Türkiye'de mutlu değilim

millet saldırmak için yer mi arıyor gece gece anlamıyorum... eşlerinize çocuklarınıza kızıp burdakilere mi patlıyorsunuz?

boş iş diye annesine babasına dememiş... önce düzgün okumayı öğrenin sonra cevap yazarsınız

ayrıca konu sahibinede katılıyorum... ülkemi seviyorum ama sevmem onu eleştirmemem anlamına mı geliyor ? ha siz eleştirmiyorsunuz diye vatan kurtarıcı oldunuz afferin !

ülke yaşanmaz hale geldi. elimizi nereye atsak elimizde kalıyor. ne sağlık ne eğitim ne devlet ne millet tabiki kötü oldu diye herkes terkedecek değil. ama gitmek isteyen de çok

---
1 ay bile olsa insan çabuk alışıyor özgürlüğe

ama gene gidecekmişsiniz ne güzel..

Size hak veriyorum, bazen insanın yaşadığı çevre çok bunaltıcı olabiliyor.. Hele şu mahalle baskısı dediğiniz şey, kesinlikle katılıyorum. Ben de özgürlüğüme düşkün bir insanım kendi doğrularıma göre kendi hayatımı kendi doğrultumda yaşamak isterim ama malesef sadece kendimizden sorumlu değiliz, bizi dünyaya getiren annemize, dünyada olmamızın bir sebebi olan büyüklerimize de sorumluyuz. Onlar olmasa varolamazdık çünkü.. En iyisi ikisi arasında denge kurabilmek, benim annem de hırçındır çok mesela anneannemler falan da hayata bakış açımız tamamen ters, klasik türk ailesi tavrı sergilerler onlar ama ne olursa olsun onlar benim ailem. Bu değiştirilemez bir gerçek ve ne olursa olsun ailemiz hayatımızın en büyük değeri, bizi biz yapan unsur. Benim de çok sıkıldığım zamanlar oluyor annemin kaprislerinden, büyüklerimin tekdüze bakış açısından ama onlar olmasa ne anlamı olurdu ki bu hayatın diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Ama kesinlikle size de hak veriyorum, yurtdışında uzun bir zaman diliminde ailenizden uzak , tek başınıza yaşamak size mutluluk veriyorsa yapın derim. Hayat üzülmek için çok kısa. İnsan tabi ki kendi mutluluğunu düşünmeli ama bunu yaparken sevdiklerini de kırmadan yapmalı. Bol şanslar

Ülkeni neden sevmıyorsun onu anlamadım.. Yanında olan bir ailen var, yetim misin öksüz müsün ? Nedir bu kendini yiyecek bitirecek durum ?
Kötü insanın yeri yoktur canım. Kötü insan, dedikoducu insan yurtdışındada var..
Çok saçma gerçektende, bunu dert diye gelip bize anlatmayın.

Duyanda sanki yurt disinda dogmussunuzda sonrada turkiyeye gitmissiniz sanicak iyde 1 ayda ne bu kin ne bu ofke sahsen cok sacma buldum o halde ailenizi birakin ve geldiginiz yere geri donun baska care yok!!!!

Yumurtadan cikmissin kabugunu begenmiyorsun ne diyelim
...

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar siz niye bu kadar her konu açanın üzerine gidiyorsunuz?
Herkesin kendisine dert ettiği şeyler aynı olacak diye birşey yok.
Öyle saçmasapan yorumlar yapan insanlar olmuş ki şok oldum resmen.
Kimseyi yargılamak size düşmez, bu arkadaşımız bunun zorluğunu çekiyor, buna üzülüyor ve yardım istiyor.
Biz de gelip, "sen şöylesin, yuh sana" diye yargılıyoruz öyle mi?
Size küçük gelen sorunlar bazı insanların hayatlarını zor hale getiriyor olabilir.
Bir, herkes aynı şeylere değer vermek zorunda değil,
İki, herkes aynı şeyleri sorun etmek zorunda değil.

bu çok komik uyum sorunu yaşamanız Türkiyeye.sonuçta burda doğup büyüdünüz sanırım.bizim insanlarımızın genelinde var yurtdışına kapağı atma mevzusu,tek sanma kendini."ben buraya ait diyılım" konuşmalarını bin kişiden duymuşumdur ben de. sadece türklüğünden utanmak bizim insanlarımızın genelinin yaptığı.Avrupadaydım ben de geçen yıl uzun bir süre hem de en gelişmiş ülkelerinden birinde. ama asla kendimi oraya ait hissetmedim,ki dinlediğim müzikten film zevkime herşey yabancı kaynaklardır. yani arabesk bi tip değilim.
senin sevdiğin şey sadece kendini bir süre batılı gibi hissetmiş olmak,kendimi buraya ait hissetmiyorum dediğin anda komik oluyosun ama.sen de avrupada çok iyi gözlemlemişsindir ki,orda doğup büyüyen türkler bile batıya uyum sağlayamıyor genelde,oraya ait durmuyor,sen 20 yıldan sonra gidip nasıl ait olabiliyosun anlamıyorum.
bizim kızlarımızın geneli için konuşuyorum böyle avrupaya gidip bir kaç gece barda takıldılar mı,rahat rahat dışarı çıkıp gezip tozdular mı,evet benim istediğim hayat bu diyolar...bana saçma geliyor böylesi.

