Uzun ilişkinin uzaması, herkesin sırayla evlenmesi, senin sözlü bile olmaman!

iliskiler uzadimi ayrilik oluyor malesef
fazla uzatmamali aslinda
ya hemen evlenmeli yada oluru yoksa birakmali
dogrusu bu tabi söylemesi kolay yasarken farkli oluyor

6yıl azdeğil sen hep fedakarlık yapamazsın evlendiniz diyelim evi sen mi geçindirceksin kocan evde oturur bence o evlendi bu evlendi diye düşünme duruma bakmalısın bence ki hiçte iç açıcı değil iyi düşün onunla sevgili olabilirsin ama o sana koca olur mu bu sorunun cevabını bul şutarafagitti

Mezun olmuş, askerliğini yapmış ve 29 yaşında... akannehir

Kpss olmuyorsa olmuyordur; çalışmak isteyen her yerde çalışır. KPSS tamamen işin bahanesi.

29 yaşındaki bir erkeğin bu durumda "sorumluluk" duygusundan şüphe duyarım.

Yerinizde olsam bu ufak detayı kendime hatırlatır ve açıkcası evlenmek için uğraşmazdım.

Yaşıtı olanlar bir çok özel şirketlerde yöneticilik sıfatlarını almışken, o bu yaşında yeni mezunlarla mı işe kabul(!) edilecek sanki...

İşe güce evlenmeye ne de görüşmeye çabası olmayan adamdan hele 30 yaşına gelmiş ve hala baba parası yiyen adamdan ne koca olur ne başka şey...
Arkadaş olarak bile tutmam ben yanımda...
:umursamaz:

bende böyle düşünüyorum, keşke karşıma geç çıksaydı, işimiz gücümüz yaşımız yerinde olsaydı. bu kadar erken olunca birçok şey tükeniyor. şuanda evlenmeye hevesim kalmadı, 4 sene önceki halimden eser yok. sadece bu duruma kızgınım, kabul edemiyorum artık.

bazılarının herşey eline hazır geliyor, çok şanslı oluyor. hiçbir emek sarfetmeden hayatlarını kuruyolar. biz bu şanslı insanlardan değiliz, kendi uğraşımızla hayat kurmamız gerek. bu bahsettiğim adam böyle tembel değildi, öğrenciliği boyunca hem okudu hem çalıştı, ankara gibi yerde tek başına kaldı, ailesinden para almadan okulunu bitirdi. ama sonra nolduysa oldu, 6 ay evde askere gitmeyi bekledi, kısa dönem askerden geldikten sonra bi iş buldu, bi ay sonra istifa edip kpss çalışcam dedi. 1 yıl kpss çalıştı, iş arıyormu gerçekten bilmiyorum. iş aradığını söylüyor, ama uzakta ben bilmiyorum, görmüyorum. sürekli parasızlıktan şikayet ediyor, bu beni dahada sinirlendiriyor. çalışmayan birinin parasızlıktan şikayet etmeye hakkı yokmuş gibi geliyor. evet bu devirde iş bulmak kolay değil, ama bi cafeye garson olarak girmiyor, evde oturuyor, yapmadığı iş değil, öğrenciyken hep garsonluk yaptı. herkes öğrenciyken bana derdiki, ekmeğini taştan çıkarır bu. ama tam tersi oldu. 1 yıldır para kazanıyorum, . ben 6 da uyanmışım, 1.5 saatlik yol tepip işe gitmişim, patrondan azarımı yemişim, amirim tepemi binmiş çabuk bitir diye, bunca stresi yaşarken beyimiz öğlen 3 te uyanıpta yatağından bana günaydın deyince sinirim bozuluyor, konuşmak istemiyorum.

ben olsam resti çekerdim
ya iş bulmak için uğraşırsın ya da ayrılırız derdim

ben olsam resti çekerdim
ya iş bulmak için uğraşırsın ya da ayrılırız derdim

resti çok çektim, ayrılmaya çok karar verdim. ama sonra ne yapıyor ediyor ikna ediyor beni. bitti deyipte günlerce telefonlarına çıkmadığım çok oldu. ama ne yapıyor ediyor tekrar kendimi onla konuşuyo buluyorum. evden arıyo, arkadaşımdan arıyo, internette yakalıyo. konuşmaya bi başlayınca verdiği sözlerle tekrar barışmış buluyorum kendimi.

iliskiler uzadimi ayrilik oluyor malesef
fazla uzatmamali aslinda
ya hemen evlenmeli yada oluru yoksa birakmali
dogrusu bu tabi söylemesi kolay yasarken farkli oluyor

yaşarken çok farklı oluyormuş. dışarıdan çok saçma göründüğünün bende farkındayım

bu arada arkadaşlar konu başlığından dolayı ifadem yanlış anlaşılmış. ben şuanda evlenmek istemiyorum, tam aksine bütün hevesim kaçmış durumda. herkesin yuva kurup bizden yıllardır hiçbi yol olmaması benim canımı sıkan. sonu olmayan bi yolda yürüyomuş gibi hissetmekten dolayı benim üzüntüm. yoksa o yıllar önce evlenme hayalimden zerre istek kalmadı!

benden büyük diyorsun da aranızda 4 yaş fark var anormal değil ki yeni fark etmedin hehalde. işsiz güçsüz nişan istemiyorum diyorsun sonra da beni istemedi diyorsun bir erkek nasıl çıksın kızın ailesinin karşısına işsizken? ( tanışmayı bile kafasında büyütüyor olabilir.

yalnız benim anladığım senin ayrılmak istediğin. cümlelerin öyle yani.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşın çalışmaktan usanmış olabilir, devlet kapısında iş istiyor olabilir, sevgisine güveniyorsan biraz daha bekle, ama rahatça ayrılabilirim dersen de ayrıl. Zaten artık inceldiği yerden kopar hesabına gelmiş sizin ilişkiniz.

valla bizim durumumuzda aşağı yukarı senınkıne benzıyordu gattocum 6 sene sonra evlendik daha önce evlencektık iş durumu düzelsin maddi olarak para biriktirelim derken zaman geçmiş bilseydım beklemezdım bekledikte ne oldu ben evlenırken eşim yenı işe başlıcaktı balayı dönüşü işsizdi yanı önceden evlenseydık belkide farklı olurdu onun için çok beklemekte anlamsız bir iş buldugu gibi eger senı maddi sorunlarda yıldırmıcaksa evlenin derim..allah gerçekten sabrını verıor ama şöylede bir sorun var evlenınce herşey güllükgülistanlık olmyor hertürlü zorluga varım diyorsan beklemeyın işe girdiği gibi gelsinler istemeye yokum dersende 6 sene evet çok uzun ama birsüre gözyaşı dökersin sonradan ben ne yaptım deme,ben çok mutluyum eşimi seviyorum şuan normal düzeydeyız şükür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…