tabiki anne ve babalık evlenince bitmiyor ama zorla güzellikde olmaz dilenci gibi oldum diyorsunuz belki onlarda bundan bıkmıştır
aileler maalesef evlat ayırımı yapıyorlar bunu kabule tmiyorlar ama. benimde ailem varlıklı ama sadece abime bana gelince hep para yok denildi. kendim çalıştım okudum işimi kendim buldum ve senelerce çalıştım maaşımıda eve verdim. sürekli beni kandırdıalr ev yaptılar bu daire senin dediler bende aptal gibi kandım. abim evlenirken herşeyi ailem aldı en lüksünden bana gelince orta halli birşeyler. bazı şeyleride taksit yapıp benim üzerime yıktılar. eşimin ailesi ise hiçbirşey yapmadı herşeyi kendimiz ödedik. 2 maaş giriyordu evimize ama borçalrdan dolayı yetiştiremiyorduk. ama sabrettik eşimle yeri geldi aç kaldık. kısa zamanda kendimizi toparladık araba aldık sonra ev. şimdi devimizi ödüyoruz çok zorlanıyoruz zor zar aybaşını getiriyoruz. ama kimseden para istemiyoruz şükür allahıma. bir kere ailemden ev senin deyip duruyorsunuz hiç yoktan kirasını verseniz dedim üzerime yürüdüler şimdi ailemede gitmiyorum.
sen sen ol hiç kimseye minnet etme mevlam büyük döner dolaştırır onalrı sana muhtaç eder sabret sen. biz ne günler yaşıyoruz ama asla belli etmiyoruz. sende öyle yap. bende hergün aileme kızıyorum ben evlat değilmiydim, herşeyinizde ben yanınızda değilmiydim, senelerce çalışıp maaşımı elinize sayan ben değilmiydim diye ama hangisi duyuyor allah aşkına. onalr kendi keyiflerinde boşver. kır kanaatte olsa yuvana ve oğluna bak. evlenince öyle oluyor işte ne anne ne baba ne kardeş kimse olmuyor insanın yanında.
Ben senin yerinde olsam o parayi kabul etmezdim, gururum agir basardi acikcasi. Ben annenlerin veya kayinvalidenlerinin yapdiklarinin dogru oldugunu savunmuyorum ancak onlarin ölmesini istemek miras kalmasi icin cok orantisiz oldugu icin tepki veriyorum sana. Ben olsam evladim sikinti cekerken kendim varlik icinde yasiyamam, ancak sizinkilerde böyleymis iste. Napacaksin vermek zorunda degiller birkere yapacak birse yok ki.
Sürekli istemekle kendi gururunu ayaklar altina aliyorsun. Benimde kayinvalidem hic yardim etmedi bize neler yasadik umrunda bile olmadi. Ama sonra o sikintiya girdi, bizden para istedi. Verdik mi? Elbette hayir. Cünki bizde mecbur degiliz. Lakin buda ona bize beddua etme hakkini vermez degil mi? Seninde dedigin gibi düsmez kalkmaz bir allah.
Ben empati yapdigim zaman seni cok iyi anliyorum ama ne olursa olsun sen gururunu sec. Mümkünse onlarada kizmamaya calis cünki gercekten mecbur degiller. Evlat ayirimi olarakta algilama cünki sen evlisin eger kardesinle ikiniz bekar olsaydiniz ozaman hakli olurdun ama sen evlisin bu gözden kacirmaman gereken bir detay. Onun icin evlat ayirimi olarak algilama ve onlara kizmamaya calis.
Annenin söylediklerini hakli cikarmaz ama belli ki bir tartisma sirasinda sinirden söylemis bunlari sana. Araya biraz mesafe koy ama fazlada uzatma bence kirginligi.
evet aynen öyle oldu.o benimle zenginiz diye evlendi ..bende onunla zenginler diye evlendim..senin anlıyacağın mantık evliliği..ama ikimizde avucumuzu yaladık..şimdi ne yapmak lazım sence?
Sizinki mantık evliliği değil para evliliği olmuş....
Ailesi zengin diye evlenen birbirinin ailesinin zenginliğinden pay sahibi olmak hayaliyle evlenen bir çift daha önce görmemiştim... İlginçmiş....
Mantık evliliği olmamış çünkü mantıken düşünseydiniz sizin aileniz size vermiyor onunki ona vermiyor demekki bunların bize bi faydası yok boşuna evlenmeuyelim deseydiniz keşke....
Yani çok büyük mantıksızlık yapmışsınız bence...
