- 1 Kasım 2016
- 1.151
- 2.834
- 48
- Konu Sahibi Annesibebisleri
-
Taraflı ve manipüle edici haberleri izlemiyorum sağ olun. Önceki bir yorumda da bahsedilmişti. Dünyanın her yerinde suç işleniyor. Her yerinde terör olabilir. Önemli olan bu suçlara nasıl tepki verildiği. Bizde düzgün bir adalet sistemi bile yok. Suçu yapanın yanına kalıyor. Bir kereden bir şey olmaz deniyor, kadın mini etek giymiş deniyor, kadın "kuyruk sallamış" deniyor, adam haklıymış deniyor, kandırıldık deniyor, deniyor da deniyor. Suç hafifletiliyor. Trafik deseniz içler acısı. Kurallar var, kuralları denetleyen yok. Siz bence biraz gözlerinizi açın.işte bu en saçma olanıydı! evet Fransa da olağan üstü hal yok hiç! insanları tarama mı asla olmadı. şey birisi et satırıyla Türkiye de saldırmıştı değil mi Almanya değildi?? evet biz de ergen çocuklar partilerde uyuşturuculu kek getirirler.
hııı köpekle vatandaşa burda saldırırlar..
bence biraz haber izleyin. bizim ülkemizde genelde sizi -beni koruyan güçlerimiz şehit oluyor.
diğer ülkelerden belki daha az şekilde de burda oluyor o olaylar.
Malesef bizim ülkemizde tecavüze ugrayan erkek cocuklari icin, bir kereden bisey olmaz diyen politikacilarimiz var....... Diyorum ya, burdan oraya yoluma altin serpseler gitmem cocugumu alip. Tatil icin bile gitmekden vazgectim ben.
Konu sahibi ben de yurtdışındayım,çok para kazanabileceğim bir mesleğim var,hem burda hem türkiyede...iki tane kızım var...vatan özlemi felaket,dönme isteği tabiki var...amaaaa amaaa iki kızım var...haberleri takip et,senin özlem duyduğun o sahilde kahve içmekle,parklarla vs büyümüyor çocuklar...güzel eğitimle,eşit şartlarda,adil şartlarda,güvende büyümeleri gerek...bunların hangisi var türkiyede...sağlık sistemi çökmüş,eğitim desen tüm üniversite kadroları değiştirildi,önüne gelen torpille giriyor,adalet hukuk desen yerlerde...biraz bencilce bir düşünce bence,önce çocuklarını düşün..
işte bu en saçma olanıydı! evet Fransa da olağan üstü hal yok hiç! insanları tarama mı asla olmadı. şey birisi et satırıyla Türkiye de saldırmıştı değil mi Almanya değildi?? evet biz de ergen çocuklar partilerde uyuşturuculu kek getirirler.
hııı köpekle vatandaşa burda saldırırlar..
bence biraz haber izleyin. bizim ülkemizde genelde sizi -beni koruyan güçlerimiz şehit oluyor.
diğer ülkelerden belki daha az şekilde de burda oluyor o olaylar.
Fazla yandaş kanal izlemekten oluyor bunlar.Oraları izlersek süper gücüz herkesler bizi kıskanıyor kilo kilo meyve yiyip eğleniyoruz parklarda bahçelerde hepimiz.Sanki saatlerce üç kuruşa çalışıp akşam tıkış tıkış metroyla bi tek ben dönüyorum eve, anlamıyorum artık bu gerçeklere gözünü kapatma çabasını.şimdi bunu yazacaktım, o müthiş doktorların bir muayene ücreti 550 tl den başlıyor, adam avrupadan gelip muayene olabiliyor ama ben olamıyorum, çünkü o alım gücüne sahip değilim. devlet hastanesinden 1 ay sonraya randevu alıp 45 sn de muayene olup çıkıyorum.
büyük şehirlerde devlet okullarında 60 kişilik sınıflarda eğitim görüyor çocuklar, iyi bir özel okulun yıllığı 50 bin tl kaçımız karşılayabiliyoruz bunu?
asgari ücret 1500 tl, 750 tl nin altında ev kirası yok, kim alıyor o kilo kilo meyveleri? insanlar pazar kalksın da artık toplayalım diye bekliyorlar.
