- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
ben kesinlikle koymucam ya çok saçma bi gelenekBenim ismimi de büyük babannemin ismi koymuşlar. Nefret ediyorum ismimden. Ilk söylediğimde kimse anlamiyor. Kendi çocuğum olduğunda bu kadar eski ve anlaşılmaz isim koymayacagim.
babamın teyzesi hasibe, bide komşu var. o kadar ipucundan sonra bulunmucak bişey değil kinasıl buldunuz yakınınız da mı var
farkettiyseniz bu isimdekiler hep 40 50 yaş üstü kişiler değilmibabamın teyzesi hasibe, bide komşu var. o kadar ipucundan sonra bulunmucak bişey değil ki
babamın adı ulu önderimizin de adı olduğu için ben koyacağımSizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar ycerip ok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
doğurursunuz yababamın adı ulu önderimizin de adı olduğu için ben koyacağımtabi becerip de doğurabilirsem
evet yeni nesilde denk gelmedi hiçfarkettiyseniz bu isimdekiler hep 40 50 yaş üstü kişiler değilmi
kütahyaMemleket neresi? O ismi bizim oralarda çok verirlerde merak ettim
zaten diyorum ya akranlarımda hiç yok adaşlarımın hepsi 50 yaş üstü kişilerevet yeni nesilde denk gelmedi hiç
Hasime mi?canım 2 kişi doğrusunu buldu
Çorumluyum ben. Köylerimizde çok yaygın o isim. Hande yapın adınızı.kütahya
Kız veya erkek, adları hazır, bütün alt yapı- lojistik hazır ama çocuk yokdoğurursunuz ya
hayır hasibe ama işte dedim gibi hasimeye çok yakınHasime mi?
Yalnız hakkınız tabi, değiştirin ben de yapacağım bir gün inşallahBenim babaanne öldü yalnız. Ha bu arada ismiyim diye de çok falan sevmedi beni. Bana kaşrı hep nötrdü kendisi nedense. Kardeşime aşıktı, beni de ufakken severmiş güya, bilemiyorum Şimdi ben yaşıyorum ya, ne oluyor yani adını mı yaşatıyorum. Kadınla taban tabana zıt bir hayat yaşıyoruz bir kere, hiç benzemeyiz ne fiziken ne ruhen ama gel gör ki iki yalakanın yüzünden bu isme mahkum oldum ben işte.
zaten bu durum sadece egelilerde mevcut ben bursadayım ama bursada hiç yok böle bi durum böle ilginç insanları işte biz egelilerHakkaten ege de çok var böyle sürekli anne baba ismi koyma durumu. Çoooookkkk saçma. Biz doğuluyuz bizde bile yok bu kadar. Benim eşimin ailesi de aynı. İki kardeş ikisi de çocuklarına anne babasının ismini koymuş. Çifter çifter var yani.
nisa benim 2.ismimÇorumluyum ben. Köylerimizde çok yaygın o isim. Hande yapın adınızı.
Bu iyiymiş yine nasibe ismini duydum ben yahayır hasibe ama işte dedim gibi hasimeye çok yakınbenide varya ismini taşımama rağmen bana kadın eve bakmaya bile gelmedi annem hasta haliyle yataklara düşmesine rağmen
ya bide anne baba ismini koymasını geçtim anne babanın ismi ne olursa olsun küçücük çocukalra koymaları çok saçma sırf gelenek diye küçücük çocukların ismi döndü durdu ümmü satılmış..Hakkaten ege de çok var böyle sürekli anne baba ismi koyma durumu. Çoooookkkk saçma. Biz doğuluyuz bizde bile yok bu kadar. Benim eşimin ailesi de aynı. İki kardeş ikisi de çocuklarına anne babasının ismini koymuş. Çifter çifter var yani.
canım çok karışmak gibi olmasında bence 2.isim olarak eklet daha mantıklı ben öle yapıcam çünkü akrabalar arkadaşların ilk isminle seslenecek tuhaf olcak ama sen bilirsin yinede :)Bu iyiymiş yine nasibe ismini duydum ben yaKıza herkes Hasibe diyordu
Ben de değiştirip Ahsen yapacağım bir ara, bakalım ne zaman canım isterse büyük bir zevkle sevgili babamın çekirge sürüsünden hallice olan ailesiyle son bağımı da koparacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?