Yaşam Boyu Spor :)

Şimdi biraz bilgilendirme yapacağım:

*Kırmızı et ve kümes hayvanları dahil olmak üzere, çok az miktarda et tüketiyorsanız ya da hiç tüketmiyorsanız, beslenmenize protein bakımından zengin sebzeleri eklemelisiniz.

*Bitkiler, hayvansal gıdalar gibi vücut için gerekli olan tüm amino asitleri içermez, bu nedenle tüketilen sebzeler iyi dengelenmeli ve ihtiyaç duyulan amino asitler bakımdan uygun bir diyet programı oluşturulmalıdır.

*Soya ürünleri, baklagiller, fasulye, bazı yemişler ve tahıllar bitkisel protein bakımından zengin gıdalar arasındadır.

Göğüs Tavuk veya Hindi Eti: 100 gramında 30 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.5 kaloriye denk gelir.

Balık (Ton, Somon…): 100 gramında 26 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.5 kaloriye denk gelir.

Süzme Peynir: 100 gramında 32 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.7 kaloriye denk gelir.

Az Yağlı Sığır veya Dana Eti: 100 gramında 36 gram protein bulunur. 1 gram protein 5.3 kaloriye denk gelir.

Tofu: 100 gramında 7 gram protein bulunur. 1 gram protein 7.4 kaloriye denk gelir.

Barbunya: 100 gramında 17 gram protein bulunur. 1 gram protein 10.4 kaloriye denk gelir.

Yumurta: 100 gramında 13 gram protein bulunur. 1 gram protein 12 kaloriye denk gelir.

Yoğurt (Süt, Soya Sütü): 100 gramında 6 gram protein bulunur. 1 gram protein 18 kaloriye denk gelir.

Yemişler (Fındık, Fıstık, Badem, Kabak Çekirdeği): 100 gramında 33 gram protein bulunur. 1 gram protein 15.8 kaloriye denk gelir.

Protein Bakımından Zengin Diğer Gıdalar (100 gramında)
  • Hamsi (14.5 gr)
  • Kuşkonmaz (2.9 gr)
  • Muz (1.2 gr)
  • Kepek Ekmeği (11 gr)
  • Brokoli (4.2 gr)
  • Havuç (0.6 gr)
  • Mezgit (16.4 gr)
  • Kuzu Eti (19.9 gr)
  • Istakoz (26.41 gr)
  • Tam Yağlı Süt (3.3 gr)
  • Portakal (1.1 gr)
  • Makarna (12.5 gr)
  • Fıstık Ezmesi (24.9 gr)
  • Bezelye (5.9 gr)
  • Yulaf (11 gr)
  • Patates (2.1 gr)
  • Karides (17 gr)
  • Esmer Pirinç (6.9 gr)
  • Ispanak (2.8 gr)

Doğru beslenme Yaptığın surece yuklenmiyorsun beslenmene dikkat et gerisi cok onemli degil. Protein ağırlıklı beslen serbest gun yap muhakkak ve bol bol su tüket. Böylece o yorgunluk hissi de azalmış olacak.

benim sorunumda bu protein agirlikli beslenemiyorum. Stresli bir isim var üstünde sinav streside eklenince son 4 ayda 4 kilo aldim, birde pizza yemegi seven bir arkadasim olunca geldi kilolar. Öyle fazla bir kilom yok zaten 54 kiloyum ama artik daha fit bir görüntü istiyorum. Suan sinavlarim bittigi icin tatliyi ve fast-food kestim. Cumartesi günleri serbest günüm.

Hafta ici isyerinde yogurtu salataydi böyle besleniyorum.

Salata olsun diger yemekler olsun yiyebilirsin araları es geçme muhakkak ara öğün yap, meyve ye. Ya da kuruyemiş.
Mesela spordan önce ve sonra ne yediğin da cok onemli.
Her gun bir tane maden suyu icmeye calis. Ve süt icebilirsin. Ben her gun süt iciyorum muhakkak. Yanında da biraz kuruyemiş. Onlarda da protein var sonuçta.
Hayvansal olsun bitkisel olsu protein almaya aZ da olsa dikkat et kâfi.
Yukarıda bir liste yazdım cok beğendigim için alıntıladım. Bundan yararlanabilirsin.

bende geldim.. yaklaşık bir aydır pilates yapıyorum evde kendimce.. normalde de gün aşırı yürürüm.. Pilatesimi bırakmaman için motiveye ihtiyacım var.. haftanın bir günü yapmama lüksüm var.. ama şu 1 yada bile vücüdum farketti.. buda beni çookk motive ediyor..vğcğdğm normalde çok sıkı değildir.. ama pilatesle baya fark etti.ç. araara 3-4 yıldır piakltes yapıyorum.. bırkaınca 2-3 ayda sarkıyor insan.. ama başlayıncada bir ayda bile farkediyor hemen.. tavsiye ederim..

Maalesef o kötülüğü var. Bir sekilde devam etmek lazım. Hosgeldiniz

Maalesef o kötülüğü var. Bir sekilde devam etmek lazım. Hosgeldiniz
Hoşbuldum.. Ewet maalesef bir iki ay yapmayınca tekrar gevşiyor kaslar azda olsa herügn olmasada haftanın 3 günü bile olsa yapmalı bırakmamalı.. ben yazın sıcaktan eriniyorum.. havalar ısınınca bırakıyorum maaelsef

Meyve ve kuruyemis severek tüketiyorum. Spordan sonra birsey yemiyorum aslinda cünkü beya gec gidiyorum aksam 9:30 evde oluyorum acaba süt mü icmesem?

Ilstenden yararlanmaya calisacagim. Ilk bir iki kere beya kaslarim agrimisti özelikle karin kaslarim iki gün aridi. Suan hicbir agrima olmuyor severekte gidiyorum. HEm calisip hem okudugum icin benim icin spor tam bir stress atma yolu :)

Günaydın. Dün çok bitkin olduğumdan dinlenme günü ilan ettim kendime. Hasta olacağım sanırım hiç iyi değilim...
Çok bitkin ve yorgunum.
Tavsiyesi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…