Benim yeğenim döndü,evlendi ve çocuğu oldu,şimdi tekrar yurtdışına gelebilmek için çabalıyor...abim döndü eşiyle çocuklarıyla,bir yıl kalabildiler,pişman oldular...Ben zaten once cocuklarimi dusunuyorum yukardada belirttigim gibi cocuk olmasaydi gitmistik bile ama cocuklarim var ve o yuzden burdan gidenlerden fikir almak istedim gittim veya gidicem demedim ozlem var ve gitmek istiyoruz dedim.
Taraflı ve manipüle edici haberleri izlemiyorum sağ olun. Önceki bir yorumda da bahsedilmişti. Dünyanın her yerinde suç işleniyor. Her yerinde terör olabilir. Önemli olan bu suçlara nasıl tepki verildiği. Bizde düzgün bir adalet sistemi bile yok. Suçu yapanın yanına kalıyor. Bir kereden bir şey olmaz deniyor, kadın mini etek giymiş deniyor, kadın "kuyruk sallamış" deniyor, adam haklıymış deniyor, kandırıldık deniyor, deniyor da deniyor. Suç hafifletiliyor. Trafik deseniz içler acısı. Kurallar var, kuralları denetleyen yok. Siz bence biraz gözlerinizi açın.
Eşinizin çok iyi bir işi vardır Belçika şartlarında ama maddi olarak fikir verebilmemiz için eşinizin ne iş yaptığını söylemeniz gerekiyor eğer çok gizli değilse :)Tabikide hafif. Kaliyor ben sadece misal verdim yani Esimin cok iyi bir isi var ama is guc ne olur nasil olur onlari ogrenmek icin actim konuyu geri donus yapanlardan akil ve fikir almak icin kim nasil bi yol cizmis bilmek icin inanin bukadar olumsuz yorum bende beklemiyordum ve suan soke oldum
Nedenmis biz turkiyede esimle sabaha kadar dolasabiliyoruz mesela? Ben burda bile sabaha kadar yanliz basima dolasamam o ayri bir konu
Canim esinin iyi is deneyimi varsa Turkiye'de is de bulur. Benim esim de yabanci. Avrupa'dan geldi Turkiye'ye. Oradaki egitimi, isi iyiydi. Turkiye'de de iyi is buldu cok sukur ama soyle soyleyeyim... Is bulmak biraz uzun bir surec. Donmeye niyetiniz varsa oradan basvuruda bulunun gerekirse mulakatlara gelir gider. Diger turlu buraya once yerlesip ikiniz de is ararsaniz zorlanirsiniz.Tabikide hafif. Kaliyor ben sadece misal verdim yani Esimin cok iyi bir isi var ama is guc ne olur nasil olur onlari ogrenmek icin actim konuyu geri donus yapanlardan akil ve fikir almak icin kim nasil bi yol cizmis bilmek icin inanin bukadar olumsuz yorum bende beklemiyordum ve suan soke oldum
Nerede dolaşıyorsunuz sabaha kadar aşırı merak ettim.Düşünmeniz gereken şey zaten sahilde kahve içmek, sabaha kadar gezmek olmamalı.Eğitim diyoruz yaşam kalitesi diyoruz ama daha iyi ben öyle gördüm diyosunuz.Değil ama ne yazık ki.Biz ne desek siz sadece dönün ülkemiz harika diyenlerin yorumlarına kulak vereceksiniz belli ki o halde dönün.Sahilde kahve içerken donla önünüzde denize girenleri görünce ne hissedeceksiniz merakla bekliyor olacağım.Nedenmis biz turkiyede esimle sabaha kadar dolasabiliyoruz mesela? Ben burda bile sabaha kadar yanliz basima dolasamam o ayri bir konu
aynı türkiye den bahsettiğinize emin misiniz?istisna yerler olabilir.Nedenmis biz turkiyede esimle sabaha kadar dolasabiliyoruz mesela? Ben burda bile sabaha kadar yanliz basima dolasamam o ayri bir konu