Neyse bence gene de çok dert etmeyin bunu kendinize ne de olsa mantık evliliğiniz psara üzerine kurulmuş, onlar öldükten sonra bol paraya kavuşacaksınız.. Geç olması hiç olmamasından iyidir deyin ve beklemeye devam edin....
Canım sen çalışsan anne veya kayınvaliden çocuğa baksa olmaz mı? Pek çok aile bu şekilde destek oluyorlar çocuklarına.
Yaa sen bu konuyu resmen bana hak verin diye açmışsın ama görmüyormusun herkez haksız olduğunu sölemiş en azından çoğu eğer bişiler öğrenmek istiyorsan bak burda yazılanlara...
Sen anladığım kadarıyla rahatı seviyorsun gençliğinde yaşamak istiyorsun haklısın benim alim böle yapsaydı belki bende sölenirdim içimden ama ben kendim istedim, iyi bir hayat istiyorsam çalışcam yada maaşı iyi bir eş bulcam derdim. Ayrıca iç denetçi olduğun yazıyo profilinde neden çalışmıyorsun ki...
Bence aileni üzme senin ğzerinde hakları çokk beş kuruş vermeseler bile ayrımcılık yapsalar bile ki sanmıyorum ama asla haklarını ödeyemezsin. Gün gelir pişman olursun yarın öbür kocanla aran bozulur yine ailen koşar yanına ailenle aranı bozma hele para için asla bozma yapman gerekeni sormuşşsun yapman gereken bu bence...
Son olarak ailen bence ayaklarınızın üstünde durun demek istiyo galiba.
sevgili tempo, tabiki biz ailenle olan geçmişini bilemeyiz. sadece senin yazdığın birkaç satır üzerine yorum yapılıyor. Ailenle geçmişten kaynaklanan bir çok problemin var. ve şu anda para konusunu bu kadar deşmen muhtemelen bu geçmiş olaylardan kaynaklanıyor. Ayrıca ailenn sana karşı olan sözleri tavırları da hoş değil. Annen bir annenin olması gereken özelliklere sahipmiş gibi davranmıyor.
Bende diğer arkadaşlar gibi ailelerin çocuklarına özellikle evlendikten sonra maddi yardımda bulunmalarını pek hoş karşılamıyorum. Çünkü maddi yardım aynı zamanda karışmayı ve arkasından tartışmayıda getiriyor. Eşinin geliri günümüz şartlarına göre oldukça az . gerçekten bu rakamla bir ailenin aylık zorunlu masraflarını bile görmesi zor. Bu halde ailelerdende herhangi bir yardım göremediğinize göre iş senin çalışmana düşüyor. Çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama okula gittiğini söylüyorsun. 8-9 yaşında olduğunu farzedersek evde yalnız başına kalabilir. benimde annem çalışan bir kadındı ve ben sobalı bir evde 8 yaşından sonra tek başıma kaldım. annem ocak yakamayacağım için yemeklerimi sabahtan ısıtıp termosların içine koyardı. Tek çocuğum. tek çocuk olmak hemde annesi çalışan bir çocuk olmanın tüm sorunlarını yaşadım. erken yaşta büyük sorumluluk alıyorsun. güvendiğin bir komşun varsa arada çocuğunu kontrol etmesini söyleyebilirsin. 2-3 yıl sonra çocuğun dahada büyüyecek ve daha rahat edeceksin. annemin bir çok arkadaşının çocuğuda bu şekilde evde küçük yaşta yalnız kalmak zorunda kaldı. özellikle tam gün eğitim yapan bir okula verirsen çocuğun evde yalnız kalma saatide azalmış olur. en azından eşin kadar maaş alsan, her ay 600 tl yerine 1200 tl ile geçinirsiniz eliniz rahatlar.
iş bulamam diye düşünme. ünv mezunusun. kpss ye girebilirsin. özel sektörde sekreterlikler, ofis elemanlığına kadar ara kadrolarda iş bulabilirsin. çağrı merkezlerinde çalışabilirsin. okuduğun bölüme göre evde ders verebilirsin. sonuçta herşey canından çok sevdiğin çocuğun ve onun geleceği için.
Ailen ve eşinin ailesini de Allaha havale et. 10 yıldır size yardımları dokunmayan adamların bundan sonra ne kadar söylensende size yine faydaları dokunmaz. sen sadece canını sıktığın, ruh sağlığını bozduğunla kalırsın ki bununda evladına faydası olmaz.
tempo durustlugune,icindekini zerresine kadar soylemen hayran kaldi..cok cesur bi kadinsin..
insallah bundan sonra hersey cok cok guzel olur hayatinizda..
sevgili tempo, tabiki biz ailenle olan geçmişini bilemeyiz. sadece senin yazdığın birkaç satır üzerine yorum yapılıyor. Ailenle geçmişten kaynaklanan bir çok problemin var. ve şu anda para konusunu bu kadar deşmen muhtemelen bu geçmiş olaylardan kaynaklanıyor. Ayrıca ailenn sana karşı olan sözleri tavırları da hoş değil. Annen bir annenin olması gereken özelliklere sahipmiş gibi davranmıyor.
