- 4 Mayıs 2016
- 3.015
- 8.222
- 158
- 28
Çok teşekkur ederim beni mutlu eden sözleriniz için kalbim ne kadar guzel bilmiyorum ama gercekten kimse icin kötü bir sey düşünmem. Sizin de kalbinizin guzelliği zaten kelimelerinizden belli.Bence tam da kalkıp silkelenme zamanı.. ömrünüzü çar çur etmeyin bi yaşam amacınız olsun renk olsun hayatınızda.. mesela kenara para ayırın biraz kısın 1500 tl az değil kira da yok. Kenara bi miktar para ayırıp arkadaşlarınızın desteği ile önce iş bulun, gidin 1+1 bi ev alın ama öyle bi yerden alın ki 1500 liraya geri tekrae muhtaç kalsanız da geçinebileceğiniz bi yer olsun. Sonra ne bileyim hem çalışın hem el işi bi şeyler üretip satın paranız garanti olsun hemde biriktirin.. el işi üretilen şeyler de çok güzel gidiyor sadece biraz bilinmek filan lazım. Ama bi kafede de mi iş yok bulursunuz ya. Çocuk bakmak da süper fikir gayet de güzel
Hayat geçiyor bence risk almaya değer. Yeni alacağınız ev şuankinden bi 5 10 bin lira uygun olsa en azından pazarlıkla filan 5 bin lira uyguna getirseniz? Bissürü masrafı olcak çünkü bir de ne olur ne olmaz.. ama bence bulursunuz bi yolunu.
Keşke yardım edebilsem size bişeyler yapabilsem sizin için. Çok güzel kalbiniz var.
Amin. Amin. Amin.Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, erkeklerin hayata bakışı farklı, onlar bizim gibi duygusal değil, ablam bizim ailenin tek büyüğü, hiç akrabam yok, size benzer bir durumdayım yani, büyükten biraz olgunluk ve oturaklılık bekleniyor, eşim bağnaz bir adam değildir ama bunun için kendini hırpalamana izin vermeyeceğim dedi, onu 20 yıldır tanırım, 4,5 yıldır da evliyiz ilk kez bana bir kural koydu, onu bu bataktan çıkaran sen olmayacaksın dedi, yıllarca aileni taşıdın yeteri kadar ve şimdi biz bir aileyiz benim rızam yok bilesin dedi, beni düşündüğünü biliyorum ama yine de çok zoruma gitmedi desem yalan olur.
Yazdıklarınızdan çok aklı başında bir insan olduğunuzu düşündüm, bence elinizi her işe alıştırabilirsiniz, belediye kursları çok güzel, bir çok insan tanıdım orada dikiş öğrenip ablamın atölyesine çalışmaya gelen, bence bunu deneyin, dikiş zevklidir, yaptıkça, pratik arttıkça daha bir heves gelir insana, benim tüm ailem çeyizciydi, dışarıda çalıştığım için bu mesleğe yönelmedim ama ne zaman başım sıkışsa makinaya oturmuşumdur, bana çok iyi geliyor, kapitoneden makyaj çantası yapıp pazarcılara satmışlığım var düşünün :)) tekleme yastık kılıfları, keseler, süslü torbalar,havlular neler neler diktim, annemin atölyesinde kalan artıkları değerlendirirdim, bir kısmını rahmetli kendi müşterilerine de satardı. İnsanı zengin etmez ama tüm maaşımla evin senetlerini ödediğim o dönemde ay boyunca harçlığımı çıkartıyordu.
Allah güzel insanlarla karşılaştırsın sizi, umarım çok mutlu olursunuz kalan ömrünüzde, gönlünüze göre versin Rabbim
Dibimde duran çözüm nedir acaba göremediğim.Yorumlardan birine “tembel miyim yoksa gerçekten çaresiz miyim onu anlamak için açtım bu konuyu” yazmışsınız. Ben bu cümleye çok takıldım. Açılan her konuda kafamda biri canlanır ama sizin nasıl biri olduğunuzu tam kestiremedim. Anlattıklarınız bende herhangi bir çaresizlik hissi yaratmadı. Aksine pek çok şeye kulp bulan biri gibisiniz. Önünüzde yığınla engel olduğu doğrudur ama dibinizde duran çözümleri de görmezden gelmeyin.
