Yalnızlık

Bence tam da kalkıp silkelenme zamanı.. ömrünüzü çar çur etmeyin bi yaşam amacınız olsun renk olsun hayatınızda.. mesela kenara para ayırın biraz kısın 1500 tl az değil kira da yok. Kenara bi miktar para ayırıp arkadaşlarınızın desteği ile önce iş bulun, gidin 1+1 bi ev alın ama öyle bi yerden alın ki 1500 liraya geri tekrae muhtaç kalsanız da geçinebileceğiniz bi yer olsun. Sonra ne bileyim hem çalışın hem el işi bi şeyler üretip satın paranız garanti olsun hemde biriktirin.. el işi üretilen şeyler de çok güzel gidiyor sadece biraz bilinmek filan lazım. Ama bi kafede de mi iş yok bulursunuz ya. Çocuk bakmak da süper fikir gayet de güzel

Hayat geçiyor bence risk almaya değer. Yeni alacağınız ev şuankinden bi 5 10 bin lira uygun olsa en azından pazarlıkla filan 5 bin lira uyguna getirseniz? Bissürü masrafı olcak çünkü bir de ne olur ne olmaz.. ama bence bulursunuz bi yolunu.
Keşke yardım edebilsem size bişeyler yapabilsem sizin için. Çok güzel kalbiniz var.

Çok teşekkur ederim beni mutlu eden sözleriniz için kalbim ne kadar guzel bilmiyorum ama gercekten kimse icin kötü bir sey düşünmem. Sizin de kalbinizin guzelliği zaten kelimelerinizden belli.

Hayatım ben biraz tedirgin davraniyorum ama inan bu boş oturuyorum demek degil. Bir bayan arkadasim vardı kafe isletiyordu ona dedim gelip seninle çalısayım diye kisa bir süre sonra orayı devretti. Başka bir yere girdim sanirım borctan kapandı. Baska bir yere girdim uygunsuz açılan bir yermiş kapatıldı Neye elimi atsam kuruyor :) En son girdigim yerde kapatildı ve para da vermediler. Yani burada ortam böyle.

Benim elime kalan para 300 TL falan maastan, gerisi kredi ve fatura ödemelerine gidiyor.

Ev satip ev almak için önce biraz para kazanip azicik guclenip piyasayı tanimam lazım. Biraz çevrem olmalı. Dediğin gibi bi yere taşınmak da masraf orada da sorun, sıkıntı olacak. Paran olmali ki çözesin. Para da ancak işle mumkun yoksa ev satip gelen para erir gider. Evi satmadan da köyde olunca kimse iş vermiyor.

Ben bir ara merkezde bir eve tasınayım diye ev baktım ve hatta buldum. Hani önce tasinayim sonra iş bulmak kolay olur diye. Ev ucuz ya berbattı. Çamasır makinası almak lazım. Banyo tadilat istiyordu yani yıkanmak şart. Ev yamuk yumuk hiç kapi yok ısıtmak mümkun değil kalorifer falan yok.

Yani herseyin başı iş. Ben bu sekilde kendimi guvende hissediyorum. Ama o iş ortada yok ve ben evde oturdukça da olmayacak gibi

Amin. Amin. Amin.

Iyi insanlarla karşılaşmak en büyük dileğimdir. Bilirsiniz bir kötünün tüm çevresine zararı olur.

Ablanız sizin kanınız, ailenizden kalan tek büyügünuz ve siz bir kadın olarak merhametlisiniz ama bana göre tüm bunlardan once eşsiniz. Kendi yuvanizi kurdunuz ve önemli olan bu yuvanın huzuru.

Ablaniz çok risk almış ben bunları anlayabilirim. Ev satarsın, iş kurarsın, batırırsın hepsi olabilir de kızını bırakıp gitmek bunu anlayamam. Annem ölünce babam beni bırakıp gitti sonra o da vefat etti. Bir kız çocuğu ortada bırakılir mı? Bunu bir psikiyatriste sormuştum bu nasıl olabilir, bir baba bunu nasıl yapabilir diye? Bana tıbbi açıklamalar yapmiştı ama tek bir gerçek var bence bencillik.

