veliler iyi bakin buraya

Benim duyduğum ( tamamen dedikodu aslını astarını bilmem) liselere yine sınav olacak ama okul ortalaması belirli bi seviyenin altındakiler giremeyecek.
Eğer senin dediğin gibiyse bi nebze daha iyi. Gerçi bu sefer de bir alan sekizinci sınıf öğrencileri ve velileri öğretmenin peşini bırakmaz. İdare de not yükseltme baskısı yapar. Malum kimse benim çocuk calışmıyor demiyor. Eve yakın lise olayının izahı bile yok

Tam olarak bellimi acaba ne sekilde yerlesim olacagi.
Bazi haberlerde yakin liselere puanlarina gore yerlestirilecegi soylendi.

Bazi haber sitelerinde de her okulun ayri sinavi olacagi bu sinavlara cocuklarin taabi tutulacagi soylendi.
Çok fazla şey söyleniyor. Tam bilgi belli değil. Ben de eve yakın lise olayını duydum mesela

O kadar uzaga gitmeye gerek yok. Ist göbeginde bir cok okulda ucretli ogretmenler var. Bolumu ne fark eder ki egitim fakultesi mezunu degil hicbiri.
Haksizlik mi evet haksizlik. Sonuc mu ayni bugunde yarinda. Veliler birlik olmadikca ortaligi ayaga kaldirmadikca ayni.

Şöyle düşünüyorum aslında, ortalaması 30-40 olanlar direk meslek lisesine mi yönlendirilecek acaba?
Yani zaten sıfır çekebilecek öğrencileri yönlendirme mi yapacaklar ?
O yaşta çocuğum yok ama sistem bu şekilde olacaksa en mantıklısı bu olur.
Dediğiniz gibi diğer olayın izahı bile olamaz.

Sizin dediğiniz gibi ortalama 30-40 olanlar direk yönlendirilse çok güzel olur. Ama atıyorum ortalama 70 ve üzeri olanlar sınava hak kazansa haksızlık oluşur

Çok fazla şey söyleniyor. Tam bilgi belli değil. Ben de eve yakın lise olayını duydum mesela
Sinav olsa her okul icin o sinavdan bu sinava yine sinav stresi.
Not ortalamayla alakasi olursada notlarda sisirilme olacak ozellikle ozel okullar.
Isim duyurmak icinde yapicaklar.
Nede olsa 2-3sene sonra bundanda sıkılirlar degisirler diye dusunuyorum artik ben.

Her okul için sınav olsa köydeki çocuğun merkez fen liselerini tek tek denemesi gerekir ki zor. Not ortalaması da haksızlık. Ayrıca öğretmene çok yük olur. Bu 2-3 senelik sekiz olacak çocuklara üzüldüm açıkçası

Niye paylaştınız diyenler için söylüyorum çok iyi yapmış paylaşmakla herkes görsün bilsin bu rezillikleri saklanacak bir mevzu değil mobilya mezunu veya ön lisans mezunu öğretmenlik yapabiliyor bu ayıp değil konu sahibinin ad soyadla ifşa etmesi mi ayıp?

Çok iyi olmuş daha çok insan duysun bilsin...

Ogretmenlere kadro verirse maasini da ona gore vermesi gerekiyor. Ama kadro vermeyip agsari ucretin altinda ucretli olarak calistirirsa daha cok islerine geliyor.

Ogretmenler bu ucretli sistemine tepki olarak ucretli ogretmenlik yapmayin o zaman pasa pasa hepinize kadro acarlar diyorsunuz degil mi?
Bakin iste oyle olmuyor ogretmenler yapmazsa egitim fakultesi mezunu olmayan hatta on lisans mezunlari bile bu ise talip oluyor.
Sistem rezalet icler acisi.
Sosyoloji mezunu bir tanidigim ogretmenler gununde sosyal medyada mutluluk pozlari veriyor onundeki ciceklerle ogretmenlik ile ilgili altina destan yaziyor. Ama sinifindaki cocuklardan kaci sene sonunda en basit okumayi ogrenmis bir arastirsaniz iciniz acir.

Hepimiz okuma yazma biliyoruz ama "öğretme" eğitimini almış, çocuk psikolojisi konusunda bilgisi olan birisiyle biz bir olamayız. Ücretli öğretmen olayını da mantıksız buluyorum ben. Öğretmen öğretmendir ya ücretlisi kadrolusu mu olur allasen.

Artik ucretli ogretmen var gecici ogretmen var sozlesmeli ogretmen var ve assolistler en son cikar kadrolu ogretmen var.

Allah askina van dan bahsediyorsunuz onu gectim caldirandan bahsediyorsunuz nerde nasil gidiliyor haberiniz varmi acaba alacaginiz para tas catlasin 1000 liradir onunda yarisi yol parasina gider eger orda yasamiyorsa. oraya ancak orali olanlar basvurur onlarda ivir zivir bolumlerden mezun olmuslar ne yapsin milli egitim bosmu gecirsin dersleri kadro acsin demeyin zaten cogunun kadrosu doludur ya dogum iznindedir ya ucretdiz izinde yada askerlik icin falan izinlidir yani oyle herseyin gulluk gulistanlik oldugu yerler degil oralar devlet bosuna 6 yil cakili yapmadi kimse durmaz kolay kolay oralarda

Hazır veliler buradayken yazayım. Teog kaldırıldı. Liseye girişin eve yakın liseye olacağı konuşuluyor. Ayrıntısını bilmiyorum

bu sefer de ikametgah sahteciliği başlar
kızımı çalıştığım ve lojmanında oturduğum kurumun anaokuluna gönderiyorum
sınıflar yaklaşık 30 kişi, en büyük sıkıntı bu. Bu kadar çok personel çocuğu olması imkansız.
okul iyi olduğu için lojmanda oturan tanıdıklarından rica ediyorlar çocuğu ikametinizde gösterin diye, maalesef çoğu da kabul ediyor akrabasını, yakınını gösteriyor kendi evinde, oldu bitti.

ülkecek ne ahlak kalmış ne vicdan ne etik... nerden tutsak elimizde kalıyor.
en çok yarayı eğitim ve istihdam alıyor
sağlıklı ve bilinçli bir toplum hayal olmaktan çıktı ütopyaya dönüştü...

Malesef oglumuda etkiliyor ondan merakim
Seneye 8.sinif oglum.

Tabii ki. Öyle bişey olursa eğer herkes ikameti fen lisesi civarına aldırır. Tanıdık olmayan taşınır. Ev fiyatlari artar o bölgede. Çalışkan ama durumu olmayan da yerinde kalir kötü liseye gider

Şikayet dilekçesi okusturulsa ne olacak ki ?
Devlet kendi eliyle yapıyor bu atamayı.
Çünkü herkes önce kendi tanıdığını öne geçiriyor o nedenle bu bölüm dışı atamalar.
Bence böyle ifşa olmaları daha iyi belki utanirlar da basvurmazlar tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…