Yalnızlık

Size tepkimin nedeni şu ben buraya konu açana kadar pek cok seyi zaten dememiş ve konu içinde pek çok ayrintıyı yazmis oluyorum.

Ancak siz elbette her yazilani okumak zorunda olmadiginiz için arada geçenleri okumadan yazinca sozleriniz beni açıklama yapmak zorunda bırakiyor.

Açiklamalarimı da maalesef şu an oldugu gibi tersleme olarak algılayip siz de ters yanıt veriyorsunuz.

Ne işim varmış burda anlattim di mi evlenip geldim diyorum. Yani esimle bir hayalimiz vardi dogal hayat yaşamak için.

Niye gidememisim bu yaşa kadar zaten konu bu oyle kolay mı al cantanı çik git istediğim yerde hemen is bul ev tut.

Çocuk bak diyorsunuz elbette guzel bir oneri ama hic cocuk bakmamıs birine kim emanet eder bebeğini.

Çalı çırpı ile ısın diyorsunuz. Her gün nereden bulacağım o kadar cali çırpı. Insanlar tonlarca odun aliyor da yetmiyor. Dağda jandarma geziyor agaç kesilmesin diye. Burada o kadar odun yok. Olsa da ben tek başima cekinirim ya dağlara çıkmaya dul kadinim diye ya pesime duserlerse. Sizin koyde her yer duvarla çevriliymis ama benim maalesef duvarim yok.

Siz muhtemelen 20 yil onceki yasadiğinız koy hayatini hatirliyorsunuz. Ne sanslisiniz ki koy hayatini bilen anne ve babanizla büyumüşsunuz benden de onlarin yaptiklarini yapmami bekliyorsunuz. Tarzinız o sekilde çunkü. Bizimkiler yetinirdi sizin masrafiniz mi çok dediginiz icin. Koylü kitap aliyor mu canim, şik giyinmek gibi bir derdi var mı eskisi gibi mi hayat yani telefondan, internetten vazmıgecelim. Bunca zamandır uyum sağlardın dediginiz icin yazdim bunlari maalesef her köy sizin çocukluktaki koyunuz gibi degil ve artik hayat koylerde bile eskiden oldugu gibi degil.

Size tabii ki yorum yaptiğıniz icin tesekkur ederim ama kendi yaşamadigıniz bir hayat hakkında yorum yaparken karsıdakini biraz anlamaya çalismak lazım. Anlamayınca zaten sıkintıda olan insani bi de size uzun uzun açıklama yapmak zorunda bırakiyorsunuz.

Umarim anlatabilmisimdir. Bu kadar basit olsaydi ben yillardır bu sıkintiları cekiyor olmazdım.

Son düzenleme:
Bazen çok acımasız eleştiriler gelebiliyor buda durumu tam anlamıyla idrak edememek ten kaynaklanıyor moralinizı bozmayın herkes iyi niyetle fikir vermek istiyor burda bütün yorumları okudum gerçekten güzel yorumlar yapılmış . Evet bende dedim bebek bakın diye evet tecrübe istiyorlar doğrudur ama tecrübesizde bu işe başlayanlar yok değil ama getirisi ne kdar olacak köyden merkeze gidip gelmenize değecek mi o var . Ama sosyalleşme adınà bi tık faydası olur diye düşünüyorum. Evde tek basınà koy gibi bir yerde otur otur insan çok bunalıma girer Allah yardımcınız olsun inşallah güzel kapılar açılır bu durumdan kurtulursunuz

28 yasındayım 10 yıl oncesınden bashettım evet 10 yılda hersey degıstı koyde de ben bılemeyebılırım. O zamandan berı gıtmedım koyume. ama ne beklıyrsunuz hayat byle bısey hersey hazır ınsanın ayagına gelmıyr ve kolay da olmuyor

ben butun yazılanları okumadım tabı sızı tam anlayamadım ama sız de benı anlamadınız, ama ben sızın gıbı uzun uzun acıklama yapamayacagım bu arada evet koylerdekılerde kıtap alıyor annem ılkokul mezunu ama butun klasıklerı okudu koydeyken :) ama sık gıyınme cabası hala yoktur şalvarıyla rahat herneyse umarım bı cıkar yol bulursunuz.

Amin canım sağolasin. Aslinda kimseye kizmiyorum herkes düşüncesini söyluyor. Yani zahmet edip okumuş ve hatta yazmak için zaman ayirmiş. Ama hani sanki ben boş boş oturuyormusum gibi gizli bir ima hissedince ya da oyle algilayinca açıklama yapmak zorunda kaliyorum ve tabii biraz da sıkıliyorum.

