üvey yetişkin çocuk..

Yaş gençken, yani 20'li yaşlarda 2.evlilik yapılmalı bana göre.
Karşı tarafın veya sizin cocuğunuz ergenlik çağına giriyorsa yaşlarınız anladığım kadarıyla olgunsunuz ikinizde.
Ben evlenmezdim ozaman, herşey gençken güzeldir (benim fikrim)
Ama insan sırtını yaslayabileceği birine ihtiyaç duyuyor olabilir de bunu da anlıyorum ama evlenmeden de devam ederdi ilişkiniz... Zor bir karar, kucuk yaşta iken cocuklar 2.evlilikleri yapmak daha uygun...
Ben de tereddüt ederdim sanırım..

Beyfendinin yonunden bakarsak belki eski karisi istemiyorum dedi cocugu. Ne yapsin? Sokaga atamazya. Ayrica o cocuk hircinsa yasadiklarindan dolayidir. Anne babanin bosanmasi vs kolay seyler degil. Bi nevi adam oglunun psikolojisini korumakta sorumlu. Siz kizinizi istiyorsaniz oda isteye bilir oglunu.

Ama bide sizin tarafinizdan bakarsak olaya. Sizde haklisiniz. Ben olsam bende kucuk bi kizimla bundan hoslanmazdim. Ve korkardim. Sizin dusuncenizde yersiz degil asla. Maalesef olumlu bakmiyorum bu evlilige.

bi süreliğine askıya alın hiç değilse.çocuk üniversiyete falan gitsin.hem son dakka nerden çıkarmöış eşiniz bunu

bu iş asla olmaz sakın ama sakın kıznızı elin ogluyla aynı evde
asla olmaz bu iş
gözünüzü karartın ve vazgecin bu işten
evladınz herseyden kıymetli ve önemli
yemişim kocasını bu yastan sonra ne gerek var problemli bir insanla evlilik yapaıp basınızı agrıtacaksınz bosverin

Biz anneler babalar gibi deiliz bizler herseyden once cocugumuzu dusunmek zorundayiz ne kocasiya bosversene evlat bambaska ona bi zarar gelse o zman kafani taşlara vurursun bu evlilik cok mantiksiz kizini herzman dusun bi kere evlenecegin adamdan bile sakın koru ..bide inanma nisanlin bugun ikna olur yarin evlenir cocugu getirir eve iş çikmaza cikar.....

Benim babasını 3 yaşındayken kaybetmiş bir arkadaşım var. Annesini çok severim. 32 yaşında dul kalmasına rağmen hep "kızım reşit olmadan evlenmeyeceğim" dedi. Arkadaşım 18 yaşına gelene kadar 10 yıl boyunca aynı adamla flört etti. Kızının 18. yaş gününden birkaç ay sonra da yine o adamla evlendi :) Kızının gelişimini en ince ayrıntısına kadar düşünen bu kadını hep takdir etmişimdir.

Bekar anneler elbet hayata devam edecekler. Aşık olmak, tekrar evlenmek yani kısacası mutlu olmak her kadının hakkı. Ama önce çocuklar.

Çocukların istenmeyen kişiler olmasına karşıyım.büyükler bile böyle bir durumla basedemezken bir çocuk ki ergenlik daha hassas bir dönem bu çok zor olurdu.ne sizin kızınız ne de o genç çocuğa bunu yaşatmayin.belli bir yaştan sonrahelede çocuklar varken mantık çok daha on planda olmalı. Diyelimku onun oğlunu kabul etmediniz o çocuk nereye gidecek ne yapacak bu bir birde evleneceğiniz adam bu durumda sizin kızınıza o evde ne kadar rahat verecek kızınız yipranacak siz yipranacaksiz.calisiyormussunuz da acele etmeyin.size uygun belki kızı olan biriyle evliliği düşünmeniz daha mantıklı bence

Arkadasim senin nisanlin da az serefsiz degil. Bu zamana kadar ne babalik yapmis acaba o cocuga? O cocuk neden o halde? Ne okuyor ne calisiyor serseri mayin gibi ortalikta dolasiyor? Bu cocugun boyle yetismesinde kimlerin payi var? Anasinin babasinin degil mi? Sen o adama nasil guveniyorsun? Senin kizina sirinlik yapti abilik yapti diye mi? Bak simdi nasil sana son dakka golü atacak? Durmus durmus nikah gunu alinacakken cocuk bizde kalacak diyor. Anasi da sirf eski kocasi evlenecek diye cocugu istemeyip size gonderiyor. Maksat maraz cikarmak. O kadin da cocugunu dusunmuyor. Ben neden isteyeyim cocugum istemedigi halde bir baska kadinla yasamak zorunda kalsin? Anada analik yok babada babalik. Ondan sonra ortaya boyle cocuklar cikiyor. O cocugu o hale getiren ana babasi. Gozunu aç da gercekleri gör azicik. Sen bugun evlenmekten vazgec bakalim o nisanlin olacak baba musveddesi ogluna bakacak mi? Hayir yine bakmayacak. Atacak anasinin ustune hemen baska kadin aramaya koyulacak. Aynen boyle olacak dene de gör. O adamin derdi hazir evlenmisken biri de benim cocuguma baksin hizmetciligini yapsin. Nasilsa ben de onun kizina bakacaksam o da bakacak. Bu kafa neyin kafasi. Oglunun iyiligini dusunseydi bu zamana kadar oglu icin birseyler yapardi ve o cocuk o halde olmazdi. Biraksin bu iyi baba olma ayaklarini. Sen de o adamla evlenirsen hem kendi basini yakacan hem kizinin. Aklinizi basiniza toplayin ya. Hersey evlilik degil.

