- Konu Sahibi Annesibebisleri
-
Sahilde kahve içerken donla önünüzde denize girenleri görünce ne hissedeceksiniz merakla bekliyor olacağım.
Ufff. Yarama tuz bastin gecenlerde haberlerde gordun mu bilmiyorum. Dunya basinina yansidi. Kanada'da tecavuze ugrayan bir bayana mahkeme hakimi bacaklarini kapatsaydin dedi. Cok sinirim bozuldu bunu okuyunca. Bence insanlar guc sahibi olunca toplumun alt kademesindeki insanlarin magduriyetini anlamiyorlar.E tabi burda da var gezilmeyecek yerler. Ama basima bi is gelse, ne isi varmis onun orda kadin basina diyecek bi politika yok.....
Bizim burada hayal dahi edemediğimiz birşeylerden bahsediyorsunuz. Siz insansanız biz neyiz peki
Ufff. Yarama tuz bastin gecenlerde haberlerde gordun mu bilmiyorum. Dunya basinina yansidi. Kanada'da tecavuze ugrayan bir bayana mahkeme hakimi bacaklarini kapatsaydin dedi. Cok sinirim bozuldu bunu okuyunca. Bence insanlar guc sahibi olunca toplumun alt kademesindeki insanlarin magduriyetini anlamiyorlar.
Aynen ya ikide bir banada bilmem ne kadar memur almışlar sen niye başvurmadın yok surda şu iş var git başvur allahım ya artık yetti en azından yurtdısında okul bitince iş garantisi varyüksek lisans mezunuyum, 10 yıllık iş deneyimim var 6 aydır iş arıyorum, asgari ücrete razıyım yeter ki bir yerden başlayayım diyorum bulamıyorum, benim gibi milyonlarca kadın var ama biz işsizlik istatistiklerine bile girmediğimiz için kimse farkında değil. lafa gelince iş var millet beğenmiyor diyorlar, bunu diyenler ömrünün 1 haftasını benim yerimde geçirsin istiyorum sadece...
3-5 tane tuzu kuru arkadaş çıkıp biz refah bolluk içinde yaşıyoruz diyince bizim de karnımız doyup gözümüz gönlümüz açılıyor sanıyorlar herhalde.
sosyal medya ayrı bir konu, tabi ki orda bol bol gezme tozma, kurdeleli sunum göreceksiniz, adam kuru fasulye soğanın resmini çekip instagramda paylaşacak değil ya. ben de pikniğe denize gidince foto atıyorum, evde kariyer nette iş arama keyfisi, pazarda ucuz karnabahar aramaca diye snap atacak halim yok
Hiç avrupa da bulundunuz mu merak ediyorum?
Ülkemizde dört kişilik bi ailenin yoksulluk sınırı 4.500.Peki kaç aile bunun altında yaşıyor bi de bunu konuşmak lazım kilo kilo meyve yiyoruzdan önce.Pahalı ülkeler deyip durmuşsunuz bi çok şeyi ithal eden ülkemiz mi pahalı olmayan ülke peki,yapmayın allahaşkına.
Kimse kalkıp doktorlarımıza tedavi olmaya gelmiyor akın akın.Dünya çapında ünlü olan profesörlere geliyorlar geliyorlarsa.Yani sizlik bizlik bi durum yok biz zaten onlara tedavi olamıyoruz.Daha yeni yanlış ilaçtan ufacık bi çocuk öldü hiç mi görmediniz haberlerde?Hic mi devlet hastanesinde 10 dakikada 3 kisi birden muayene olmadınız?
Cinayetlere taciz tecavüz konularına girmek bile istemiyorum.Çantamda biber gazı bıçak gezdirerek dolaşıyorum yıllardır.Buna sadece kendi vatanımda ihtiyaç duyuyorum ama ne acı dimi?Yurtdışında hiç böyle bi ihtiyaç hissetmedim.Sanki orada hiç yok demek bi savunma şekli de değil.Kabul edin artık bizim ülkemizdeki kadar yok.
Ülkemizdeki eksikleri söyleyince ülkemizi sevmiyor olmuyoruz ayrıca.Böyle gözleri kapalı canım ülkem mavraları savurunca da vatan aşığı olmuyorsunuz önce bunu kabullenelim.Daha yapılacak çok şeyimiz var avrupayla kendi ülkemizin standartını kıyaslamak için.