Bence siz Türkiye'den değil de yaşadığınız hayattan, ortamdan mutlu değilsiniz.
Bunu ayırmakta fayda var.

Son düzenleme:
''Her an rahat ve konfor içinde olmayı istemek, nefsin firavunlaşmasıdır.'' diye bir söz vardır bilmem duymuşmusundur çok severim bu sözü. hatta ilk duyduğumda kendimi, hislerimi, isteklerimi istemeden sorgulamak olmuştur iç dünyam.

tabi ki yaşadıklarınızı anlıyor ve saygı duyuyorum. emin ol bakkala bile icazet alarak giden, ebeveynlerin haberi olmadan arkadaşlarıyla bile görüşemeyen biri yazıyor sana bunları. ünv. bitince senin yaşadığın bu psikolojiyi bende yaşamıştım. özgür bir çevreden sana hesap soran, kural koyan,.. bir ortama dönüyorsun.(bunun dış ülkeyle bir alakası yok başka bir şehirde ailenden akrabalarından uzak bir ortamda yaşasaydın (okusaydın) yine aynı şeyleri hissedecektin.)ama elden bir şey gelmiyorsa bazı sınırları aşacak bir yaşamın ve gücünde yoksa çok güzel boyun eğiyorsun rahatsız olduğun bu ortama.

zamanla herşeyi kabullendim isyan etmemeyi öğrendim ve hayatın bana sunduğu bu çevrede yaşamayı (asosyal biri olarak) başarabildim rahatsız olduğun seni rahatsız eden kişilerle irtibatı kes gör bak hayat ne kadar da güzel.

Konuyu "9 ay karnında taşıyan anne" ye bağlayan yorumu gördükten sonra okuyasım kaçtı.

Hepimizi 9 ay karnında taşıyan bir annemiz var, e o zaman hiçbirimiz hayattan bunalmayalım madem.

Arkadaşım senin de sabretmekten başka yapabileceğin hiçbir şey yok maalesef.
İstediğin hayatı yaşayana kadar seni mutlu eden işlere yoğunlaş, o şekilde mutlu etmeye bak kendini yoksa böyle düşünerek hayat geçmez. Dağıtmaya çalış düşüncelerini, verebileceğim tek tavsiye bu. :)

Basligi gorunce, ustune "adaptasyon sorunu yasiyorum, ben buraya ait degilim" filan da okuyunca, sandim ki yurtdisinda buyumussun de Turkiye'ye sonradan gelmissin. Acaba dedim okumaya mi yurtdisina gitti yine birkac yil kaldi, ama yok, o da degilmis. Megersem 1 ayligina tatile gitmissin yahu. Gercekten biraz komik olmus bazi yazdiklarin.

Ben 7 seneyi askin Amerika'da yasiyorum. Ozgurlukten kastin, 18 yasini dolduranlarin ipini koparmis gibi sevinip basina buyruk takilmasi, milletin birbiriyle olan soguk iliskileri mi bilmiyorum. 1 ayda cok guzel gorunur sana bu "ozgurluk", hele de ogrencisin, yasin kucuk, tamamdir, hemen kanarsin gorduklerine. Sonra gelsin "ben buraya ait degilim"ler, ben de coook duydum bu laflari. Turkiye'deki insanlarin, hele de genclerin yarisina sorsak onlar da Turkiye'ye ait degildir, yurtdisina kapak atmaya calisir. Senin de onlardan pek farkin yok gibi.

Bence senin boyle hissetmenin sebebi yasadigin cevre, ya da gittigin gezilerin "tatil" kisaliginda olmasi, hangimiz tatilden ise okula donmeye can atariz, oralari ozlemeyiz ki... Sen oraya tatile gittin, sorumluluk yok, insanlarin icine ne kadar karistin, ne yasadin ki bu kadar emin oldun oraya ait olduguna? Yani neresinden tutsam elimde kaliyor, hic gercekci degil yazdiklarin. Biraz da yas var tabii, bunalimda filan olabilir misin?