Bir anne evladını kime guvenip bırakabilir. Kiz çocuğu bu en çok korunmaya ihtiyaci olan zamanda yaşadiğı bu ağır travmanin etkilerini uzerinden nasıl atabilecek. Siz olmasaniz ona kim sahip çıkacak bana hic kimse yardimci olmamistı akraba müsvetteleri kapilarini kapayıvermislerdi.

Ablanız hakkindaki gorüşlerim umarim kırıcı olmamiştır. Dediğim gibi onun bu davranislarınin pek çok psikolojik açıklaması olabilir ama o da çareyi psikologlarda arasın bu durumda. Yani her türlü kafasına göre takilıp sonra olmayinca tum sikıntısinı sizin uzerinize yıkmasın. O kendini değistirsin siz o zaman kucak açın. Yoksa sen takil, düşünce biz nasilsa buradayiz rahatliğını vermek de doğru olmayabilir.

Ama tabii ablanizın psikolojisi sağlam mı, kendi basına bu durumlari aşabilir mi, bedel ödeyim derken daha da diplere batar mı bunları da siz biliyorsunuz. Esinizle bir arada oldugunuz zamanlarda sizi rahatsiz etmeyecek sekilde iletisim kurmasi bana makul geliyor ama lutfen duygularinizi sömürmesine sizi suclu hissettirmesine izin vermeyin. Hatasını kendi temizlesin siz aile ortaminizı bozmayacak kadar onu dinleyin, akıl verin ama gercekten arkasını toplamayın gerekli hayat dersini kendisi alsin diye düşünüyorum.

Umarım ablanizin kızı sevilip, sarilıp, sarmalandığı bir ortam yaratabilir kendine çunku böyle olmadan büyüdüğunde hayat çok zor yaşanıyor.

Size akil verir gibi yazmayı asla düsünmedim buradan sizin ne kadar iradeli ve mantikli biri olduğunuzu biliyorum. Sadece derin konuları telefondan kısa cumlelerle yazmaya çalisınca ifadeler daha sert kaliyor ama beni anladığınızı biliyorum.

Benimle ilgili konuda söylediklerinizi düsünup biseyler yapmaya çalışacağım bakalim hayat neler getirecek yine paylaşmak üzere, eşinizle mutlulugunuz daim olsun insaallah...

Son düzenleme:
Dibimde duran çözüm nedir acaba göremediğim.

Evim köyde bu şu anlama geliyor iş yerlerine uzağım. Isveren bunu istemiyor. Çunku ben son minibusu yakalamak icin isi erken bırakmak zorundayım. Ve yol parası çok tuttuduğu icin maaş duşük kaliyor.

Hadi evi sat merkeze git. Merkezde evimin olması icin varoşa gitmem lazım zira köydeki ev merkezde ev aldırmaz. Eee koyden kalkip sehrin varosuna gitmek anlamli mı?

Cocuk bakmak, pohaça yapmak, birseyler dikmek hepsi cidden cok güzel öneriler. Ancak bir bilgi birikimi gerektirir, pratik ister. Bana zaten bunları yapar misın diye gelen kimse yok. Ha olursa da insanlar soracak di mi daha önce bu isleri yaptın mı diye?

Bu tür beceriler kazanilabilir elbette kurslarla bu da cok guzel bir fikir. Zaten daha once bazı kurslara gitmisliğim de var.

Ama burada kilit nokta şu bence. Bu yastan sonra yapacağim iş benim keyif alacagım bir sey olmalı. Zira Rabbime şükürler olsun aç değilim açık ta değilim. Konuyu da zaten parasizlik diye deģil yalnızlık diye açtim.

Yani sırf biseylerle uğraşmak değil derdim mutlu olacagım işler yapmak istiyorum. Çevremde guzel sohbetler yapabileceğim kaliteli insanlar olmasini arzuluyorum yoksa ben dedikodu seven ve yapan biri olsam bir dakika yalnız kalmazdım emin olun.

Girdiğim is yerleri zaten b.ktan oldugu icin ya kapaniyor ya paramı alamıyorum.

Sizce hangi fırsati göremeyip tembellik ediyorum siz bana gösterin lutfen. Ya da goremeyecegimi dusünuyorsaniz hic zahmet edip kendinizi yormayın.

