Yaşadığı şehirden başka bir şehire gelin gelenler..

böyle demeyın ya bende de cok uzaga gıdıcem cok zorlanıyorum böylelerını duyunca

Kızlar valla benim durumumu biraz anlatayım da halinize şükredin :)

Ekimde evlendim, eşimle yaklaşık 10 yıldır tanışıyoruz ve 5 yıldır da beraberdik gerçekten de çok severek isteyerek evlendim.
Ve şuan Arnavutluk'da yaşıyoruz, tabi ki evlenmeden önce beraber verdiğimiz bir karardı, eşimin babası burada santral yapıyor eşim de inşaat mühendisi olarak geldi, bana sormuştu gitmek ister misin istemez misin diye düşünüp taşınıp gelmeye karar verdik geldik. Okuldan yeni mezun olmuştum işim hazırdı, bugüne kadar tüm çevremi İstanbul'da kurmuş planlarımı hep o yönde yapmıştım.Arkadaşlarım ailem hepsi Türkiyedeydi. Ama biz Her şeyi herkesi tüm düzenimizi arkada bırakarak bambaşka bir yerde yepyeni bir hayat kurmak için yola çıktık.

Geldik geldik de ah nasıl zor bir bilseniz... Daha önce Hollanda'da da kısa bir süre yaşamış ve alıştığım bildiğim şehrimden uzakta yapamayacağımı kesinlikle anlamıştım bir daha asla yaşamam yurtdışında demiştim galiba büyük konuştum :S

Arnavutluk Türkiye'nin bir 10 yıl gerisinde kalmış bir yer, insanlar ingilizce bilmiyor, çıkıp bir dolanayım desen gidebilceğin yer bir elin parmağını geçmez. Şehir desen o kadar geri kalmış ki sokaklarda telefon telleri yerlere kadar sarkmış gecekondudan bozma evler, komunist düzenden kalma mahalleler.
Tahmin edebileceğiniz üzere arkadaşım da yok ve çalışmıyorum da çünkü planlamadığımız halde balayında hamile kaldım ve buraya geldiğim 2. ayda hamile olduğumu öğredim :) hal böyle olunca iş konusundaki planlarımı ertelemek zorunda kaldım.

Bu zamana kadar öyle zor günlerim oldu ki hem hamilelik hem yalnızlık durduk yere ağlamaya başlıyorum mesela o kadar basıyor ki duvarlar üzerime üzerime.
Kimseye bir şey diyemiyorum çünkü herkes biz demiştik, sen istedin de geldin der diye içime atıyorum.
Eşimi çok seviyorum ve benim üstüme o kadar titriyor ki ben bunalıyorum kötüyüm demek istemiyorum onu üzeceğim için sonuçta onun için de zor, arkadaşlarından ailesinden uzak o da.
Beraber çekilen bir dert bir yerde bu ama ben hem değişen hormonların etkisiyle hem de devamlı evde olduğum için fazlaca etkileniyorum.
Üstelik bazen eşim şantiyede kalmak zorunda oluyor ve ben 2 gün hiç insan görmeden evden de çıkmadan geçiriyorum günlerimi.

Bazen çıkıp bir arkadaşıma gitmek havadan sudan konuşmak dedikodu yapmak kahve içmek gülmek istiyorum, İstanbul'u özlüyorum sahilde yürümeyi, alışveriş yapabilceğim sayısız alternatiflerden bir yere gitmeyi, sinemaya gitmeyi, güzel sokaklarında yürümeyi, Taksim'de dolanmayı öylesine özlüyorum ki.

Hep çok hareketli ve çok aktif biriydim üniversitede her yaz çalışırdım okul kapanınca arkadaşlarım isyan ederdi yeter dinlen biraz tatil yap diye, şimdi şu halime bakınca o kadar inanılmaz geliyorum ki kendime. Hiç böyle hayal etmemiştim geleceğimi ama öğrendim ki hayat sen ne planlarsan planla kaderinde ne varsa onu koyuyor önüne ve aslında her şeyin de bir sebebi var.
Ben de bu yaşadığım sıkıntılı günlerin, bu yürek sıkıntısının bir getirisi olacak diye inanmak istiyorum.

Bebeğim mesela öyle plansız bir anda geldi ki sonra da düşündüm ki şuan buradaki hayatımda yapabileceğim en iyi şey bir bebek dünyaya getirmek ve büyütmek olurdu aslında. Ve belki de bebeğim annesine mutluluk getirmek için bu zamanda gelmeyi seçmişti.
Çünkü biliyorum ki o doğduğunda sıkılmaya vaktim bile olmayacak o benim hem arkadaşım hem de kızım olacak.

