Yalnızlık

EMekli maaşınız çok mu düşük?
Normal şartlarda sizin barınacak yeriniz olduğundan yemek ve ısınma giderini karşılayabilmesi lazım
Anneannem 700 tl emekli maaşı alıyor 250 tl gibi doğalgaz parası ödüyor
Pazar alışverişini yapıyor torunlarına harçlık bile verebiliyor

Bir de acaba soba kurup ısınmayı deneseniz?
Köy gibi bir yerdeyseniz bence bu konuyu az bir bütçe ile çözebilirsiniz

Hadi inşaallah hep birlikte ferahlarız. Ama işte oturdugun yerde cidden hiç bir şey değişmiyor çaba göstermek lazım da ha deyince de olmuyor yani insan hayatımı değistireceğim derken elindekilerden olmaktan korkuyor.

Ablacım sanırım kaç sene önce tekrar açmıştın konuyu hep te merak ederdim ne oldu diye üzüldüm hala aynı hayatı yaşıyorsun diye , bence önce şehirde iş bul sonra mümkünse ev bak öyle taşın yoksa Allah korusun bu düzenden de olursun hiç mi yok tanıdığın apartmanda oturan öyle bi ev bulsa aslında sonra taşınmak daha mantıklı bence böyle hayat geçmez , bide hiç mi akraban yok

Canım zaten soba ile ısınabilirim ama bir ton odun olayım dedim geçen sene 450 TL falandı sanırım, kömür korkutuyor. Soba bacası al ama eve nasıl getireceksin ev tepede buraya araç yok, adam bul baca temizlet, sobayı kurdur. Komşuya söyledim gunluk 100 TL işçilik alırım dedi eşi. Benim maasım yaklaşık 1500 biraz daha az fakat asıl sıkıntı kredi ödeniyor maasımdan yıllardır ev yapilirken çekilen krediler kapanmadı daha. Bir türlü açığı kapatıp hesap yapamıyorum ki.

Canim bi de benim akillı telefon, evde adsl, kitap masrafım olunca maalesef eski insanlarimiz gibi yaşayamiyoruz ki bunlar da olmasa su an sizinle de yazışamam.

Kalkin silkelenin iyi dusunun. Evinizi satip uygun fiyata 1+1 evler var. Onlardan alabilirsiniz. Emekli maasinizda varmis. Asgari ucret bile olsa bir is bulabilirsiniz kendine. Daha gencsiniz nereye kadar surecek boyle yasam.

Canım ya hatırladın diyeceğim ama unutmamışsın ki sen çok tatlısın. Bak madem beni önceden biliyorsun sana daha açık yazayım. Cidden yıllardır hayatim aynı hic bir şey değismiyor ve böyle giderse sanırım psikolojim çökecek.

Yani iş hayatına girdim bi baktım kendime hala gayet iyi çalişıyorum ve pazarlama müdürü olarak tek yetkili şeklinde çalistım birden teklifler gelmeye başladı bir sürü ama inan içlerinde olabilecek kimse yok.

Yani öyle ahı gitmiş vahı kalmış bir durumda değilim fakat yanliş bir şey yapmak istemiyorm. Benim kimseye yük olmadan buradan kurtulmamın tek yolu iyi bir iş fakat bana kim şehirden iş bulacak ki.

Tüm arkadaslarım bırak oraları gel buraya diyorlar da nasıl iş güç olmadan ben burada zor geçiniyorum büyük şehirde helak olurum.

Çok öpüyorum seni bana dua et olur mu bakarsın iyi biseyler olur da onu da paylasırım yoksa inan bu dertlerden ben de çok bunaldim ne kadar yazsam da çare bulamıyorum.

Son düzenleme:
Kalkin silkelenin iyi dusunun. Evinizi satip uygun fiyata 1+1 evler var. Onlardan alabilirsiniz. Emekli maasinizda varmis. Asgari ucret bile olsa bir is bulabilirsiniz kendine. Daha gencsiniz nereye kadar surecek boyle yasam.
Böyle gitmiyor gerçekten ama silkelensem de sonu hüsran. Tam bir iş buluyorum kullanip kapıya koyuyorlar para da vermiyorlar. Insan düsunce maalesef böyle seviyesiz durumlarla karşılaşiyor.

Bu tekrarladikça da silkinsem ne olacak demeye başlıyorsunuz. Moralim bozuk değil aslinda hayat böyle biliyorum ama birseyleri duzeltmek icin süreklilik gerekiyor yoksa arada bir çalismak ancak bi nefes alip sonra yine eve kapanmak oluyor bi de bir sürü kiyafet masrafi da extrasi bu hava almanin:)

Ablacim kimsenin evine gitme sana tavsiyem.. bugun iyi olursun yarin kotu.. heleki evliyse arkadaslarin uzak dur.. bu zmnlar belli degil.. herkes mi kotu niyetli diye dusunuyorum bazen..

