Yaşadığı şehirden başka bir şehire gelin gelenler..

öncelikle hayırlı olsun canım..
sağlıklı olsunlarda elbet kavuşuruz,ben de böyle diyorum canım.onların iyi olduğunu bilmek yetiyor.yada yettirmeye çalışıyorum

normal zamanlarda çok aramaya bilirsin.unutturacak,zamanının geçmesini sağlayacak şeyler bulur geçiştirirsin duygularını ama birde manevi olarak bir ihtiyaç duyarsınki işte ozaman gözüne eşin bile gelmez..
senin adına çok sevindim ne güzel yaşadığın şehri seviyorsun ve alışmışsın..allah huzurunu daim etsin
Doğru söylüyorsun. 45 dakika uçakla
İlk zamanlar her ay 2 kere gelirim sanırım:)

umarım eşin bu konuda anlayışlı olur..

yalnızlık en cok bugunlerde koydu bana dogum yaptım 23 gun oldu hiç bır sey bılmıyorum cocuga nasıl bakılır nıye aglar sasırdım kaldım ıyıce gurbet bu kadar acıtmamıştı 5 yılda ınanın ramazan gelıyor ufacık cocukla napcam nasıl yemek yapcam kocama tam yemek yapacagım zaman da bı başlıyor aglamaya oglum akşam 9 10 a kadar ne etcem ben şimdi annem olsaydı gelırdı bana cocuga bakardı bende yemek yaprdım hem kendımıde bu kadar caresız hıssetmezdım cocuk aglamaya başlayınca benımde gozlerım doluyor nıye aglıyor dıye bakamıyormuyum aceba cocuguma 20 gunde 4 kere doktora gıttık benım yuzumden doktor dalga gecıyor benımle bu kadar pıpırık olma dıye napım bılmıyorumkı hıc bı sey korkuyorum bı sey olcak cocuga dıye off ulan gurbet offff

3 senelik evliyim.Aileme 15 saatlik bir mesafedeyim.Bugüne kadar 3 kez kendi arabamızla gittik.Eşimin işinden dolayı en fazla 10 gün kalabiliyoruz.Bir kerede ben otobüsle gittim 20 gün kaldım.Ama iki otobüs olduğu için zor oluyor biraz.Arabayla gitmek daha iyi ama fazla kalamayınca üzülüyor insan.Şuan kızım 7 aylık.Ailemin de ilk torunu olduğu için daha çok kalmak istiyorum ve ailemde çok istiyor.Yazın kendim gidicem kızımla inş 1 aydan fazla kalmak istiyorum.Eşimle şimdiden anlaşmaya çalışıyoruz...

Allah yardımcın olsun canım.Üstesinden gelirsin emin ol.Ama stresiz olmaya çalış.Bebeğinide stress etkiler.Benimde kızım 7 aylık.Her konuda yardımcı olmak isterim.ALLAH YARDIMCIN OLSUN...

Allah yardımcın olsun canım.Üstesinden gelirsin emin ol.Ama stresiz olmaya çalış.Bebeğinide stress etkiler.Benimde kızım 7 aylık.Her konuda yardımcı olmak isterim.ALLAH YARDIMCIN OLSUN...

aminn canım dun kabızdı ogleden berı yapamadı bı turlu azıcık zeytınyagi içireyım ıyı gelır dedım genzıne kacırdı tıkandı elım ayagım boşaldı bı anda ne yapıcagımı sasırdım allahtan cocugu bırakmadım elımden korkudan besmele cektım ters cevırdım bekledım nefes almasını gectı elhamdulıllah ya bı sey olsaydı benım yuzumden cok korktum cok ya bı sey kalsa bogazınbda o zaman ne yapılır onu bıle bılmıyorum sutum yetmıyor neler ıcıyorum neler ama olmuyor sabah bı baslıyorum emzırmeye 7:30da 9 a kadar emsın dıye emıyor ama boş doymuyor mama verıyorum yazık yavruma içim acıyor her mama yapışımda bırının bana olsun cocuk bu olede bolede buyur demesıne cok ıhtıyacım var cookk

