Uzun ilişkinin uzaması, herkesin sırayla evlenmesi, senin sözlü bile olmaman!

gatto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2007
54
1
86
İstanbul
Arkadaşlar 6 senedir bir ilişki yaşıyorum, hadi bunun 4 senesi öğrencilikti acelemiz yoktu, şimdi çalışıyorum kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. 25 yaşındayım. sevgilim mezun olduğundan beri sadece askerliğini yaptı. bi kere işe girdi olmadı 1 ayda istifa etti. şuan bi geliri olmadığı içinde memlekette ailesinin yanında. yani yaklaşık 2 yıl oldu taşınalı, 2 yılda toplasanız bi elin parmağını geçmez görüşmelerimiz. görüşebilmek içinde bütün maddi imkanları benim yaratmam gerekir çünkü onun geliri yok! bu arada benden yaşcada büyük şuan 29 yaşında. kpss falan derken bekledi durdu evde 2 senedir. Geçen sene bi gümüş yüzük taktı sözlendik güya kendi aramızda. aileler yok, kız isteme yok. daha ailesi tanışmaya gelmedi bizimkilerle, uzak olsada başka kıtada değiliz heralde. zaten şuan nişan falanda istemiyorum, işsiz güçsüz nişanlansak ne değişecek sanki. ama bu olumsuzluklardan sonra bütün hevesim kaçtı, hayallerim kırıldı. bizden sonra tanışan bir sürü kişi evlendi yuva kurdu, biz yüzyüze bile görüşemiyoruz. ne yapmamı tavsiye edersiniz? 6 senelik emeği bi çırpıda silmelimiyim sizce??
 
6 sene elbette bir çırpıda silinmez ama sevgilini biraz sıkıştırsan artık çocuk değiliz ciddi bir işinin olmasını istiyorum desen geleceğimiz için yoksa böyle nereye kadar gider filan da de. Sonunda kadınların bazı şeyleri yaşaması için biyolojik yaşı da önemli ne zaman evlenicez de birbirimize vakit ayırıcaz ondan sonra ne ara çocuğumuz olcak yaşımız ilerliyor bu yılları ayrı geçirmek zorunda kalıyoruz de bence. Biraz da seni kaybetme korkusu sarsın onu. Biz de sevgilimle 2,5 yıla yakındır beraberiz ama şu an üniversite son sınıftayız daha kulun bitmesi askerlik iş bulma para biriktirme derken toplamda 6. yılımızda anca evleniriz gibi geliyor bana da.o zaman ben 25 o da 28 yaşında olucak.
 
seni anlıyorum ama ben 20 yaşındayım 3 yıllık ilişkimde iş ve para sorunu yüzünden hiçbir adım atamadık herkez evlendi gittti ben daha iş bulmasını para biriktirmesini bekliyorum zaten ev kızıyım öle bekliorum işte ama sizinde yaşınız varmış bence sen ciddiciddi konuş ,gerçi bende konuştum ama cevabı hazır "iş,iş,iş para."
 
Hesap tam olarak aynı. bizde hep öyle diyorduk planlarımız görede bu geçtiğimiz yaz kesin evleniriz diyorduk. ben tam 25 o da 29 olcaktı. şimdi o yaşlara geldik hiçbişey olduğu yok. hayat planlanan gibi gitmiyor malesef, yapmak istediğin iş, yaşamak istediğin yer, hiçbişey senin seçtiğin gibi olmuyor. ne istediğim işi yapıyorum, ne istediğim hayatı yaşıyorum
 
anlaşılan sevgilinin çalışmaya niyeti yok,ama hep böyle ev mi bekleyecek bu adam hadi siz neysede kendi ailesi hiç demiyormu yav oğlum oturma böyle çalış diye.:sm_confused:askerlik de bitmiş engel yok artık çalışmaya adam kendi kendine engel yaratıyor sanki.size tavsiyem hiç arayıp sormayın,sizin onunla görüşmek için maddi imkanlarınızı kullanmanızı istemem.alıştırmayın rahata.baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider.bırakın birazda o çabalasın.
 