O arkadaslarin yardimci olacaklarsa cevreleri varsa is bulsunlar sana.. onemli olan bu ondan sonra ztn kira eve cikarsin vs gerisi gelir.. para olmadanda hic birsey olmuyor bu devirde..

Yanliz acaip uzuldum senin icin bi onceki konundan beri.. umarim tez vakitte feraha erersin

Bazen çok calisiyo dediğim kafamın durdugu konulardan biri bu ..
Çaresizlik..
Pollyannacilik yapamam ferrarisini satan bilge gibi satın evi şehre taşının desem nasıl geçineceksiniz.
Köydeki ev şehirde kümes etmez .
Alınan para belli .
Allah yardımcınız olsun .
Ama şöyle bisi geldi aklıma.
O evi satsanız küçük ege ilçelerinden birine taşınsanız.
Ufak bi dükkanda çalışabilirsiniz.
İşin niteliğine çok bakmadan şu monoton hayattan kurtulmak amacıyla.
Kardeş,abla abi de mi yok elinizden tutacak?
Allah yardımcınız olsun
Yalnızlık ne zor şey...

Aynen canım evli arkadaşlarımın bi kaç gunlük davetleri olabilir ama benim arayışım bu değil ve gerçekten dikkatli olmak lazım kötü şeyler yaşamamak için.

Bana kim iş bulabilir bilmiyorum yaşım genç değil, tamam universite okudum da bu devirde çok bir anlamı kalmadı. Iyi iş deneyimlerim mazi oldu. Aslında en makul olan hayırli bir eş o da kismet. Çok teşekkur ederim guzel dileklerin icin hepimizin hakkında hayırlısı olsun insaallah...

Canım konuyu neden açtım biliyor musun ben mi tembelim yoksa cidden çaresiz miyim bunu anlamak için.

Ege'de ilçede kuçük bir evde yasayan ve aynen dedigin gibi dukkanda calışan bosanmis bir arkadasım var. Maası 1500 kira 750. Hafta sonları temizliğe gidiyor. Cünkü kuçuk bir ilçe de olsa sosyal olmak istiyor ve her sey para biliyorsun o zaman da maas yetmiyor.

Yani özel sektörde is garantisi de yok ki. Hadi is buluyorsun, bi heyecanla tabii biraz üstune basına bakip eve biseyler yaparım falan diye hayal kuruyorsun hoop issiz kaliyorsun, kac kez oldu.

Yani iyice çaresizlik psikolojisine girmek de istemiyorum ama yalnizlik cidden zor.

Hayatim akraba, kardeş, eski koca falan benim bu konularda şansım yok bence. Insanlari kaçiracak kadar beter bir tip olduğumu sanmiyorum ama bak okuyunca bile aman boş ver uzak dur bize bi faydasi olmaz diye hissettirebilirim di mi? Niye bana destek olsunlar ki insanlıkları yoksa sonuçta onlara ne faydam var bu durumda .

Bazıları ballı bazıları kısmetsiz doğuyor aslına bakarsan .
Doğuştan insanın kaderi .
Nasıl geliyorsa öyle gidiyor .
O arkadaşın 1500 lira alıyor ama senin birde emekli maaşın var .
Iki insan görüp bi kafede bi kahve içip bir kitap okuyabilmeli insan .
70 yaşında değilsin ki iki tavuk bir keçiyle omur doldurasın .
Evi satınca birikmiş paran da olur.
Senin güvencen.
Çok aşırıya kaçmadan,ayağını yorganına göre uzatarak daha mutlu ve dolu yaşayabilirsin bence .
Biraz cesarete ihtiyacın var .
Hem dağ basında koca nerden bulsun seni kız az insan içine karış

Evet biraz cesarete ihtiyacım var bence de. Aman elimdekilerden de olmayayım derken yıllar geçiyor gün gelecek artık bisey yapmak da içimden gelmeyecek.

Yaşlı teyzeler diyorlar ki aman senden rahatı yok, bir başına maaşın da var yaşa gitsin.

Daha bu yaşta hayattan vazgeçmek demek bu. Ne kadar haklısın ben niye kendimi dağa mahkum edeyim ki.

Bakalım bu ara konuyu ciddiye alıp bir değişiklik yapabilir miyim acaba?

Ya şöyle sıkı bir dostum olsa belki daha kolay olacak. O kadar çok insan taniyorum hepsiyle aram iyi ama hic birinin bana bi desteği olabileceğini sanmıyorum. Destek dediğim zaten kim ne yapabilir ki? Her sey bana bağlı farkındayım.

Allah yardımcımız olsun, teşekkür ederim yorumların için çok sağol.