Son düzenleme:
Esimden bosandim ve yalniz yasıyorum. Yasim 50 degil daha o yaslara bayaği var omrüm olursa. Universite mezunuyum ve yuksek pozisyonlu islerde çaliştım büyük şehirlerde yani ortam uygun olsa iyi bir is icin beni havada kaparlar zira gecmiş iş deneyimlerim iyi.

Biz buraya esimle ciftlik hayati kurmak için geldik ben tek olsam tabii ki burayı tercih etmezdim.

Bosaninca da ev benim diye kalmak zorunda kaldım. Ve birden değişiklik yapmaya da cesaret edemiyorum. En buyuk sıkıntı iş olmaması.

Şehrin merkezindeyim ama yalnızım
Köye taşın:)))) merkezde olmak tabii ki yalniz kalmamanın garantisi değil ama cok fazla secenek olusturabiliyor insan. Ben merkezde yasarken cok sosyaldim. Ilgimi çekecek biseyler mutlaka buluyor ve oralarda yeni insanlarla tanisiyordum. Umarim siz de hareketlenirsiniz :)

Gezmek çok guzel fikir ama bazı orta yas kadınları var erkeklerden nefret eden hayatta sadece yiyip icip gezmek isteyen ama hic bir sey üretmek derdinde olmayan ben öyle biri olmak istemiyorum. Umarım anlatabilmisimdir. Yani ben biseyler yapmali insan bos oturmamalı diye dusünenlerdenim. Zaten bu nedenle sıkıntıdayim. Yani kalan omrunu sadece yiyip, gezmek uzere kuran bir grup var evdede dizi izleyen beni öyle bir hayat korkutuyor. Yoksa heralde gezmek benim en cok sevdigim şey hic gezemesem de...:)

Dibinde duran çözüm köyden gitmek. Kendi ağzınla diyorsun, kocam olmasa buraya taşınmazdım diye. Koca artık zaten yok, sen neden hala oradasın? Sosyalleşmek istiyorsun, çalışmak istiyorsun, köyde iş de yok, arkadaş da. Sen neden hala oradasın? Yeni bir hayata başlamaya, yeni bir eve alışmaya korktuğun, rehavete kapıldığın için olabilir mi? Tembellik işte burada biraz devreye giriyor. Daha oturduğun evin ederini bile bilmiyorsun, çünkü araştırmamışsın. Evi satıp, iş bulabileceğin, arkadaş bulabileceğin bir çevrede, bütçene uygun bi ev alıp oraya taşınmalısın. Gerisi Allah kerim.

Kısacası, köyden gitme vakti gelmiş :)

Valla ne yazayım bilemiyorum ya bu isler çok kolay da ben beceremiyorum ya da sizin hayatin gerceklerinden haberiniz yok.

Ya da ben anlatamiyorum. Merkezdeki ev fiyatlariyla ilgili bilginiz var mı? Koydeki evin fiyatini arastirsam bana merkezde ev aldırir mi? Bu sorulara bir yanitiniz var mı?

Ha merkezde uygun fiyatli ev var midir olabilir ama buna ulasmak için bir çevre gerekir. Ben evde internet basinda ya da telefonla bunu yapamam. Cevre is ortamiyla oluyor bunu anlatabiliyor muyum.

Koyden gitmeye ben hazırım ve sizlerin tabii ki bu konuda yapabilecegi bisey yok ama ne biliyim onunde firsat var sen tembelsin sat evi git falan cok sabun köpuğü ifadeler kaliyor okumadin mi konumda yazilanları yeni bir hayat icin yola cikip husrana ugrayan insanlar var. Hayat bu kadar kolay olsa emin ol yapardım ve buraya yazmama gerek kalmazdı.

Sonucta bana burada onerilecek seyler zaten belli. Kimse bana is bulup evimi tasıyacak degil. Tesekkur ederim yorumlarınız icin.

Ev bulmak için çevre gerekmez. İnternet gerekir. O da var. İlanlara bakabilirsin. Senin yerine bakmış bir iki arkadaş. Uygun fiyatlı 1+1’ler varmış. Tanıdık vasıtasıyla iş bulunur, ev değil.