Sıkiliyorum çünku çok şey denedim yillardır ve cidden yoruldum. Oyle hic bisey yapmadan dert yaniyor değilim.

Arkadaşlarıma demistim ki bana hani evde oyun ablasi gibi bir is olursa haber verin. Ama bu is için bi kaç yabanci dil bilen kisileri ariyormus zengin kisiler ve hatta yabancıları tercih ediyorlarmış. Yani inan öyle bir devir ki onceden limon toplayan köşe basında satardi simdi ceza aliyorlar izinsiz simit bile satılmıyor.

Elbette zorladikca bisey çikar ama ben parasizlik tan değil yalnizlıktan yakindiğim icin konu actim ve kabul etmek lazım bebek bakmis bile olsam o bana nasil bir sosyalleşme saglar ki yine evde ve bir bebekle sosyallik mi olur?

Teşekkur ederim mesajınız icin.

Son düzenleme:
Benim de size bu son yanitım olsun ki atişma halini almasın çünku bakın benim sinirimi bozan sizin şu cumlelerdeki tarziniz. Hayat zormuş da ayağima hazır beklememeliymisim. Ben burada sizin hic bilmediginiz zorluklara tek basıma gogüs gererken siz klavye basinda edebiyat yapıyorsunuz. Zaten hayati zor olan bir insana dalga geçer gibi yanit verirseniz bu cevaplara da hazır olmaniz gerekir sizden yirmi yıl daha fazla yaşam deneyimim var biraz insanların mucadelelerine saygıniz olsun.

Siz iyice isi yokusa surmusunuz her soylenene bi kulp buluyosunuz .hangi oyun ablasi yabanci dil biliyo ya.kendinizi oraya kapatmisiniz resmen.ben olsam bosanmamla birlikte ordan cikar kendime is olanaklari cok olan bi yerden ev tutar ne is olursa olsun yapmaya cabalardim .yada en azindan bi otelde is bulurdum hem antalya gibi yerlerde hemde barinirdim.yapacak sayisiz cok sey varki.nasil yasiyosun orda tek basiniza hayret ettim gercekten korkmuyomusunuz issiz bi yerde tek basiniza.

Canim ben insanların acımasizlıgından korkuyorum. O kadar kolay anlatıyorsunuz ki çik git bir otele dil bilmeyen kirk yas ustu bir kadin olarak hem konakla hem calış. Hadi ya bu kadar kolay demek ki.

Kaç tane oyun ablası biliyorsunuz acaba sizin soyledikleriniz yani vasifsız olanlar hem yemek yapıyor hem ev temizliyor hem orada kaliyor. Ben size sosyallesmekten bahsediyorum bu sartlarda calisan biri nasil sosyal olacak. Ayrıca orada kaldiklari icin fazla para da alamiyorlar benim zaten evim var bi yerde konaklama zorunlulugum yok ki çok şükür

Ben ac kaldim acıkta kaldım demiyorum ki. Imkanlarim olcüsunde cok şukür yasıyorum. Oyle ne is olsa yaparım tarzi icin yaşım müsait değil bu kadar hayat deneyinden sonra insan daha ozenli oluyor.

Sizin her şeye kulp dediginiz makul mantikli dusünmek. Heralde ben bu kadar yil ağac kavugunda yasamadım di mi kendime asgari de olsa bir hayat kurdum simdi sırf hareket olsun diye maceradan maceraya sekip her işe göz kırpamam değil mi.

Son düzenleme:
Ama surekli evde olan bi insan kalabalik bi ortamda yok nasil sosyallesilirki disari cikmadan kurslara gezilere katilmadan cok zor yani.

Yaşım 40 ı geçti dediğiniz için abla diye hitap etmek isterim size
Yalnızlık endişesi ile sakın evinizi barkınızı satmayın, elinizdekine sahip çıkın, devir maaşla ev alma devri değil
Merkezde iş bulabilirseniz evini kiraya verip sizde kiraya çıkın, işler umduğunuz gibi gitmez ise dönecek yeriniz olsun
Ben evlendikten sonra ablam bu endişe ile tanımadığı bir adamın peşine takılıp evini sattı, işini batırdı, gencecik kızını İstanbul gibi yerde bırakıp kırsal bir yere gitti. Şu an o kadar kötü bir durumda ki ben sana demiştim bile diyemiyorum, ailece bir sürü üzüntü yaşattı bize.
Yaşlar malum, iş şartları malum, sakın sakın mevcut olan evinizi elinizden çıkartmayın yürekten tavsiyemdir bu, insanın sahibi Allah'tır, başıma bir iş gelecekse eşim yan odadayken bile gelebilir. Biraz daha hareketli bir hayat istemek tabi ki hakkınız ancak bunu güvencenizi harcamadan yapın. İş bulmaya gayret edin, bir işiniz olursa yürümek daha kolay, merkeze taşınıp eşinizle dostunuzla zaman geçirebilirsiniz, belki hayırlı biri de çıkar karşınıza, lütfen kendinizi riske atmayın lütfen

Siz de hayatın gerçeklerinin farkındasınız biraz da biliyorum yasadıklarinızi sizin yazdıklarinizı takip ederim.