Esimden bosandim ve yalniz yasıyorum. Yasim 50 degil daha o yaslara bayaği var omrüm olursa. Universite mezunuyum ve yuksek pozisyonlu islerde çaliştım büyük şehirlerde yani ortam uygun olsa iyi bir is icin beni havada kaparlar zira gecmiş iş deneyimlerim iyi.Maasiniz ve eviniz varmis,eski esinizle yasiyorsunuz sanirim. Yani cokta kotu sayilmaz durumunuz. Bahceyle ugrasin bos durmak iyi degil dusuncek cok sey bulursunuz. 50 oldugunu farz ediyorum yasinizin Ancak bulasikcilik temizlikcilik isi felan bulabilirsiniz. Azimde cok onemli Ancak Siz hayatinizi degistirmek isterseniz olur.Merak ettigim sey ;Yanliz kalmissiniz cogunlukla hayatta Neden daha da yanlizligi secip oraya tasindiniz.
Köye taşın:)))) merkezde olmak tabii ki yalniz kalmamanın garantisi değil ama cok fazla secenek olusturabiliyor insan. Ben merkezde yasarken cok sosyaldim. Ilgimi çekecek biseyler mutlaka buluyor ve oralarda yeni insanlarla tanisiyordum. Umarim siz de hareketlenirsiniz :)Şehrin merkezindeyim ama yalnızım
Gezmek çok guzel fikir ama bazı orta yas kadınları var erkeklerden nefret eden hayatta sadece yiyip icip gezmek isteyen ama hic bir sey üretmek derdinde olmayan ben öyle biri olmak istemiyorum. Umarım anlatabilmisimdir. Yani ben biseyler yapmali insan bos oturmamalı diye dusünenlerdenim. Zaten bu nedenle sıkıntıdayim. Yani kalan omrunu sadece yiyip, gezmek uzere kuran bir grup var evdede dizi izleyen beni öyle bir hayat korkutuyor. Yoksa heralde gezmek benim en cok sevdigim şey hic gezemesem de...:)Ev kendinizin maaşınız da var, borcunuz derdiniz yoksa hafta sonları olan turlar oluyor. Orta yaş bayanların katıldığı bunlara katılabilirsiniz. Herşey dahil 70-80tl. Bi tanıdığımız bu şekilde tüm Türkiye’yi gezdi valla :)
Dibinde duran çözüm köyden gitmek. Kendi ağzınla diyorsun, kocam olmasa buraya taşınmazdım diye. Koca artık zaten yok, sen neden hala oradasın? Sosyalleşmek istiyorsun, çalışmak istiyorsun, köyde iş de yok, arkadaş da. Sen neden hala oradasın? Yeni bir hayata başlamaya, yeni bir eve alışmaya korktuğun, rehavete kapıldığın için olabilir mi? Tembellik işte burada biraz devreye giriyor. Daha oturduğun evin ederini bile bilmiyorsun, çünkü araştırmamışsın. Evi satıp, iş bulabileceğin, arkadaş bulabileceğin bir çevrede, bütçene uygun bi ev alıp oraya taşınmalısın. Gerisi Allah kerim.Dibimde duran çözüm nedir acaba göremediğim.
Evim köyde bu şu anlama geliyor iş yerlerine uzağım. Isveren bunu istemiyor. Çunku ben son minibusu yakalamak icin isi erken bırakmak zorundayım. Ve yol parası çok tuttuduğu icin maaş duşük kaliyor.
Hadi evi sat merkeze git. Merkezde evimin olması icin varoşa gitmem lazım zira köydeki ev merkezde ev aldırmaz. Eee koyden kalkip sehrin varosuna gitmek anlamli mı?