Benim söylemek istemediğim şeyi siz söylemişsiniz. Evet, 30 küsür erkek çocuğuna okulda tecavüz edildi ve ilgili bakan "Uzatmayın artık. Bir kereden birşey olmaz" dedi. Dosya kapatıldı, bir daha da o okulun adını kimse ağzına alamadı. Galiba geçen sene oldu bütün bunlar. Siz Almanya'da yaşıyormuşsunuz ve ne güzel ki çok memnunsunuz. Siz bahsetsenize biraz, neleri beğeniyorsunuz mesela? Hayat çok mu güzel aslında
Tum yorumlari okuyamadim nerede yasiyorsun bilmiyorum. Avrupa'da bolgesel olarak gece de guvenle dolasabilecegin ulkeler var ama hicbir sehrin tamami icin gece guvenle bir kadin tek basina yurur gibi bir genelleme yapmak mumkun degil. Ozellikle Avrupa da olsa metropoller cok tehlikeli. Adaletin tecellisi konusunda guvenli dersen ona bir sey diyemem ama onun da yuzde yuz garantisi yok.Bende tek basima sabaha kadar dolasmiyorum. Ama istesem dolsabilirim bunu diyorum. TR de dolassam ne olur, sansim varsa belki öldürülmem de sadece tecavüze ugrarim. Hakkimi savunabilirmiyim? Hayir, seben ne isim vardi o saatte orda, yada etek giymeseymisim. Bu örneklerden binlerce siralayabilirim de, cok fazla politikaya girecek de ban yicem diye firenliyorum kendimi.
TR de güzel yasamanin tek bir yolu var, oda belli bir konumda olacaksin ve belli zihniyetleri destekleyeceksin.....
Fazla yandaş kanal izlemekten oluyor bunlar.Oraları izlersek süper gücüz herkesler bizi kıskanıyor kilo kilo meyve yiyip eğleniyoruz parklarda bahçelerde hepimiz.Sanki saatlerce üç kuruşa çalışıp akşam tıkış tıkış metroyla bi tek ben dönüyorum eve, anlamıyorum artık bu gerçeklere gözünü kapatma çabasını.
Bu benim gördüğüm değil, olan bu. Yarın öbür gün sizin, sevdiklerinizin başına burada bir iş gelse yapanın yanına kalma ihtimali korkutmuyor mu sizi hiç? Avrupa'daki kötü olayları örnek vermekle olmuyor o iş. Kim saçmalıyor görelim.iyi de bu sizin gördüğünüz. orda da bu olaylar da bir şey olmadığı zamanlar oluyor. yani ben denk geldim. Avrupa harika şahane falan değil. sadece ulaşamayanlar çok büyütüyorlar gözlerinde hepsi bu.
Tum yorumlari okuyamadim nerede yasiyorsun bilmiyorum. Avrupa'da bolgesel olarak gece de guvenle dolasabilecegin ulkeler var ama hicbir sehrin tamami icin gece guvenle bir kadin tek basina yurur gibi bir genelleme yapmak mumkun degil. Ozellikle Avrupa da olsa metropoller cok tehlikeli. Adaletin tecellisi konusunda guvenli dersen ona bir sey diyemem ama onun da yuzde yuz garantisi yok.
En basidi burda ben ÖZGÜRCE fikrimi söyleyebiliyorum, ben su politikaciyi sevmiyorum diyip, yaptigi politikayi elestirebiliyorum, bu yüzden kimse gidip beni sikayet edemiyor, kimse beni iceri atamiyor.
Karsimdaki cok zenginde olsa, belki yüksek mevkilerde adamlarida olsa ben hukuki hakkimi savunabiliyorum.
Esit davraniliyor bana burda, A yada B oldugum icin degil insan oldugum icin.
Düzen var, sistem var.
Tartismada bile saygiyla tartisabiliyorum.
Cogunlukdan farkli bi mehzepe yada dine ait diye kimse kimseyi ezemiyor.
En basit örneklerdi bunlar.
Yasadigin ülkede adam gibi yasarsan adam gibi yasatiyorlar seni, ha ben yok dil ögrenmem, ben ise gitmem ama herseyden faydlanirim dersen, adam da ona göre davranir sana!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?