- 5 Eylül 2014
- 14.236
- 50.116
- 598
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Sülük müAy o nasıl isim öyle cezvenurbende Sülük ismi duydum
Evet tuhaf olurmuşEger babaannemin adini koysalardi hayatta basima gelebilecek en buyuk felaket olurdu
Amcam ogluna dedemin adini koydu kotu bir isim degil mehmet ama ama sorun oluyor, mesela kucukken kavga ederdik salak memettt diye bagrinirken dedemle gozgoze gelirdim
He valla sülük adı duydumSülük mü
He valla sülük adı duydum
Rahmiye de ağır bi isim mesela anlamıyorum küçücük çocuğa nasıl niye koyuyorlarRahmiye duyduklarimin en ilginciydi galiba
En iyisini yapmışsınızBen de sevmiyorum dede nine isimleri koymayı ve oğluma koymadım.
rahmiye diyince 70 yaşında nine geliyo gözümün önüneRahmiye de ağır bi isim mesela anlamıyorum küçücük çocuğa nasıl niye koyuyorlar
İşte ama keşke ailelerde dusunebilserahmiye diyince 70 yaşında nine geliyo gözümün önüne
evet ya rahim, rahmiye.... gerçekten ağır...Rahmiye de ağır bi isim mesela anlamıyorum küçücük çocuğa nasıl niye koyuyorlar
Gerci benim ismim çok farksiz sankievet ya rahim, rahmiye.... gerçekten ağır...
neyse canım buna da şükürGerci benim ismim çok farksiz sanki
Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Çocuklarımız yaşamasin bariSana sonuna kadar hak veriyorum canım bende babanne mağdurlarındanım, ve söylediklerini bende birebir yaşadım ve yaşıyorum, annemin ismi benimkinden daha modern ama ben asla çocuğuma koymak istemem
Huriyehayır hanife ile de karıştırılıyor ama hanifeden de tuhaf
teşekkür ederim anlayışlı davrandınız için beni üzen şey annemin babaannemin o kadar yaptıklarına rağmen hala ismime güzel demesi pişman olmaması ki bu yaşadıkalrımın bikaçı bu arada Allah hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin mustafa bencede çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?