Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

önceki sayfalarda yazmıştım neyse ksıaca anlatayım burda işte babaannem halamalr yengemler ve komşular vardı yani bi 15 20 kişiydik bitane kadın bana aa babaannenle ismin aynı mı dedi bende evet maalesef dedim sonra lkendisi çocuklarına eski isim bile koymayan sevgili halam aaa hasibede ne var ben ismimin hep hasibe olmasını isterdim dedi bende madem öle isterdin kendi çocuklarına neden koymadın dedim tabi o an herkes şok olmuştu ama annem kzımıştı saygısızlık yaptın diye

eşimin babası ölmüş eskiden o yüzden onun adını koycaz (tabi oğluşum olursa) geçen yanına bartu eklesek nasıl olur sence diye bir ağzını yokladım en küçük bi şansım bile yok bide kız olursada benim annemin adını koycakmışız buda ayrı bi durum ama en azından onun yanına istediğim ismi ekleyebiliyorum

cocuga ölmus veya hayatta herhangi biri dusunulerek isminin verilmesini cok sacma buluyorum ve cocugun psikolojisi acisindan da zararli oldugunu dusunuyorum. imkaniniz varsa engelleyin.
Bana cok sacma geliyor koymayin kesinlikle, annemin babama ve kv desine sinirnlendiginde ismime yonelik kotu seyler soyledigini hatirliyorum cocukken tabi bana yonelik bir saldiri degildi ama kendimi sevmem ve kabul etmem acisindan sorun teskil etmisti. Ismimi bir turlu sevemedim buyuyene kadar, annemi ve bizi bu kadar uzen bir kadinin ismi oldugu icin. Yani demem o ki kucucuk yavrulara yazik etmeyin
olmus annesinin babasinin babanne/dedesinin adini koyup sonra o cocuga sanki o olen insan geri gelmis gibi davranmalari , kucuk annem kucuk babam diye sevmeleri (ki bu cok yaygin bir davranis) cocukta kisilik bozukluguna yol aciyor, cocuk kendisinin bir degeri olamadigini ama adindan dolayi onu sevdiklerini dusunuyor....
Ve daha birsuru sacmalik cocugun kisilik gelisimini engelliyor, Hele hele su hala hayattaki yaslilar varya onlarin derdi daha manyakca, ben olursem ``ismim yasasin`` deliligi var.

Kisaca kimsenin adinin koymayin cocugunuza

bence içinize sinmiyosa diyin bu çocuklar yeni insanlar sonuçta

haklısınız ama keşke farkında olsa herkes neyse eskisi kadar yaygın değil bu gelenek şükürler olsun

bende bekarken öyle diyordum ama evlendiğin adam istiyosa ona engel olamıyosun mesela tanıdığım bi kadın vardı adam annesinin adını koymak istedi kadın diretti hamileyken koymam diye büyük kavga ettiler kadın babasının evine gitti, adam tamam koymucam diye kadını geri getirdi eve sonra bebiş doğdu adam hastaneden çıktıktan sonra (haliyle kadın doğum yaptığı için eve gidiyor) çocuğun kimliğini çıkarmaya gidince anacığının adını yazdırmış :))

ayy tanıdınız için ne kadar kötü olmuştur

ayy tanıdınız için ne kadar kötü olmuştur
aynen öyle oldu kadın için bu durum ne kadar önemli ki düşünün evi terk etti ama yine de sonuç değişmedi kadınlar inat ettiği zaman bi şekilde ikna edebiliyosun yada orta yolu bulabiliyosun ama adam bişeyde inat ettiği zaman naparsan yap yine yapcağını yapıyor

aslında en güzeli seninle bu konuda aynı düşünen bi insanla evlenmek

adam o kadar manyaksa zaten adamin tek sorunu sadece isim konusunda degildir, o evlilikte baska sorunlarda vardir kesinlikle.

bildiğim kadarıyla sorun sadece bu adam gayet normal bi insan

bunu yapan adam sizce normal olabilir mi ? Resmen dogan bebege kendi mali gibi davranip 9 ay karnininda tasiyan annesinin fikrine sozune zerre kadar deger vermeden, ustelik hain gibi lohusa kadinin arkasindan is cevirerek ileride yasayacaklari sorunlari dusunmeden yada dusunup umursamadan gitmis kafasina gore kimlik cikarmis cocuga ve siz bu adama normal mi diyorsunuz ????

ayyy şu sorun herkeste var galiba, ben sinir oluyorum öyle anne-baba ismi koyanlara.
kendi annemin babamın ismini de koymam bir aileye bi tane yeter diye düşünürüm.
ama kayınpederim zamanında eşimin ve görümcemin adını anne-babasının isimlerini koymuş,bana da sürekli laf arasında sokuşturdular ama taviz vermedim.
kayınpeder koydu diye ben koymak zorunda değilim kimse kusura bakmasın milleti hoşnut etmek için doğurmuyoruz bu çocukları.
kadın dik durursa bu sorun bir şekilde çözülür diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…