Cocuk bakmak, pohaça yapmak, birseyler dikmek hepsi cidden cok güzel öneriler. Ancak bir bilgi birikimi gerektirir, pratik ister. Bana zaten bunları yapar misın diye gelen kimse yok. Ha olursa da insanlar soracak di mi daha önce bu isleri yaptın mı diye?
Bu tür beceriler kazanilabilir elbette kurslarla bu da cok guzel bir fikir. Zaten daha once bazı kurslara gitmisliğim de var.
Ama burada kilit nokta şu bence. Bu yastan sonra yapacağim iş benim keyif alacagım bir sey olmalı. Zira Rabbime şükürler olsun aç değilim açık ta değilim. Konuyu da zaten parasizlik diye deģil yalnızlık diye açtim.
Yani sırf biseylerle uğraşmak değil derdim mutlu olacagım işler yapmak istiyorum. Çevremde guzel sohbetler yapabileceğim kaliteli insanlar olmasini arzuluyorum yoksa ben dedikodu seven ve yapan biri olsam bir dakika yalnız kalmazdım emin olun.
Girdiğim is yerleri zaten b.ktan oldugu icin ya kapaniyor ya paramı alamıyorum.
Sizce hangi fırsati göremeyip tembellik ediyorum siz bana gösterin lutfen. Ya da goremeyecegimi dusünuyorsaniz hic zahmet edip kendinizi yormayın.
Valla ne yazayım bilemiyorum ya bu isler çok kolay da ben beceremiyorum ya da sizin hayatin gerceklerinden haberiniz yok.Dibinde duran çözüm köyden gitmek. Kendi ağzınla diyorsun, kocam olmasa buraya taşınmazdım diye. Koca artık zaten yok, sen neden hala oradasın? Sosyalleşmek istiyorsun, çalışmak istiyorsun, köyde iş de yok, arkadaş da. Sen neden hala oradasın? Yeni bir hayata başlamaya, yeni bir eve alışmaya korktuğun, rehavete kapıldığın için olabilir mi? Tembellik işte burada biraz devreye giriyor. Daha oturduğun evin ederini bile bilmiyorsun, çünkü araştırmamışsın. Evi satıp, iş bulabileceğin, arkadaş bulabileceğin bir çevrede, bütçene uygun bi ev alıp oraya taşınmalısın. Gerisi Allah kerim.
Kısacası, köyden gitme vakti gelmiş :)
Ev bulmak için çevre gerekmez. İnternet gerekir. O da var. İlanlara bakabilirsin. Senin yerine bakmış bir iki arkadaş. Uygun fiyatlı 1+1’ler varmış. Tanıdık vasıtasıyla iş bulunur, ev değil.Valla ne yazayım bilemiyorum ya bu isler çok kolay da ben beceremiyorum ya da sizin hayatin gerceklerinden haberiniz yok.
Ya da ben anlatamiyorum. Merkezdeki ev fiyatlariyla ilgili bilginiz var mı? Koydeki evin fiyatini arastirsam bana merkezde ev aldırir mi? Bu sorulara bir yanitiniz var mı?
Ha merkezde uygun fiyatli ev var midir olabilir ama buna ulasmak için bir çevre gerekir. Ben evde internet basinda ya da telefonla bunu yapamam. Cevre is ortamiyla oluyor bunu anlatabiliyor muyum.
Koyden gitmeye ben hazırım ve sizlerin tabii ki bu konuda yapabilecegi bisey yok ama ne biliyim onunde firsat var sen tembelsin sat evi git falan cok sabun köpuğü ifadeler kaliyor okumadin mi konumda yazilanları yeni bir hayat icin yola cikip husrana ugrayan insanlar var. Hayat bu kadar kolay olsa emin ol yapardım ve buraya yazmama gerek kalmazdı.
