Türkiye'de mutlu değilim

Yurtdışı benim icin kaçış, dogru, hem aileden hem de burada yasamak istemediğim hayattan. Ben aslında yapi olarak zaten turkiye standartlarına gore daha rahat bir ailede büyüdüm ama nedense orada tek basıma olunca cok cok rahattim ve buradaki en ufak sey bile gözüme batmaya başladı, sonra onların birbirlerine soğuk davranmaları hep kavga etmeleri. Zaten mutlu bir aile hayatımız yok, ama bir ay gecmis en son birlikte olduğumuz zaman üzerinden mutlu cift taklidi yapabilirler kısa bir süreliğine de olsa.
Trafik ve insanlar ornek verdim ama yine basit bir ornek vereyim benim gittiğim ulkede boyle trafik yoktu asla ve koca ülkenin nüfusu istanbulun nüfusunun yarisi kadardi.
Ben hep yurtdisina gidip geldim ömrüm boyunca ve her seferinde orada daha rahat oldugumu gördüm belki arkadaşlarımla oldugum icin yalnız oldugum icindi, bilmiyorum ama orada o bahsettigim iç huzuru hissettim bunu kesinlikle söyleyebilirim.

Son düzenleme:

Haklısınız Halime şükrediyorum zaten cok şükür durumumuz var da ben yurtdisina gidebiliyorum. Su an hem sevdiğim kisiden uzak olmak hem de buraya uyum sağlanamamak cok agir geldi.
Koca baskısı diye bir sey yok. Kadın kabullenmesi var. Ben zayıf bir insan değilim kaldı ki kadın erkek eşit baskı diye bir seyi kim kime yapıyor

Bu milletin hepsi keske benim etrafımdaki insanlar kadar bos(!) olsa keske

Yazdıkların, düşüncelerin bulunduğun şartlara ve yaşına göre normal ama empati yeteneğinin zayıf olduğunu düşündürdü bana.
Annenin yerine koyamıyorsun kendini,
Kalıplardan sıkıldığını söylemişsin ama bence sen kalıplara koyuyorsun insanları
Herkes senin gibi dolu işlerle uğraşmak zorunda değil, annemde boş işlerle uğraşıyor diyorsun ama seni bu yaşa getirdiğine ve sen Uzaktayken gece gündüz seni düşündüğüne göre pekte boş sayılmaz..
Anne - baba olmayınca anlaşılmıyor malesef evlat başka bişey,
Bir annenin evladına nereye gidiyorsun,kaçta geleceksin gibi sorular sorması kadar doğal ne olabilir ki, ama işte anne olmadan anlayamayacaksın...
onların tartışmalarına gelince sen sevgilinle hiç mi tartışmıyorsun her evlilikte, birliktelikte tartışma olur çünkü insanız ve farklıyız..
Artık büyüdüğünüze göre insanlara biraz tartışma özgürlüğüde verin ve kurallardan bu kadar sıkılan biri olarak kurallar koymayı bırakın ve size en büyük tavsiyem ŞÜKREDİN

Ben, annem 2 saatlik yoldan bana gelince ne kadar çok seviniyorum,senin yazdıklarına bak.Ailen sana kötü mü davranıyo? Nerdesin,kimlesin bilmek tabi ki hakları. Bir zamanlar ben de anneme kızardım, çünkü 5 dk geç kalsam hemen çılgına dönerdi.Ama şimdi annemi çok iyi anlıyorum.Benim de bi kızım var, ben de aynı annem gibi anne olmak istiyorum ilerde kızıma karşı. :) Sen gidip yurtdışında rahatlığa alışmışsın, karışan görüşen yok.Annenler nerdesin dediğinde ,yalan bile söylesen ,kontrol edicek kimse yok.Ayrıca anneanne ve babaanneni arayacak kişi sen olmalısın . Biz de mesela uzak bi yere mi gidilicek, önce gidilir anneanne ve babaanneye ,dedeye , el öpülür, ben gidiyorum denilir. Bulunduğun ortamı daha güzel bi ortama çevirmekte senin elinde.

Ben ülkemizi ve milletimizi kötülemedim aksine ne kadar sevdiğimden bahsettim, ama dogruya dogru özeleştiri yapacagim benim sorunum genel olarak bu ulkede yaşamakla ilgili para pul fark etmez ailemden ayrı ve kucuk bir yerde yasasam bile istediğim rahat ve bireysel yasama ulaşamayacağım sorun o o yüzden daha medeni ve uzak bir yerde olmak istiyorum.

Tamam canım senin için İstanbul nüfusunu yarıya indiririz...!! Bence siz o bahsettiğiniz yere gidin ve o sevgili dediğiniz kişiden bi tekme yiyin bakalım koşarak buraya gelip orayı kötülemeyecek misiniz???? İnsanoğlu işte, demedi demeyin!!

