- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.030
- 78
Eğer senin dediğin gibiyse bi nebze daha iyi. Gerçi bu sefer de bir alan sekizinci sınıf öğrencileri ve velileri öğretmenin peşini bırakmaz. İdare de not yükseltme baskısı yapar. Malum kimse benim çocuk calışmıyor demiyor. Eve yakın lise olayının izahı bile yokBenim duyduğum ( tamamen dedikodu aslını astarını bilmem) liselere yine sınav olacak ama okul ortalaması belirli bi seviyenin altındakiler giremeyecek.
Çok fazla şey söyleniyor. Tam bilgi belli değil. Ben de eve yakın lise olayını duydum meselaTam olarak bellimi acaba ne sekilde yerlesim olacagi.
Bazi haberlerde yakin liselere puanlarina gore yerlestirilecegi soylendi.
Bazi haber sitelerinde de her okulun ayri sinavi olacagi bu sinavlara cocuklarin taabi tutulacagi soylendi.
Aynen bende öyle düşünüyorum.Okul ortalamasini baz alamazlar , cok buyuk adaletsizlik olur
Parayi bastiran yukseltir okul ortalamasini
Şöyle düşünüyorum aslında, ortalaması 30-40 olanlar direk meslek lisesine mi yönlendirilecek acaba?Eğer senin dediğin gibiyse bi nebze daha iyi. Gerçi bu sefer de bir alan sekizinci sınıf öğrencileri ve velileri öğretmenin peşini bırakmaz. İdare de not yükseltme baskısı yapar. Malum kimse benim çocuk calışmıyor demiyor. Eve yakın lise olayının izahı bile yok
Sizin dediğiniz gibi ortalama 30-40 olanlar direk yönlendirilse çok güzel olur. Ama atıyorum ortalama 70 ve üzeri olanlar sınava hak kazansa haksızlık oluşurŞöyle düşünüyorum aslında, ortalaması 30-40 olanlar direk meslek lisesine mi yönlendirilecek acaba?
Yani zaten sıfır çekebilecek öğrencileri yönlendirme mi yapacaklar ?
O yaşta çocuğum yok ama sistem bu şekilde olacaksa en mantıklısı bu olur.
Dediğiniz gibi diğer olayın izahı bile olamaz.
Sinav olsa her okul icin o sinavdan bu sinava yine sinav stresi.Çok fazla şey söyleniyor. Tam bilgi belli değil. Ben de eve yakın lise olayını duydum mesela
Her okul için sınav olsa köydeki çocuğun merkez fen liselerini tek tek denemesi gerekir ki zor. Not ortalaması da haksızlık. Ayrıca öğretmene çok yük olur. Bu 2-3 senelik sekiz olacak çocuklara üzüldüm açıkçasıSinav olsa her okul icin o sinavdan bu sinava yine sinav stresi.
Not ortalamayla alakasi olursada notlarda sisirilme olacak ozellikle ozel okullar.
Isim duyurmak icinde yapicaklar.
Nede olsa 2-3sene sonra bundanda sıkılirlar degisirler diye dusunuyorum artik ben.
Valla bizim dusunduklerimizi onlar hic dusunmuyorlar ama neyseAynen bende öyle düşünüyorum.
Bizim düşündüğümüzü onlar düşünür heralde:/
Ogretmenlere kadro verirse maasini da ona gore vermesi gerekiyor. Ama kadro vermeyip agsari ucretin altinda ucretli olarak calistirirsa daha cok islerine geliyor.Ya ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama o kadar atama bekleyen öğretmen var. Madem bu kadar öğretmen ihtiyacı var mobilyacıya okul öncesi, muhasebeciye sınıf öğretmenliği verene kadar atamalarını yap bu işin eğitimini almış insanların. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani anlamıyorum.
Ogretmenlere kadro verirse maasini da ona gore vermesi gerekiyor. Ama kadro vermeyip agsari ucretin altinda ucretli olarak calistirirsa daha cok islerine geliyor.
Ogretmenler bu ucretli sistemine tepki olarak ucretli ogretmenlik yapmayin o zaman pasa pasa hepinize kadro acarlar diyorsunuz degil mi?
Bakin iste oyle olmuyor ogretmenler yapmazsa egitim fakultesi mezunu olmayan hatta on lisans mezunlari bile bu ise talip oluyor.
Sistem rezalet icler acisi.
Sosyoloji mezunu bir tanidigim ogretmenler gununde sosyal medyada mutluluk pozlari veriyor onundeki ciceklerle ogretmenlik ile ilgili altina destan yaziyor. Ama sinifindaki cocuklardan kaci sene sonunda en basit okumayi ogrenmis bir arastirsaniz iciniz acir.
Artik ucretli ogretmen var gecici ogretmen var sozlesmeli ogretmen var ve assolistler en son cikar kadrolu ogretmen var.Hepimiz okuma yazma biliyoruz ama "öğretme" eğitimini almış, çocuk psikolojisi konusunda bilgisi olan birisiyle biz bir olamayız. Ücretli öğretmen olayını da mantıksız buluyorum ben. Öğretmen öğretmendir ya ücretlisi kadrolusu mu olur allasen.
Hazır veliler buradayken yazayım. Teog kaldırıldı. Liseye girişin eve yakın liseye olacağı konuşuluyor. Ayrıntısını bilmiyorum
Malesef oglumuda etkiliyor ondan merakimHer okul için sınav olsa köydeki çocuğun merkez fen liselerini tek tek denemesi gerekir ki zor. Not ortalaması da haksızlık. Ayrıca öğretmene çok yük olur. Bu 2-3 senelik sekiz olacak çocuklara üzüldüm açıkçası
Tabii ki. Öyle bişey olursa eğer herkes ikameti fen lisesi civarına aldırır. Tanıdık olmayan taşınır. Ev fiyatlari artar o bölgede. Çalışkan ama durumu olmayan da yerinde kalir kötü liseye giderbu sefer de ikametgah sahteciliği başlar
kızımı çalıştığım ve lojmanında oturduğum kurumun anaokuluna gönderiyorum
sınıflar yaklaşık 30 kişi, en büyük sıkıntı bu. Bu kadar çok personel çocuğu olması imkansız.
okul iyi olduğu için lojmanda oturan tanıdıklarından rica ediyorlar çocuğu ikametinizde gösterin diye, maalesef çoğu da kabul ediyor akrabasını, yakınını gösteriyor kendi evinde, oldu bitti.
ülkecek ne ahlak kalmış ne vicdan ne etik... nerden tutsak elimizde kalıyor.
en çok yarayı eğitim ve istihdam alıyor
sağlıklı ve bilinçli bir toplum hayal olmaktan çıktı ütopyaya dönüştü...
Şikayet dilekçesi okusturulsa ne olacak ki ?Doğruluğundan emin olmadan kurduğunuz cümleler biraz büyük değil mi?
Tabi ki iyi yaptınız amenna lafım Yok.
ekşi sözlüktekiler şikayet dilekçesi oluşturmuş mu?
O mecraya hiç güvenmem ama bu ciddi bi mesele.
Yine de bilmiyorum belki de sözleşmeli öğretmenlik meselesi böyle ucu açıktır biz hiç bilmiyoruzdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?