Biraz utopik olacak ama politikacilar, hakimler, zengin is adamlari vs. hepsine ayda bir kere siradan vatandasi anlamalari icin 2-3 saatlik cop toplama, evsizlere, yoksullara gida dagitimi, temizlik, ilkokul ogrencilerine ders anlatmak gibi isler yapma zorunlulugu getirilecek. Utopya olabilir ama baska turlu mevki sahibi insanlarin halki anlayabilecegini sanmiyorum ben. Herkes geldigi yeri unutuyor rahata ve pohpohlanmaya alisinca.Yok malesef duymadim. Ama gercekden öyle olduysa cildirilacak bir durum.
bunlara bile gerek yok aslında.bir kez asgari ücret verilsin ellerine.ayın ortası bile gelmeden para bitsin.Biraz utopik olacak ama politikacilar, hakimler, zengin is adamlari vs. hepsine ayda bir kere siradan vatandasi anlamalari icin 2-3 saatlik cop toplama, evsizlere, yoksullara gida dagitimi, temizlik, ilkokul ogrencilerine ders anlatmak gibi isler yapma zorunlulugu getirilecek. Utopya olabilir ama baska turlu mevki sahibi insanlarin halki anlayabilecegini sanmiyorum ben. Herkes geldigi yeri unutuyor rahata ve pohpohlanmaya alisinca.
Olayları saptırmak da çok iyisiniz bu konuya iki yorum bırakmışım hiçbirinde ülkemiz hakkında olumsuz şeyler yazanlara demek siz ülkemizi sevmiyorsunuz manasına gelen bir cümle kullanmadım.
Hala ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. Bu konu sahibi arkadaşın katlarının, yatlarının olduğunu sanmıyorum bu sebeple normal şartlarda yaşayanlar için ülkelerin pahalılığını dile getirmek istedim.
Dilinizden özgür düşünce, özgür hayat gibi kelimeler düşmüyor (hani bu ülkelerde düşünce özgürlüğü var diyorsunuz ya) ama sizden farklı şeyler yazınca, söyleyince hemen o insanı yermekten de geri durmuyorsunuz. İlla sizin gibi mi düşünmek zorundayım. (Bu arada ülkemin yanlışları, eksiklikleri olduğunu da kabul ediyorum. Sakın her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek istediğimi düşünmeyin)
Yabancı bir ülkede yaşamadım ama az çok akrabalarımdan, komşularımdan, haberlerden ne tarz sorunları olduğunu biliyorum. Karşı komşumuz bile İngiltere'de yaşamış, orada 40 küsür sene çalışmış biz orayı tekrar gitmeyi niye düşünmüyorsunuz, niye buraya döndünüz ki dediğimizde sadece ''hayır artık istemiyorum'' cevabıyla yetinmeyip illalah edecek bir ifadeyle silkelenerek istemem diyor.
Asıl sizin gibi düşünenler oradaki olumsuzlukları görmek istemiyor. Siz taraflı düşünüp öyle yorumluyorsunuz. Zaten benim yazdıklarım da bu sebepleydi. Herkesin beklentilerini karşılayacak olması mümkün değil yabancı ülkenin.
İyi yaşayanlar elbette vardır oralarda ama çoğu insanın mutsuz olduğunu da biliyorum. Asıl siz neden bunu kabullenmek istemiyorsunuz.. Neden durduk yere inançlı bir insan olarak yalan söyleyip günaha gireyim. Mutsuz olanlara çok rastladım. Siz mutlusunuz diye herkes de mi mutlu olmalı oralarda.
Benim fırsatım olsa gezmeyi isterim dünyanın her yerini ama kesinlikle imkanım olsa bile yaşamak istemem başka bir ülkede. Bunu istemek demek akılsızlık mı olmalı? Seçimlerimiz de mi eleştirilir oldu? Asıl siz bunları yazanlara tahammül edemiyorsunuz. Bir de beni bu yönümle eleştiriyorsunuz..
Canım,özlüyorsan ve işte bulabilirseniz dönün tabii ki.Kardeşimin eşinin kuzenleri döndü.Fransada doğup büyümüşlerdi.Memnunlar kararlarından.İnsanın önceliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum bu kararlarda.Vatanımızda yaşamak istiyoruz dediler.Onlardan once kızları evlenmişti türkiyeye.O yüreklendirmiş kardeşlerini.Ben gorduklerimi soyluyorum, gorduklerim guzel seyler. Burda hayat yok, goruyorum insanlar bi deniz kenarinda kahve iciyorlar insanin omru uzar oyle bir yerde bu sadece bir misal tanidigim bi kac kisi var evlenip giden cok cok mutlular ve iyiki diyorlar ama ben iki cocukla gitmek istedigim icinn tereddut ediyorum eger esim ve ben gitseydik daha kolay olurdu o yuzden bu konuyu actim. Ben suan calismiyorum ama meslegim var.
