Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

en doğrusunu yapıyorsunuz

Ben çift isimliyim(kimlikta çift isim yazili) biri babaannemin ismi maalesef. Allah tan ikinci ismim güzel öyle idare ettim :) ama okulda yoklama alınır liste okunurken utanirdim çünkü dalga geçen arkadaşlarım olurdu bana seçme şansı verilse asla istemezdim o ismi halen baba tarafim israrla o ismi söyler hatta düğün davetiyesine yazilmazsa annem çok bozulurlar olmadik laflar ederler dedi. Bi de böyle baskilar vae yani çok çektim bu isim işinden küçükken insan daha çok kafaya takiyor böyle şeyleri şimdi aştım

ya insan zamanla aşıyo ama heleki benimki gibi tuhaf bi isimse dalga geçmeler karıştırmalar devam ediyor siz yine şanslısınız çift isim benimde öle hocalarım her yoklamada yanlış okurdu arkadaşlarım dalga geçerdi vs

Ben daha eşimin söylediği ismi 2. isim olarak koysam mı koymasam mı diye düşünüyorum ana babasının adını koyar mıyım hiç. Çok saçma bir baskı bu her anne baba kendi çocuğunun ismini koymaktan sorumlu Allah'ın emri de budur.

zaten öbür tarafta herkes çocuğuna koydğu isimden hesap sorulcak benimkiler babaannenin ismiydi gelenekti koyduk dediklerinde nolcak acaba

ismini merak ettim gerçekten. ben değiştirme yada sildirme hiç düşünmedim ama benim ikinci ismim kurtarici oldu çoğu kişi de o isimle seslenir bana.bi arkadaşın kuzeni vardi ve ismi çok tuhaf erkek ismi gibiydi o degistirdi çok da iyi yapti böyle bisey düşünmedin mi

önceki sayfalarda yazıyo h harfi ile başlayan hasime gibi bi isim hasime ile tek farkı 1 harf zaten değiştiricem ismimi bu yaz dava açıyoruz

benim ismim de babannemin ismi.
küçükken sinir olurdum, sınıfımda ece, müge, gizem,başak :) falan filan kızların isimlerine özenirdim. ama olgunlaştıkça geçiyor. ismimi seviyorum yani.
bir arkadaşım vardı üniversitede durkadın dı ismi, kocaman insanlardık ama garip gelirdi hep.
satı, döne, döndü, şaziment, ifaket v.b. duyuyorum günlük hayatta, buna benzer erkek isimleri de var tabi, çocukken dalga geçilebilecek ya da kulağa hoş gelmeyen ya da cidden eski olan isimleri torunlara ille de koyma çabasında olmamalı büyükler aslında. yanlış bir davranış. belki onlar da çocuklarına istemeden koydular büyüklerin isimlerini ama yok inatlaşıyorlar gelinle damatla, bazı yerlerde hâlâ sürüyor bu gelenek. oysa ki anne babanın işine karışılmasa, herkes kendi çocuğuna kendisi isim koysa, hiç bir sorun çıkmaz. hatta belki saygı sevgi diyerek kendileri koyar büyüklerin isimlerini ama karışılınca koyacak da koymuyor.
henüz çocuğum yok. inşAllah olsun da tek derdim dede-nene ismi koyma meselesi olsun...

zaten ben insanlar dalga geçe geçe ismimden bıktım

Toplumun kanayan yarasıdır kendisi. Hele ölmüş dede-nineyse bittiniz, hele bi hayır deyin o ismi koymak için, lanetlenirsiniz.

Adam ölmüş yaw, beklediği isminin biteviliği değil dua ve iyi anılmak... Ya da saygı isim koymakla olsaydı ohoooo.... şimdi nerelere bağlıcam da konuyu, dinden girip tarihten çıkıcam

ölmüş olmaması daha kötü benimki öle

zaten ben insanlar dalga geçe geçe ismimden bıktım
evet çocukken hepimiz çok acımasız oluyoruz. dediğim gibi üniversitede bile olabiliyor bu dalga geçme ne yazık ki. ne diyelim Allah herkese anlayışlı, ılımlı, sakin, her şeye burnunu sokmayan v.b :) kayınvalideler ve kayınpederler nasip etsin inşallah, ki herkes çocuğuna istediği ismi rahat rahat koyabilsin. amiiin...

He yaa bana sormuşlardı,adı ne,Metehan,Kuranda geçiyor mu? Geçmiyor ne olacak

Kuran isim kitabı ya hani. Kuranda ismi olmayanlar cennete gitmek için isimleri bile okunmayacak ya, ondan...

Ben de bebemin ismini eski türk isimlerinden istiyorum.

aminnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…