henüz anne değilim ama rabbim nasip ederse inşallah bende olmayı istiyorum bende hem ailemden hemde eşimin ailesinden uzakta olduğum için endişelerim var tabi seni okuyunca gerçekten çok üzüldüm allah yardımcın olsun tek başına bunun üstesinden gelmek oldukça zor olsa gerek peki akrabalardan falan birileri kalsa yanında bikaç ay annen falan kalamaz mı canım bide ablamdan biliyorum doktor önermişti süt artırıcı kahve varmış ondan içmişti sütü akıyodu resmen sende bişeyler kullanmayı denedin mi canım

malt ıcecegı alkol ıcerıyor dıye bılıyorum ben alkol almıyorum cunkı haram bılıyorsun canım

Sütü en çok su içerek artırabilirsin.ve sık sık emzirmeye devam et.Bebekler ilk zamanlar aç ta olsa tokta olsa sürekli emmek istiyor.Bende 1 saate yakın emzirdiğimi bilirim.Ama zamanla düzeliyor.Bol sıvı,tahin helvası,çikolatalı tatlı bişeyler sütün artmasına yardımcı olur.Bebeğinin kabıozlığı için azıcık makat kısımına zeytinyağı sür bir pamukla yumuşatır daha kolay yapar.su içir havalar sıcak bol bol emzirmek iyi gelir.

ben de gurbetçilerdenim... 1 yıllık evliyim ve aileme 6 saat uzaktayım çok özlüyorum bide bizim apartmanda amca hala beraber otururuk kalabalıktık şen şakraktık .. burda eşimin ailesi var haftada bir görüşürüs evlerimiz yürüyerek 15/20 dk uzaklıkta sırf sıkıldığım için çalışıorum bazen gidesim gelio açıkçası arkadaşımda yok burda bebişim de yok ama artık bu bunalımdan kurtulmak için bebiş çalışmalarına başladık hayırlısı diorum ne dielim...

ben gidemiyorum malesef ne zaman gitsem annemle babam ya kavga eder hatta damadının yanında kaç kere ettiler utandım valla birde ne zaman gitsem gün sayarım çünkü annem benle oturup sohbet falan edip konuşmaz sürekli ev işi yapmamı bekler beni ne kadar özlüyor ve seviyor değilmi

oyy kıyamam ben de ordan gelmemek ıcın bahane uyduruyorum annem pervane oluyor hele sımdı oglumla gıttık daha fena oğlanı hep aldı benden rahat ettım cok kızım sen ver karnını doyur bana ver gıt yat dıye canım annem gelırken ne cok ağladı yıne senın hakkını nasıl oderım ben

bende sizinle aynı durumdayım 6 saat uzağa geldim.bizimki de aile apartmanıydı.bazen benim de gidesim geliyordu.şimdi 1 yaşında oğlum var onunla oyalanıyorum da biraz avuntu oluyor.

