Türkiyeye donus yapan varmi?

Taraflı ve manipüle edici haberleri izlemiyorum sağ olun. Önceki bir yorumda da bahsedilmişti. Dünyanın her yerinde suç işleniyor. Her yerinde terör olabilir. Önemli olan bu suçlara nasıl tepki verildiği. Bizde düzgün bir adalet sistemi bile yok. Suçu yapanın yanına kalıyor. Bir kereden bir şey olmaz deniyor, kadın mini etek giymiş deniyor, kadın "kuyruk sallamış" deniyor, adam haklıymış deniyor, kandırıldık deniyor, deniyor da deniyor. Suç hafifletiliyor. Trafik deseniz içler acısı. Kurallar var, kuralları denetleyen yok. Siz bence biraz gözlerinizi açın.

Malesef bizim ülkemizde tecavüze ugrayan erkek cocuklari icin, bir kereden bisey olmaz diyen politikacilarimiz var....... Diyorum ya, burdan oraya yoluma altin serpseler gitmem cocugumu alip. Tatil icin bile gitmekden vazgectim ben.

Benim söylemek istemediğim şeyi siz söylemişsiniz. Evet, 30 küsür erkek çocuğuna okulda tecavüz edildi ve ilgili bakan "Uzatmayın artık. Bir kereden birşey olmaz" dedi. Dosya kapatıldı, bir daha da o okulun adını kimse ağzına alamadı. Galiba geçen sene oldu bütün bunlar. Siz Almanya'da yaşıyormuşsunuz ve ne güzel ki çok memnunsunuz. Siz bahsetsenize biraz, neleri beğeniyorsunuz mesela? Hayat çok mu güzel aslında

Ben zaten once cocuklarimi dusunuyorum yukardada belirttigim gibi cocuk olmasaydi gitmistik bile ama cocuklarim var ve o yuzden burdan gidenlerden fikir almak istedim gittim veya gidicem demedim ozlem var ve gitmek istiyoruz dedim.

Tabi var Fransada da OHAL, ama OHAL var diye isine gelmeyen herkesi temizleyelim ziniyeti yoktu fransada.

Tabi her yerde saldiri olabilir. Ama malesef artik Türkiyede yasamak sans eseri olmaya basladi.

Fazla yandaş kanal izlemekten oluyor bunlar.Oraları izlersek süper gücüz herkesler bizi kıskanıyor kilo kilo meyve yiyip eğleniyoruz parklarda bahçelerde hepimiz.Sanki saatlerce üç kuruşa çalışıp akşam tıkış tıkış metroyla bi tek ben dönüyorum eve, anlamıyorum artık bu gerçeklere gözünü kapatma çabasını.

Ben zaten once cocuklarimi dusunuyorum yukardada belirttigim gibi cocuk olmasaydi gitmistik bile ama cocuklarim var ve o yuzden burdan gidenlerden fikir almak istedim gittim veya gidicem demedim ozlem var ve gitmek istiyoruz dedim.
Benim yeğenim döndü,evlendi ve çocuğu oldu,şimdi tekrar yurtdışına gelebilmek için çabalıyor...abim döndü eşiyle çocuklarıyla,bir yıl kalabildiler,pişman oldular...

iyi de bu sizin gördüğünüz. orda da bu olaylar da bir şey olmadığı zamanlar oluyor. yani ben denk geldim. Avrupa harika şahane falan değil. sadece ulaşamayanlar çok büyütüyorlar gözlerinde hepsi bu.

Eşinizin çok iyi bir işi vardır Belçika şartlarında ama maddi olarak fikir verebilmemiz için eşinizin ne iş yaptığını söylemeniz gerekiyor eğer çok gizli değilse :)
Ki ona göre biz de yorum yapabilelim.

Nedenmis biz turkiyede esimle sabaha kadar dolasabiliyoruz mesela? Ben burda bile sabaha kadar yanliz basima dolasamam o ayri bir konu

Bende tek basima sabaha kadar dolasmiyorum. Ama istesem dolsabilirim bunu diyorum. TR de dolassam ne olur, sansim varsa belki öldürülmem de sadece tecavüze ugrarim. Hakkimi savunabilirmiyim? Hayir, seben ne isim vardi o saatte orda, yada etek giymeseymisim. Bu örneklerden binlerce siralayabilirim de, cok fazla politikaya girecek de ban yicem diye firenliyorum kendimi.

TR de güzel yasamanin tek bir yolu var, oda belli bir konumda olacaksin ve belli zihniyetleri destekleyeceksin.....

Canim esinin iyi is deneyimi varsa Turkiye'de is de bulur. Benim esim de yabanci. Avrupa'dan geldi Turkiye'ye. Oradaki egitimi, isi iyiydi. Turkiye'de de iyi is buldu cok sukur ama soyle soyleyeyim... Is bulmak biraz uzun bir surec. Donmeye niyetiniz varsa oradan basvuruda bulunun gerekirse mulakatlara gelir gider. Diger turlu buraya once yerlesip ikiniz de is ararsaniz zorlanirsiniz.

