- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
ailenizden bunaldığınız için yurtdışını kendinize kaçış olarak görmüşsünüz.anne baba olarak bir şeyleri sormak incelemek hakları.yurtdışında okumanıza imkan sağlayan sizi bugünlere getiren onlar .
diğer ülkelerde trafik ,insanlar .kalabalık yok mu?herşey dört dörtlük mü orada:44::44::44::44:
Türkiyeden yabancı ülkelere gidenlerin adapte olamamasını anlarım da
Türkiye'de yaşayıp yabancı ülkeye fazla adapte olanı ilk kez görüyorum
Evlenince koca baskısı görünce bunalmanin anlamını daha çok anlayacaksın.Yurt dışı veya içi mutluluk iki acı söz ,iki haksız tavırla biter...ailesiz yuvadakileri düsün ve sevilmenin tadını çıkar.
Millet olarak bos islerle ugrastigimizi yazmissiniz.
Siz nerede oturuyorsunuz ve nasil bir kulturden geldiniz bilemiyorum ama emin olun, bu milletin hepsi sizin cevrenizdeki insanlar gibi bos degil.
Bence de burada yasamayin. Aileniz biraz hakimiyet kurmayi seviyor gibi. Kapagi oraya atmaya bakin. O gune kadar da sabretmeye calisin.
[U]bence sizin sorununuz türkiyeyle ilgili falan değil. ailenizle, akrabalarınızla ve çevrenizle
evet belli ki yurt dışında kafanıza göre yaşıyorsunuz hesapsız kitapsız, arkadaşlarınızla.
buraya gelince de her yerden fırlayan tanıdıklar, aileyle iç içe bir yaşam bunaltıyor sizi
sorununuzu genelleyip ülkemizi ve milletimizi kötülemeniz yakışık almamış
madem tek başınıza rahat bir yaşam istiyorsunuz,
madem istanbulun trafiğinden kalabalığından bilmem nesinden bıktınız
gidin küçük bir ile, ilçeye her neyse
yaşayın dilediğinizce
bu kadar basit[/U]
Yurtdışı benim icin kaçış, dogru, hem aileden hem de burada yasamak istemediğim hayattan. Ben aslında yapi olarak zaten turkiye standartlarına gore daha rahat bir ailede büyüdüm ama nedense orada tek basıma olunca cok cok rahattim ve buradaki en ufak sey bile gözüme batmaya başladı, sonra onların birbirlerine soğuk davranmaları hep kavga etmeleri. Zaten mutlu bir aile hayatımız yok, ama bir ay gecmis en son birlikte olduğumuz zaman üzerinden mutlu cift taklidi yapabilirler kısa bir süreliğine de olsa.
Trafik ve insanlar ornek verdim ama yine basit bir ornek vereyim benim gittiğim ulkede boyle trafik yoktu asla ve koca ülkenin nüfusu istanbulun nüfusunun yarisi kadardi.
Ben hep yurtdisina gidip geldim ömrüm boyunca ve her seferinde orada daha rahat oldugumu gördüm belki arkadaşlarımla oldugum icin yalnız oldugum icindi, bilmiyorum ama orada o bahsettigim iç huzuru hissettim bunu kesinlikle söyleyebilirim.
bizi de bu tür haberler deli ediyorbelli bir süreden sonra magazine bağlıyorlar
bunun için ülkeyi mi terkedelimkötü giden çok şey var orası doğru ama seni asıl üzen nokta bu değil sevgilinden ayrı oluşun gibi görünüyor.sen bir şeyleri bahane ediyorsun
Bu milletin hepsi keske benim etrafımdaki insanlar kadar bos(!) olsa keske
Yazdıkların, düşüncelerin bulunduğun şartlara ve yaşına göre normal ama empati yeteneğinin zayıf olduğunu düşündürdü bana.
