Yaş farkı-erken evlilik

Bana smalık geldi

Yaşı çok genç, hayata atılmamış, adamla ayaküstü 1er saat görüşmüş... Bu şekilde yangından mal kaçırır gibi evlenmesi asla. Ailenize de kızdım bu ne demiyorlar mı? Ben olsam kızım iş bulacak ve en az 25 olacak 3 yıl daha birbirinizi tanımaya razıysanız olur yoksa olmaz derim.

merhaba. kardeşinizi bence bu evlilik fikrinden vazgeçirin. ben evlenme kararı aldığım zaman kardeşim şunu dedi İÇİME SANKİ ATEŞ DÜŞTÜ. ve maalesef anne baba kardeş abla herneyse bizim göremediklerimizi görüyo. sizi dinlemesini tavsiye ederim. Benim evliliğim 1 yıl sürdü. pişman olacaği şeyler yapmasın. Sizde içinize sinmediğini söyleyin

Aradaki yaş farkı çok değil kafa yapıları uyuşuyorsa tabi. Bence yaş farkından çok diğer konular dikkat çekmeli.

1. Kardeşin üniversite mezunu buradaki eğitim farkına şuan gelmiyorum. Kardeşin bu zamana kadar (belkide ne zorluklarla) çalışıp didinip okulunu bitirmiş meslek sahibi olmuş. Ailen meslek sahibi olması için, kendi ayakları üstünde durması için yetiştirmiş üstüne düşeni yapmış. Kardeşin bunu bu şekilde silip geçmemeli önce bir çalışsın işe girsin kendi ekmeğini kazansın sonra istiyorsa yine evlensin.

2. Şehirdeki yaşamaya alışan biri özellikle kardeşin gibi genç yaşta biri köyde yapamaz o hayat farklı. Kendimden biliyorum üniversite okuduğun şehir küçükse bunu orada bile fark ediyorsun birde evlenip orada yaşamasından bahsediyorsun.

3. 22 yaş kişiye göre değişir çokta küçük bir yaş değil evliliği kaldıranlar var ama kardeşinin bu olgunlukta olmadığını biliyorsan kendisini bile bile yakmasına izin vermiş olacaksın.

Kardeşin şuan bunların farkında değil yada göremiyor. Karşısındaki kişiyide tam tanımıyor olabilir ki ne kadar vakit geçirirsen geçir aynı eve girdiğinde tanıyorsun diyorlar evliler bunu daha iyi bilir. Öncelikle ailenle konuş bunları kardeşinin arkasında dursunlar ama bunları da göz ardı etmesinler.

Bende anlamıyorum ki ne bu acele dün akşam hemen gelmişler oturmaya
Sıhhi tesisatçı çocuk.
annemlere de çok kızıyorum
Canım 22 yaşında.Okusun elıne ekmegını alsın.

Her dediğinde o kadar haklısın ki
Annemle konuştuk
Dün akşam kardeşimi karşısına almış herşeyi anlatmış köyde yapamaZsın aranızda yaş farkı var filan diye kardeşim ben istiyorum demiş
Ne diyeyim ben istiyorum seviyorum diyen birine diyor annem
köyde yaşayacaklarmış
Bunu kabul etmiş kardeşim inanmak istemiyorum olanlara
Kara sevdaya tutulmuş kardeşim de haberim yokmuş

1) Eğitim farkı ciddi bir sorun. Zamanla çocuk yetiştirmeden tut arkadaş ortamında bile bunu hissedecek .
2) Yaş farkı fazla. En fazla 3 yaş olmalı .
3) Kültür farkı da zamanla göze gelebilir.
4) ne desek boş. Çünkü kardeşin bütün bu sorunların üstesinden gelebileceğini düşünüyordur. Ama gerçekler acıdır ve acıtır.
Hayırlısı olsun.

Bende tam olarak böyle düşünüyorum. Demekki kendine güveniyor kaç gündür dilim damağım kurudu laf anlatmaktan
Kendi bilir artık ne diyeyim
Kimse kayınvalidesiyle alt üst oturamaz oturmamalı
Böyle olup da mutlu olan görmedim ben
Adam evlendiğini anlamayacak evinden ayrılmamış olacak sonuçta

Kara sevda mı dersin başka bir şey mi dersin bilmiyorum ama sonu olmayan bir evlilik olacak gibi. Israrla evlenmek istiyorsa ailenizde geri çekilirse kaçabilir gibi bu şekilde birkaç olaya şahit oldum inşAllah siz biz yanılırız diyeceğim ama kardeşin durumu ne zaman fark eder bilmiyorum. Dahası umarım altından başka şeyler çıkmaz.

