Türkiyeye donus yapan varmi?

Konuyu nerden nereye getirdiniz. Ben zaten burda dogup buyudum irkcilik gormedim hersey iyi hos neyse yuz defa yazdigimi bidaha yazmicam. Sagolun

Ben burayla kıyasla söyledim almanya'da uni okuyup boş kalan tanıdığım olmadığı için de olabilir

Canım yakın çevrenden dönen yok mu,onlardan fikir alsan, eşinin bütün ailesi oradamı.İstiyorsan dönmek en insani hakkın,fakat araştırmalarını gerçekçi yapmalısın.mesela türkiyedeki akrabalarının,instagram paylaşımlarını görüp özeniyorsan,kahvaltı doğumgünleri vs,hayalkırıklığına uğrarsın.Kadın bir hafta eşiyle kavga ediyor,bana kafede sürpriz dogum günü düzenle diye.İnstagramda aayy aşşkım bana süürpriz yaapmıış,ay var ya nasıl şaşırmışıım yazıları havada uçuyor.İyi ölç biç,uyarsa neden olmasın

Erkek arkadasim var , evlenmeyi dusunuyoruz yakinda ve daha bugun, evlenince keske yurtdisinda yasasak, bu ulkenin gidisati berbat diye konustuk ve hangi ulke ne sartlarda vatandaslik veriyo diye arastirdim:) sakin donmeyin derim

Her neyse gerçekten vermek istediğim mesaja, anlatmak istediğim şeye değil de benimle ülkelerin olumsuzluklarını yarıştırıyorsunuz.

Ben de daha 3-4 gün önceki Hollanda'daki göz altıları, polis şiddetini.., Almanya'daki kundaklamaları, o özgür dediğiniz, istediğiniz şeyi söyleyip istediğiniz kişiye oy verdiğiniz, ibadetlerinizde bir kısıtlama yapılmadığınızı söylediğiniz ülkelerde seçim vaadlerininin Kura'an yakma, ülkelerindeki müslümanları, kendinden olmayanları kovma, ibadet yerlerini kapatma, başı kapalı bir şekilde iş yerlerine almayacaklarını söyleme gibi durumları yazarım. Sonra siz yazarsınız hayır öyle değil ama bak Türkiye'de şunlar var dersiniz.. Bu böyle devam eder..

Sizin kaldığınız ülkelerde pahalılık olmayabilir, bu olumsuzluklar olmayabilir ama başka ülkelerde ne yazık ki var ve ben sadece sizin ülkenizi değil genel ülkelerinin durumunu yazıyorum.

Sen mutluysan sorun yok. Allah daha da mutlu etsin oradaki yaşamınızı inşaAllah..

Allah herkesi, her yerde mutlu eylesin inşaAllah.. Allah kimseyi verdiği karardan pişman ettirmesin.

Son düzenleme:

Katları yatları olmadığının bende farkındayım.Öyle bi bahsediyorsunuz ki sanki ülkemizde yaşam kolay gibi bu şartlarda bende bunu anlayamıyorum.Ayrıca size ne yalancı dedim ne eleştirdim kendi kendinize değişik hallere girmişsiniz,ilginç.

Fikir sizin elbette size karışmıyorum.Hayır avrupada yaşayacaksınız desem karışmış olurdum mesela.Anlattıklarınıza bakarak kendi yaşanmışlıklarımdan bahsettim çünkü tam tersi şeyleri yaşıyorum ben niyeyse .Sizin bahsettiğiniz ülkeyle benimkinin alakası yok .Konu da bu olunca size cevap verdim yoksa nerde yaşadığınız nasıl yaşadığınız zerre umurumda değil.

bu konuda o kadar çok yazdım ki, aslında şuraya yazılanlar da beni çok şaşırttı.. normalde çoktan kavga çıkıp konunun kapanması gerekirdi, demek ki yılmış olan insan sayısı her geçen gün katlanıyor ki 2-3 kişi haricinde dönün diyen çıkmamış..

neyse, dediğim gibi daha önce çok yazdım, ama kısaca size de yazayım.. asla dönmeyin.. ama illa deneyeceğim diyorsanız yazın 3 ay gelip temelli kalacakmış gibi davranın, tahammül edebiliyorsanız kalırsınız.. edemeyeceğinize 100% eminim.. kolay gelsin..

O ülkenizde daha da mutlu olursunuz inşaAllah. Hadi Allah'a emanet olun..

Ben burayla kıyasla söyledim almanya'da uni okuyup boş kalan tanıdığım olmadığı için de olabilir
Ben bir sure Almanya'da yasadim. Is konusunda problem cektigi icin bos da gordum ya da is imkanini arttirmak icin farkli diplomalar alan da donanimini arttirmak icin spesifik egitimler alanlar da. Geneli caliskan bir halk. Orada da rekabet yuksek. Bu yuzden doktora yapan bir Alman tanidigim is bulamayinca market acti. 10 yildir market isletiyor adamcagiz.

Dönmeyin !! Tecrübeyle sabittir.

Ya canim kusura bakma aklima trajikomik bir hadise geldi onu da yazayim dedim. Almanya'da haberlerde gormustum gecmis yillarda. Almanya'da da iskur tarzi bir kurum var. Bir genc kiz is basvurusunda bulunmus. Gecmis gun simdi yalan soylemeyeyim striptiz klubunde veya genel evde barmenlik pozisyonu bulmuslar kiza. Kiz kabul etmemisti ama sanirim.

Ay kızlar siz böyle dedikçe daha çok mutsuz olıyorum burda.aYurdışına gitmediğim içimde bir yara olarak kaloyor

yaptım. genç yaşta. çalıştım okudum şimdi tekrar avrupadayım. kaçtım türkiyeden. niye mi? ülkenin hali hal değil. sizin referandumdan haberiniz yok galiba?
politikada konuşmayacak olursakta şöyle söyleyeyim; sosyal imkanlar yurt dışında çok çok daha iyi.
türkiyeye dönmek ağır salaklık olur. o çocuklarınıza yazık edersiniz. işerde çok kızarlar size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…