Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

aileler maalesef evlat ayırımı yapıyorlar bunu kabule tmiyorlar ama. benimde ailem varlıklı ama sadece abime bana gelince hep para yok denildi. kendim çalıştım okudum işimi kendim buldum ve senelerce çalıştım maaşımıda eve verdim. sürekli beni kandırdıalr ev yaptılar bu daire senin dediler bende aptal gibi kandım. abim evlenirken herşeyi ailem aldı en lüksünden bana gelince orta halli birşeyler. bazı şeyleride taksit yapıp benim üzerime yıktılar. eşimin ailesi ise hiçbirşey yapmadı herşeyi kendimiz ödedik. 2 maaş giriyordu evimize ama borçalrdan dolayı yetiştiremiyorduk. ama sabrettik eşimle yeri geldi aç kaldık. kısa zamanda kendimizi toparladık araba aldık sonra ev. şimdi devimizi ödüyoruz çok zorlanıyoruz zor zar aybaşını getiriyoruz. ama kimseden para istemiyoruz şükür allahıma. bir kere ailemden ev senin deyip duruyorsunuz hiç yoktan kirasını verseniz dedim üzerime yürüdüler şimdi ailemede gitmiyorum.
sen sen ol hiç kimseye minnet etme mevlam büyük döner dolaştırır onalrı sana muhtaç eder sabret sen. biz ne günler yaşıyoruz ama asla belli etmiyoruz. sende öyle yap. bende hergün aileme kızıyorum ben evlat değilmiydim, herşeyinizde ben yanınızda değilmiydim, senelerce çalışıp maaşımı elinize sayan ben değilmiydim diye ama hangisi duyuyor allah aşkına. onalr kendi keyiflerinde boşver. kır kanaatte olsa yuvana ve oğluna bak. evlenince öyle oluyor işte ne anne ne baba ne kardeş kimse olmuyor insanın yanında.

sanada geçmiş olsun kardeş allah kurtarsına.s.

sağol canım anladığın için, gurur herşeyden önemli benim için,bu yüzden bu olay beni yaraladı zaten..gururumun ayaklar altına alınacağına bile bile istedim..artık yapılan ayırıma sessiz kalamadım.kendimi mecbur hissettim ...ve tartıştım...sonuç elde edemediğim için üzgünüm.

zorla kendimi sevdiremem..annemin içinden bir tabak yemeği önce kardeşimin önüne! sonra bana koymak geliyorsa koysun..şununda tadına bak diyerek ortadan turşu alıp onun tabağına koymayı akıl edip, bana teklif etmiyorsa etmesin..
pes ettim artık, zorla sevgi olmaz, zorla güzellik olmaz..maddi kayırımın yanı sıra manevi kayırımlar daha beter.senağlama

evet aynen öyle oldu.o benimle zenginiz diye evlendi ..bende onunla zenginler diye evlendim..senin anlıyacağın mantık evliliği..ama ikimizde avucumuzu yaladık..şimdi ne yapmak lazım sence?

Sizinki mantık evliliği değil para evliliği olmuş....
Ailesi zengin diye evlenen birbirinin ailesinin zenginliğinden pay sahibi olmak hayaliyle evlenen bir çift daha önce görmemiştim... İlginçmiş....
Mantık evliliği olmamış çünkü mantıken düşünseydiniz sizin aileniz size vermiyor onunki ona vermiyor demekki bunların bize bi faydası yok boşuna evlenmeuyelim deseydiniz keşke....
Yani çok büyük mantıksızlık yapmışsınız bence...
Neyse bence gene de çok dert etmeyin bunu kendinize ne de olsa mantık evliliğiniz psara üzerine kurulmuş, onlar öldükten sonra bol paraya kavuşacaksınız.. Geç olması hiç olmamasından iyidir deyin ve beklemeye devam edin....

daha duymadığın görmediğin çok şey vardır hayatta,öğrenmeye açık olmak lazım..beni de senin hayatın şaşırtabilir.malum,herkes farklı ..
bizim hayatımız böyle,para yüzünden annesiyle kopma noktasına gelmiş 30 yaşında çocuklu bir bir bayanın hayatından kesitler..yaşadığı duygu patlamaları ,isyanlarından parça parça örnekler..haklı yada haksız serzenişleri..
çünkü yaşamayan anlayamaz,var ile yok arası garip birşey bu bizimki,son model bir araban olup binmeye benzin alacak paran olmaması gibi bişey.. öylece kapının önünde durması gibi...
seninde dediğin gibi bekliyeceğiz bakalım,sabreden derviş sabretmekten gebermiş misali olmasın bizimki de?...

Canım sen çalışsan anne veya kayınvaliden çocuğa baksa olmaz mı? Pek çok aile bu şekilde destek oluyorlar çocuklarına.