Son düzenleme:
Yorum yazacaktım ama gerek kalmadı. +1

Ayrıca sadece cinsel manada değil sizin iletişiminizi kıskanıp kızınıza fiziksel zarar da verebilir. Tehdit ederek istemediği şeyler yaptırabilir. Atın gitsin bu adamı. Kızınız da büyüyünceye kadar evlilik düşünmeyin.

YAŞADIKLARINIZ İÇİN GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM. BENİM DURUMUM BU ŞEKİLDE DEĞİL ÇÜNKÜ BEN ONA ÜVEY ANNELİK BİLE YAPAMAM ANCAK AYNI EVDE YAŞAYAN İKİ İNSAN OLABİLİRİZ İLERLEYEN BOYUTUNDA İKİ ARKADAŞ OLUNABİLİR.
BEN ABİ, BABA, AMCA ,DAYI OLMADAN BÜYÜDÜM BİR OĞLUMDA OLMADIĞI İÇİN ONUNLA İLETİŞİMİM ÇAMARŞIRLARINI YIKAMAK , ÜTÜSÜNÜ YAPMAK , YEMEK PİŞİRMEK VS DEN İLERİ OLAMAYACAKTIR. ABLA GİBİ SAYGI GÖSTERİRSE ANCAK ABLA OLABİLİRİM.

Ben cocugum olmasa bile korkarim boyle bir evlilikten. Cocuk gercekten konu sahibinin anlattigi kadariyla cok asi. 19 yasinda ve fiziken kadindan guclu duruma gelmistir bile şu an. Yarin birgun kalkip bana bir zarar vermeyeceginin garantisi olabilir mi? Cocugun psikolojisi bozuk cunku. Neden riske giriyor bu kadinlar anlamiyorum. Bu evlilik neymis boyle arkadas.

haklısınız belki de ama bu son dakika çıkınca çok sarsıldım uzun süredir görüşüyoruz ve nişanlandık 1 yıl evvel ..
şimdi tamda evlilik arifesinde böyle oldu..

ısterse dugune saatler kala olsun.kızınız var çhıc haber ızlemıyor musunuz? bence oncelıgınız cocugunuz olmalı...ılerde cok pısman dolu gunler kapıda.bu fragman.fılm başlamadı bıle...ayrıca emrı-vakı yapmasını da yedırırdım ona.ne munasebet..

Herkes aynı şeyi yazmış 'evlenme' demiş , konu sahibi hala cevap yazmıyor, bir 'koca' için 2 çoçuğun hayatı kayacak. Onun oğluna anne değil abla olurum yazmışsınız, ama ergenlik çağındakiler kendinden biraz büyükleri abla olarak görmez 'platonik aşk ' yaşayabilir. Kızınız olmasa da bu evlilik bu şekilde çok tehlikeli.

Kalbimden geçenlere tercüman oldunuz
Ayrıca şunu söylemek istiyorum anne değilim ama eğer bir kız evladım olsaydı değil üvey evlat üvey baba bile o eve giremezdi ben babama bile güvenmem allah korusun
Neden ısrarla bu adamla evlenmek istiyorsunuz çokmu aşıksınız???

merhaba arkadaşlar

dünden beri yorumlarınızı okudum herkese gerçekten çok teşekkür ederim.
Kızım benim için çok önemli iyi ve kötü günlerde hiç yanımdan ayırmadım.
asla ayırmamda..
Fakat karşı tarafında çocuğu bir o kadar önemli tabiki kendisi için.
Ona evladını bırak demenin vebali altına giremem
Evet bu konu emrivaki olduğu için çok kızdım önce
Ancak bu bir GERÇEK..
kimsenin evladından vazgeçmesi beklenemez
Ha çözüm bulunabilir miydi bilmem
Benim fikrimi sorarsanız çocuk ve annesi bu evliliğin gerçekleşmemesi için bu şekilde davrandı.

Bu konuda onları art niyetli bulduğum için kızgınım.
19 yaşında bir erkek çocuk bence bir yetişkindir ve pekala benimle yaşasaydı bile rahat edemeyecekti.

EVLENMEKTEN VAZGEÇTİM ..
ÖNCELİKLE KIZIM İÇİN KENDİM İÇİN
DAHA SONRA NİŞANLIM İÇİN ..

neden evlenir ki zaten bir insan mutlu olmak için değil mi? Mutlu olamayacaksak zaten bu evlilik değil eziyet , huzursuzluk olacaktı.

Ancak çok üzgünüm ve aldığım bu karar bile beni suçlamaları ile sonuçlandı.

Niye uzuluyorsun ki? Sadaka verip sevinmen lazim kurtuldugun icin. Basiniza taciz olmasa bile suphesiz cok sacma seyler gelecekti. Nisanlin o hissiyati verdi herkese. Ayrica suclasalar ne olur suclamasalar ne olur onlar haytinin bir evresinde hayatina girmis insanlar. Ana degil baba degil, ortak bir evladiniz bile yok. Bundan sonra da "yeter ki evlenelim her seye raziyim oglum bizimle yasamayacak" gibi palavralar atarsa inanmamayi unutma. Bos laf hepsi.

Her akil sahibi insan bu iki uvey kardesin bu kadar buyuk yaslarda 2-3 odali bir evde birlikte yasamasinin ne kadar absurd bir durum oldugunun farkina varir. Ex nisanlin ne cacik anlamadim. Kendisi birakir miydi acaba 12 yasinda kizi olsa 19 yasinda bir delikanliyla ayni evde? Baba ogul tekin insanlar degil bence.

Son düzenleme:
E tabi sizi suclayacaklar. Kimse yogurdum eksi demez. Birak ne halleri varsa gorsunler. Basina bela mi ariyorsun arkadasim. Ilerde ah vah edecegine simdi yol yakinken ayrilman daha iyi olmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…