Sonucta bana burada onerilecek seyler zaten belli. Kimse bana is bulup evimi tasıyacak degil. Tesekkur ederim yorumlarınız icin.
Bu da benim son mesajım olsun o halde. O ilanlara baktım benim hiç bilmediğim yerlerde. Yasadigım bölgede değil. Yani sırf 1+1 fiyatı uygun diye cok alakasiz bir yere gidilir mi? Denedim olmadı eee bu seferde oradan yazarim hic tanımadiğim bir yerde yalniz kaldim diye. Bunları bos bos yazmıyorum hayatimda 5 ayri sehirde yasamis ve belki on kez taşınmış biri olarak yazıyorum. Neyse, sizin için de herseyin hayirlisı olsun insallah, Allah gonlünüze gore versin...Ev bulmak için çevre gerekmez. İnternet gerekir. O da var. İlanlara bakabilirsin. Senin yerine bakmış bir iki arkadaş. Uygun fiyatlı 1+1’ler varmış. Tanıdık vasıtasıyla iş bulunur, ev değil.
Ben anlatamıyorum ne demek istediğimi, veya sen anlamıyorsun. Sonuç hüsran olacak bile olsa, denemeden bilemezsin. Neyse bu son mesajım olsun, hakkında hayırlısını diliyorum. Umarım gönlünden geçenlere kavuşursun.
Maasiniz ve eviniz varmis,eski esinizle yasiyorsunuz sanirim. Yani cokta kotu sayilmaz durumunuz. Bahceyle ugrasin bos durmak iyi degil dusuncek cok sey bulursunuz. 50 oldugunu farz ediyorum yasinizin Ancak bulasikcilik temizlikcilik isi felan bulabilirsiniz. Azimde cok onemli Ancak Siz hayatinizi degistirmek isterseniz olur.Merak ettigim sey ;Yanliz kalmissiniz cogunlukla hayatta Neden daha da yanlizligi secip oraya tasindiniz.
Ya sorma canım bu yukarıda saydiklarından beni en cok uzen ne zaman bu konuyu acsam hep ayni sey oluyor. Birileri hemen bak tembellik yapma, bos oturma git temizlik yap, bulasık yika para kazan...vb diyor.Allah ım ne iç acıcı bir mesaj ...
Okumadan etmeden
Gerçekten şaşırıyorum..
1) mesajlarında eski eşiyle doğal hayat macerasıyla geldiklerini yazmış
2) Es eski es yani birlikte yaşamıyorlar
3) velev ki eşi olsa niye yalnızlık çeksin?
4) Bulaşıkçılık,temizlikcilik..
Donanımlı bi insana hemde
Pesssss
Ya sorma canım bu yukarıda saydiklarından beni en cok uzen ne zaman bu konuyu acsam hep ayni sey oluyor. Birileri hemen bak tembellik yapma, bos oturma git temizlik yap, bulasık yika para kazan...vb diyor.
Rabbim kimseyi darda bırakmasın kadın parasiz kalirsa namusuyla kazanmak için birak yerleri silmeyi yalar bile.
Ama ben kaliteli sohbetlerden, donanimlı insanlarla paylasimlardan yoksun kaldiğım için mutsuz olduğumu anlatmaya çalışıyorum. Bana sunulan bu seçenekler bana bu ortamı saglayabilir mi?
Böyle deyince de vay sen o insanları kuçümsüyor musun, sen nesin ki iş beğenmiyorsun falana gidiyor konuşmalar...