Bizde eşimle evleneli 5 ay oldu.Eşimin ailesi eşimin abisine,evlenirken bir ev almışlar.biz evlenirkende adaletli olalım dediler ve kendi evlerinden kiraya taşındılar.üstelik evlerine tadilat yaptırarak bayağı bir msarafa da girdiler.bu haftada,kirada yapamadıkları için,kaynanamın memleketi olan tekirdağa taşınacaklar.evlenirken düğün salonunun kirasından benim gelinlik masraflarıma kadarda onlar karşıladı,çünkü eşimin zaten maaşı çok az.düğün takılarınada hiç dokunmadan bize verdiler.üstelik banda 7 bilezik ve set taktılar.bizde eşyalarımızı kendimiz aldık.şimdide eşimle çalışarak borçlarımızı ödüyoruz.ikimizin maaşı 1700 tl oluyor.borçlarımız bitince çocuk sahibi olmak istiyorum.(yani 5 -6 ay sonra)ve çocuğum olduktan sonra çalışmak istemiyorum.çünkü çocuğumu kendim büyütmek istiyorum.kiramız yok allaha şükür.eşimin maaşıyla geçinmeye çalışacağız.belkide çocuğum 2 - 3 yaşına gelince işime devam edebilirim.tabii iş işten geçmiş olmazsa,iş bulabilirsem.şu anda özel sektörde çalışıyorum.ve maaşımda çok az.yani öyle vazgeçilemeyeck bir iş değil işim.
ammada uzattım heee.
yani lafın özü,allah yüzbin kere razı olsun.eşimin ailesi çok yardım etti.şimdide köye ev yaptırırken biz onlara yardım edeceğiz.ha,eşimin ailesi bize evlerini bırakmasaydıda biz kirada otursaydık,ne dicektim onlara,büyüğe ev almışsınız,çıkın evinizden küçükde orda otursun mu?
belki eşim adaletsiz olunduğu için kırılırdı ama asla böyle bir şeyi dile gtirmezdi.

Canım sen çalışsan anne veya kayınvaliden çocuğa baksa olmaz mı? Pek çok aile bu şekilde destek oluyorlar çocuklarına.

kaynanam çocuk bakmaktan anlamaz ki ..kendi çocuklarınıda o büyütmediği için çocuk ruhundan anlamaz...ayrıca kapı kapı o gün senin bu gün benim gezdirir çocuğun düzeni filan kalmaz..güvenipte ona çocuğumu emanet edemem..kendi anneme gelince şimdiye kadar çocuğuma bakmamak için hep kardeşinin derslerini etkiler diyerek bir bahaneler uydurdu..şimdi kardeşim üniversite için şehir dışında,şimdide yok menapoza girdim sıkıntılıyım bakamam,yok depresyondayım bakamam diye türlü bahaneler uyduruyor..hal böyleyken iş bakıcı tutmaya geliyor o zamanda maaaşın çoğu bakıcıya gideceğinden çalışmanın pek anlamı kalmıyor...ve iş bulmaksa ayrı bir dert milleti işten çıkarırlarken beni kim işe alsın onuda bilemiyorum..

Yaa sen bu konuyu resmen bana hak verin diye açmışsın ama görmüyormusun herkez haksız olduğunu sölemiş en azından çoğu eğer bişiler öğrenmek istiyorsan bak burda yazılanlara...
Sen anladığım kadarıyla rahatı seviyorsun gençliğinde yaşamak istiyorsun haklısın benim alim böle yapsaydı belki bende sölenirdim içimden ama ben kendim istedim, iyi bir hayat istiyorsam çalışcam yada maaşı iyi bir eş bulcam derdim. Ayrıca iç denetçi olduğun yazıyo profilinde neden çalışmıyorsun ki...
Bence aileni üzme senin ğzerinde hakları çokk beş kuruş vermeseler bile ayrımcılık yapsalar bile ki sanmıyorum ama asla haklarını ödeyemezsin. Gün gelir pişman olursun yarın öbür kocanla aran bozulur yine ailen koşar yanına ailenle aranı bozma hele para için asla bozma yapman gerekeni sormuşşsun yapman gereken bu bence...
Son olarak ailen bence ayaklarınızın üstünde durun demek istiyo galiba.

çoğunluk ne diyorsa doğru odur diye birşey yok..mesela yıllardır herkes dünyanın tepsi gibi olduğunu idda etti ve öyle bildi..ama gerçek o değildi...bana hak verseler de vermeselerde sonuç değişmiyor zaten..
buraya yazmamdaki sebep sadece çevremle paylaşamadıklarımı anlatıp içimi dökmekti...bizde,çözülemiyecek problem yoktur mesela ben herşeyi sineye çekip özür dilesem bir daha paranın lafını etmesem konu kapanır gider..ama ben inatlaşmayı tercih ettim bu sefer..olayı fazlaca büyüttüm hatta..bu olayı neden bu kadar abartılı yaşadım bilemem..belkide bazı şeylerin intikamıydı...mutsuz geçen çocukluğumun,alkolik bir babanın ve sinir hastası bir annenin bana yaşattıklarının intikamı bir nevi..üzülme sırası onlarda şimdi..anne babası kavga ederken ki buna kavga denirse ortalık savaş alanıydı diyelim,bir köşeye sinmiş korkudan tir tir titreyen ağlamaklı küçük kız çocuğu değilim artık..bir arkadaş ne güzel söylemiş ektiklerini biçiyorlar şimdi..sevgi dolu bir evlat olamam asla ..sevgi nedir bilmiyorum..bu yüzden de mantık evliliği yaptım,içkisi kumarı çapkınlığı olmayan ailesi zengin bir adamla..olay bundan ibaret.