Yellowbomb istediğin kadar konuş bişey değişmez, gerçekten iş ve para olmadan hiçbişey olmaz. daha yaşın küçük acele etmene gerek yok senin. ama zaman geçtikçe ve hiçbirşey değişmedikçe insanın beklentisi azalıyor, inancı kalmıyor. önemli olan o raddeye gelmemek.
 
ya bu işin içine ''süre'' girince herşey çok zor oluyor. gerçekten bitmesi gerekse bile , 6 yıl deyince insan bi karar veremiyor. tek hatamız duygusal davranmak.. sanırım mantığına,aklına en uygun gelen neyse onu yapmak.
 

Karşındaki insana nasıl bir kolaylık sunarsan her zmn beklentisi o olur. şubattan beri yüzyüze görüşmüyoruz, ben ona bu rahatlığı sunmaktan vazgeçtim çünkü. arkadaşlarımla tatile gittim elimdeki parayla. üstüme başıma bişeler aldım, tlf aldım. kazandığım parayı görüşmek için değil kendim için harcadım. şuan tabiki dahada açıldı aramız. onunla görüşmeyip tatile gitmemi çok içerlemiş. ben paraya pula önem veren biri değildim, ama şimdi para en önemli şey haline geldi. öğrenim kredimin geri ödemesi başladı, öğrenciyken yıllarca birlikte yedik o paraları, ileridede birlikte ödeyecektik. ama şimdi ben tek başıma ödemek zorundayım. gerçekten ne kadar önemliymiş para diyorum. büyük bir aşkı bitme noktasına getirebilecek kadar önemliymiş.
 
eğer karşındaki hiç bi çaba göstermiyorsa gerçekten birlikte olabilmeniz için onu biraz korkutabilirsin.
kendini biraaz geri çek bakalım ne yapacak
 
işe girmek için bir çabası yoksa bırak

ama çabalıyorsa da olmuyorsa o zaman yanında olman gerekir

işi gücü yok 29 yaşında bir erkek ailenin karşısına hangi yüzle çıkacak
 
Bence sizin bişiyler yapmanıza gerek yok ki..
Karşınızdaki adam sizle beraber olmak ya da evlenmek istiyorsa çaba göstermek zorunda..
Bu yaşta aileden harçlık almak ona koymuyor sanırım..
Ben olsam sorumsuz olduğunu düşünüp yol verirdim..
Sonuçta memlekette hiç kimse arzu ettiği mesleği yapamıyor,ama geçim dünyası işte.. Hayatımızı idame ettirmek için paraya,para için de iyi kötü demeden çalışmaya mecburuz..
 

gerçekten geçen süre insanın elini kolunu bağlıyor. yıllarca karşlıklı harcadığın emekleri insan çöpe atacakmış gibi hissediyor. birde öyle bir duruma geliyorki, yıllarca seni herkes sadece onla görüyor, işin kötüsü bende öyle görüyorum, başkasıyla evlenme düşüncesi bile bir kere aklıma gelmedi 6 senedir. çok duygusal davranıyoruz dediğimiz gibi tek hatamız bu. ztn mantıklı hareket eden biri bu devirde işsiz güçsüz biriyle yıllarını harcamaz. evi olsun arabası olsun beni rahat ettircek parası olsun diye hareket eden kızlara hep imreniyorum. benim malesef aşık olunca böyle şeyleri hiç gözüm görmüyo
 

yok canım değişmiyor gerçekten...ama zaman geçtikçe artık bomboşum ben o raddedeyim şuan erken ama öle işte
 