Annenin yerine koyamıyorsun kendini,
Kalıplardan sıkıldığını söylemişsin ama bence sen kalıplara koyuyorsun insanları
Herkes senin gibi dolu işlerle uğraşmak zorunda değil, annemde boş işlerle uğraşıyor diyorsun ama seni bu yaşa getirdiğine ve sen Uzaktayken gece gündüz seni düşündüğüne göre pekte boş sayılmaz..
Anne - baba olmayınca anlaşılmıyor malesef evlat başka bişey,
Bir annenin evladına nereye gidiyorsun,kaçta geleceksin gibi sorular sorması kadar doğal ne olabilir ki, ama işte anne olmadan anlayamayacaksın...
onların tartışmalarına gelince sen sevgilinle hiç mi tartışmıyorsun her evlilikte, birliktelikte tartışma olur çünkü insanız ve farklıyız..
Artık büyüdüğünüze göre insanlara biraz tartışma özgürlüğüde verin ve kurallardan bu kadar sıkılan biri olarak kurallar koymayı bırakın ve size en büyük tavsiyem ŞÜKREDİN
Tamam canım senin için İstanbul nüfusunu yarıya indiririz...!! Bence siz o bahsettiğiniz yere gidin ve o sevgili dediğiniz kişiden bi tekme yiyin bakalım koşarak buraya gelip orayı kötülemeyecek misiniz???? İnsanoğlu işte, demedi demeyin!!
Ben, annem 2 saatlik yoldan bana gelince ne kadar çok seviniyorum,senin yazdıklarına bak.Ailen sana kötü mü davranıyo? Nerdesin,kimlesin bilmek tabi ki hakları. Bir zamanlar ben de anneme kızardım, çünkü 5 dk geç kalsam hemen çılgına dönerdi.Ama şimdi annemi çok iyi anlıyorum.Benim de bi kızım var, ben de aynı annem gibi anne olmak istiyorum ilerde kızıma karşı. :) Sen gidip yurtdışında rahatlığa alışmışsın, karışan görüşen yok.Annenler nerdesin dediğinde ,yalan bile söylesen ,kontrol edicek kimse yok.Ayrıca anneanne ve babaanneni arayacak kişi sen olmalısın . Biz de mesela uzak bi yere mi gidilicek, önce gidilir anneanne ve babaanneye ,dedeye , el öpülür, ben gidiyorum denilir. Bulunduğun ortamı daha güzel bi ortama çevirmekte senin elinde.
önyargılı yazıyorum özür dilerim;
sen bir ay baba parasıyla yaşamışsın yurt dışında, gırgır, yeni kültürleri tanıma, eğlence, özgürlükten başka birşey görmemişsin, bir de o bahsettiğin ülkeye yerleş, iş bul ve çalış bakalım, hayatın zorluklarını gör. güllük gülüstanlığın özgürlükten geçmediğini anlarsın.
Okulumun bitmesine iki yıl var, iki yıl sonra artık kısmet hangi ulkeyeyse... Cunku aynı sehirde kalırsam farklı olmayacak. Zaten istanbulda yaşamaktan memnun değilim, trafik, insanlar, kalabalık, her sey o kadar üstüme geliyor ki
iste bakın simdi anladiniz mi neden bu ulkede yasamak istemedigimi, sizin gibiler yüzünden
Biliyor musunuz, bir gece dışarı çıkacaktık ben kara kara düşünmeye basladim cunku her aksam annemi arıyordum skypetan konuşuyorduk yalan söylemek istemedim cunku icim rahat etmeyecekti. Actım söyledim gece çıkacağız geç gelecegim diye. Ben yalan asla söylemiyorum aileme, ama beni rahatsız eden su bir arkadasım var kırk yalan atıyor saygısızin onde gideni ama ailesi ona cok güveniyor ve bilmiyorum yani bizim ilişkimizden daha iyi iliskileri.
Benim gibilerin yaşadığı ülke sana 3 beden büyük gelir zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?