Ben anlatamıyorum ne demek istediğimi, veya sen anlamıyorsun. Sonuç hüsran olacak bile olsa, denemeden bilemezsin. Neyse bu son mesajım olsun, hakkında hayırlısını diliyorum. Umarım gönlünden geçenlere kavuşursun.

Bu da benim son mesajım olsun o halde. O ilanlara baktım benim hiç bilmediğim yerlerde. Yasadigım bölgede değil. Yani sırf 1+1 fiyatı uygun diye cok alakasiz bir yere gidilir mi? Denedim olmadı eee bu seferde oradan yazarim hic tanımadiğim bir yerde yalniz kaldim diye. Bunları bos bos yazmıyorum hayatimda 5 ayri sehirde yasamis ve belki on kez taşınmış biri olarak yazıyorum. Neyse, sizin için de herseyin hayirlisı olsun insallah, Allah gonlünüze gore versin...

Hanimefendi umarim hayatiniz yoluna girer ama sizde genel olarak bir enerjisizlik gördüm. Yani bence calismak filan degil de evlilik dusunebilirsiniz. Ya da evliligi de boşverin chat sitelerinde filan takilin diyorum en azından sohbet edecek birileri olur. Gecim derdiniz yokmus zaten. Ama hayatinizi biraz daha guzellestirmeye bakin. Bir bahce duvarı mutlaka yaptirin bir cicek yetistirmek bile insanin moralini yukseltir. Uretmeden yasamak cok zor. Ayrica haklisiniz is bulmak oyle kolay bisey degil daha once cocuk bakmamis birine kimse is vermez. Normalde internetten tanisip iliskileri desteklemem ama sizin sosyal ortaminiz olmadigi icin arkadaslik siteleri sizin icin uygun olacaktir. Mutlu olmanizi dilerim

Allah ım ne iç acıcı bir mesaj ...
Okumadan etmeden
Gerçekten şaşırıyorum..
1) mesajlarında eski eşiyle doğal hayat macerasıyla geldiklerini yazmış
2) Es eski es yani birlikte yaşamıyorlar
3) velev ki eşi olsa niye yalnızlık çeksin?
4) Bulaşıkçılık,temizlikcilik..
Donanımlı bi insana hemde
Pesssss

Ya sorma canım bu yukarıda saydiklarından beni en cok uzen ne zaman bu konuyu acsam hep ayni sey oluyor. Birileri hemen bak tembellik yapma, bos oturma git temizlik yap, bulasık yika para kazan...vb diyor.

Rabbim kimseyi darda bırakmasın kadın parasiz kalirsa namusuyla kazanmak için birak yerleri silmeyi yalar bile.

Ama ben kaliteli sohbetlerden, donanimlı insanlarla paylasimlardan yoksun kaldiğım için mutsuz olduğumu anlatmaya çalışıyorum. Bana sunulan bu seçenekler bana bu ortamı saglayabilir mi?

Böyle deyince de vay sen o insanları kuçümsüyor musun, sen nesin ki iş beğenmiyorsun falana gidiyor konuşmalar...

Begenmeyebilirsin de yani ..
Evet niteliklisindir ama şanssız olmak apayrı bir şey .
Iki uni mezunuyum ,Iki de yabancı dilim var ama şanssızim.
Biri bana git bulaşıkçılık yap dese manyak mısın derim ..
Niye insanın kriterleri olamaz mı?
Heee eğitimim olmaz ,vasfım olmaz
O zaman eyvallah tabii ki yaparım
Elden gelen öğün olmaz,o da vaktinde olmaz gibi bir laf vardı doğru hatırlıyorsam.
Ama bu konuyla ne alaka yani ?
Git bulaşıkçılık yap ,git çalı çırpı topla,git poğaça yap
Nerde yaşadıklarını bazen bende merak ediyorum

Enerjim cidden çok düştü. Ozellikle son iki senede biseyleri değistirmek için çok çabaladım kendimce ama nasip meselesi. Yani bunu is olarak düşün girdiğin firma kotüyse ne kadar uğraşsan da iyi bir sonuç çıkmıyor.

İnan ev işi yapmak bile içimden gelmiyor. Sanki hayatimda hiç bir şey değismeyecek gibi geliyor ama cidden bakınca yillardır değişen hiç bir şey yok.

