- Konu Sahibi Annesibebisleri
-
Yaşadığınız ülke ve Türkiye arasındaki bizlere sağlanan standartlar,insan haklarıyla ilgili detaylı karşılaştırma yaparsanız gerekli cevabı da almış olursunuz.evt buda bir dert,
Avrupadan turkiyeye kesin donus yapan varmi? Ama oyle coluk cocuk, orda pek kimsemiz yok ama orda yasamak istiyoruz.
Beni aydinlatin, yardimci olun aklimizda hep var.. insan avrupada mutsuzsa vatanina geri donmesi gerektigini dusunuyoruz. Ama nasil olur nerden baslariz, bilemiyoruzzz
doğrudur ben kucukken yasadım orda ama ailem ve 4 tane kardesim orda ikisi okuyor ikiside guzel işlerde calışıyor o kadar okuduk bosyere demiyorlar belki ben sadece bunları gordugum içindirYa canim kusura bakma aklima trajikomik bir hadise geldi onu da yazayim dedim. Almanya'da haberlerde gormustum gecmis yillarda. Almanya'da da iskur tarzi bir kurum var. Bir genc kiz is basvurusunda bulunmus. Gecmis gun simdi yalan soylemeyeyim striptiz klubunde veya genel evde barmenlik pozisyonu bulmuslar kiza. Kiz kabul etmemisti ama sanirim.
Canim iyi olsunlar zaten Allah kimseyi issiz, ac birakmasin. Sen neden gitmiyorsun kardeslerinin yanina? Ailenin cogu oradayken zor oluyordur sana.doğrudur ben kucukken yasadım orda ama ailem ve 4 tane kardesim orda ikisi okuyor ikiside guzel işlerde calışıyor o kadar okuduk bosyere demiyorlar belki ben sadece bunları gordugum içindir
Aynen ya ikide bir banada bilmem ne kadar memur almışlar sen niye başvurmadın yok surda şu iş var git başvur allahım ya artık yetti en azından yurtdısında okul bitince iş garantisi var
Her ulkenin kendine Gore sikintilari var. Bir amerikali amerikadan ve siyasetinden toplumundan sikayet etmiyormu saniyorsunuz? Illa yurtdisindaki turklerle alakasi yok bunun. Kendi kutunuzdan cikin bence. Acin yabanci forumlari. Almanya forumlari mesela...oz ve oz almanlarin nasil kendi ulkelerinin sisteminden yakindiklarini okuyun.
Ben demiyorum o yuzden hickimseye orasi veya burasi daha iyi. Herkes kendi kararini Versin. En iyi yasanilasi ulke diye birsey yok zaten bence..avrupada teror yoksada modern kolelik var mesela..ha teror yerine modern koleligi secerim diyorsaniz secin..ama zaten teror olan ulkelerde modern kolelik icin teror yapiliyor. Turkiyeden de beklenen budur suan. Itaat et konusma fikrin olmasin yemini suyunu veriyoruz yol yapiyoruz kis sesini otur asagi..herseyin artisi eksisi var. Aslinda onemli olani zaten insanin kendi icinde mutlu olmasi..Allah sonumuzu hayir etsin ne diyelim
Her ulkenin kendine Gore sikintilari var. Bir amerikali amerikadan ve siyasetinden toplumundan sikayet etmiyormu saniyorsunuz? Illa yurtdisindaki turklerle alakasi yok bunun. Kendi kutunuzdan cikin bence. Acin yabanci forumlari. Almanya forumlari mesela...oz ve oz almanlarin nasil kendi ulkelerinin sisteminden yakindiklarini okuyun.
Ben demiyorum o yuzden hickimseye orasi veya burasi daha iyi. Herkes kendi kararini Versin. En iyi yasanilasi ulke diye birsey yok zaten bence..avrupada teror yoksada modern kolelik var mesela..ha teror yerine modern koleligi secerim diyorsaniz secin..ama zaten teror olan ulkelerde modern kolelik icin teror yapiliyor. Turkiyeden de beklenen budur suan. Itaat et konusma fikrin olmasin yemini suyunu veriyoruz yol yapiyoruz kis sesini otur asagi..herseyin artisi eksisi var. Aslinda onemli olani zaten insanin kendi icinde mutlu olmasi..Allah sonumuzu hayir etsin ne diyelim
Onlar da siyasetinden toplumundan şikayet ediyor da bunu eleştirme özgürlükleri var, kimse onlara vatan haini demiyor birilerini sevmedikleri için. O ne olacak?Her ulkenin kendine Gore sikintilari var. Bir amerikali amerikadan ve siyasetinden toplumundan sikayet etmiyormu saniyorsunuz? Illa yurtdisindaki turklerle alakasi yok bunun. Kendi kutunuzdan cikin bence. Acin yabanci forumlari. Almanya forumlari mesela...oz ve oz almanlarin nasil kendi ulkelerinin sisteminden yakindiklarini okuyun.
