Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

babamın adı ulu önderimizin de adı olduğu için ben koyacağım tabi becerip de doğurabilirsem

canım 2 kişi doğrusunu buldu
Hasime mi?
Yalnız hakkınız tabi, değiştirin ben de yapacağım bir gün inşallah Benim babaanne öldü yalnız. Ha bu arada ismiyim diye de çok falan sevmedi beni. Bana kaşrı hep nötrdü kendisi nedense. Kardeşime aşıktı, beni de ufakken severmiş güya, bilemiyorumŞimdi ben yaşıyorum ya, ne oluyor yani adını mı yaşatıyorum. Kadınla taban tabana zıt bir hayat yaşıyoruz bir kere, hiç benzemeyiz ne fiziken ne ruhen ama gel gör ki iki yalakanın yüzünden bu isme mahkum oldum ben işte.

doğurursunuz ya
Kız veya erkek, adları hazır, bütün alt yapı- lojistik hazır ama çocuk yok ..Canım bence sen çocuğuna gönlüne göre bir isim koy. Sonuçta ana olduğun için isim hakkı senindir. Benim eşim koyacağım isime mırın kırın etti; o hak benimdir dedim susturdum..Doğmamış çocuğa don biçiyoruz işte napalım

Hakkaten ege de çok var böyle sürekli anne baba ismi koyma durumu. Çoooookkkk saçma. Biz doğuluyuz bizde bile yok bu kadar. Benim eşimin ailesi de aynı. İki kardeş ikisi de çocuklarına anne babasının ismini koymuş. Çifter çifter var yani.

hayır hasibe ama işte dedim gibi hasimeye çok yakın benide varya ismini taşımama rağmen bana kadın eve bakmaya bile gelmedi annem hasta haliyle yataklara düşmesine rağmen

zaten bu durum sadece egelilerde mevcut ben bursadayım ama bursada hiç yok böle bi durum böle ilginç insanları işte biz egeliler

hayır hasibe ama işte dedim gibi hasimeye çok yakın benide varya ismini taşımama rağmen bana kadın eve bakmaya bile gelmedi annem hasta haliyle yataklara düşmesine rağmen
Bu iyiymiş yine nasibe ismini duydum ben ya Kıza herkes Hasibe diyordu
Ben de değiştirip Ahsen yapacağım bir ara, bakalım ne zaman canım isterse büyük bir zevkle sevgili babamın çekirge sürüsünden hallice olan ailesiyle son bağımı da koparacağım

ya bide anne baba ismini koymasını geçtim anne babanın ismi ne olursa olsun küçücük çocukalra koymaları çok saçma sırf gelenek diye küçücük çocukların ismi döndü durdu ümmü satılmış..

canım çok karışmak gibi olmasında bence 2.isim olarak eklet daha mantıklı ben öle yapıcam çünkü akrabalar arkadaşların ilk isminle seslenecek tuhaf olcak ama sen bilirsin yinede :)

yok kalsın ne nine ne dede ismi
birde ölmüş insanların isimlerini koyuyorlar bu bence daha da kötü
tabi koyabilirler saygı duyuyorum ama ben böyle birşey yaparsam aklıma sürekli
ölen kişi gelir ve kendimi kötü hissederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…