Yengem ile abim arasında problem sebebi olmak

Bence yengenin sorunu abinizin size olan ilgisi değil, kendisine olan ilgisizliği.

Konunun özü budur (nokta)
Tabi bu zamanla yengenin size karşı sivrilmesine dönmüş.. ama annesini bacısını böyle seven bir adam da eşini çok güzel seviyordur diye düşünmüyor da değilim.. Belki göstermiyor olabilir mi?

Yengenizde de hata olabilir ama kabahatin büyüğü abinizde gibi geldi bana.

Eşine ilgi göstermeyip size ilginin alakanin cılkını çıkarıyorsa , meleğim paylaşımından da huy kapar kadın.

Evlilik birliği böyle sağlanmaz, eşiyle kendi ilişkisini, sizinle ilişkinizi baltaliyor güya erkeklik taslamak için.

Siz bile abinizin size bağlılığını aşırı görüyorsanız eşinin gözünde nasıldır kim bilir.

Abin haksız dengeyi coktan kacirmis

Meleğim demişken aklıma geldi.
Amcam da bana hep çiçeğim derdi, ta ki o güne kadar. Nişanlanınca bir gün nişanlısının yanında bana çiçeğim diye seslenme gafletinde bulundu. Yengem bir ayar verdi amcama ( hem de benim yanimda) , bir daha çiçeğimin ç'sini duymadım.
İyı ki de duymamışım diyorum şimdi.

Herkes bı psikopat sizde galiba

Hep söylerim, bir adam ‘önce’ eşinin sandalyesini çekmeli, sonra diğer tüm kadınlarınınkini çekebilir.
Yani, ilk olarak sevgi ve ilgiye boğacağı kişi eşidir.
Sonra kardeşine bebeğim dese göze batmaz.
İşte böyle aksi olursa, karısı dururken kardeşini dansa kaldırırsa, daima eşine ailesinin yanında ‘el’ muamelesi yaparsa, kadın da delirir.
Normaldir.

Bence yengen abini boşamali. Çekilecek çile değil . Kadını da delirtmiş.
Düğün fotoğrafına 'melegim' yazma kıskançlığı değildir o (manyakligi daha doğrusu) . Kendisinden esirgedigi güzel sözü anne ve kardeşine saçmasindandir. Yılların birikimidir yani .
Abiniz de madem size bunca tapiyor ne fışkı yemeye evlenmiş?
Uyuz oldum ya.
Ablamın evliginin daha ilk ayında istemeden bir tartışmalarına sebep oldum. Yüz sene düşünsem yine aklıma gelmeyecek bir laftan alındı enistem, ablam da zorla özür diletti. Falan filan, geçmiş zaman hatirlamak istemediğim icin beynimden çoğu ayrıntısı silinmiş bir anı ama ablama 'kavga sebebi olmak istemiyorum, her cümle kurmadan önce de saatlerce düşünemem' dedim ve altı ay neredeyse hiç görüşmedim. Bize geldiklerinde mesaiye kaldim-arkadaslarimla buluştum, onlara gidileceği gün bir işim çıktı falan...
Hem kafam rahat etti hem de bu gergin dönemde sıksık bir araya gelseydik gereksiz yere daha büyük tatsizliklar çıkabilirdi. 6 ayın sonunda böyle ara ara- ayda bir falan görüşmeye başladık, birkaç sene icinde işin içine çoluk çocuk girince unutuldu gitti mesele. Şimdi aramız oldukça iyi,hem ablamla hem eniştemle.
Size de aynısını tavsiye ederim. Oldukca uzun bir süre biraraya gelmeyin,hatta koronayi bahane edin. Size gelecekken engel olun, annenizde toplanirlarsa gitmeyin, ararsa açmayın (gece uygunsuz saatte -arayamayacagi kadar geç bir saatte- görmemişim abi ,iyi geceler diye mesaj atın)
İletişimi gerçek anlamda minimuma indirin . Hem sizin kafanız rahat eder hem abiniz biraz size uyuz olur,eşine yanaşır. Hem de evde adınız daha az geçer. Belki toparlarlar... Hatta ben olsam abime 'benim yüzümden kavga çıkarmaya devam ettiğin müddetçe bu eve gelmenin istemiyorum' şeklinde açık konuşurdum, ama sen bilirsin.

