olan da öyle... Yemek alıp içecek almazdık biz. Ekonomi çok iyi diye bir iddiam yok ama şey de çok ilginç geliyor. Sanki İsveçtik bir anda göçtük battik gibi anlatılıyor. Yahu konu sahibi zaten 47 yaşında. İlk ekonomik sıkıntısını görecek hali yok ya. Hayatı boyunca İsveç formundaki ülkemizde yaşadı da ülkeyi unuttu dönünce şok yaşayacak gibi bazı cevaplar var :))

Ben de et zoraki yiyorum zaten ondan sanırım et fiyatlarını hiç baz almadım. Balık bedava bize zaten.. hoş onu da çok sevmem de.

Ben de yurtdışında yaşıyorum. O sokakların cıvıl cıvıl olmasını, bir kebapçıya gidip kebap yemeyi, deniz havasını falan özlüyorum zaman zaman yalan yok. Sonra artı ve eksilerini değerlendirdiğimde bu sebeplerin çok da mantıklı olmadığını düşünüyorum. Yerine alternatifler koyuyorum. Örnek vereyim, kebap canım istiyorsa Almanya’ya gidiyorum, deniz istiyorsam İtalyaya, doğa yürüyüşü, kış sporları vs bizim burası harika zaten. Eş, dost, çevre de zamanla oluyor. Ekonomik boyutunu geçtim( ki geçilecek gibi değil aslında) sırf sosyolojik problemlerden dolayı bile asla dönmem.

Yani yani insanın ülkesini özlemesi gayet normal Sıkıntı şu ki geri dönecek ülke artık kalmama yolunda ilerliyor. Ev almak imkansız, fiyatlar uçmuş bankadan kredi alayım dersen o da yok, kirada oturmak rezillik ev sahibi sürekli çık çık çık...insanın huzuru yok sıkıntı orda.

Sadece konut olsa sikinti keske

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…