Rica ederim :)
insanın tek destekçisi gerçekten kendisi.
Şu zamanda kardeşin kardeşe faydası dokunmuyor .
Her zaman derim tırnağın varsa başını kası..
Kimseye güvenmeden dimdik dur ayakta .
Insanlar ıyi gün dostu
Kolay gelsin

Ederim dua rabbim iyi bir eş çıkarsın inşlh karşına yanlızlık zor eğer bitiyle tanışsan dertlerine çare olurdu aslında yaşadığın hayat sana daha güzel gelirdi, yine de kendinle mutlu olmaya bak abla şükretmeli insan herşeye rağmen

Meslegınız nedır yatılı bı ıste calıssanız hem kıraya gerek olmaz hem de maasınız oldugu gıbu sıze kalır, yatılı bebek bakıcılıgı mesela hem cok yorucu degıl hem emeklısınız sıze sgrta masrafı yapmazlar hem de sosyallesmıs olursunjz ızın gununuzde gezer dolasır gece uyumaya calıstıgınız eve gelırsınız bu acıdan bakılınca gayet karlı olır sızın ıcın. bırde koy gıbı bı yerde bı suru odun bulursunuz sobanız yok mu neden sguktasınız calı cırpı tplasanız yıne ısınırsınız. ben koyde buyudum hıc duzenlı gelırımız yoktu annem babam yazın tarlada cakısıyrdu yovmıye ıle butun sene ıdare edıyrduk sebze bahceden cıkıyrdu cok ca kıslık yapardı annem konserve olarak calısırken cuvalla un seker alırdık baklıyat depolardık ıdare ederdık sızın cok mu masrafınız oluyor maasınız nasıl yetmıyr? bın lıra olsa yıne yeter tek kısıye.

Canım ben köylü değilim ki yani dağlara çalı çırpı toplamaya çıkayım sırtımda taşıyayım. Gören olsa zaten aranmaya gidiyor der. Bahçe yapmak da para. Etrafinı cevirmek lazim başka hayvanlar girmesin diye. Bu da tel almak demek onu getirdin diyelim adam bulup yaptırmak demek hadi ektin, diktin sulamak para demek. Koyluler bu işleri biliyor ve yapacakları zaman tüm sülale toplaniyor.

Benim için hepsi masraf. Bi de sehirli bir kadinı eve kapan masraf etme yasa git demek bana anlamli gelmiyor. Benim derdim çok şükür karin tokluğu değil ki. Ben insan içine karismaktan bahsediyorum.

Simdi köyde genç bulamazsın kimse sadece tavuklarla, toprakla gececek bir hayat istemiyor. Ciftci olsak elbette guzel bir hayat olabilirdi ama sonradan öyle bir hayati hele ki tek bir kadın olarak yasamak makul mu?

Ben kocam olmasaydi o zamanlar buaraya asla gelmezdim. Ama bosaninca gidemedim. Yoksa hayatim benim sehrin en kalabalik ve merkezi yerlerindeydi çok sosyal bir isim vardı. Tum bunlardan sonra toprağı ek, karnin doysun, çalı çırpı yakarak ısın diye bir hayata geçmek için yaşım daha genc sayilmaz mı?

Size elestiri olarak yazmadim lutfen yanlış anlaşılmak istemem ama cidden insanlar köyden kaçıyor ve hatta köylere luks evler yapıyorken aman şurada karnım doysun yeter demek için bence henuz erken bir yastayım belki seksen olsam tamam da ki inanın o yaştaki teyzeler de yalnizliktan sıkılıyor.

Sızde yazacaklarımı yanlıs anlamayın lutfen o halde

Sehırlıyım sehırlıyım demıs durmussunuz madem bu kadar cok sehırlıydınız orada ne ısınız vardı

Sogukta yorgan altında oturacagıma kalkar etrafıma bakanır bır ıkı bısey bulup sobamı yakarım.. bı ınsanın soba yakması ıcın koylu olmasına koyde dogmus buyumus olmasına gerek yok, calı curpı bulmanız ıcın daga cıkmanıza gerek yok

bahce yapmaya evet bı duvar lazım kyde her evın bahcesı cevrılı oldugunu dusunerek yazdım en azından bızım kıyde oyleydı

Derdınız karın toklugu degıl dıyorsunuz ama sosyallesmek ıcın de paraya ıhtıyac var bı yerlerden kısmadan bı bırıkım elde edemezsınız, onerı ıstemıssınız bızde aklıma gelenlerı yazıyoruz

Yasım kırklı yasları gecelı cok oldu dıyorsunuz, snra koyde calı cırpı tplamak bu hayatı yasamak ıcın cok gencım dıyosunuz, kımse sıze yasınızdan dolayı bı hayatı reva gormuyor sadce uzun yıllardır orada yasıyosunuz bı sekılde ya adepte olmanız ya da orayı coktan terketmenız lazımdı yoksa yasın 50 bu yastan snra ne ısın var sehırde demedım hakeza yasınız 85 de olsa en ıyısını yasamaya ve ıstemeye herkesın hakkı vardır ben sıze amelelık yapın buldugunuzla yetının demedım demem de zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…