Türkiye'de mutlu değilim

Benim gibilerin yaşadığı ülke sana 3 beden büyük gelir zaten..

aynen katılıyorum..annesi babası nereye gidiyorsun dediği için rahatsız oluyormuş yok Türkiyede mahalle baskısı varmış yok İstanbbulu sevmiyormuşş...evet biz böyleyiz işine geliyosaa...hiç yoktan biz senin gbii yurt dışına çıkıp özümüzü unutmuyoruz buraya gelip özgür kız havaları yapmıyoruzzz..hadi güle güle sanaaa

Affedersiniz ama ben burada ornekler veriyorum siz o kadar dar bakıyorsunuz ki takılıp kalmissiniz yok orada araba yok mü insan yok mü yok hakaret etme yok bilmem ne, ben dedim ki uyum sorunu yasıyorum orada tek kaldım burada ailem olunca kendimi cok boğulmuş hissettim cok garipsedim. Diyorum ki ulkemi milletimi cok seviyorum ama bazı insanlar o kadar bos işlerle ugrasiyor ki kendimi diken üstünde hissediyorum. Yani yazdıklarımı o kadar saptırdınız ki, pes.
Neyse derdimi unutmama yardımcı oldunuz yine de teşekkür ederim, burada laf anlatmaya çalışırken sinirlenince düşünecek sıkılacak bir sey kalmadı sinirden.

Buraya geldim daha yolda annem babam kavga etmeye başladı. Uykusuzum yorgunum aklim orada kaldi cok moralim bozuktu bütün yol boyunca ağladım, uçaktan inince de doğal olarak kırmızı gözlü ve asık suratliydim dedim yorgunum Uykusuzum diye annem hemen sen sabahlamissindir orada gece kuşu oldun zart zurt demeye başladı. Gece kuşu olduysam da oldum yani yaptıgım sey okulun bahçesinde oturuyoruz herkes odasından bir seyler getiriyor sohbet ediyoruz olay bu. Hem dışarı çıkıp sabaha kadar kulüplerde dans edip sarhoş olsam kac yazar.

sen böyle yazınca annen içinde öyle düşündüğünü hissetmişim demekki. eminim annen ve babanda mazoşist değilse bu kavgalardan onlarda bunalmıştır empati yapmak aslında annem üzülmesin demek yerine annemin yerinde olsam ne düşünür ne yapardım demek birazda bu açıdan bak sen kızını kaç km öteye göndereceksin, ne yaptı acaba iyi mi ,uğursuzun biri musallat olmasa bari, yemek yedimi ki ,ayy kızım bu yemeği çok severdi, diyebilmek ve buna göre anlayışlı olabilmek.. çok bunalırsan tak kulaklığı kapat odanın kapısını rahatına bak inan şu yazdığım bile kimine göre cennettir.. maneviyatını güçlendir ve hayatının bu dünyadan ibaret olmadığını anlaki bu hayattaki boşluklar seni sıkmasın yapılan haksızlıklar seni boğmasın umarım okulun başlayınca bu düşüncelerden kurtulursun..

türk insanı şöyledir böyledir, boş işlerle uğraşır vs. diye küçümsemeyin lütfen,

ne mutlu türküm diyene!

Ben anneme demistim ki anne iciniz rahat olsun ben burada cok mutluyum cok iyiyim keyfim yerinde, ama haklisiniz yani anne olmak baska bir sey onun acisindan bakamam. Şimdiye kadar ama hep sustum o ne zaman bir sey dese, hiç cevap vermedim asla terbiyesizlik etmedim kardesim cok asidir hiç onun gibi olmadım hep onu düşündüm üzülmesin diye ama fark ettim ki bunlar bir süre sonra insanın sinirlerini bozmaya başlıyor en ufak bir seyde tepem atıyor
İnsallah...

Arkadaşı tanımam etmem ama güzel bir Türkçeyle noktalamaya bile dikkat ederek kimseye hakaret etmeden derdini anlatmış vereceğiniz cevap bu mu...

Ha dikkatimi çekti.Benim mesajıma takılmışsınız ama çok beğendiğiniz konu hakkında tek kelam etmemişsiniz.

