Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

yazık yaa. cidden bari huri koysalarmış hem söylenişi daha kolay, hemde kulağa daha hoş geliyor.

işte ne mantıkla koyuyorlarsa, ailede büyük çocuk kız olursa hemen basıyorlar döne ya da döndüyü, sonrası erkek olurmuş... öyle anneanne babaaanne ismi de değil, halasının 16-18 yaşında iki çocuğu var birinin adı hüsnü diğerinin hüsniye. yine en iyi isimleri eşimin anne-babası koymuş, sadece görümcelerimden birinin adı bunlardan biri

Ya bu höri isimli kişi kaç yaşında yaşı gencse daha kötü onun için

Ay konu sahibi aynı bensin. Benimki babannemin ismi değil ama hiç sevmiyorum.kucuklukten beri tanışırken en az iki kere söylerim adimi.Küçüklükten beri ismimle basım belada. Çok kötü oluyo ya. Bi de benim ablamlarin isimleri güzel bi benimki böyle. Çocuğu olan herkese diyorum guzel isim koyun diye zor oluyo cunku

canım nisa kadın demek, nisanur filan yap bari de nurlu kadın olsun en azından adın.

Benim büyük oğluma eşim babasının ismini koydu Allâh tan iki ismi var ikincisini ben koydum en azından bu şekilde tatmin oldum. Gerçekten dede babanne yada diğerlerinin isimlerini bebeğe koyulmasına bende karşıyım çok saçma

Benim jinekoloğumun asistanının adı da bakiye. İlk defa duymuştum bak bir tane daha varmış :)

Sorma ya nedir bu cektiklerimiz

Eşimin ailesi çok ataerkil bi yapıda.. güzel tarafları old halde çok saçma sapan şeyleri de olduğu için,isim konusunda hiç taviz vermedm. İki çocuğumun da isimlerini ben koydum,hatta annemin adını koydum. Kayınvalidemi çok severim ama insan çocuğuna onun ismini koymamalı bence. Ne de olsa kayınvalide,bi kızgınlığın kırgınlığın olsa pişman olursn adını koyduğuna diye düşünüyorm.. öncelikle anlamlı ve güzel isimler konmalı ama güzel de olsa kaynana ismi konmamalı :))

Ya anlamı güzel olsun bide ağır isim konulmasin ilkokulda adlarimiz okundunda çoğu akranimin ismi özge buse Beyza yaren vb isimlerdi benim ismim okundunda aileler bole olmuştu daha ılkokula giden çocuğa bu mu konur diyen bile olmuştur eminimki

Dini olarak hep anne baba hakkı bilinir ya çocukları üzerinde.. aslında çocukların da evebeynleri üzerinde biçok hakkı var bunlardan birisi de isim hakkı.. güzel isim koymak zorundalar.. ama herkes bilinçli değil işte

Sizin anneniz de eşinizin kaynanası. Bu yönden düşündünüz mü hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…