Yazmak istediklerimin çoğu yazılmış. Abinin nasıl düzeleceğine dair yorum yapmak istedim. Bu tip adamlar babalarını sevmezler ama babaları gibi olurlar. Annen abini karşısına alıp diyecek ki baban beni ailesine ezdirdi, onları benden üstün tuttu. Şimdi görüyorum ki oğlum da aynı yolun yolcusu. Baban gibi olma! İlk eşini düşün. Onun seni bizden ayırdığı yok, benim babanı ailesinden ayırmadığım gibi. Kendine çeki düzen ver yoksa oğlunda senden nefret edecek.

Bel altı vurmak mı, evet. Çocukluk travmalarına oynayacaksınız ama en etkili yöntemlerden biri olabilir.

Yazmak istediklerimin çoğu yazılmış. Abinin nasıl düzeleceğine dair yorum yapmak istedim. Bu tip adamlar babalarını sevmezler ama babaları gibi olurlar. Annen abini karşısına alıp diyecek ki baban beni ailesine ezdirdi, onları benden üstün tuttu. Şimdi görüyorum ki oğlum da aynı yolun yolcusu. Baban gibi olma! İlk eşini düşün. Onun seni bizden ayırdığı yok, benim babanı ailesinden ayırmadığım gibi. Kendine çeki düzen ver yoksa oğlunda senden nefret edecek.

Bel altı vurmak mı, evet. Çocukluk travmalarına oynayacaksınız ama en etkili yöntemlerden biri olabilir.
Aslında önceki sayfalarda yazdım. Annem o konusmayı defalarca yaptı hakkımı helal etmiyorum da dedi

Yengenizle konuşun bi müddet böyle tepki vermeyi bıraksın bakalım abiniz düzelecek mi. Yengenizin tavırlarını gördükçe koruma güdüsüyle ya da inattan size daha çok yakınlık gösteriyor olabilir

Tabi ki normal , ama orda kardesim ben onu ablama aldim dese ya da ben onu bana almistir o desem karisinin kalbi kirilacakti belki de ya da en azindan utanacakti , neden onu bu duruma dusurelim ki? Ben zaten biliyorum kardesimin beni cok sevdigini , eşi de biliuor kocasinin beni cok sevdigini ama bunu onu kirmak pahasina gostermek bana anlamsiz geliyor
Sizin gelininiz de biraz tuhaf bence. Eşimin ablası değilde herhangi x kişisi dahi olsa, evimde misafir varken, eşim jest olsun diye birşey almışsa. Aaaayyyyy o benim çokta severim diye atlamam. Muhakkak eşim, evdeki misafirle yiyeyim artık ne yapılacaksa yani paylaşalım diye almıştır. Utanırım öyle sahiplenemem yani. Çok tuhafıma gitti benim açıkçası.