İlginç.

tek başına yaşamaya alışmışsın, birilerinin senin hayatını sorgulaması veya hayatına bir şekilde müdahale etmesi bu yüzden bunaltıyor anlaşılan..

ayrıca Türkiye senin yaşadığın çevreden ibaret değil bil istedim
Türkiyeyi değil başta ailen ve yakınındaki kişileri sevmiyor gibisin..

ilk yorumdaki gibi canı gönülden güle güle demek istiyorum

Bence sen sadece özgürlüğünü özlüyorsun. Bunu Türk insanın uğraştığı işlerle toplum baskısıyla falan bağdaştırmana gerek yok. Annen babandan uzakta ki hayatını özlüyorsun.Önce bu konuda bi anlaşalım. Keşke sen ve senin gibiler ülkemden güle güle gitseler de bizde rahaaaattt bi nefes alsak. Sırf ziyansınız yemin ederim.

Teşekkürler...

Ben zaten senin gibi düşünenlerin gitmesi, kesinlikle ve tez elden, dönmemecesine gitmesi taraftarıyım.
2 sene hemen geçer.
Hemen git.

ayrıca konuyu yanlış yerde açmışsın çok beğendiğin o Türkiye dışındaki yerlerde anlatsaydın derdini, tabiii yaa onlar bireysel yaşadığı için umurlarında olmuyorsundur,

Türkiyede aile akraba komşu ilişkileri daha sıkı ve birbirlerinin dertleriyle ilgileniyorlar..

kimi beğenmeyip kime sığınmışsın

redvelvetcake ;
eğerki konu başlığını Türkiye'de mutlu değilim yerine çevremden mutlu değilim yada ailemle mutlu değilim yazsaydın,,
boş işlerle uğraşıyoruz yerine, bazıları boş işlerle uğraşıyor bunalıyorum deseydin,,
bu kadar eleştiri almıcaktın bak buda bi kalıp oldu mesela;
ben yurtdışına gitsem banada azıcık özgür ol, biraz alkolden bişey olmaz, yada biz böyle alıştık sende alışırsın deseler buda kalıp olurdu.
yani anlayacağın 2 kişide yaşasan dünyada kalıp olacak, sıkıntı olacak, tartışma olacak
sen en iyisi alışmaya bak kafan özgür kalır hiç olmassa

Avrupa da sadece tatile cikmissiniz. Uzun süre orada yasaniz cok fazla degil 1-2 yil ülkemizin kiymetini daha iyi anlarsiniz. Onlarin dillerini iyi anlayinca durum daha vahim oluyor,.Avrupa da yasayipta orayi sevenini görmedim.. Bir cok kisi dönme planlari yapiyor bunlarin arasinda orada dogup büyüyenler bile var.. Sorununuz sadece aileniz, problemlerden SIKILIp ülkemizi begenmemeniz cok ilginc.

Belki kızacaksınız ama bence toplum olarak millet olarak ülke olarak cok bos işlerle uğraşıyoruz bence o kadar dar bir bakış acısına sahip ki insanlar bu bile beni sıkıyor, daraliyorum.

sizi anlıyorum,bunalımınızı da anlıyorum ama ülkemizi kötüleyerek boş genellemeler yaparak dert anlatan insanlar da beni çok sıkıyor....

çokta önemli değil yurt dışında uzun yıllar yaşamış insanlar bile sürekli vatan hasreti çekiyor illede kendi toprağım diyor burayı sevmek zorunda değilsin sorunlarının özünde ailenden uzaklaşma çabası olduğunu düşünüyorum bunlar kendi düşüncelerim ama uzun süre yaşamadığın sadece kısa bir zaman geçirdiğin yerde ömrünü nasıl geçireceksin enine boyuna bir düşün

acaba gerçekten seni sıkan,her şeyine müdahale eden,istediklerini yapmana müsade etmeyen bir ailen olsaydı ne yapardın?

dünyayı mı terk ederdin?

keşke herkes senin gibi 1000 liradan fazla parayı bir ayakkabıya verebilip bir de ailesini beğenmeme lüksüne sahip olsaydı

hakkın tabii, özgürlük güzel. ben de seviyorum bazı yönlerini ingilterenin, özellikle özgürlüğünü...

ancak yurdışı konusu adlı eski bir konun var, orada yazdıkların pek parayı senin biriktirdiğin manasına gelmiyor, hele ki 5-10 bin poundu bir yılda çalışmadan ya da part time çalışarak biriktirebiliyorsan tebrik ediyorum, değil yurt dışında uzayda bile yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…