Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

canım onun da bir farkı yok; çok da kötü değil

yukarıda daha beter çok örnek var

o isimli bir de tiyatro sanatçısı var

sen mutlu olacaksan değiştir tabii ki de

bizim bir sekreterimiz vardı adı hacer idi lisede kendisine aslı dedirtmiş hep

sonra da hacer olmuş yine

şimdi nerelerde ne yapıyordur acaba

ben oradan ayrılalı 10 yıl oldu o orada mıdır

Ya genel olarak kötü bide ilkokulda hep alay edilince arkadaslarimin da isimleri hep normal olunca kimse babaanne mağduru olmayınca daha da etkilendim.. Bu arada nasıl aslı dedirtirmis sonuçta sınıf listesinde adı başka ve sınav kağıdına da onu yazmak zorunda

yazmıştır da öyle demiş arkadaşları

bu arda bana da "aaa sen gençmişsin biz senin adını duyunca yaşlı sanmıştık" diyen teyzeler çıkmıştı iş ortamında

oysa aynı iş yerinde benimle aynı yaşlarda 4 tane idik

Ben açık ve net karşıyım. Zaten isimler kişilikleri de bir nebze olsun yansıtıyor. Biz kızımıza isim düşünürken günümüzdeki saçma isimlerden olmasın eski kaba isimlerden anlamsız isimlerden olmasın kuranda geçsin ama manasız ya da saçma bir anlamı olmasın diye çok ugrastik. Çok düşündük. Eşim annesinin ismini söyledi ama annesi vefat etmiş bile olsa koymayacagimi söylemiştim. Bana saçma geliyor esin annesi babasi varsa benimde var. O zaman bende kendi ailemin ismini koyarım birtek onun mu annesi babasi var. Eşime de söylediğim tek şey annen gibi olursa ne olacak. Bu cümleyi duyunca zaten eşim vazgeçti.

Eşinizin vazgeçmesine sevindim bencede anlamı güzel çokta eski olmayan isimler en iyisi

Eşinizin vazgeçmesine sevindim bencede anlamı güzel çokta eski olmayan isimler en iyisi
Eşimin annesi gerçek bir paranoya hastası ve doğuştan. Raporu var. Teyzeleri ve ananesi de öyle. Eşimin en çok vazgeçme sebebi de bu. Kızım çok şükür sağlıklı. Bence bir isim hem modern hem anlamlı olmalı. Bi arkadaşımın adı Satı idi. Satır diye dalga geçerlerdi kızla. 18 yaşına girince değiştirdi. Gerçi yine saçma bişiy koymuştu :) Yurdagül muydu Güllü bişeydi hiç hatırlamıyorum.

Ay senin evde akrep vardı noldu hala var mı o.gun uykum kaçtı üzülmek ten.

Madem değiştirmiş guzel yapsaymis keşke neyse bakam kızınız için Tebrikler bu arada :))

Halimeyi samanlıkta basmışlar
Şalvarını Gül dalına asmışlar türküye gel. Hangi kafayla yazdıysa bunu artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…