Türkiye'deyseniz evinizden belki 10 belki 12 belki 20 saat uzaklıktaysanız bile mutlu olun, en azından aynı dili konuştuğunuz insanlarlasınız. Tanımadığın, dilini, alışkanlıklarını, hayata bakışlarını hiçbir şekilde bilmediğin bir yerde olmak öyle zor ve öyle yorucu ki. Arkadaşınız yoksa bile bulursunuz, ne bileyim kursların katılın mesela illa parayla olması da şart değil belediyelerin kursları olur bakarsınız 10 kişi içinden 1 kişi aklınıza kalbinize göre bir arkadaş çıkar.
Çalışmaya imkanınız varsa mutlaka çalışın, paraya ihtiyacınız yoksa bile çalışın sırf daha iyi hissetmek için.

23 yaşındayım 1 sene önce bu noktada olacağımı söyleseler güler geçerdim ama zamanından önce daha hızlı büyüyorum böylece, kendi kendime yetmeyi öğrenerek, özleyerek ve de uzaktayken dostu düşmanı daha iyi tanıyarak, kimlerin aslında yanımda kimlerinse hayatımdayken aslında çok uzağımda olduklarını öğrenerek, eşimi hem sevgilim,hem babam, abim, arkadaşım, sırdaşım sayarak geleceğimiz için sabrederek büyüyorum uzaklarda.

Unutmayın ki çektiğimiz her sıkıntı her cefa için Allah bir şekilde ödüllendirecektir kendi terazisinde bizi öyle ya da böyle.

5 yıllık evliyim istanbuldan trabzona gelin geldim babamlarda buralı 2 ayda bir geliyorlar yazları eşimle ben 2 ay klaıyoz genelde 3 yaşında kızım var hergün annemler bende iki günde bir kızımı sevmeye uğruyolar..

bende kayseriden istanbula geldim ama alıştım sayılır buraya geleli 6 ayı geçti aileme gitmedim onlarda gelmedi telde görüşüyorz bu arada eşimin ailesi hemen karşı binada oturyo görümcemin evi de çok yakın ama o zaten hep annesinde evine ugramıyor bile.iş buldum çalışıyorum eşim vardiyeli çalıştığı için saatleri hiç uymuyor bana her şeyi yalnız yapıorum hastaneye bile yalnız gidiyorum ne bilim böle şeyler yalnızlığa alıştım sayılır ama yine de bazı şeyler insanın zoruna gidiyor sahipsizlik ve gurbet çok kötü kızlar Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Canım o kadar güzel yazmışsın ki yaşadıklarını, okurken çok duygulandım... Dediğin gibi biz aynı ülkede, yakın şehirlerde bile zorlanıyorsak senin yaşadıkların ne kadar zordur kimbilir. Kızını sağlıklı, mutlu bi şekilde kucağına alman dileğimle. Sevgiler...

Memleketime 15 saat uzaktayim.esimin memleketinde yasiyorum.bende calistigim icin sadece tatillerde yani senede 2kez gidiyorum.uzakta olmak okadar zorki.kardesin yada annen babanla ayni sehirde olmak mukemmel birseydir heralde.yada 1-2 saatlik bir sehirde.ne insanina alisabildim ne sehre.simdiki aklim olsa bi sekilde ortada bi sehirde bulusalim derdim.insan omru birkez geliyoruz hayata aileme hasret gidicem oteki tarafa.basta kolay gozukuyo ama dugun bitipte gelinliklerle yapayanliz kaldiginda anliyosun dunya kac bucak

çok benziyoruz kültür farkı farklı memleket gurbet....Allah yardımcımız olsun..ben çok problem yaşıyorum

selam kızlar 7 yıllık evliyim 1 tane kızım var 3 yaşında, memleketim yaşadığım yere uçakla 1.15 saat/dk uzaklıkta.
Anca 3 senede filan alıştım gurbette yaşamaya. evlendiğim ilk yıl 4-5 kere gidip geldim memlekete sürekli ağlıyordum eşim de dayanamayıp gönderiyordu.
(şimdi yılda 2 kere gidiyorum bi yaz bi kış ordayım yazın 1 ay; kışın 15 günden az kalmıyorum. )

anlayacağınız bayağı bi psikolojim bozulmuştu ilk zamanlar. aile yok arkadaş yok,dost , akraba hiçbişey yok .

4 yıl eğitim gördüğüm mesleğimi icra ettim zamanla bebek oldu filan derken evdeyim.Bu arada çevre de edindim 2 günün biri dışardayım mutlaka, boş vaktim bile yok artık.

şimdi yılda 2 kere gidiyorum bi yaz bi kış ordayım yazın 1 ay; kışın 15 günden az kalmıyorum.

cnm aynı problemleri yaşıyoruz benimm çocuğum yok gurbetteyim..bende hiperguatr hastasıyım yeni ögrendim:burda imkanlarda sınırlı ilaca başlıcam ama güvenemiorum..

Çok teşekkür ederim canım, Allah hepimize mutlu huzurlu sağlıklı günler versin her şeyin üstesinden geliriz işte o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…