Ablanızın durumuna cidden üzüldüm. Insan yalnız ve sevgiye hasret olunca kanması kolay olur ya o da kimbilir ne hayaller kurmustu. Bi kere de yanlışın içine girince maalesef sarmal dibe çekiyor. Para gidiyor, iş batıyor, duygular sömürüluyor. Siz bu zor zamanında iyiki onun manen ve belki de maddi olarak yanındasinız yoksa bi de siz sözlerinizle dövseniz ne yapar kime tutunurdu. O da belki size güvenerek atildı bu maceraya arkamda ailem var dedi. Benim boyle bir güvencem de olmadiğı icin dikkat etmeye gayret ediyorum ama bu durumda da insan fazla kipırdayamıyor.

Hayat deneyimi az olanlara kolay geliyor ne iş olsa yaparım kalbimin gotürdüğü yere giderim demek ama çevre yalniz ve sevgiye aç kadınları kullanmak isteyen erkekler ve para kazanma hevesinde olan kadınları sömurecek patronlarla dolu.

Ablaniz bir deneyim yaşamış bedeli ağır olmuş umarım o da toplar kendini ve daha iyi bir hayat kurar.

Ben de boşandım, yalnizlıktan bunaldım ama daha iyi bir hayata hala ümitliyim. Sizin gösterdiginiz yol bana da en makul gelen seçenek. Her zaman dönebilecek bir evi olmalı insanın. Haklisinız. Umarım merkezde bir iş bulabilirim. Eş konusu da nasip. Ya göruyorsunuz iste adamlar önce ne kadar iyiler sonra baskalasıyorlar. Sevgi iliskisi değil onlarinki bencilce kendi çıkarları icin kullanip sonra isleri bitince de bir kenara atiyorlar hem de suclu çıkararak.

Dilerim Rabbim tüm hayatini duzenlemek isteyenlere yardım etsin icten mesajiniz icin çok tesekkür ederim.

Allahım rast getirsin işinizi gücünüzü
O kadar zor ki, bakılınca aileyiz ama tüm kardeşler eşlerimizle karşı karşıya geldik, onu toparlayacak maddi gücümüz zaten yok, kızına sahip çıkmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Bulunduğunuz yerde vakti nasıl geçiriyorsunuz, köy insanı da değilsiniz, bağ bahçe işi olmayınca günler nasıl geçiyor ? Aklıma geldi dikiş bilir misiniz, hani bir makinanız olsa merkezden çeyiz dükkanlarından iş alabilme olanağı yaratılabilir mi ? Sermaye bağlayarak değil de fason çalışarak yani, ben çok uzun yıllar yaptım , evimin borcunu öderken maaşıma destek olması için, çok profesyonel değilim ama havlu, yastık kılıfı, kınalar için çerez keseleri, günlük nevresimler falan çeşit çeşit diktim dükkanlara, bu tür bir iş yapabilir misiniz

Böyle okuyunca cidden hem gıpta ediyorum hem eksik hissediyorum kendimi hiç yapmadım dikiş, nakış falan yani makina hiç kullanmadım. Ama mutlaka bemim de yapabileceğim biseyler olmali bunu daha ciddi düşünmeliyim. Hani niyet edince insanın önüne imkanlar çıkar ya ben de hiç iş yok diyerek moralimi bozmayayım ilk adım olarak.

Köyde cidden yapacak bisey yok benim için vaktimi sürekli okuyarak geçiriyorum ya da youtube'da ilgimi çeken konularda videolar izliyorum ama cidden çok sıkıldım :)

Ablanız hala o kisiyle birlikte mi bilmiyorum ama kızını birakip gitmesi cidden düşündürücü fakat hayat bazen insanı o hallere duşürebiliyor ki aklını kullanamıyor. Bi de dediginiz gibi tek başına kendi de yanmıyor peşinde evladinı ya da ailesindekileri de yakıyor. Çünkü o hatalı ve sonucta ona el olan herkes, bu kişiler sizlerin esleri de olsa, muhtemelen kendi yaptı cezasini çeksin kocaman kadin diye düşünüyorlardir.