sevgili tempo, tabiki biz ailenle olan geçmişini bilemeyiz. sadece senin yazdığın birkaç satır üzerine yorum yapılıyor. Ailenle geçmişten kaynaklanan bir çok problemin var. ve şu anda para konusunu bu kadar deşmen muhtemelen bu geçmiş olaylardan kaynaklanıyor. Ayrıca ailenn sana karşı olan sözleri tavırları da hoş değil. Annen bir annenin olması gereken özelliklere sahipmiş gibi davranmıyor.

Bende diğer arkadaşlar gibi ailelerin çocuklarına özellikle evlendikten sonra maddi yardımda bulunmalarını pek hoş karşılamıyorum. Çünkü maddi yardım aynı zamanda karışmayı ve arkasından tartışmayıda getiriyor. Eşinin geliri günümüz şartlarına göre oldukça az . gerçekten bu rakamla bir ailenin aylık zorunlu masraflarını bile görmesi zor. Bu halde ailelerdende herhangi bir yardım göremediğinize göre iş senin çalışmana düşüyor. Çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama okula gittiğini söylüyorsun. 8-9 yaşında olduğunu farzedersek evde yalnız başına kalabilir. benimde annem çalışan bir kadındı ve ben sobalı bir evde 8 yaşından sonra tek başıma kaldım. annem ocak yakamayacağım için yemeklerimi sabahtan ısıtıp termosların içine koyardı. Tek çocuğum. tek çocuk olmak hemde annesi çalışan bir çocuk olmanın tüm sorunlarını yaşadım. erken yaşta büyük sorumluluk alıyorsun. güvendiğin bir komşun varsa arada çocuğunu kontrol etmesini söyleyebilirsin. 2-3 yıl sonra çocuğun dahada büyüyecek ve daha rahat edeceksin. annemin bir çok arkadaşının çocuğuda bu şekilde evde küçük yaşta yalnız kalmak zorunda kaldı. özellikle tam gün eğitim yapan bir okula verirsen çocuğun evde yalnız kalma saatide azalmış olur. en azından eşin kadar maaş alsan, her ay 600 tl yerine 1200 tl ile geçinirsiniz eliniz rahatlar.
iş bulamam diye düşünme. ünv mezunusun. kpss ye girebilirsin. özel sektörde sekreterlikler, ofis elemanlığına kadar ara kadrolarda iş bulabilirsin. çağrı merkezlerinde çalışabilirsin. okuduğun bölüme göre evde ders verebilirsin. sonuçta herşey canından çok sevdiğin çocuğun ve onun geleceği için.

Ailen ve eşinin ailesini de Allaha havale et. 10 yıldır size yardımları dokunmayan adamların bundan sonra ne kadar söylensende size yine faydaları dokunmaz. sen sadece canını sıktığın, ruh sağlığını bozduğunla kalırsın ki bununda evladına faydası olmaz.

işte bu ..teşekkürler

tempo durustlugune,icindekini zerresine kadar soylemen hayran kaldi..cok cesur bi kadinsin..
insallah bundan sonra hersey cok cok guzel olur hayatinizda..

şaşırdım
sizde bir ailesiniz ailelerin size yardım etmek gibi bir zorunluğu yok hatayı beklemekle yapıyorsun
çok sıkınta isen gir bir işe çalış işe gidemiyorsan evinde bişeler yap sat

arkadaşa aynen katılıyorum insan gırtlağına kadar dolar normaldir kan bağı her şeyi çözmüyor bence de

Allah a havale et kendi hayatınızı onlar yokmuş gibi kurun bunları düşünüp hınçlanıp kötü şeyler düşünmeyin ne olursa olsun birinin ölümünü düşünmek güzel değildir sana da zararlı bişi

Allah yardımcın olsun

tatli dilli arkadasim benim ya vallahi yuregine yazan eline saglik rahmetli annecigin nasil ozel bir evlat yetistirmis boyle opuyorum seni yorum yazmiyorum sadece altina imza atiyorum Şeniz

Ben sorduğum soruya cevap alamadım yalnız.
Eşinin 600 TL maaşı varken, sen çalışmıyorken ve bu kadar sıkıntı çekiyorken neden araba aldınız?
Belki de ailen ve eşinin ailesi, durumunuz bu kadar sıkışıkken ayağınızı yorganınıza göre uzatmayıp onlara bu kadar güvenmenize kızmış ve size ders vermek istemiştir.
araba demek durduğu yerde masraf demektir çünkü.kontağı çevirmesen dahi durduğu yerde ayda 250-300 TL para yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…