- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
di mi? mesela satılmış diye isim falan da var. ayyy. "satılmış bey isminizden dolayı anlaşmayı tek taraflı fesh ediyoruz.hiç güven vermiyorsunuz." falan. valla çok şey düşünmek lazım isim koyarken.Bir de yosma isimli teyzeler var
Hastanede vs ne yapacaklarını şaşırıyorlar
ya şimdi o gelenek değil bence saygıdan dolayı konuluyor ama evet bencede mantıklı gelmiyor demin kv demle bizde isim konuşması yaptık eltisinin oğlu 14 yaşında vefaat etmiş bana diyor ki oglunuz olursa sizde onun ismini koyun bende anne dedim oğlun bana bile izin vermiyor isim konusunda bana söyleme diyip direk topu eşime attım maalesef bu isim konusu gerçekten çok büyük sorunlar doğrabiliyor
önceki sayfalarda yazmıştım neyse ksıaca anlatayım burda işte babaannem halamalr yengemler ve komşular vardı yani bi 15 20 kişiydik bitane kadın bana aa babaannenle ismin aynı mı dedi bende evet maalesef dedim sonra lkendisi çocuklarına eski isim bile koymayan sevgili halam aaa hasibede ne var ben ismimin hep hasibe olmasını isterdim dedi bende madem öle isterdin kendi çocuklarına neden koymadın dedim tabi o an herkes şok olmuştu ama annem kzımıştı saygısızlık yaptın diye
Var mı bilmiyorum ama Göktürk güzel isim benceKuran isim kitabı ya hani. Kuranda ismi olmayanlar cennete gitmek için isimleri bile okunmayacak ya, ondan...
Ben de bebemin ismini eski türk isimlerinden istiyorum.
bende hastahanedeyken adımı soyadımı okuyorlar millet yaşlılara bakarken ben çıkıyorum herkes böle kalıyoBir de yosma isimli teyzeler var
Hastanede vs ne yapacaklarını şaşırıyorlar
kesinlikleBu isim konusuna bende karsiyim.
Güzel bir isim ve zaten koymak istedigin bir isimse bir sey diyemem ama dedesinin ismi diye
Memis ismi olanlari taniyorum. Ismini sorunca söylemiyordu, 3-4 kez israr edilince cesaret edip söylüyordu.
Veya Babaanne isimleri olarak Döndü, Durdu. Bunlar hareketlerdir. Isim olarak mana tasimiyor, cocuklarimiza ömür boyu iskence etmemeliyiz...
ama ölmüş hemde çocuk yaşta ölmüş birinin ismi olmaz ama yaaa ben bunlara katlanamıyorum bize de demişlerdi yaşında kalbi delik oluduğu için ölem kayınbiraderimin ismini verin diye, kabul etmedim çok şükür ki eşim bu konuda aklı selim de kimse bizi zorlamadı, kızımız olacağını öğrendik kayınvalidem kendi ismini vermemizi istedi, valla eşime baktım "yok anne ben karşıyım böyle şeylere " dedi ve konu orada bitti çok şükür ki, rahmetli annemin adını vermemi söyleyenlere de ben olmaz dedim, diyemem annemin adı ile seslenemem kızıma, birisi kötü söylerse canım yanar anneme hakaret gibi gelir dedim ve bildiğimi okudum kendimizin seçtiği ismi koydum çok şükür.
kaynananızın eltisinin oğluyla aranızda bi bağ bile yok demesi çok saçmaya şimdi o gelenek değil bence saygıdan dolayı konuluyor ama evet bencede mantıklı gelmiyor demin kv demle bizde isim konuşması yaptık eltisinin oğlu 14 yaşında vefaat etmiş bana diyor ki oglunuz olursa sizde onun ismini koyun bende anne dedim oğlun bana bile izin vermiyor isim konusunda bana söyleme diyip direk topu eşime attım maalesef bu isim konusu gerçekten çok büyük sorunlar doğrabiliyor
ayyy çok teşekkür ederiiimmm keşke annemde o an sizin gibi düşünseydi ama bana ne kadar saygısızsın öle denir mi demiştiimdat , satılmış,toptamış,
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh çokta iyi olmuş çokta güzel olmuş
Ay o nasıl isim öyle cezvenurAyşe fatma Hatice vs isimleri severim. ama başka şekilde isim koymam. mesela cezvenur diye isim duydum düşünün.
Edep sadece bole saçma isimler konularak olmaz bilseler keşkeİşte edep saygı diye alışılagelmiş bir durum malsef
Şehriye pilavı var bidedaha önce de bir konuda yazmaştım hayatımda duyduğum en enteresan iki ismi; yine yazmak istedim
Olgun Portakal ve Bulunmaz Tiryaki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?