Tam bana göre bi konu babamın görevi icabı memleketimizden ayrılmak zorunda kaldık emekliliği dolana kadar memleketimizden 12 saat uzaklığındaki şuan yaşadığımız şehre geldik.Eşimle bu şehirde tanıştım benim ilk başta karşı çıkmalarıma rağmen etkilendim ondan ve görüşmeye başladık nasıl oldu bilmiyorum ama sevdim. Ailemde çok karşı çıktı bu duruma eşim ailemi ikna etmeyi başardı ikna oldular ama eşimi ve eşimin ailesini bi türlü sevemediler çünkü arada kültür farkı var.İlerde severler diye düşündüm hep, nişanlılığımız süresince eşim ailemi mutlu etmek için elinden geleni yaptı ama aliem ona ısınamadığnı tep belli etti özellikle babam her hareketiyle belli etti.Evlendik ve evlendikten sonra eşim değişti o çablayan insan gitti yerine umursamaz biri geldi ailem 1 yıl sonra memleketimizie geri dönücek ve 12 saatlik mesafede ben bu şehirde eşim ile kalıcam o piskoloji ile sürekli ailemin yanına gitmek istiyorum son bi yılı doya doya yaşamak istiyorum onlarla bu bile sorun oluyo şu durumda haftada bir gidebiliyorum çünkü çalışıyorum aynı zamanda ve inanın yetmiyo haftada bir anca 3 saat ailem ile birlikte oluyorum. Eşim çoğu zaman gelmiyo son zamanlarda çok problem yaşandı aramızda 1 yıl oldu evleneli sürekli gidip gelme konusunda problem yaşadık. Onun ailesi belli etmiyo ama ben yokken konuşuyo eşimle ve eşim bencil biri onun çalışma saati benimkinden az o benden fazla ailesine gidebiliyo ve inanın bana söylemiyo ki bende annemin yanına gitmek istemiyim diye ayrıca zaten eşimin ailesi onu çağrıyo sürekli tarımla uğraştıkları için yardım etmesi için benden bile bekliyolar bi pazar evdeyim zaten ayrılmaya kalktık boşanmanın eşine geldik evraklarımız avukatta durdurduk işlemleri birazdaha dedim deneyelim pişman olmayalım sonra. Şimdi düşünüyorumda ailem burdayken gitmem sorun oluyo ki annemde benimle aynı fikirde ailem taşının 12 saatlik yola gitmem belki senede belki 2 sanede bir olcak bu bana yetmez yapamam burda eşimden başka hiç kimse yok kendimi şimdiden gurbet gelini olarak görüyorum eşimin ailesine aramız 30 dk ne yapıcam bilmiyorum kendimi hazırlamaya çalışıyorum..

7 yıllık evliyim. 11 saatlik uzaklıkta ailem. Yaşadığım şehirde hic akrabam yok. ilk yıllarımızda çalışmıyordum ve senede 4-5 kez gidebiliyordum o anki şartlara göre bazen eşimle bazen yalnız. Tabii bunlar heps sorun oldu eşimin ailesince. Sonra çalışmaya başladım ve ancak yılda bir kere bayram tatillerinde gidebiliyorduk. Ve bana gelen tepki aynen şu ''gidin kızım gidin biz burdayız nasılsa'' bakıldığında son derece masum sözcükler ama yüz ifadesi ve ses tonu işin rengini değiştiriyor :)
Şimdi 6 aylık hamileyim ve hamile kalmadan 1 ay önce gitmiştim en son ailemin yanına. Kısmetse onlar gelicek doğuma.
Aslında bazen düşünüyorumda..
Elbette aileden uzakta olmak zor geliyor insana ama gurbette eşiyle ve ailesiyle mutlu oldugunda daha cekilebilir oluyor en azından bir tesellisi oluyor insana.
Diğer türlüsü malesef hic cekilmiyor. Allahım çektirmesin..

ben de hazıranda 13 saat uzaklıkta bı gurbete gelın gideceğim... ama orada ne ailesi ne ailem olacak sadece 2miz......:26:

ben de izmirden eskişehire gelin geldim.burada hiç akrabam yok.kayınvalidem üst kattaydı.bu sene onlar köye taşındılar.10 günde bir geliyolar bebeği sevmeye.ben ailemle 3 ayda bir görüşüyorum.bazen onlar geliyo.bazen biz gidiyoruz.ama şu aralar ailem eskisinden daha çok özlem çekiyolar.çünkü araya bir de torun hasreti girdi.haftada bir internetten kamerayla bebeğ i gösteriyorum.bebeğin videolarını yolluyorum.öyle özlem gidermeye çalışıyorlar.ben de burada eşimin ikiz kardeşinin eşiyle yani eltimle sık görüşüyorum.eşlerimizin işi ortak olduğu için bir ev gibiyiz Allah bozmasın.onun da 3 yaşında oğlu var.onun tecrübelerinden yararlanıyorum.eltim sağolsun kardeş gibi yakınlık gösteriyor bana.o da almanyadan gelin gelmiş.birbirimize arkadaşlık ediyoruz işte

Bende uzaktayım...Hiç tanıdığım,tanışıklığım,arkadaşım falan yoktu.

Çok zor günlerdi gerçekten,hem de çok zor...

Öğrenciliğimde de uzaktaydım,hemde daha da uzakta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…