- 21 Mayıs 2013
- 1.688
- 2.229
- 133
- Konu Sahibi MinervaMcGonagall
-
Allah askina bu kadar ezilip buzulmenizide ben anlamiyorum cokmu lazimlar hayatta haktan korkan sorumluluk bilen insan lazim yahu alin paranizi koyun mesafenizi gecin erkegin lesi daha les ozellilede bu para pul mevzularinda duz dik olmazsan alamazsin ha cokmu ihtiyacsizsin doguda koylerde lastikle karda okula giden minikler var 1000 tlye uygun yerden 5-6 sina bot mont alinir alin yollayin sevinsin garipler kaza belaniza kalkan olur iki tane ne koparirsak kardir mantiginda adama nedir bu kadar ink minkBir de bu borç isteyen arkadaşlar erkek. Gururları incinir diye başkalarının duymasını istemedim ne bileyim. Onlar benden hiç utanmıyor gerçi ama
direk maaş gunu gıdıp canım sana verdıgım borcu gerı versen ıhtıyacım var ödemelerım var bu ay deyın alın.. yok mok yarın verırım vs derlerse valla ben yarını bekleyemem kusura bakma deyınİş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...
O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
Alamayacakki adamlara markette parasi cikmayinca 50 tl istemis (borc harici kendi verdigi para yine)o kadarmi dustun demisler konu sahibide guluyor alirsa 1000 tl borcunu alnindan opecemdirek maaş gunu gıdıp canım sana verdıgım borcu gerı versen ıhtıyacım var ödemelerım var bu ay deyın alın.. yok mok yarın verırım vs derlerse valla ben yarını bekleyemem kusura bakma deyın
Hoşgeldin polyannaŞaka gibi, bugün bir arkadaş daha borç istedi :) Trajikomik olan kısım ise hayır diyememem. Ama bu yarın ödemek üzere aldı. Nedense inanıyorum ödeyeceğine
Şaka gibi, bugün bir arkadaş daha borç istedi :) Trajikomik olan kısım ise hayır diyememem. Ama bu yarın ödemek üzere aldı. Nedense inanıyorum ödeyeceğine
Tam asalaklarmış. Ne kadar ayıp. Bu yüzden kimseye borç verme taraftarı değilim. Durumunuzun iyi olduğuna nasıl bu kadar eminler? Belki ailenize yardım ediyorsunuz...
borç verdiğinize dair bir yazı sözleşme vs. gibi şeyler var mı elinizde? böylesine asalak insanlar yoo borç falan vermedin hatırlamıyorum bile der şahit oldum.
Dekont açıklamasına "borç olarak gönderilmiştir" kaydı düşmediysen geçmiş olsun. Onun bize borcu vardı, onu geri ödedi derlerse şaşmam. Muhasebeyi ne ilgilendirir bu durum? Onlar gününde maaşı ödemekle yükümlü. Keşke benim de böyle bi arkadaşım olsa, bedava yaşardım walla.Üçüne de havale yaptım dekontun ekran görüntüsünü aldım, sıkıntı çıkartırlarsa muhasebeye gösterebilirim ama ben ima etmeye utanırken nasıl yaparım bu hareketi bilmiyorumİnsan en azından "şu gün ödeyeceğim" der ya, iyice canımı sıkmaya başladı bu konu.
Dekont açıklamasına "borç olarak gönderilmiştir" kaydı düşmediysen geçmiş olsun. Onun bize borcu vardı, onu geri ödedi derlerse şaşmam. Muhasebeyi ne ilgilendirir bu durum? Onlar gününde maaşı ödemekle yükümlü. Keşke benim de böyle bi arkadaşım olsa, bedava yaşardım walla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?