- Konu Sahibi huzursuzmutsuz
-
Konunun başında direk empati kurarak okumaya başladım çünkü ben de öğretmenim ve eşim lise mezunu ve babası abisi falan ailecek çalışıyorlar.Ben de onun ailesinden daha doğrusu annesinden memnun değilim sorumsuzun teki..fakat kayınpederim dünya tatlısı muhteşem bi insan.sırf k.v. yüzünden annemle ne kavgalar ettim.fakat şöyle bi farkımız vardı ki benim nişanlım hatta şuan resmiyette eşim hep yanımda oldu.annesi haksızsa direk ona sen haksızsın diyebildi.böyle olmasaydı ben nişanı kesinlikle atardım.sen baştan çok taviz vermişsin.belki aşkından sevginden.şimdi şimdi olayları salim kafayla düşünp yanlışlarını tavizlerini ve eşinin sana yaptığı haksızlıkları görüp ondan soğuman çok normal.Ve cnm kusura bakma ama en büyük hatan hamile kalmak olmuş.yine de şunu unutma kimseye mecbur değilsinnn.çocuğunun psikolojisi o evde daha mı iyi olacak?sevgisiz tahammülsüz bir yuvada ? sen maaşınla kendine de çocuğuna da paşalar gibi bakarsın
ikinci evliliğini yaptı görumce,şimdi hamıle,ama eşi kumarcının teki,her gün kavga edıyolar,2 gunde bi aılesınde kalıyor görumcem,beter olsunokurken sinir oldum.bu görümceler var ya... sen üzme kendini boşver önüne bak her sey bı yana bebişin var artık her seyın o.o görümce bozuntusu da evlenir bir gün sonra bakmş ki sana yaşattıklarını yaşıyor.ettim buldum der.eden bulur sen hiç merak etme.eşinde arada kalmş sanırım sana baskı yapıyor mu sen küçüksün özür dile iyi davran falan dıye
kocam hep cevabını vermek istemediği sorular karşısında kaçar,ben içimdeki kırgınlıkları anlatırım paylaşırım belki bir dost gıbı nekadar yıprandıgımı anlatmaya calısırım,ya konuyu değiştirir,ya da maç izler bi taraftan,zaten beni yıkan şeyler bunlarEn acıdan sonra bile insan hayatına kaldığı yerden devam ediyor, gülümsüyor.
Benim annem kanser hastası canım. Eşim yanımdaydı hep ama ailesi aynı senin eşinin ailesi gibi acımasız, kendi doğruları olan insanlar.
Kendi çocuklarına kadar eziyorlar.
Zaten eşinin sesinin çıkmayışının sebebi kendi ailesini kaybetme korkusu.Baskıcı bi ailede büyümüştür değil mi ?
Bak benim de konumu okursan benimde eşim düğün günü ailesinin yanında oldu. Haklı olduğum halde ailesine bir şey diyemedi. Annemin yanında kısık sesle haklısın dedi. Babası açtı hakaret etti telefonu elimden almadı.
Haklı olduğumu söyledi bana ama baskıcı bi aileden geldiği için ses çıkartamadı.
Kaç gece ağladım. Annemi düşündüm hep annemin üzüntüden şu an durumu ilerledi. Nefret ediyorum onlardan. Yani sen iyi anlıyorum.
Eşimle el öpmeden dönerken sinirden bayıldım.
Eşimle tartıştık hala tartışıyoruz.
Hep eşime dürüstlükten iyi insan olmaktan bahsediyorum. Eşime kadının eşi üzerindeki haklarını okuyorum.
Psikoloğa götürdüm onu çünkü nasıl bi baskı altında büyümüşse nerdeyse 20 yıldır tırnak yiyor.
Cantimetre değişti canım. Çok zor oldu ama çok küçük değişti. Değişiklikler hayatımımı değiştirdi yok ama ufak ufak iyi geliyor bazı şeyler.