Yok hayır, sırf bir sevgili yüzünden bu kadar bunalmadim uyum sorunu yasıyorum olay bu. Bu yüzden de kotu giden seyler gözüme batmaya başlıyor

Ben 19 yıldır bu evde kavga gürültüsuz bir gun hatırlamıyorum, huzursuz bir ailede büyümek o kadar zor ki. Empati yapamıyorum cunku hayatım boyu ca empati yaptım hep annem üzülmesin diye sustum her zaman sustum hep onu düşündüm ve orada bir birey oldugumu hatırladım fark ettim burada gerek cevre gerek toplum bizim gelenek göreneklerimiz bana uysun uymasın bir sekilde kısıtlıyor hayatımızı ve bundan rahatsız oluyorum.
Bu arada ben annem bos işlerle ugrasiyor demedim?! Yanlış anlamış olabilirsiniz ya da ben yanlış yazmisimdir öyle bir sey demek istemedim cunku dediysem de

iste bakın simdi anladiniz mi neden bu ulkede yasamak istemedigimi, sizin gibiler yüzünden

önyargılı yazıyorum özür dilerim;

sen bir ay baba parasıyla yaşamışsın yurt dışında, gırgır, yeni kültürleri tanıma, eğlence, özgürlükten başka birşey görmemişsin, bir de o bahsettiğin ülkeye yerleş, iş bul ve çalış bakalım, hayatın zorluklarını gör. güllük gülüstanlığın özgürlükten geçmediğini anlarsın.

Biliyor musunuz, bir gece dışarı çıkacaktık ben kara kara düşünmeye basladim cunku her aksam annemi arıyordum skypetan konuşuyorduk yalan söylemek istemedim cunku icim rahat etmeyecekti. Actım söyledim gece çıkacağız geç gelecegim diye. Ben yalan asla söylemiyorum aileme, ama beni rahatsız eden su bir arkadasım var kırk yalan atıyor saygısızin onde gideni ama ailesi ona cok güveniyor ve bilmiyorum yani bizim ilişkimizden daha iyi iliskileri.

Önyargılarınızı kırayım hemen. Oraya okula gittim, gunde yedi saat ders gördüm, okulun parasını ve harçlığımı bütün kıs kendim biriktirdim kurusuna kadar, bir ay boyunca sadece iki gun alisverise gidebildim. Arkadaslarim Bodrum'da tatil yaparken ben orada ders çalıştım sabahlara kadar. Tanıyacak yeni bir kültür yok ben zaten yurtdisina yabancı bir insan değilim.
Kaldı ki, yazdiginiz gibi olsa bile yine de özgürlüğümü istemek benim hakkım değil mı?

henüz yaşamak, okumak, yurtdışına çıkmak alışveriş yapmak.... gibi bi çok şey için para aldığın birileri varsa ne yazık ki bu istediğin senin anlattığın özgürlük anlayışıyla çelişiyor

ne güzel sana sponsor olsunlar ama hayatına karışmasınlar hayat aile kardeş akrabalar bu işler böyle olmuyor en başta bu insanlarla sağlıklı yaşarsan topluma ve kendine faydalı olursun

şu an cebinde kendi alın terinle kazandığın paran varsa ve hala boğuluyorsan baba evinde ki odanda durma git

ama bilet almak için bile babana annene muhtaçsan bu şekilde yakınmaya hakkın yok, başkasının parasıyla özgürlük satılık değil,bu özgürlük kelimesine bile hakaret sayılır

özgürlüğün anlamı nedir bilir misin BAĞLI VE BAĞIMLI OLMAMA...

seni onlar seçmedi dünyaya gel diye sen milyonların içinden en iyi hız yapan olarak dünyaya geldin şımarıklığı bırak

ve benim güzel ülkemin güzel insanlarına hakaret etme

gideceğiniz yer eğer afrika gibi biyer değilse eğer araba vardır yani trafik var,insanlar kalabalık her yerde var yani sadece Türkiyede değill..her insan bir değildir Türk insanı boş işlerle uğraşır vs. söylemleri kabul etmiyorumm...bence size en uygun yer ANTARTİKA kıtası..tan aradığınız gibi ne trafik var ne insanlar ne de kalabalık...Türk insanına karşı söylemleriniz biraz daha düzgün olsaydı bu kadar sert olmazdım ama yurt dışına gidip de neysee...başta yazan arkadaşın da dediği gibi güle güle...

Kendi aileni başkalarının ailesiyle kıyaslama, herkesin ne yaşadığını bilemezsin ki,belki evlerinde yalnız kaldıklarında onlarında çocuklarıyla ilişkileri iyi değildir.Bizim evde de kavga gürültü eksik olmazdı, hem de öyle böyle değil.Biz kardeşlerimle gece kaçlara kadar uyanık kalırdık babam sayesinde.Bi kaç saatlik uykuyla okula giderdik.Ama okulda en başarılı öğrenciler bizlerdik.Müfettiş geldi mi harıl harıl bizi ararlardı. Kimse bilmezdi okulda , bizim evde neler yaşadığımızı.Ben de senin yaşlarında isterdim kimse bana karışmasın.İstediğim saatte dışarı çıkayım gezeyim, kimseye hesap vermeyeyim.Ailen sana kimlesin ,nerdesin diye soruyosa bu senin iyiliğin için.

Benim gibilerin yaşadığı ülke sana 3 beden büyük gelir zaten..

aynen katılıyorum..annesi babası nereye gidiyorsun dediği için rahatsız oluyormuş yok Türkiyede mahalle baskısı varmış yok İstanbbulu sevmiyormuşş...evet biz böyleyiz işine geliyosaa...hiç yoktan biz senin gbii yurt dışına çıkıp özümüzü unutmuyoruz buraya gelip özgür kız havaları yapmıyoruzzz..hadi güle güle sanaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…