Okulunu bitirmeden ve iş bulmadan evlenirse çok pişman olur

Tabiri caizse biz el bebek Gül bebek büyüdük
. Annemler zorluk çekseler bile bize hiç yansıtmadılar

yani sevgiyi parayı vs başkasında aradığı için evlenmek istiyor olamaz
Bence izin alabiliyorsaniz atlayin gidin yüz yüze görüşün duruma el koyun.
Kardesiniz zaten hep başkalarının fikirleriyle hareket eden biriymiş şu an onu oğlan yönetiyor. Gidip bir otorite gösterirseniz herkes biraz yavaşlar bence. Gidin ailenize bu kiz daha küçük okulu bitmeden evlendirirseniz karşınızda beni bulursunuz deyin.
Şimdi kalkıp Gidip müdahale etmezseniz ilerde pişman olursunuz

Açıkcası eğitim insanın kendini geliştirmesi ile de alakalı. Sadece okul olarak bakmam ben. Yaş konusu da öyle çok bi fark yok. Amaa gelelim hayat tarzları tamamen farklı. Belli ki çocuk aileci ve köyde yaşayacak bi insan o yüzden bu iş olmaz muhtemelen kardeşinin de gördüğü ama anlatamadığı şeyler var ki size açıklayamıyor çünkü açıklarsa hayır diyeceğinizden emin. Bence doğru olanı yapıyorsunuz keşke laf çıkmasaydı şimdi oğlumuzla gönül eğlendirdi derler bide.

bence engel olmayın, yasak olursa daha çekici gelebilir. :) söz gibi bir şey yapıp bir süre birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlayın. engel olursanız çocuk aklına girer kaçırır falan sonra kardeşiniz ömür boyu pişmanlık yaşar.
eğer her şey dediğiniz gibiyse sözlü iken kendisi bir şeylerin farkına varıp uzaklaşabilir. soran olursa da kültür farkı, anlaşamadık, uyuşamadık gibi bir şeyler söyleyebilir.
he ekonomik duruma gelince, köyde ne yaptığı önemli. zeytin işiyle uğraşanlar var, ben üni.sınavında %1'lik dilimde güzel bi okula girip güzel bi bölüm bitirdim ama zeytin işi yapan köylüler benim 10-20 katım kazanıyor. merkezden ev alıyorlar evlenince, oraya yerleşiyorlar. ekonomik durumdan ziyade kültür farkını önemseyin derim.

Ben diyeceğimi dedim küçükse de o kasa küçük değil.
dediklerimizi düşünsün diye bekledik günlerce değişen bişey yok.
Dediğin gibi engel olmuyoruz bizde
Kendi annesiyle bile anlaşamıyor insan bilmediği biriyle nasıl anlaşsın bilemiyorum

kardeşinizin sizinle paylaşmıyor olma sebebi negatif konuşuğunuz için olabilir. genelde bu tip durumlarda insanlar yapma etme bu yanlış diyen insanlara zamanla derdini paylaşmamaya başlar. Yardım edeyim derken kendinizinden uzaklaştırmayın

22 ve 29 çok uygunsuz değil. Ama eğitim ve kültür yetişme biçimi yasayış farkı soru işareti.
Ayrıca kardeşsiniz bilmiyorum konusamıyorum diyormuş.
Erkek tarafı sık boğaz ediyor diye kardesin mecbur hissetmesin. Şuan evliliğe hazır değil.

kardeşinizin daha önce bir ilişkisi oldu mu? eğer adam ilgi gösterdiyse kızın da hoşuna gitmiş olabilir.

bir de iki zıt kutup nasıl bir araya gelip de tanışmışlar?

yukarıdaki mesajlardan anladığım kadarıyla kardeşiniz bir şey yaparken fikir alan, danışan biri. bu durum göz önünde bulundurulduğunda evliliğe sıcak bakması bana ilginç geliyor. bir de üniversite ortamı görmüş bir kız köyde çok zorlanır.

Kültür farki fenaa birşey
32yaşında evlendim kendimi savundugum halde çok zorlandim
Anlayissiz yoz insanla çok zor
Kafa yapın uymuyor
Eşimi sevdiğim halde çok zorlaniyorum
Çok sık gitmesem bile

Üniversite okumuş gelecegi parlak biri neden köyde dengi olmayan biriyle evlenip tarla hayvancılık isleri yapmak ister ki. Çok mutsuz olur cok ağlar cok pişman olur. Içinizdeki huzursuzlukta haklısınız, bence hic oluru yok bu işin. Kardeşiniz başına geleceklerin farkında değil

O yaştaki insana ne derseniz deyin aşıksa eğer her şeyi hallederim yeter ki sevdiğim yanımda olsun düşüncesindedir büyük ihtimal.

Kardeşine evlenme demekten ziyade nişanlılık süresini biraz uzun tutmasını tavsiye edin. Belki nişanlılık zamanı onu kim alacak bu nasıl olacak muhabbetlerinde iki aile arasındaki kültür farkını anlar.

İnatla ısrarla yana yakıla evleneceğim de evleneceğim derse de hani yapacak bir şey yok kendi görüp öğrenecek.

Bu arada yaş farkı deyince ben de 10+ fark var sandım benim de eşimle aramda o kadar yaş farkı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…