Ben de kendime mühlet verdim onu bekliyorum.
Onun için kafandaki soru işaretlerini eşine sor.
Kızımıza düğün günü eşi ve eşinin ailesi böyle yapsaydı sen ne yapardın diye bir sor. Kendi kızına bile kayıtsız bi cevap verirse hah işte o zaman bi cacık olmaz canım.
Aynı serinin bir alt numarasında bende var.
Ya bunlardan üretmesinler artık. Ne kendim yaşamak istiyorum ne de başkalarının yaşadıklarına tahammül edemiyorum.
Defolup gitsinler bu dünyadan. Kendi çirkeflerinde boğulsunlar
Acaba gorumce hic dusunmuyor mu? Neden boyleyim, acaba benim yaptiklarimin basima gelenlerde etkisi var mi diye. Boyle gorumceler de hep boyle sessiz sakin insanlara geliyor.
Senin durumun bizim bir tanidigin durumuna cok benziyor. Esinde az bucuk bir isik gorebilseydim bosanma derdim ama esin belli ki annesinin agzina cok bakiyor. Bunlarla ugrasilmaz. Boyleleri adami yer bitirirler kutcuklar gibi.
Asil mesele bosansan ne olur bosanmasan ne olur meselesi. Bosanmasan olacaklari goruyorsun zaten boyle devam eder. Sen sinir olursun, onlar para vermezler, kocan oturur mac izler sen icini dokerken. Cahil insanlarla ugrasmak cok zor.
Bosansan ne olur? Bu sirret insanlar bosansan da senin pesini kolay kolay birakmazlar. Simdi babanin gorus gunleri olacak, bazi gunler cocuk yatili kalacak. Bunlar seni uzmek icin zamaninda gondermeyecekler cocugu, cocugu sana karsi kullanacaklar filan. Bunlara hazirlikli ol. Sehir degistirmene filan gerek yok, niye degistiresin? Abin var mi? Sadece kiz kardesten bahsetmissin. Ne bileyim amca dayi filan yaninizda gorunsun, sahipsiz gibi gorunme. Ailenle yasar gidersin, ama bosandiktan sonra da kendini bazi olumsuzluklara hazirla, ugrasacaklar cunku seninle. Ama ugrasacaklar diye de bu cehennem cukurunda yasamanin bir manasi yok.
İlk sayfadan sonrasini okumadim gerekte yok yahu sen nsanlilik doneminde birakacaktin kusura bakmada Allaha buyuk varmasin tenzih ederim gelinliginle yumruk yedin genede bosanmadin cocuk yaptin filan filan...
ya nooldu bılıyomusun o anda,görumcem arkamdan boğazımdan yapıştı ben arabadan ınmeye calısırken ondan kurtulamadım,görümcemi benden ayıramadılar,birileri görümcemi çekıyodu belıne sarıldıgını gördum ama ayıramadılar ınanamazsınız,kardeşim abla gel dıye benı ındırmeye çalıstı arabadan bu sefer kardesıme saldırdı görumcem,kendımı bırakıp kardesımın derdıne dustum,eltimden allah razı olsun,dedım kı kardesımı uzaklastır burdan yenge dedım,saolsun o kardesımı aldı yanımızdan yoksa görumcemde deli kuvvetı derler ya gerçekten o var,ve cussesı de zaten bayagı bır sey,bense 52 kılo cıroz bır seydım gucum yetmedı kurtulmaya
doğru hep suç benim
bana yumruk atanın
benı kollamayanın hıc sucu yok haklısın
nasreddın hocanın evıne hırsız gırmıs bır gun,herkes hocayı suclamış,kapıyı nıye kıtlemedın,camı nıye kıtlemedın,şunu yapsaydın bunu yapsaydın
nasreddın hoca yapıştırmış cevabı iyi de hırsızın hiç mi suçu yok
valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor
yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş
yazık güzel zihninize ya
valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor
yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş
yazık güzel zihninize ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?