Arkadaslık siteleri belki ilerde olabilir artik tam dibe vurunca hahaha o zaman yazacak enerjim kalirsa tabii. Ama şu anki kafa yapima göre erkek adam siteden eş aramaz mantiğındayım. Yani ben kolay güvenemem sanalda güvenmek çok zor.

Sağol canım güzel dileklerin için insaallah sen de istediğin gibi güzel bir hayat yaşarsın.

Valla sanki ben şöyle bir ayrımdayım kritik bir durum yani :))

Ya diyeceğim ki arkadaş beni kimse anlamiyor zaten şansım da yok ki bu gercekten önemli bir faktör kapatacam kendimi eve öyle karın tokluguna yasayıp gideceğim nasılsa yalnizlığa alişkınım.

Ama içimdeki ses diyor ki sen değisirsen hayatın değişir. Hayatım değismiyorsa burada bende bir şey değişmeli.

Ama bu çali çırpı toplayarak, çocuk bakicıliğı işi arayarak olacak gibi gelmiyor bana hatta bunlar sanki yenilgiyi kabul etmek gibi. Yani onca yıllık deneyimleri at bir kenara ve biraz para kazanmak için her işe razı ol. O parayla da arada kendin gibi yalnız kadınlarla gez. Bunlar belki son çareler ama beni heyecanlandıran şeyler değil.

Aslında sayenizde içimdekileri en net sanırım bu mesajla anlatabildim.

Bir arkadaşımız da demiş ya enerjiniz yok diye ona hak veriyorum ve asıl konu beni heyecanlandıran hiç bir şey yok ve bu sadece bir erkek olmak zorunda da değil. Tabii olsa güzel olur o ayrı :))

Umarım siz de onca yıl kendinize yaptığınız yatirımların verdiginiz emeklerin karşılığını alırsınız.

Son düzenleme:

Merak etme bende evde pinekliyorum çoğu zaman .
Aslına bakarsan umudum falan da kalmadı
Yaş iki üç hafta sonra 32 olacak .
Emeklerimin karşılığının %10 unu bile alamadım.
Depresyonda miyim belli değil
Sürekli uyku halindeyim..
Köyde değil tam şehir merkezinde
3+1 hapishanede yaşıyorum..
Offff herkesi dessen neler çıkar da ..
Umarım bir gün duzelir

Umarım düzelir.

Sanirim son zamanlarda bu konuyla ilgili yani hayatlarin duzelmesiyle ilgili sayamayacagim kadar çok kitap okudum ve video izledim.

Bilmem sen katiliyor musun bana gore de dogru olan gorüş bilinçaltimizda ne varsa onu yasıyoruz.

Ben inancli biri olarak kadere iman ediyorum.

Fakat ben ya da sen bugün, şu an hayatlarimizdan memnun değilsek sorumluluk bize ait olmali.

Gerçekten ilginc bir durum var çunku ortada ben sanki merkezde olsam hayatim kurtulacak saniyorum sen tam da oradasin ama istediğin gibi değil.

Aslinda çok açik ki yer, konum, maddiyat, imkan, şans çok önemli ama birileri bunlar olmadan da basariyor birileri bunlarin icinde mutsuz oluyor.

Inan benim de umudum eskisi kadar çok değil depresyonda mıyım ben de bilmiyorum.

Fakat biseyler değişmeli. Kendimi hayvan gibi goruyorum. Ye, iç, yat. Hani ask, hani coskular, hani tutkular, hani basarilı isler, bol para, iyi arkadaslar, neşe, eglence hani...

Biz hayat dersi aliyormusuz şu an :) okuduklarim oyle diyor. Bilinçaltindaki korkularimızı temizlemek icinmiş bu yasadiklarimiz. Temizleyince bir daha bunlari yasamamız gerekmiyecekmiş.

Ben bu temizliği yapmak istiyorum artik çunku gercekten daha iyi hayatlar yasayan insanlar daha ustün değil. Ya da benim hayal ettigim hayat ulasilamaz değil.

Ama bunlari konuşup da ortaya bisey koyamayinca yani bir farklılik yaratamayinca da laf olarak kaliyor edebiyat yani :)

Birşeyler yapmaya başlayın ufak tefek aktivitelere katıldıkça devamı gelecektir muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…