Burada tabii siz de denge kurmak zorunda kaliyorsunuz ama bir gercek var herkesin önce kendi evi ve tabii ki hata yapan da bedelini ödemeli.

Lütfen ama lütfen yanliş anlamayın ama bi yandan da kendime şöyle bir ferahlama sebebi buldum anlattiklarinizdan, sıkilsam da patlasam da bari bir değmeyecek kişi icin hayatimı alt üst etmedim.

Başımiza ne geleceği hic belli değil Rabbim iyilerle karşılaştırsın bakarsınız yillar geçer ablanız da çok mutlu olur inşaallah.

Devletin sağladığı meslek edindirme kursuna gitmekten başka çare yok gibi

Arkadaşımın dediği gibi dikiş olur nakış olur ahçı kuaför vb

Yol parası bütçenizi sarsmaz ise kurs hem yalnızlığınıza çare olur
Hem de yeni bir meslek edinirsiniz
İster evde yapabileceğiniz
İsterseniz özel sektör de yapabileceğiniz bir meslek yaş sınırı olmayan, sorunlarınıza çare olabilir ki riski de yok

Umarım herşey gönlünüzce olur
Allah yardımcınız olsun

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, erkeklerin hayata bakışı farklı, onlar bizim gibi duygusal değil, ablam bizim ailenin tek büyüğü, hiç akrabam yok, size benzer bir durumdayım yani, büyükten biraz olgunluk ve oturaklılık bekleniyor, eşim bağnaz bir adam değildir ama bunun için kendini hırpalamana izin vermeyeceğim dedi, onu 20 yıldır tanırım, 4,5 yıldır da evliyiz ilk kez bana bir kural koydu, onu bu bataktan çıkaran sen olmayacaksın dedi, yıllarca aileni taşıdın yeteri kadar ve şimdi biz bir aileyiz benim rızam yok bilesin dedi, beni düşündüğünü biliyorum ama yine de çok zoruma gitmedi desem yalan olur.
Yazdıklarınızdan çok aklı başında bir insan olduğunuzu düşündüm, bence elinizi her işe alıştırabilirsiniz, belediye kursları çok güzel, bir çok insan tanıdım orada dikiş öğrenip ablamın atölyesine çalışmaya gelen, bence bunu deneyin, dikiş zevklidir, yaptıkça, pratik arttıkça daha bir heves gelir insana, benim tüm ailem çeyizciydi, dışarıda çalıştığım için bu mesleğe yönelmedim ama ne zaman başım sıkışsa makinaya oturmuşumdur, bana çok iyi geliyor, kapitoneden makyaj çantası yapıp pazarcılara satmışlığım var düşünün :)) tekleme yastık kılıfları, keseler, süslü torbalar,havlular neler neler diktim, annemin atölyesinde kalan artıkları değerlendirirdim, bir kısmını rahmetli kendi müşterilerine de satardı. İnsanı zengin etmez ama tüm maaşımla evin senetlerini ödediğim o dönemde ay boyunca harçlığımı çıkartıyordu.
Allah güzel insanlarla karşılaştırsın sizi, umarım çok mutlu olursunuz kalan ömrünüzde, gönlünüze göre versin Rabbim

Yorumlardan birine “tembel miyim yoksa gerçekten çaresiz miyim onu anlamak için açtım bu konuyu” yazmışsınız. Ben bu cümleye çok takıldım. Açılan her konuda kafamda biri canlanır ama sizin nasıl biri olduğunuzu tam kestiremedim. Anlattıklarınız bende herhangi bir çaresizlik hissi yaratmadı. Aksine pek çok şeye kulp bulan biri gibisiniz. Önünüzde yığınla engel olduğu doğrudur ama dibinizde duran çözümleri de görmezden gelmeyin.

Maasiniz ve eviniz varmis,eski esinizle yasiyorsunuz sanirim. Yani cokta kotu sayilmaz durumunuz. Bahceyle ugrasin bos durmak iyi degil dusuncek cok sey bulursunuz. 50 oldugunu farz ediyorum yasinizin Ancak bulasikcilik temizlikcilik isi felan bulabilirsiniz. Azimde cok onemli Ancak Siz hayatinizi degistirmek isterseniz olur.Merak ettigim sey ;Yanliz kalmissiniz cogunlukla hayatta Neden daha da yanlizligi secip oraya tasindiniz.

Ev kendinizin maaşınız da var, borcunuz derdiniz yoksa hafta sonları olan turlar oluyor. Orta yaş bayanların katıldığı bunlara katılabilirsiniz. Herşey dahil 70-80tl. Bi tanıdığımız bu şekilde tüm Türkiye’yi gezdi valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…