Ben burda irkciligi hicccccc yasamadim ama turkiyeye bir ozlem var icimizde.. hep vardi bende kucuklugumden beri orda okumak istedim vs 6 hafta turkiyede tatil bile yetmezdi bana yetmez yani
Bizim ulkemizdekine gore is imkani Avrupa ulkelerinde daha fazla olabilir ama okul bitince is garantisi yok. Fazla is imkani da Avrupa'nin tamaminda degil. Portekiz, Ispanya, Italya, Yunanistan'da ozellikle is imkanlari zayif. Digerlerinde de kimseye altin tepsiyle bir sey sunulmuyor. Almanya'da Alman arkadasim 30 yasindan sonra ikinci universiteyi okuyordu alaninda is imkani kisitli oldugu icin.Aynen ya ikide bir banada bilmem ne kadar memur almışlar sen niye başvurmadın yok surda şu iş var git başvur allahım ya artık yetti en azından yurtdısında okul bitince iş garantisi var
iyi de bu sizin gördüğünüz. orda da bu olaylar da bir şey olmadığı zamanlar oluyor. yani ben denk geldim. Avrupa harika şahane falan değil. sadece ulaşamayanlar çok büyütüyorlar gözlerinde hepsi bu.
Birikmisleri yeter canim onlara eksikligini hissetmezler.bunlara bile gerek yok aslında.bir kez asgari ücret verilsin ellerine.ayın ortası bile gelmeden para bitsin.
o zaman anlarlar
Her yerde herşey oluyor.Ama bir de dönüp olanlarda ölenlere bakmak lazım.
Fransada 1 yılda terör saldırısında kaç kişi öldü, biz de kaç kişi öldü.(şehitleri saymasan bile katkat fazla)
Oralarda trafik kazasında kaç kişi ölüyor, biz de kaç kişi ölüyor(mukayese kabul etmez)
Adam kokereç kalmadı diye kokoreççiyi, kartopu cama geldi diye kartopu oynayanları bıçaklayıp öldürüyor.
(kaldı ki bu örnekler o kadar çok ki yazsan 1 ayda olanlar destan olur)
Kızını seven biri o istemediği için tavuk gibi kesiyor.Sonra erkekliğime laf etti diyor 3-5 yıl yatıp çıkıyor.
Bu ülkede paran kadar yaşarsın.Paran kadar insansın.Paran kadar sağlıklısın.Paran kadar
eğlenirsin.Paran kadar eğitilirsin.
İki sene önce safrakesesi ameliyatı oldum acil (16.000._TL) benden hemen sonra aynı ameliyatı olan yazlık
bekçimizin kızının devlet hastahanesinde karaciğerini deldiler.Gencecik kız yoğunbakımlarda yattı, ölümlerden
döndü.Tedavi olması 1 seneyi geçti.Çektiği ağrı sıkıntı cabası.Doktor mu?Hiç devam ediyor.
E bunlar yokmuydu hep vardı, heryerde var.Ama bizim ülkemizdeki farkı şu.
Cahil ve zalim cesaretlendi.Suç işlemek korkulur birşey olmaktan çıktı.
En son darbe sonrası hapishanelerde yer açmak için bütün dolandırıcıları afla saldılar.Daha anlatayım mı?
Destan yazarım sana.Otur oturduğun yerde.Çocuklarını ziyan etme.
Nerede dolaşıyorsunuz sabaha kadar aşırı merak ettim.Düşünmeniz gereken şey zaten sahilde kahve içmek, sabaha kadar gezmek olmamalı.Eğitim diyoruz yaşam kalitesi diyoruz ama daha iyi ben öyle gördüm diyosunuz.Değil ama ne yazık ki.Biz ne desek siz sadece dönün ülkemiz harika diyenlerin yorumlarına kulak vereceksiniz belli ki o halde dönün.Sahilde kahve içerken donla önünüzde denize girenleri görünce ne hissedeceksiniz merakla bekliyor olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?