Ayrıca kendi aranızda yüzük takmak falan bana hiç hoş gelmiyor..
Lisedeyken yapılır o işler..
O dönemin saflığı,cahilliği ile ciddiyiz imajı..:ecrin_bebek:
Erkek arkadaşınız mı çok geriden geliyor yoksa artık bu durağan ilişki işine mi geliyor siz daha iyi bilirsiniz..
 
bundan birkaç ay öncesine kadar ben de seninkine benzer düşünceler içerisindeydim..
biz de 4 .5 yıldır birlikteyiz ve benden sonra ilişkisine başlayanlar evlenip yuva kurdular.
kızıyodum ben de neden böyle diye..
sevgilime de epey yüklendim hatta.
ama imkan yoktu aynı üniversiteyi okuduk okul bitti iş yok güç yok tabi.
ama sağolsun o eline ilk para geçişinde geldi istedi beni nişanımızı da yaptık.
şimdi ücretli öğretmenlik yapıyo ilk maaşıyla yanıma gelecekmiş söz verdi canım benim:asigim:
yani diyeceğim o ki karşındakinde çaba yoksa zorlamanın anlamı yok
ama çaba varsa, bişeyleri isteyip de yapamıyosa 6 yılı çöpe atma derim. :teselli:
 
eğer karşındaki hiç bi çaba göstermiyorsa gerçekten birlikte olabilmeniz için onu biraz korkutabilirsin.
kendini biraaz geri çek bakalım ne yapacak


Çektim ayrılmayada çalıştım, ama çok ısrar ediyor, herşeyi düzeltceğine söz veriyor, çabalıdığını söylüyor. bilmiyorum gerçekten çabalıyormu benimi oyalıyor. görmüyorum yanında değilim uzaktayım. bilsem görebilsem bu kadar sorun çıkarmayacağım belki.
 


Ataması fazla olmayan bir bölümünün öğretmenliğinden mezun. eğitim sınavına hazırladı, şimdi tekrar hazırlanıyo snw iptal olunca. ama 26 kişilik kontejan açmışlar olmucak biliyorum. polislik sınwna girecekmiş. ama benim artık beklemeye tahammülüm kalmadı.
 

Lalecim bekara karı boşamak kolay derler. böyle bir durumu hiç yaşamamışsın belli. o yüzden çok rahat konuşuyosun. bende böyleydim eskiden, insanların bazı şeylere taviz verebilmesi çok saçma gelirdi. büyük konuşurdum. belkide bu kadar büyük konuşanların başına geliyo böyle şeyler. o yüzden sende çok büyük konuşma bence, birgün aynı ikilemlerde sende kalabilirsin.
 

Çok merak ediyorum..
Gerçekten..
Tüm samimiyetimle soruyorum bunu..
Neyi yaşayıp yaşamadığımı ne biliyorsunuz?
Acaba nereden tanışıyoruz?
 

seni çok iyi anlıyorum.
ama inan bazen herşey bizim istediğimiz gibi olmayabilir.
talihsizlikler yaşanabilir.
biz de sözde bu yıl atanacaktık kpss iptal oldu kaldık ortada sonra ben yüksek lisansta tek dersten kaldım okulu bi yıl uzattım falan
yani diyeceğim o ki sen bi plan yaparsın ama olmadık yerden olmadık şeyler çıkar gerçekleştiremeyebilirsin.
sevgilinin durumu da böyle olabilir.
ama keşke başka bi iş yapsaymış ücretli öğretmenlik mesela.
olurdu belki.
polislik de mantıklı ayrıca.madem ataması az olan bi bölümden mezun farklı yolları denesin bence.sen de ona destek olmaya çalış son bir gayretle..

yalnız tek takıldığım nokta görüşmeniz için herhangi bir çabası olmaması ve maddi anlamda bunu senin ayarlaman.
bu alışkanlık haline geldiyse ve o bundan rahatsız olmuyosa bence sorun var demektir.

sözden nişandan bahsediyo mu peki o?
yani yapmak istediğini söylüyo mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…