Bende diğer arkadaşlar gibi ailelerin çocuklarına özellikle evlendikten sonra maddi yardımda bulunmalarını pek hoş karşılamıyorum. Çünkü maddi yardım aynı zamanda karışmayı ve arkasından tartışmayıda getiriyor. Eşinin geliri günümüz şartlarına göre oldukça az . gerçekten bu rakamla bir ailenin aylık zorunlu masraflarını bile görmesi zor. Bu halde ailelerdende herhangi bir yardım göremediğinize göre iş senin çalışmana düşüyor. Çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama okula gittiğini söylüyorsun. 8-9 yaşında olduğunu farzedersek evde yalnız başına kalabilir. benimde annem çalışan bir kadındı ve ben sobalı bir evde 8 yaşından sonra tek başıma kaldım. annem ocak yakamayacağım için yemeklerimi sabahtan ısıtıp termosların içine koyardı. Tek çocuğum. tek çocuk olmak hemde annesi çalışan bir çocuk olmanın tüm sorunlarını yaşadım. erken yaşta büyük sorumluluk alıyorsun. güvendiğin bir komşun varsa arada çocuğunu kontrol etmesini söyleyebilirsin. 2-3 yıl sonra çocuğun dahada büyüyecek ve daha rahat edeceksin. annemin bir çok arkadaşının çocuğuda bu şekilde evde küçük yaşta yalnız kalmak zorunda kaldı. özellikle tam gün eğitim yapan bir okula verirsen çocuğun evde yalnız kalma saatide azalmış olur. en azından eşin kadar maaş alsan, her ay 600 tl yerine 1200 tl ile geçinirsiniz eliniz rahatlar.
iş bulamam diye düşünme. ünv mezunusun. kpss ye girebilirsin. özel sektörde sekreterlikler, ofis elemanlığına kadar ara kadrolarda iş bulabilirsin. çağrı merkezlerinde çalışabilirsin. okuduğun bölüme göre evde ders verebilirsin. sonuçta herşey canından çok sevdiğin çocuğun ve onun geleceği için.
Ailen ve eşinin ailesini de Allaha havale et. 10 yıldır size yardımları dokunmayan adamların bundan sonra ne kadar söylensende size yine faydaları dokunmaz. sen sadece canını sıktığın, ruh sağlığını bozduğunla kalırsın ki bununda evladına faydası olmaz.
Parasizlik caresizlik cok zordur arkadasim bilirim....heleki annen baban dedigin insanlarda varken seni görmezden gelmeleri mutlaka koyar insana.
Ama bence seni en cok kiran üzen sey kardesine yagdirip senden esirgemeleri, ki bence bunda cok cok haklisin.....bu resmen ayirim yapmaktir.
Evlat her zaman evlatir, ister 5 yasinda olsun ister 50 yasinda, ister evli olsun ister bekar....sen evlendin kocan yapsin etsin, kocanin ailesi versin demeyi ben sahsen bir Anneye babaya yakistiramiyorum.
Ben tokken, elimde avucumda varken evladimin borc harc icinde gecim SIKINTISI icinde kivranmasina ben olsam göz yumamam.
Ha ama senin ailen esinin ailesi gibi cok aileler var malesef....birde onu birak daha beterleri bile var....evladinin üc kurus maasina göz dikenlermi istersin, ihtiyaclari olmadigi halde maddi yardim beklentisi olanlarimi istersin, gelin yiyecegine ben yiyim diyenlerimi istersin....varda var güzelim....en azindan bari bizimkilerin bizden bir beklentisi yok deyip haline sükür et ve kimseye eyvallah etme.....:1hug:
Onlar bal börek yesin umursama sen sogan ekmekde yesen bunada sükür de ve esinle cocugunla huzurlu olmaya calis.....para bazen hersey bazende hicbirsey arkadasim.:teselli:
Ve Allah (C.C.) mutlaka bir yerden bir kapi kapatiyorsa diger taraftanda aciyor vesselam.
Belki sende bir is bulur calisirsin, belki esin daha yüksek maasli bir is bulur....hic belli olmaz bu isler....
Aileleriniz icinde sunu demek istiyorum: Güvenme güzelligne bir sivilceye bakar, güvenme malina mülküne bir kibrit cöpüne bakar.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?