Uzun ilişkinin uzaması, herkesin sırayla evlenmesi, senin sözlü bile olmaman!

Benim de yasım kücük evlilik icin herkes hadi evlen artık dese de benim hic acelem yok.Yani 25-26'ya kadar yolu var.Yas olarak kendimi hazır hissetmiyorum baska planlarım da var.

Önce erkek arkadasımın para biriktirmesi lazım vs.vs.Tek sorunum keske biraz daha gec karsıma cıksaydı cünkü,bazı seyleri tüketmisiz gibi düsünüyorum.Onyedi yasımdan beri birlikteyiz.Düsününce bıkkınlık geliyor yani bazen.

29 yasına gelmis bir erkegin bence deli divane gibi is araması lazım,fırsatları degerlendirmesi lazım.Zora mı gelemiyor ne.

Onları ztn yıllardır konuşuyor. işe girer girmez nişan yaparız diye yıllardır konuşuyor. ama o kadar uzun zamandır konuşuluyor ve hiçbirşey değişmiyorki, konuşmak dahi istemiyorum artık nişan evlilikten bahsedince sinirleniyorum.
Ben ayarlıyorum görüşmek için herşeyi, çünkü hiç parası yok, ailesinden almıyor. bende onun kaldığı sehre gitmek istemiyodum. parayı ben ayarlıodum, o benim yaşadığım şehre geliyordu. 7-8 aydır hiç çağırmadığım dediğim gibi. bayramda çok az miktarda para bulmuş, biraz destek verirsen gelmek istiyorum dedi. ben hiç oralı olmadım, o da gelmedi bu para yetmez diye.

anlıyorum.
dediğim gibi ne olursa olsun iş konusunda çabalaması gerekir.
bir erkek için çok zor bir durum ayrıca 29 yaşında diyosunuz az da değil hani.
kararı siz vereceksiniz.durup düşündüğünüzde gerçekten hiç çaba sarfetmediğini düşünüyosanız belki de bitirmelisiniz ilişkinizi..hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.. :teselli: a.s.

29 yaşında 2 senedir çalışmayan bir erkek..?
Evet işsizlik var ülkede ama asgari ücretle bile çalışssa 2 senede hayatınızda çok şey değişirdi.
Ne evlenmeyi ne iş güç sahibi olmayı ne de hayatı önemsiyor.
Sizi de yeterince sevmiyor yoksa çaba sarfederdi bence bu ilişki bitmiş.
Boşa vakit kaybediyor kısmetinizi kapatıyorsunuz.

29 yaşındaki adam biyerden başlamış olmalıydı, bence çalışmaya gönlü yok
o yaşta babadan para almak kolay bişey mi sanki? ama bu bile ona daha kolay gelmiş anlaşılan
bence kendini heba etme
niyeti ciddi olsaydı gerekirse asgari ücretle işe girer bişeylern ucundan tutardı bence, en azndan 2 yılda 10 kereden fazla görüşmenizi sağlardı bu iş

Evet doğru 2 senede çoktan bişeyler yapardı. böyle olacağını hiç düşünmemiştim.

evlilik çok daha özverili ve meşakatli bir şeydir şimdiden çalışmayı ,uğraşmayı
yapmayan biri evliliği hiç yapamaz canım,cicimlerde bitince hiç çekilmez olur bir de maddi
problemler olunca birbirinize sararsınız seni kaybemek istemiyorsa bir şeyler yapmalı
ya da yapmalıydı...

senin adına sevindim canım ilk para geçince istemiş..benimkide işe girim şöle 5-6 ay sonra nişan diyo ne alaka dimi

benimkide askerden gelir gelmez hemen nişan düğün diyodu askerden geleli 1ay oldu..iş bulayım biraz çalışayım öle diyor...sus duymak istemiom dedim..yapamayacağın şeyi söleme dedim yok üzüldü falan..

hic duygusal dusunme hic de 6 senelik iliski olarak bakma. ogrencilik zamaninda iliski kolaydir aile harclik verir okulda gorusulur cikinca bir kafe bir sinema hadiii bi bakmissin seneler gecmis.
asil onemli olan mezun olup askere gidip geldikten sonra is guc bark sahibi olunca 6 sene iliski yasayabilmek. ki zaten bunu yapan insanlar kisa surede evleniyorlar.
olaya mantikli acidan yaklas ve daha kac sene daha onu bekleyecegini dusun. karsindaki insanin bir emegi cabasi yoksa evlenmek icin hele de bunca yil kiytirik bi gumus yuzukle seni kandirmissa, evet bekara kari bosamak cok kolay o yuzden birak gitsin diyorum.

aynen öyle canım..
bu tip durumları genelde fazla fedakar,özverili insanlarda görüyorum. bende öyleyim mesela.
''bağlanmak'' ''emek vermek'' ''ziyan etmemek'' ''zaman..deyip beklemek'' hep bunlarla dolu kafamız.
biraz kendimizi,hayatımızı önemsesek olmaz bunlar. ne diyeyim. düşün taşın ve hakkında hayırlısı olsun inşallah. ve korkma,kaçma bazı şeylerden. artıları eksileri düşün. madem olmuyor, matematik hesabı yapar gibi koy önüne tüm olumlu olumsuz koşulları.

