- 22 Nisan 2015
- 424
- 306
- 33
- 34
- Konu Sahibi Annesibebisleri
-
En basidi burda ben ÖZGÜRCE fikrimi söyleyebiliyorum, ben su politikaciyi sevmiyorum diyip, yaptigi politikayi elestirebiliyorum, bu yüzden kimse gidip beni sikayet edemiyor, kimse beni iceri atamiyor.
Karsimdaki cok zenginde olsa, belki yüksek mevkilerde adamlarida olsa ben hukuki hakkimi savunabiliyorum.
Esit davraniliyor bana burda, A yada B oldugum icin degil insan oldugum icin.
Düzen var, sistem var.
Tartismada bile saygiyla tartisabiliyorum.
Cogunlukdan farkli bi mehzepe yada dine ait diye kimse kimseyi ezemiyor.
En basit örneklerdi bunlar.
Yasadigin ülkede adam gibi yasarsan adam gibi yasatiyorlar seni, ha ben yok dil ögrenmem, ben ise gitmem ama herseyden faydlanirim dersen, adam da ona göre davranir sana!
Ben oralari dikkate almiyorum yukarda biri dolasamiyorum yazmis bende biz dolastik mesela yazdim gercekten herkes istedigi gibi okuyor ben herkese cevap yaziyorum..
Ben burayla kıyasla söyledim almanya'da uni okuyup boş kalan tanıdığım olmadığı için de olabilirBizim ulkemizdekine gore is imkani Avrupa ulkelerinde daha fazla olabilir ama okul bitince is garantisi yok. Fazla is imkani da Avrupa'nin tamaminda degil. Portekiz, Ispanya, Italya, Yunanistan'da ozellikle is imkanlari zayif. Digerlerinde de kimseye altin tepsiyle bir sey sunulmuyor. Almanya'da Alman arkadasim 30 yasindan sonra ikinci universiteyi okuyordu alaninda is imkani kisitli oldugu icin.
bence alice harikalar diyarı söz konusu ülke :))
Konuyu nerden nereye getirdiniz. Ben zaten burda dogup buyudum irkcilik gormedim hersey iyi hos neyse yuz defa yazdigimi bidaha yazmicam. Sagolun
Canım yakın çevrenden dönen yok mu,onlardan fikir alsan, eşinin bütün ailesi oradamı.İstiyorsan dönmek en insani hakkın,fakat araştırmalarını gerçekçi yapmalısın.mesela türkiyedeki akrabalarının,instagram paylaşımlarını görüp özeniyorsan,kahvaltı doğumgünleri vs,hayalkırıklığına uğrarsın.Kadın bir hafta eşiyle kavga ediyor,bana kafede sürpriz dogum günü düzenle diye.İnstagramda aayy aşşkım bana süürpriz yaapmıış,ay var ya nasıl şaşırmışıım yazıları havada uçuyor.İyi ölç biç,uyarsa neden olmasınTabikide hafif. Kaliyor ben sadece misal verdim yani Esimin cok iyi bir isi var ama is guc ne olur nasil olur onlari ogrenmek icin actim konuyu geri donus yapanlardan akil ve fikir almak icin kim nasil bi yol cizmis bilmek icin inanin bukadar olumsuz yorum bende beklemiyordum ve suan soke oldum
Tabiki endiselendiriyor ben sadece cocuk ile donenlerdwn fikir istedim konu nereye geldiPeki su anki politik durumu, güvenlik durumu da mi hic endiselendirmiyor sizi?
Bana soruldu ben onu acikladim. Size karsi bisey degil ki bu niye bu tepki sasirdim acikcasi?!
Yermek degil o, tabi ki herkes kendi fikrini söyleyecek. Ama kisme seni tutup kolundan götürmüyor senin fikrin benimkine uymuyor diye! Ama malesef Türkiyede artik durum böyle, kafana uymayani ac bi telefon al götürt. Ohhh missss, sikiysa birdaha özgürce düsüncesini paylassin elestirsin.
Ha bide pahalilikla ilgili bi yorum vardi sanirim sana aitti. Ben yillar sonra ilk defa almanyada dometesin kilosunun 4 € oldugunu gördüm. Sok oldum. Bunu bir kere yasadim, iki hafta boyunca. Sonra yine fiyat normale döndü. Burda en düsük aylik geliri olan bi aile bile cok rahat kirasini öder, yiyecegini et sebze meyve dahil alir yer icer. Lüksü olmaz o kadar, yani tatile gidemez belki, pahali bi arabasi olmaz. O kadar
Olayları saptırmak da çok iyisiniz bu konuya iki yorum bırakmışım hiçbirinde ülkemiz hakkında olumsuz şeyler yazanlara demek siz ülkemizi sevmiyorsunuz manasına gelen bir cümle kullanmadım.
