Türkiyeye donus yapan varmi?

E tabi burda da var gezilmeyecek yerler. Ama basima bi is gelse, ne isi varmis onun orda kadin basina diyecek bi politika yok.....
Ufff. Yarama tuz bastin gecenlerde haberlerde gordun mu bilmiyorum. Dunya basinina yansidi. Kanada'da tecavuze ugrayan bir bayana mahkeme hakimi bacaklarini kapatsaydin dedi. Cok sinirim bozuldu bunu okuyunca. Bence insanlar guc sahibi olunca toplumun alt kademesindeki insanlarin magduriyetini anlamiyorlar.

Yok malesef duymadim. Ama gercekden öyle olduysa cildirilacak bir durum.

Aynen ya ikide bir banada bilmem ne kadar memur almışlar sen niye başvurmadın yok surda şu iş var git başvur allahım ya artık yetti en azından yurtdısında okul bitince iş garantisi var

Olayları saptırmak da çok iyisiniz bu konuya iki yorum bırakmışım hiçbirinde ülkemiz hakkında olumsuz şeyler yazanlara demek siz ülkemizi sevmiyorsunuz manasına gelen bir cümle kullanmadım.

Hala ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. Bu konu sahibi arkadaşın katlarının, yatlarının olduğunu sanmıyorum bu sebeple normal şartlarda yaşayanlar için ülkelerin pahalılığını dile getirmek istedim.

Dilinizden özgür düşünce, özgür hayat gibi kelimeler düşmüyor (hani bu ülkelerde düşünce özgürlüğü var diyorsunuz ya) ama sizden farklı şeyler yazınca, söyleyince hemen o insanı yermekten de geri durmuyorsunuz. İlla sizin gibi mi düşünmek zorundayım. (Bu arada ülkemin yanlışları, eksiklikleri olduğunu da kabul ediyorum. Sakın her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek istediğimi düşünmeyin)

Yabancı bir ülkede yaşamadım ama az çok akrabalarımdan, komşularımdan, haberlerden ne tarz sorunları olduğunu biliyorum. Karşı komşumuz bile İngiltere'de yaşamış, orada 40 küsür sene çalışmış biz orayı tekrar gitmeyi niye düşünmüyorsunuz, niye buraya döndünüz ki dediğimizde sadece ''hayır artık istemiyorum'' cevabıyla yetinmeyip illalah edecek bir ifadeyle silkelenerek istemem diyor.

Asıl sizin gibi düşünenler oradaki olumsuzlukları görmek istemiyor. Siz taraflı düşünüp öyle yorumluyorsunuz. Zaten benim yazdıklarım da bu sebepleydi. Herkesin beklentilerini karşılayacak olması mümkün değil yabancı ülkenin.

İyi yaşayanlar elbette vardır oralarda ama çoğu insanın mutsuz olduğunu da biliyorum. Asıl siz neden bunu kabullenmek istemiyorsunuz.. Neden durduk yere inançlı bir insan olarak yalan söyleyip günaha gireyim. Mutsuz olanlara çok rastladım. Siz mutlusunuz diye herkes de mi mutlu olmalı oralarda.

Benim fırsatım olsa gezmeyi isterim dünyanın her yerini ama kesinlikle imkanım olsa bile yaşamak istemem başka bir ülkede. Bunu istemek demek akılsızlık mı olmalı? Seçimlerimiz de mi eleştirilir oldu? Asıl siz bunları yazanlara tahammül edemiyorsunuz. Bir de beni bu yönümle eleştiriyorsunuz..

Yok malesef duymadim. Ama gercekden öyle olduysa cildirilacak bir durum.
Biraz utopik olacak ama politikacilar, hakimler, zengin is adamlari vs. hepsine ayda bir kere siradan vatandasi anlamalari icin 2-3 saatlik cop toplama, evsizlere, yoksullara gida dagitimi, temizlik, ilkokul ogrencilerine ders anlatmak gibi isler yapma zorunlulugu getirilecek. Utopya olabilir ama baska turlu mevki sahibi insanlarin halki anlayabilecegini sanmiyorum ben. Herkes geldigi yeri unutuyor rahata ve pohpohlanmaya alisinca.

bunlara bile gerek yok aslında.bir kez asgari ücret verilsin ellerine.ayın ortası bile gelmeden para bitsin.
o zaman anlarlar

Yermek degil o, tabi ki herkes kendi fikrini söyleyecek. Ama kisme seni tutup kolundan götürmüyor senin fikrin benimkine uymuyor diye! Ama malesef Türkiyede artik durum böyle, kafana uymayani ac bi telefon al götürt. Ohhh missss, sikiysa birdaha özgürce düsüncesini paylassin elestirsin.