senin adına sevindim canım ilk para geçince istemiş..benimkide işe girim şöle 5-6 ay sonra nişan diyo ne alaka dimi

canım teşekkür ederim.
sevgilin 5-6 ay diye para biriktirmek için diyodur belki..
hep okuyorum konularını çok istiyosun sanırım nişanlanmayı..
ama olur merak etme bi ara ben de çok takıyodum kafama sonra bi anda oldu Allaha şükür..
en kısa zamanda isteklerinizin gerçekleşmesini dilerim opuyorumnanaktan

canım evet para açısından diyor sanırım..annemler görsün çalıştığımı biraz diyor para da biriktireyim diyor sonra anamlara diyecem diyor ..ama bana bunaltı basıyr artık..evet canım çok meraklıyım ihtiyaç duyuyorum artık bunlara sendemi takıodun canım..istemio kaçıo falan diye düşünüyomuydun..yaşın kaç canım yaa amin tatlım saoll inşallah biranda olur zaten bu işler hep biranda oluyor

yaşım 22 canım...
zaman zaman öyle düşündüğüm oldu bizimki uzun süreli bir ilişki olduğu için artık ciddi bir adım atmak istiyodum.
annemler falan da soruyodu sürekli artık bişeyler olsun diye.
öyle zor bi dönem geçirdim yani ben de.
onu da çok bunalttım hatta.
ama dedim ya sonra hayırlısıyla oldu çok şükür.
şimdi zaman zaman inanamıyorum nişanlandığımıza. :asigim:
Rabbim yazdıysa sizi birbirinize olur canım hiç dert etme..
sen doğru kişi mi onu düşün bence.
o daha önemli varsın nişan geç olsun :teselli:

canım bizimde uzun 17 yaşından beri onunlayım ogünden beri evlilik konuşuoz şimdi yaş 20 nasıl baskılar yaptın canım lütfen yazarmısın ..senin baskılar işe yaramış kaydirigubbakcemile3 bende bi denerim belkim..onu bunalttığın zamanlar paramıydı sorununuz..

canım msj sayım 50 olmadığı için özel mesaj atamadım ama çok az kalmış cevap vericem mutlaka..
bu arada benim baskımla olmadı.
sadece koşullar uygun olunca hiç beklemedik hemen yaptık.
sorun sadece maddiyattı malesef..

tamam canım bekliorum..tabi senin baskınla olmamış aniden olmuş zaten..ama sen bu sıkıntılı zaanlarında nasıl davranıyodun ona neler diyodun..

tamam canım bekliorum..tabi senin baskınla olmamış aniden olmuş zaten..ama sen bu sıkıntılı zaanlarında nasıl davranıyodun ona neler diyodun..

özelden yazıyorum canım arkadaşın konusunu dağıtmayalım.

bende erkek arkadasım da 27 yasindayiz..6 hatta 7 olacak senedir beraberiz..ne bir soz ne bir nisan hiç bir şey yok..çünkü ortada para yok..
bu yaz bir iki tane arkadasımız evlendi..ikiside babalarının isini devam ettiren cocuklar olduğu için,maddi sıkıntıları yok,çok rahat düğün ve ev yapabildiler..fakat benim erkek arkadaşımın böyle bir şansı yok.babasının isi yok,emekli adam..Aralık'ta askere gidecek insallah..sonra gelicek,ya bir is kuracak ya da bir yere girecek,alacağı maaş belli değil..para biriktiriyoruz gerçi ama yinede o para neye yeter?askerden sonra isinin ve maaşının belli olması lazım..bunların hepsi zaman isteyen seyler..ve gözünü kapatıp nasıl olsa is olur para olur diye de düşünen insanlar değiliz..elalem çatır çatır isten çıkarılırken bunları düşünerek hareket etmek lazım..bende erkek arkadasımda belli seylere alışık insanlarız,çok olmasa da bazı zevklerimiz,lükslerimiz var..ben home office tarzı tek tük isler yapıyorum..yani şimdi benim ailem erkek arkadasımı tanıdığında ısı yoksa bana demez mı; kızım sen ne yapıyorsun daha bu cocuğun ısı yok diye?hadi ısı var diyelim ama çok az bı maaş alıyor,yine demezler mı bu parayla nasıl geçineceksiniz diye?
çok yakın bir arkadasım nisanlandi yazın,cocuk iki bölümden mezun,açık öğretim okuyor,su gibi İngilizce ve İspanyolca konuşuyor..ama 7 aydır işsiz..nisan yaptıklarında da issizdi..seneye de evlilik planları yapıyorlar..ee para?yok..
bende bilirim askere gitmeden soz yapmayı..ama yapmıyorum,yapmam da..bu gercekleri görmezden gelemem..
ama söyle bir şey var..benim erkek arkadasım tek derse kalmıştı yaz okulunda gecti..tek derse kaldığını öğrendiğinden beri calisiyor..hemde ılerde asla yapmam dediği sevmediği bir iste..şimdi askere gidecek diye bıraktı isi..şimdi senin erkek arkadasın evde oturuyor..bu çok yanlış..bir caba göstermesi lazım..ama 1 ama 100 lira kenara koyması lazım..29 yasında,6senedir birlikteliği olan bir adamın evde oturması çok yanlış çok..gerçi dediğim gibi kimler kimler is arıyor da bulamıyor o da ayrı..bilmiyorum yani senin sevgilin bu süreçte is arıyor mu?anlattığında bana çalışmak istemiyormuş gibi geldi..
yani güzelim,soz nisan evlilik..bunları yapmak maharet değil..bunlar yapılır,olur..maharet o yüzüğü takip,basbasa kaldıktan sonrası..ben böyle düşünüyorum..bu devirde babadan kalan hazır bir is yoksa,durum bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…