Senin bu laflarin cok cok abarti olmus. Sana bir de sunu soyliyim. Bu dediklerini ancak yurtdisina "yasamaya"(tatile degil), gittiginde ve orda birkac sene yasadiginda soyleyebilirsin. Simdi sadece takinti yapmissin, yoksa 1 ay uzak kaldi diye insan ulkesine adaptasyon sorunu yasamaz yani, mantikli mi bu? Cok istiyorsan, sen de oraya kapak atmaya calisan yuzlerce insandan biri olur, belki gidersin, yasayip gorup sonra konusursun. Belki gercekten Turkiye'ye ait degilsindir.

Ben 2.5 yildir amerikadayim, okuyorum burda ve inan senin sandigin amerika sadece kisa sureli gelenlerin gordugu bir sey... Burdaki insanlarin ic yuzunu gorsen o begenmedigin dedikoducu bos islerle ugrasan insanlarimizin (!) ayaklarini operdin emin ol!
Ayrica okulunu bitirmeden, is sahibi olmadan, kendi parani kazanmadan hic bir zaman kendi hayatini yasayamazsin. Aileni begenir ya da begenmezsin ama onlar seni bugune getiren besleyen buyuten insanlar.Bu yuzden onlara saygi duymalisin! Yabanci bi insan bize kucucuk de olsa yardim edince tesekkur etmekten ne hale geliyoruz ama annemize babamiza en ufak bir sukran borcumuz yok nedense.....
Gecelerce aglayacak bir sey goremiyorum durumunda da, eger var diyorsan da aglanip sizlanmak yerine guclu olmayi dene. O evden tek cikis yolun ne biliyor musun? Hirslanip ders calismak, basarili olmak ve o coook bayilip dustugun amerikaya burs alip master veya doktora yapmaya gelmek.........

Ya dedikodu filan demissin de... Aklima geldi. Tamam sen Avrupa'dan bahsediyorsun yine de, Amerika'dan ornek vercem ben. Amerikalilar inanilmaz dedikoducu insanlar. Yuzune gulerler, cok iyi davranirlar, eyvallah. Sen onlara arkani doner donmez baslar dedikodu. Ben nelere sahit oldum burda yasadigim seneler boyunca, ne hayretlere dustum. Burda bir seyi birine soyle, 1 saatte yayilir o laf. haha.
Tabii, sen buraya 1 ayligina tatile gelsen gormezsin bunlari. Dersin ki "ya ne melek gibi insanciklar, kimse kimseye karismiyor, herkesin agzindan bal damliyor" Yani demek istedigim, bazi seyleri o ulkede yasamadan anlayamazsin. Uzaktan gordugun kadar guzel degil bazi seyler.

bence senın tek sorunun özgürluk .basında karısan edenın olmasın ıstıyorsun .

ama yurt dısında sagladıgın ozgurlugun rahatlıgınıda aılenın gonderdıgı

parayla saglıyorsun .okul bıtsın aılen para gondermeyı kessin

ayaklarının üzerinde durmak için iş bulma sıkıntısını bi yaşa
bak o zaman begenmedıgın bu ülkene koşa koşa nasıl geleceksın

Son düzenleme:
senin derdin rahatlık boşu boşuna suçlu arama bence
yurt dışındaki özgürlüğün türkiyeye ailenin yanına gelince olmuyor bu yüzden
hoşnut değilsin

senın yasadıgın emın ol unı bıtıp donen herkeste oluyo.
bende kıbrısta okudum ve gıderken aglayarak gıttım..okulu bıle bırakmayı dusundum cunku medyadan gordugunuz gıbı degıl..
helekı lefkosa ama alıstım vede cok sevdım orayı..
okudum , calıstım..gun 8 de baslıyodu..okul ve okul sonrası işim vardı gece 11 de cıkıyodum..
hıc bı sekılde derslerımı ıhmal etmedım..donem kısaltarak erken bıle mezun oldum..
eglencenın dıbıne vurdum..casınosundan discosuna ama hep kendımı bılerek.
aılemde bılıyodu nasıl yasadıgımı ve kıbrısa geldıklerınde gıttıgım tum mekanlara goturdum.
ha noldu turkıyeye gelınce o guzel yasamım bıttı ,
nedenıde kucuk bı sehırde yasıyorum,,kıbrıstakı gıbı yasamaya kalksam adım cıkardı ıkı gunde..
ama burayada alıstım..
benım aılem hıc baskıcı degıl ve sıkmazlar benı ama ıster ıstemez ben dıkkat etmek zorunda kalıyorum ..
senı sıkanda aılenın yanından cıktın ve kndı özgur bır yasamın vardı,,kararlarını kendın verıyodun ve aılene hesap vermıyodun ama
üniden sonra yada bellı bır sure aılenden uzak yasadıktan sonr bellı bı sure adapte olamıyosun..
sıkma canını bu gunlerıde atlatırsın.
bu surecı yasayan sadece sen degılsın,,unıden aılenın yanına donen herkes yasıyo emin olve bunun aılenın baskıcı olup olmamasıyla alakası yokkk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…