Ha bide pahalilikla ilgili bi yorum vardi sanirim sana aitti. Ben yillar sonra ilk defa almanyada dometesin kilosunun 4 € oldugunu gördüm. Sok oldum. Bunu bir kere yasadim, iki hafta boyunca. Sonra yine fiyat normale döndü. Burda en düsük aylik geliri olan bi aile bile cok rahat kirasini öder, yiyecegini et sebze meyve dahil alir yer icer. Lüksü olmaz o kadar, yani tatile gidemez belki, pahali bi arabasi olmaz. O kadar

Ya ama kusur bakmayinda kimse beni tasa tutmasin ama turkiye bu gün kü durumu suriye gibi orda kalmaniz cocugunuzn gelecegi acisindan daha iyi olack sakin dönmeyin burda sadece zam, işsizlik. Yani burda hayat pahli milet sirf yurtdışında egitim alip oraya yerleşmek icin neler yapiyor

Canım,özlüyorsan ve işte bulabilirseniz dönün tabii ki.Kardeşimin eşinin kuzenleri döndü.Fransada doğup büyümüşlerdi.Memnunlar kararlarından.İnsanın önceliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum bu kararlarda.Vatanımızda yaşamak istiyoruz dediler.Onlardan once kızları evlenmişti türkiyeye.O yüreklendirmiş kardeşlerini.
Diğer çocuklarıyla gelip düzenlerini kurdular.İnsanlar hiç bilmediği afrika ülkelerinde yaşayıp adapte oluyor da kendi ülkesine mi olamayacak?

Aynen ya ikide bir banada bilmem ne kadar memur almışlar sen niye başvurmadın yok surda şu iş var git başvur allahım ya artık yetti en azından yurtdısında okul bitince iş garantisi var
Bizim ulkemizdekine gore is imkani Avrupa ulkelerinde daha fazla olabilir ama okul bitince is garantisi yok. Fazla is imkani da Avrupa'nin tamaminda degil. Portekiz, Ispanya, Italya, Yunanistan'da ozellikle is imkanlari zayif. Digerlerinde de kimseye altin tepsiyle bir sey sunulmuyor. Almanya'da Alman arkadasim 30 yasindan sonra ikinci universiteyi okuyordu alaninda is imkani kisitli oldugu icin.

iyi de bu sizin gördüğünüz. orda da bu olaylar da bir şey olmadığı zamanlar oluyor. yani ben denk geldim. Avrupa harika şahane falan değil. sadece ulaşamayanlar çok büyütüyorlar gözlerinde hepsi bu.

Her yerde herşey oluyor.Ama bir de dönüp olanlarda ölenlere bakmak lazım.

Fransada 1 yılda terör saldırısında kaç kişi öldü, biz de kaç kişi öldü.(şehitleri saymasan bile katkat fazla)

Oralarda trafik kazasında kaç kişi ölüyor, biz de kaç kişi ölüyor(mukayese kabul etmez)

Adam kokereç kalmadı diye kokoreççiyi, kartopu cama geldi diye kartopu oynayanları bıçaklayıp öldürüyor.
(kaldı ki bu örnekler o kadar çok ki yazsan 1 ayda olanlar destan olur)

Kızını seven biri o istemediği için tavuk gibi kesiyor.Sonra erkekliğime laf etti diyor 3-5 yıl yatıp çıkıyor.

Bu ülkede paran kadar yaşarsın.Paran kadar insansın.Paran kadar sağlıklısın.Paran kadar

eğlenirsin.Paran kadar eğitilirsin.

İki sene önce safrakesesi ameliyatı oldum acil (16.000._TL) benden hemen sonra aynı ameliyatı olan yazlık

bekçimizin kızının devlet hastahanesinde karaciğerini deldiler.Gencecik kız yoğunbakımlarda yattı, ölümlerden

döndü.Tedavi olması 1 seneyi geçti.Çektiği ağrı sıkıntı cabası.Doktor mu?Hiç devam ediyor.

E bunlar yokmuydu hep vardı, heryerde var.Ama bizim ülkemizdeki farkı şu.

Cahil ve zalim cesaretlendi.Suç işlemek korkulur birşey olmaktan çıktı.

En son darbe sonrası hapishanelerde yer açmak için bütün dolandırıcıları afla saldılar.Daha anlatayım mı?

Destan yazarım sana.Otur oturduğun yerde.Çocuklarını ziyan etme.

Ben oralari dikkate almiyorum yukarda biri dolasamiyorum yazmis bende biz dolastik mesela yazdim gercekten herkes istedigi gibi okuyor ben herkese cevap yaziyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…