Öncelikle hepinize iyi haftasonları
Arkadaslar evlendim yuvamı kurdum ama hala kendi ailemle yasadıgım problemleri yüzünden kendi mutluluguma bile odaklanamıyorum
Daha öncede abim ve yengem için açtıgım konular var ama kısaca bahsedeyim
Abim anneme ve bana cok düşkün ve bu gercekten itici bi şekilde cok fazla
Abimi cok seviyorum ama bizi herşeyden üstün tutuyor ve bunu süreklide dile getiriyor
Bu durumda yengemi cok rahatsız ediyor. Bu sebeple bir cok kez tartıstılar kavgalar ettiler ve annemde bende bu durumda ne yapacagımızı sasırdık.
Mesela en kavgalarından bir örnek vereyim ;
abim benim dügünümde cekildigimiz bir fotografı “melegim” diye paylasmıs. Ben görmedim bile paylasımı. Yengemde senin melegin oysa onun yanına git benim yanımda ne işin var tarzında konusmus, abimde sen kardesimi kıskanamazsın demiş öyle az buz degil büyük kavga cıkmıs bagırıslardan eve polis gelecek sekilde.
Şimdi annemde bende artık onların kavga sebepleri olmalarından utanıyoruzda üzülüyoruzda. Abimi karsımıza alıp yapma etme kadın haklı kendini degersiz hissediyor böyle yapma sürekli anam bacım deme dedigimizde oldu. Artık sizinle ugrasmak istemiyoruz kavga edip bizE gelmeyin dedigimizde. Birinciyi dedigimizde abim sizi benden koparmaya calısıyor diyor tekrar kavga ediyolar ikinciyi dedigimizde yengem bizi umursamıyolar takmıyolar diyor yine kavga ediyorlar .
Allah askına biz napalım?
Annem artık bu konu ikisininde psikolojisini bozmus diyor . Gercektende öyle abim bana canım dese o senin canın zaten diyor yengem.
Yengemde bana sacların düzelt dese kardesime düşmanlıgından yapıyosun diyor abim.
İkisinin en büyük problemleri olmak bizi cok üzüyor annem zaten hasta bi kadın
Evlilik terapistine gidin demiş en son ama işte ikiside cok inat.
Görüşmemekte çözüm olmuyor maalesef napalım bi akıl verin
Abınızde eşide suçlu

belli ki abinin kırıcı haraketlerinden sonra (düğünde eşinin yanında seni dansa kaldırması gibi) size meleğim demesi bile kadına batmaya başlamış normal olarak

Abinin size düşkünlüğünden yaptığını sanmıyorum. Amaç kadını çıldırtmak. Anlamış onun bozulduğunu. Ben de olsam sizin gibi hissederdim. Sosyal medyada sizli fotolarına yorum yazmayın. Sizi kullanıp kadını deli ediyor. Amacı bana karışamazsın demek

Aslında yengeniz ve abiniz ne kadar şanslı bir ailede olduklarının farkında değiller. Siz yapıcı davranıyorsunuz ama bakış açısı önemli burda.
Benim de eşimin kız kardeşi var ve kardeşini meleğim diye paylaşsa rahatsız olmam. Kardeşler ya ne var bunda. Ayrıca benim de abim var, insan kardeşi tarafından sevilince pamuk şekeri gibi oluyor.
Ya abiniz yengenize değersiz ve kötü davranıyor ya da yengeniz her konuda tek, biricik olmak isteyen bir prenses olmak istiyor. Aralarında sorunlu bir ilişki var ama keşke sizi bu tartışmaların içine sokmasalar çünkü konuyla alakanız yok.

Hah ilk sayfada yenge mağdurları çıkmış ortaya 😊 herkes kadını suçlamış. İlk evlendiğim zamanlarda eşim telefonda kardeşine (evli) güzelim derdi bana ne bir iltifat, ne bir güzel söz... bana niye söylemiyorsun deyince ona da söylemeyi kesmişti. Abin de böyle demek ki. Eşine de söyleseydi kadın zaten senden eahatsız olmazdı. Bu kadarını bile tahmin edemeyen hatunlar için amme hizmeti yapmak istedim 😂

Sizin gelininiz de biraz tuhaf bence. Eşimin ablası değilde herhangi x kişisi dahi olsa, evimde misafir varken, eşim jest olsun diye birşey almışsa. Aaaayyyyy o benim çokta severim diye atlamam. Muhakkak eşim, evdeki misafirle yiyeyim artık ne yapılacaksa yani paylaşalım diye almıştır. Utanırım öyle sahiplenemem yani. Çok tuhafıma gitti benim açıkçası.
Oyle bir sey degil bu yani misafire ikram edilecek tarzda bir sey degil

Ön sayfaları okudum. Baban yıllarca annene ve sana karşı ilgisiz, sevgisiz davrandıysa abin de kendini sizlerin duygusal ihtiyacını karşılamak zorunda hissetmiş belli ki. Çünkü eşimden biliyorum 😊 hatta sizler farkında olmadan bu yola itmiş bile olabilirsiniz. Abin sizi dinlemiyorsa, umursuz davranıyorsa yengen de kendi ailesini üstün tutsun, yaşamadan anlamıyır bazı adamlar

Back
X