Türkiyeye donus yapan varmi?

Yaşadığınız ülke ve Türkiye arasındaki bizlere sağlanan standartlar,insan haklarıyla ilgili detaylı karşılaştırma yaparsanız gerekli cevabı da almış olursunuz.

doğrudur ben kucukken yasadım orda ama ailem ve 4 tane kardesim orda ikisi okuyor ikiside guzel işlerde calışıyor o kadar okuduk bosyere demiyorlar belki ben sadece bunları gordugum içindir

doğrudur ben kucukken yasadım orda ama ailem ve 4 tane kardesim orda ikisi okuyor ikiside guzel işlerde calışıyor o kadar okuduk bosyere demiyorlar belki ben sadece bunları gordugum içindir
Canim iyi olsunlar zaten Allah kimseyi issiz, ac birakmasin. Sen neden gitmiyorsun kardeslerinin yanina? Ailenin cogu oradayken zor oluyordur sana.

Benim de uzun zamandir kafamı meşgul eden bir konu geri dönüş meselesi...
Eşim ve ailesi son zamanlarda ciddi bir şekilde sıkça dile getiriyor.
Turkiye'de güzel bir birikim ve yatırım yaptık.Dönersek iş sıkıntısı ve geçim derdi yaşamayacagız ama benim kafamı kurcalayan çocukların geleceģi, adaptasyon sorunu ve eğitimi. Sırf bu yüzden cesaret edemiyorum.
Gelecekte, yani önümüzdeki on yıl içerisinde dönecegiz galiba.

Dönüş işine kesin gözüyle bakıldığı için karar veremiyorum. Çocuklar küçükken mi dönmeli yoksa biraz daha büyüyünce mi?

Aynen ya ikide bir banada bilmem ne kadar memur almışlar sen niye başvurmadın yok surda şu iş var git başvur allahım ya artık yetti en azından yurtdısında okul bitince iş garantisi var

Bi de evde oturarak is bulunmazcilar var, eskiden isci pazarlari olurmuş artik onlar da yok ki gidip gunluk yevmeyeli calisalim :) aman neyse...

Her ulkenin kendine Gore sikintilari var. Bir amerikali amerikadan ve siyasetinden toplumundan sikayet etmiyormu saniyorsunuz? Illa yurtdisindaki turklerle alakasi yok bunun. Kendi kutunuzdan cikin bence. Acin yabanci forumlari. Almanya forumlari mesela...oz ve oz almanlarin nasil kendi ulkelerinin sisteminden yakindiklarini okuyun.
Ben demiyorum o yuzden hickimseye orasi veya burasi daha iyi. Herkes kendi kararini Versin. En iyi yasanilasi ulke diye birsey yok zaten bence..avrupada teror yoksada modern kolelik var mesela..ha teror yerine modern koleligi secerim diyorsaniz secin..ama zaten teror olan ulkelerde modern kolelik icin teror yapiliyor. Turkiyeden de beklenen budur suan. Itaat et konusma fikrin olmasin yemini suyunu veriyoruz yol yapiyoruz kis sesini otur asagi..herseyin artisi eksisi var. Aslinda onemli olani zaten insanin kendi icinde mutlu olmasi..Allah sonumuzu hayir etsin ne diyelim

Her ülkenin tabiki de kendince sorunları var. henüz bir ütopya oluşturulamadı. Kıyas yaparak konuşuluyor bu konuda o yüzden. Alman vatandaşının ülkesinden ettiği şikayetler eşim doğum günümü unuttu şikayetleri. Bizim şikayetlerimiz ise akşam eşim gözümü çıkartıyordu ayarında. Kıyasla kastımı anlatmaya çalıştım. (almanlar sadece doğum günü unutuyor bizde kadınların gözünü çıkartıyorlar demek istemedim umarım anlaşılırım)
Modern kölelikten kastınız nedir bilemiyorum ve türkiyede modern kölelik olmadığını düşünmenize ne sebep oldu onu hiç anlamadım.

Onlar da siyasetinden toplumundan şikayet ediyor da bunu eleştirme özgürlükleri var, kimse onlara vatan haini demiyor birilerini sevmedikleri için. O ne olacak?

Bende sizin aciklaminizi anlamadim adam gibi yasarsan vs diye.

Demek istedigim kurallara göre yasarsan bu avrupa ülkesinde basin agrimaz, adamlarin dillerini ögrenirsen, saygi duyarsan rahat rahat güzel bi ortamda yasarsin. Yok ama ben dil ögrenmen, kurallarina uymam, saygu duymam dersen hayatini zorlastirirlar hakli olarak.

Malesef size icimden gecen cevabi vermek bana ban yedirecek o yüzden susuyorum.

Ülkemizdeki Damat Feritler ne kadar çokmuş da haberimiz yokmuş Şaka gibi ya.

Evet bu mesajımdan sonra tırnaklarını çıkarmış saldıraya geçmeyi bekleyen klavye başındakilerin yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum

Avrupalılar bile kendilerini bu kadar savunmuyor, bu kadar övmüyor. Özgür düşünce diye nidalar atanlar onlardan farklı düşündüğümüz için ittifak kurmuş onlardan farklı olan düşüncelerimizi eleştirip duruyorlar. Sakin olun. Tamam batı, Avrupa şeker kaymaktır. Orta doğu'da yer alan ülkeler ise küflenmiş bir peynir. Ne kadar karşısınız sizden farklı görüş dile getirenlere anlamadım gitti.

Almanyanin avrupanin sisteminden sikayetciler diyorum. Dogum gunu bilmem nelerden degil...

Onlar da siyasetinden toplumundan şikayet ediyor da bunu eleştirme özgürlükleri var, kimse onlara vatan haini demiyor birilerini sevmedikleri için. O ne olacak?

Diyorlar. Kendi aralarinda hatta birbirlerine diyenler var ..tipki TR de KI gibi.

Misal Yunanistanda kriz var adamlar sadece yaz tatili yapabiliyoruz kış tatili yapamıyoruz diyodu bi sokak röportajında, bizde buna gülerler
Iki uc gun once ciftciler polisi tasliyordu Yunanistan'da kisin tatil yapamadiklari icinmis demek. Ben de merak etmistim. Cok guzel adalari var aslinda. Sirayla tekne turu yapsalar ya. Aksama da bir ouzo oh mis...

Almanyanin avrupanin sisteminden sikayetciler diyorum. Pasta bilmem nelerden degil...

Yani almanın almanyadaki sistemle ilgili olan şikayetlerinin içeriğini bizim kendi ülkemizdeki insanların bizim kendi sistemimizle ilgili şikayetlerle kıyaslarsanız diyorum aradaki farkı görürsünüz.

Bize düşen ülkemizin durumunu doğru analiz edip ucuz milliyetçilik yapmadan ne yapabiliriz diye kafa yormak, sorunlara arkayı dönmek sorunu yok etmiyor, hayır bizde kadın cinayeti yok diyebilir miyiz, diyemeyiz,var dedik diye de ülkemizi sevmiyor olmuyoruz, böyle bir sorun var çözümü ise erkek çocukları ataerkil yetiştirmemek kadına saygıyı öğretmek, bu basit bir örnek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…