Bende sizin aciklaminizi anlamadim adam gibi yasarsan vs diye.
Her neyse gerçekten vermek istediğim mesaja, anlatmak istediğim şeye değil de benimle ülkelerin olumsuzluklarını yarıştırıyorsunuz.
Ben de daha 3-4 gün önceki Hollanda'daki göz altıları, polis şiddetini.., Almanya'daki kundaklamaları, o özgür dediğiniz, istediğiniz şeyi söyleyip istediğiniz kişiye oy verdiğiniz, ibadetlerinizde bir kısıtlama yapılmadığınızı söylediğiniz ülkelerde seçim vaadlerininin Kura'an yakma, ülkelerindeki müslümanları, kendinden olmayanları kovma, ibadet yerlerini kapatma, başı kapalı bir şekilde iş yerlerine almayacaklarını söyleme gibi durumları yazarım. Sonra siz yazarsınız hayır öyle değil ama bak Türkiye'de şunlar var dersiniz.. Bu böyle devam eder..
Sizin kaldığınız ülkelerde pahalılık olmayabilir, bu olumsuzluklar olmayabilir ama başka ülkelerde ne yazık ki var ve ben sadece sizin ülkenizi değil genel ülkelerinin durumunu yazıyorum.
Sen mutluysan sorun yok. Allah daha da mutlu etsin oradaki yaşamınızı inşaAllah..
Allah herkesi, her yerde mutlu eylesin inşaAllah.. Allah kimseyi verdiği karardan pişman ettirmesin.
Her ülkenin tabiki de kendince sorunları var. henüz bir ütopya oluşturulamadı. Kıyas yaparak konuşuluyor bu konuda o yüzden. Alman vatandaşının ülkesinden ettiği şikayetler eşim doğum günümü unuttu şikayetleri. Bizim şikayetlerimiz ise akşam eşim gözümü çıkartıyordu ayarında. Kıyasla kastımı anlatmaya çalıştım. (almanlar sadece doğum günü unutuyor bizde kadınların gözünü çıkartıyorlar demek istemedim umarım anlaşılırım)
Modern kölelikten kastınız nedir bilemiyorum ve türkiyede modern kölelik olmadığını düşünmenize ne sebep oldu onu hiç anlamadım.
Onlar da siyasetinden toplumundan şikayet ediyor da bunu eleştirme özgürlükleri var, kimse onlara vatan haini demiyor birilerini sevmedikleri için. O ne olacak?
Malesef size icimden gecen cevabi vermek bana ban yedirecek o yüzden susuyorum.
Ben kendi aralarında dediklerinden bahsetmiyorum ama, her neyse...Diyorlar. Kendi aralarinda hatta birbirlerine diyenler var ..tipki TR de KI gibi.
Iki uc gun once ciftciler polisi tasliyordu Yunanistan'da kisin tatil yapamadiklari icinmis demek. Ben de merak etmistim. Cok guzel adalari var aslinda. Sirayla tekne turu yapsalar ya. Aksama da bir ouzo oh mis...Misal Yunanistanda kriz var adamlar sadece yaz tatili yapabiliyoruz kış tatili yapamıyoruz diyodu bi sokak röportajında, bizde buna gülerler
Almanyanin avrupanin sisteminden sikayetciler diyorum. Pasta bilmem nelerden degil...
Ülkemizdeki Damat Feritler ne kadar çokmuş da haberimiz yokmuşŞaka gibi ya.
Evet bu mesajımdan sonra tırnaklarını çıkarmış saldıraya geçmeyi bekleyen klavye başındakilerin yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum
Avrupalılar bile kendilerini bu kadar savunmuyor, bu kadar övmüyor. Özgür düşünce diye nidalar atanlar onlardan farklı düşündüğümüz için ittifak kurmuş onlardan farklı olan düşüncelerimizi eleştirip duruyorlar. Sakin olun. Tamam batı, Avrupa şeker kaymaktır. Orta doğu'da yer alan ülkeler ise küflenmiş bir peynir. Ne kadar karşısınız sizden farklı görüş dile getirenlere anlamadım gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?