Hala ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. Bu konu sahibi arkadaşın katlarının, yatlarının olduğunu sanmıyorum bu sebeple normal şartlarda yaşayanlar için ülkelerin pahalılığını dile getirmek istedim.
Dilinizden özgür düşünce, özgür hayat gibi kelimeler düşmüyor (hani bu ülkelerde düşünce özgürlüğü var diyorsunuz ya) ama sizden farklı şeyler yazınca, söyleyince hemen o insanı yermekten de geri durmuyorsunuz. İlla sizin gibi mi düşünmek zorundayım. (Bu arada ülkemin yanlışları, eksiklikleri olduğunu da kabul ediyorum. Sakın her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek istediğimi düşünmeyin)
Yabancı bir ülkede yaşamadım ama az çok akrabalarımdan, komşularımdan, haberlerden ne tarz sorunları olduğunu biliyorum. Karşı komşumuz bile İngiltere'de yaşamış, orada 40 küsür sene çalışmış biz orayı tekrar gitmeyi niye düşünmüyorsunuz, niye buraya döndünüz ki dediğimizde sadece ''hayır artık istemiyorum'' cevabıyla yetinmeyip illalah edecek bir ifadeyle silkelenerek istemem diyor.
Asıl sizin gibi düşünenler oradaki olumsuzlukları görmek istemiyor. Siz taraflı düşünüp öyle yorumluyorsunuz. Zaten benim yazdıklarım da bu sebepleydi. Herkesin beklentilerini karşılayacak olması mümkün değil yabancı ülkenin.
İyi yaşayanlar elbette vardır oralarda ama çoğu insanın mutsuz olduğunu da biliyorum. Asıl siz neden bunu kabullenmek istemiyorsunuz.. Neden durduk yere inançlı bir insan olarak yalan söyleyip günaha gireyim. Mutsuz olanlara çok rastladım. Siz mutlusunuz diye herkes de mi mutlu olmalı oralarda.
Benim fırsatım olsa gezmeyi isterim dünyanın her yerini ama kesinlikle imkanım olsa bile yaşamak istemem başka bir ülkede. Bunu istemek demek akılsızlık mı olmalı? Seçimlerimiz de mi eleştirilir oldu? Asıl siz bunları yazanlara tahammül edemiyorsunuz. Bir de beni bu yönümle eleştiriyorsunuz..
O ülkenizde daha da mutlu olursunuz inşaAllah. Hadi Allah'a emanet olun..Katları yatları olmadığının bende farkındayım.Öyle bi bahsediyorsunuz ki sanki ülkemizde yaşam kolay gibi bu şartlarda bende bunu anlayamıyorum.Ayrıca size ne yalancı dedim ne eleştirdim kendi kendinize değişik hallere girmişsiniz,ilginç.
Fikir sizin elbette size karışmıyorum.Hayır avrupada yaşayacaksınız desem karışmış olurdum mesela.Anlattıklarınıza bakarak kendi yaşanmışlıklarımdan bahsettim çünkü tam tersi şeyleri yaşıyorum ben niyeyse .Sizin bahsettiğiniz ülkeyle benimkinin alakası yok .Konu da bu olunca size cevap verdim yoksa nerde yaşadığınız nasıl yaşadığınız zerre umurumda değil.
Ben bir sure Almanya'da yasadim. Is konusunda problem cektigi icin bos da gordum ya da is imkanini arttirmak icin farkli diplomalar alan da donanimini arttirmak icin spesifik egitimler alanlar da. Geneli caliskan bir halk. Orada da rekabet yuksek. Bu yuzden doktora yapan bir Alman tanidigim is bulamayinca market acti. 10 yildir market isletiyor adamcagiz.Ben burayla kıyasla söyledim almanya'da uni okuyup boş kalan tanıdığım olmadığı için de olabilir
Dönmeyin !! Tecrübeyle sabittir.evt buda bir dert,
Avrupadan turkiyeye kesin donus yapan varmi? Ama oyle coluk cocuk, orda pek kimsemiz yok ama orda yasamak istiyoruz.
Beni aydinlatin, yardimci olun aklimizda hep var.. insan avrupada mutsuzsa vatanina geri donmesi gerektigini dusunuyoruz. Ama nasil olur nerden baslariz, bilemiyoruzzz
Ben burayla kıyasla söyledim almanya'da uni okuyup boş kalan tanıdığım olmadığı için de olabilir
evt buda bir dert,
Avrupadan turkiyeye kesin donus yapan varmi? Ama oyle coluk cocuk, orda pek kimsemiz yok ama orda yasamak istiyoruz.
Beni aydinlatin, yardimci olun aklimizda hep var.. insan avrupada mutsuzsa vatanina geri donmesi gerektigini dusunuyoruz. Ama nasil olur nerden baslariz, bilemiyoruzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?