Nedenmis biz turkiyede esimle sabaha kadar dolasabiliyoruz mesela? Ben burda bile sabaha kadar yanliz basima dolasamam o ayri bir konu
Nerede dolaşıyorsunuz sabaha kadar aşırı merak ettim.Düşünmeniz gereken şey zaten sahilde kahve içmek, sabaha kadar gezmek olmamalı.Eğitim diyoruz yaşam kalitesi diyoruz ama daha iyi ben öyle gördüm diyosunuz.Değil ama ne yazık ki.Biz ne desek siz sadece dönün ülkemiz harika diyenlerin yorumlarına kulak vereceksiniz belli ki o halde dönün.Sahilde kahve içerken donla önünüzde denize girenleri görünce ne hissedeceksiniz merakla bekliyor olacağım.

aynı türkiye den bahsettiğinize emin misiniz?istisna yerler olabilir.
o da büyük şans.
sanki türkiye yerine başka bir ülkeden bahsediyorsunuz.
şaka gibi.ağzım açık okuyorum yazdıklarınızı.

Yazmadan duramadım benim ailem Almanya da dedem babam gitmiş belli bir donem bizde gittik sonra 98de annem kardeşlerim temelli gitti ben ve ablam babaannemin yanında kaldık Türkiye'de yani öğretmenlik mezunuyum yıllardır atanıp işimi yapmak için yırtıyorum kendimi ama yok artık imkansız sanırım neyse meyveyi tane ile alıyorlar evet ama devlet ımkan veriyor bahçe kiralayıp istediğiniz seyı ekip biçme fırsatınız var ustelik senelik kirası 1 kilo meyve fiyatına ailem tatile geliyor inanın sıkılıyorlar buradaki duzen_sızlık_ten trafikten bizim mahallede 100 kişiden 60 si Suriyeli oldu orda yokmu kotu seyler tabiki var kardesim kapalı diye dersten gecemedi sürekli Bı dışlanma psikolojisi ıcınde yasıyor oradaki insanlarımız ama deseniz ki hangisi kesinlikle Almanya derim oranın olumlu yönleri daha ağır basıyor daha çok yazarım aslında ama arkadaslar cok iyi yazmışlar inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

En basidi burda ben ÖZGÜRCE fikrimi söyleyebiliyorum, ben su politikaciyi sevmiyorum diyip, yaptigi politikayi elestirebiliyorum, bu yüzden kimse gidip beni sikayet edemiyor, kimse beni iceri atamiyor.
Karsimdaki cok zenginde olsa, belki yüksek mevkilerde adamlarida olsa ben hukuki hakkimi savunabiliyorum.
Esit davraniliyor bana burda, A yada B oldugum icin degil insan oldugum icin.
Düzen var, sistem var.
Tartismada bile saygiyla tartisabiliyorum.
Cogunlukdan farkli bi mehzepe yada dine ait diye kimse kimseyi ezemiyor.

En basit örneklerdi bunlar.

Yasadigin ülkede adam gibi yasarsan adam gibi yasatiyorlar seni, ha ben yok dil ögrenmem, ben ise gitmem ama herseyden faydlanirim dersen, adam da ona göre davranir sana!

Tum yorumlari okuyamadim nerede yasiyorsun bilmiyorum. Avrupa'da bolgesel olarak gece de guvenle dolasabilecegin ulkeler var ama hicbir sehrin tamami icin gece guvenle bir kadin tek basina yurur gibi bir genelleme yapmak mumkun degil. Ozellikle Avrupa da olsa metropoller cok tehlikeli. Adaletin tecellisi konusunda guvenli dersen ona bir sey diyemem ama onun da yuzde yuz garantisi yok.

yüksek lisans mezunuyum, 10 yıllık iş deneyimim var 6 aydır iş arıyorum, asgari ücrete razıyım yeter ki bir yerden başlayayım diyorum bulamıyorum, benim gibi milyonlarca kadın var ama biz işsizlik istatistiklerine bile girmediğimiz için kimse farkında değil. lafa gelince iş var millet beğenmiyor diyorlar, bunu diyenler ömrünün 1 haftasını benim yerimde geçirsin istiyorum sadece...
3-5 tane tuzu kuru arkadaş çıkıp biz refah bolluk içinde yaşıyoruz diyince bizim de karnımız doyup gözümüz gönlümüz açılıyor sanıyorlar herhalde.
sosyal medya ayrı bir konu, tabi ki orda bol bol gezme tozma, kurdeleli sunum göreceksiniz, adam kuru fasulye soğanın resmini çekip instagramda paylaşacak değil ya. ben de pikniğe denize gidince foto atıyorum, evde kariyer nette iş arama keyfisi, pazarda ucuz karnabahar aramaca diye snap atacak halim yok

Son düzenleme:
iyi de bu sizin gördüğünüz. orda da bu olaylar da bir şey olmadığı zamanlar oluyor. yani ben denk geldim. Avrupa harika şahane falan değil. sadece ulaşamayanlar çok büyütüyorlar gözlerinde hepsi bu.
Bu benim gördüğüm değil, olan bu. Yarın öbür gün sizin, sevdiklerinizin başına burada bir iş gelse yapanın yanına kalma ihtimali korkutmuyor mu sizi hiç? Avrupa'daki kötü olayları örnek vermekle olmuyor o iş. Kim saçmalıyor görelim.

E tabi burda da var gezilmeyecek yerler. Ama basima bi is gelse, ne isi varmis onun orda kadin basina diyecek bi politika yok.....

Bizim burada hayal dahi edemediğimiz birşeylerden bahsediyorsunuz. Siz insansanız biz neyiz peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…