Türkiyeye donus yapan varmi?

Yani almanın almanyadaki sistemle ilgili olan şikayetlerinin içeriğini bizim kendi ülkemizdeki insanların bizim kendi sistemimizle ilgili şikayetlerle kıyaslarsanız diyorum aradaki farkı görürsünüz.
Evet ama sizin sikayetleriniz avrupa vatandaslarinin sikayetlerine donusecek birgun diyorum ..

Farklı düşüncelere eleştirilemez diye bir şey yok ki. Sadece hakaret edilemez. Karşılıklı fikir alışverişi bu. Şu şu noktalarda haklısınız bu bu noktalarda yanlış düşünüyorsunuz demek bir fikri tartışmaktır. Tartışarak, konuşarak doğruya ulaşabiliriz.

Mesela farkli görüs degil! Mesele benim burda gercekden özgür düsünceye sahip olmam. Ben TR de bu politikaciyi sevmiyorum diyip yaptigi politikayi özgürce elestiremiyorum, ki bu demokraside benim en büyük hakkim. Ama almanyada istedigim parti icin, istedigim parti mensubunu elestirebiliyorum. Yok bu bizim ülkemizde.

Evet ama sizin sikayetleriniz avrupa vatandaslarinin sikayetlerine donusecek birgun diyorum ..

Ah keşke ağzınızdan bal damlıyor da, ben gidişattan pek öyle düşünmüyorum. Gençlikte ben de oldukça iyimserdim ama hayatımda ilk defa bu sene başka ülkelerde yaşama imkanlarını araştırdım. Ailem olmasa gözümü karartacağım da işte. Senede bir kere görmek yetmiyor bana.

Avrupa ya da Amerika'da hatta Doğu Asya'da yaşayıp Türkiyeye gelmek isteyenlerle yer değiştirebilirim, sizin yerinize ben yaşamak istiyorum o berbat sefil hayatı, böyle de fedakar bir insanım
çok güzel burası çok ciciş, hele dudullu dadından yenmez gelin valla bak

Avrupa kendisini sizin kadar övmüyor diyen üyeler şunu atlıyorlar; Afrika'da açlıktan ölen insanlar var mı? var.. Ama biz 7/24 "aman çok şükür karnımız doyuyor ya o yeter" demiyoruz.. insani yaşam standartı diye bir şey var.. Eğitim, kaliteli yaşam, güvenlik, sağlıklı beslenmek, özgürlük v.s.
Bunlar karşılanmadığı zaman, karşılandığı ülkelere gitmek istiyoruz mesele bu.. Ha, siz diyorsanız ki burada da karşılanmıyor o zaman gelişmişlik düzeyine, kaç ülke arasında kaçıncı olduğuna falan bakarız ülkenin.. Zaten buradan giden de Türklerin yanına gitmesin, hep aynı muhabbet..

Eleştirmekle ülke kalkınmaz hanımefendi!!! Lafla ülkemi en kalkınmış ülke yaparım ben de. Ülkeye ne katkınız var. Ne yapıyorsunuz. Ne için çaba gösteriyorsunuz. Kim bilir bu yerden yere vuranlar bu ülkeyi bu mesajı yazdıktan sonra eline bir kahve ya daçay alıp dedikodu yapacak konu komşusuyla.. Bunları yazmak ülkeye bir şey katacaksa ben de yazayım ozaman

Avrupa kendiyle övünmüyordur çünkü insanoğlu hep daha fazlasını ister. Bu, yaşam standartlarının bizden daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.

Herkesin doğrusu kendisinedir. Sizin beni eleştirmeniz sizi haklı kılmaz!!!

Çocuklarınız kaç yaşındalar?
Aileniz nerde yaşıyor?

Çocuklarınız büyükse Türkiye'ye alışamayabilirler. Ve tabi ki Almanya'nın imkanları daha iyi.

Siz de aileniz ve cevreniz çoğunlukla Almanya'daysa çok pişman olabilirsiniz. Ama çocuklar küçükse ve aileniz Türkiye'deyse belki daha kolay alışabilirsiniz. Ama bence bu kararı vermeden yani ordaki işlerinizi bırakmadan gitmeyi planladığınız şehire ziyarete gidin 10 günlük fln. Bir deneyin ordaki hayat nasılmış. Körü körüne vazgeçmeyin yani.

Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Her ülkenin sorunları var da bu sorunların niteliği önemli, onların ilk 10 sorunu ve bizim ilk 10 sorunumuz terazide nasıl durur bu mesele

Almanyada bütçe fazlası veriyorlar. Adamlar bu parayı nereye harcasak bunu konuşuyorlar. Bizde başka daha hangi noktadan vergi alırız da açıkları kapatırız dert. Baya baya aynıyız yani. Kanadaya hiç değinmiyorum.

Yoo ben iş yerinden takip ediyorum kk yı(kahve içiyorum kabul mü?)
Hem dedikodu ediyor olsak da size ne? Hani nerde kaldı özgürce fikirlerimizi dile getirmek?

Herkesin doğrusu kendisinedir. Sizin beni eleştirmeniz sizi haklı kılmaz!!!

Ben beni haklı kılar demiyorum. Sizi de haklı kılmaz. Haklı haksız bu şekilde anlaşılmaz. Ama eleştirilmeyi yanlış bir şey olarak düşünmeniz kötü. Eleştiri sizin düşünce özgürlüğünüze bir kısıt değil.

Siz bunu positif algiliyorsunuz suan. Ama ben negatif anlaminda diyorum...
Suan basinizdaki Adam avrupa ulkenin sistemini uyguluyor turkiyeye yillarca. E onun bu yaptiklarini elestirenler ozaman nasil olurda avrupayi iyi gorur?

Elestirmekle pek ala ülke kalkindirilabilinir, görmeyenlerin gözü acilabilinir, insanlar düsündürülebilinir. yoksa ne diye elestirmek fikir üretmek yasaklandi bizim ülkemizde saniyorsunuz

Ay ben bayılıyorum bu düşünceye. Konuşarak ülke kurtarılmaz o yüzden herkes sussun!!! Kimse fikrini söylemesin çünkü ülkeye bir şey katmıyoruz şuan.(!) Konu bitmiştir.

Ünlem neden? Ben o tonda mı yazdım?
Sorunun farkında olmaktan yok saymamaktan bahsettim, ülkeye katkım nedir, herşeyden önce iş gücüne katkım var çalışıyorum ve yaptığım işi iyi yapmaya çalışıyorum, sağlık sektöründeyim, verdiğim örnekten yola çıkarsam bir erkek evladım var saygılı seviyeli bir adam olması için uğraşıyorum

ben nasıl yazıyosam o şekilde cevap alırsam sevinirim

Yoo ben iş yerinden takip ediyorum kk yı(kahve içiyorum kabul mü?)
Hem dedikodu ediyor olsak da size ne? Hani nerde kaldı özgürce fikirlerimizi dile getirmek?

İşte laflarımdan bu anlamı çıkarana daha yazacak bir şey bulamıyorum.
Oradaki çay kahve mevzusu her şeyi başkasından bekliyorsunuz ve herkes böyle düşündüğü için ülke kalkınamıyor demek istememdi. Somut adımlarınız var mı bu ülkenin gelişmesi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…