Enerjim cidden çok düştü. Ozellikle son iki senede biseyleri değistirmek için çok çabaladım kendimce ama nasip meselesi. Yani bunu is olarak düşün girdiğin firma kotüyse ne kadar uğraşsan da iyi bir sonuç çıkmıyor.Hanimefendi umarim hayatiniz yoluna girer ama sizde genel olarak bir enerjisizlik gördüm. Yani bence calismak filan degil de evlilik dusunebilirsiniz. Ya da evliligi de boşverin chat sitelerinde filan takilin diyorum en azından sohbet edecek birileri olur. Gecim derdiniz yokmus zaten. Ama hayatinizi biraz daha guzellestirmeye bakin. Bir bahce duvarı mutlaka yaptirin bir cicek yetistirmek bile insanin moralini yukseltir. Uretmeden yasamak cok zor. Ayrica haklisiniz is bulmak oyle kolay bisey degil daha once cocuk bakmamis birine kimse is vermez. Normalde internetten tanisip iliskileri desteklemem ama sizin sosyal ortaminiz olmadigi icin arkadaslik siteleri sizin icin uygun olacaktir. Mutlu olmanizi dilerim[
Valla sanki ben şöyle bir ayrımdayım kritik bir durum yani :))Begenmeyebilirsin de yani ..
Evet niteliklisindir ama şanssız olmak apayrı bir şey .
Iki uni mezunuyum ,Iki de yabancı dilim var ama şanssızim.
Biri bana git bulaşıkçılık yap dese manyak mısın derim ..
Niye insanın kriterleri olamaz mı?
Heee eğitimim olmaz ,vasfım olmaz
O zaman eyvallah tabii ki yaparım
Elden gelen öğün olmaz,o da vaktinde olmaz gibi bir laf vardı doğru hatırlıyorsam.
Ama bu konuyla ne alaka yani ?
Git bulaşıkçılık yap ,git çalı çırpı topla,git poğaça yap
Nerde yaşadıklarını bazen bende merak ediyorum
Valla sanki ben şöyle bir ayrımdayım kritik bir durum yani :))
Ya diyeceğim ki arkadaş beni kimse anlamiyor zaten şansım da yok ki bu gercekten önemli bir faktör kapatacam kendimi eve öyle karın tokluguna yasayıp gideceğim nasılsa yalnizlığa alişkınım.
Ama içimdeki ses diyor ki sen değisirsen hayatın değişir. Hayatım değismiyorsa burada bende bir şey değişmeli.
Ama bu çali çırpı toplayarak, çocuk bakicıliğı işi arayarak olacak gibi gelmiyor bana hatta bunlar sanki yenilgiyi kabul etmek gibi. Yani onca yıllık deneyimleri at bir kenara ve biraz para kazanmak için her işe razı ol. O parayla da arada kendin gibi yalnız kadınlarla gez. Bunlar belki son çareler ama beni heyecanlandıran şeyler değil.
Aslında sayenizde içimdekileri en net sanırım bu mesajla anlatabildim.
Bir arkadaşımızda demiş ya enerjiniz yok diye asıl konu beni heyecanlandıran hiç bir şey yok ve bu sadece bir erkek olmak zorunda da değil.
Umarım siz de onca yıl kendinize yaptığınız yatirımların verdiginiz emeklerin karşılığını alırsınız.
Umarım düzelir.Merak etme bende evde pinekliyorum çoğu zaman .
Aslına bakarsan umudum falan da kalmadı
Yaş iki üç hafta sonra 32 olacak .
Emeklerimin karşılığının %10 unu bile alamadım.
Depresyonda miyim belli değil
Sürekli uyku halindeyim..
Köyde değil tam şehir merkezinde
3+1 hapishanede yaşıyorum..
Offff herkesi dessen neler çıkar da ..
Umarım bir gün duzelir
Gezmek çok guzel fikir ama bazı orta yas kadınları var erkeklerden nefret eden hayatta sadece yiyip icip gezmek isteyen ama hic bir sey üretmek derdinde olmayan ben öyle biri olmak istemiyorum. Umarım anlatabilmisimdir. Yani ben biseyler yapmali insan bos oturmamalı diye dusünenlerdenim. Zaten bu nedenle sıkıntıdayim. Yani kalan omrunu sadece yiyip, gezmek uzere kuran bir grup var evdede dizi izleyen beni öyle bir hayat korkutuyor. Yoksa heralde gezmek benim en cok sevdigim şey hic gezemesem de...:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?