- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Rica ederim ne demek :))Yani mutlu olsun tek Temenni o.
Teşekkür ederim arkadaşım umarım yakında is bulup başka eve geçince kurtulurum.
Benim kardeşimin ve bütün kuzenlerimin ismide babaannelerinin veya dedelerinin ismi yani en azından anlamı guzelmisben hem kvdeminkini koydum hemde kprinki... neyse
onlar hayatta hala isimleride eski ama anlamlari güzel
sakın sakıın ama sakın benim ismimde öle ve düşün ben 16 yaşımdayım yani 90ların sonu olmasına rağmen bu isime sahip olmama rağmen insanşlar ne kadar dalga geçti senin çocuğun bide da yeni doğcak benim yine yaşlıda olsa bi iki adaşım vardı ama senin çocuğunun hiç olmaz bide millet hep yeni isimleri tercih ettiği için çocuğunun daha garip olur bu ismi olması ve ilk sayfada yaşadım sorunlardan da fazlasını yaşayabilir sakın ama sakın o ismi koymayın yoksa benim gibi sonradan şikayet eder ki haklıda
Senin ismin ne?Ben ismimi seviyorum bazen dalga geçseler de
Şuan sizi en iyi anlayan benim adımda anane ismi ve ben nefret ediyorum yılbaşından sonra ismimi değiştiricem artık bıktımSizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Hayır hiç de öyle degil ben 32 yaşımdayım ve karar verdim değiştiricem ve insanları yeni ismim ile hitap etmelerini istiyorumBana da babamın babaannesinin adını koymuşlar bende hiç sevmiyorum hatta sadece bizim burada var benim ismimden bir yaşlı bi teyzede birde bende banada birsürü başka isimler uyduruyorlar lakabın mı diyen var hiç sevmiyorum ismimi bizim buralarda böyle maalesef dede babaanne yada büyüklerin ismini koyarlar, bazen değiştirmeyi düşünüyorum ama artık degistirsem de bu saatten sonra herkes yine eski ismimi söyler diye vazgciyorum
Ben eşimin adını oğluma koydum :)) ve bunu BEN istedim. Eşim önceleri pek istemese de sonra çok mutlu oldu. Onu o kadar çok seviyorum ki. İnş eşime benzer.. hiç de komik olduğunu düşünmüyormEsimin tarafindada var bu büyüklerin adini koymak hatta daha komigi baba ogula kendi ismini bile koyuyor:) esimede demislerdi göbek adini kendi ismini koy cocuga diye. Esim Allah'tan orali olmadi. kendininde cift ismi var dedesinin ismi ve modern olan bir isim. Fakat kimse o ismi kullanmiyor dedesinin ismini kullaniyolar. O yüzden ben cocuguma ne cift isim nede büyüklerin ismini koyarim dedi.
Birde Hasibe ismi okadar kötü degil sanki, ama dedigin gibi eskilerde kaldi:) benim sinif arkadasimin annesinin adiydi 50 küsür vardir yasi:) Kendi ismini begenmeyip baska isim kullananlar cok. Cok kisinin kimligini görünce sasirmisligim var:)
Ben hamile değilimNe ismi koymayi dusunuyorsunuz
Canım bazı evlatlar babaanne istemese bole annemin ismi diye koyuyorlarBence saygı açısından önemli fakat tabi ismin güzel bir anlamı ve Kur anda geçen bir isimse bir sorunu yok . Kur an da yok bir anlami da yoksa koymam tabi ki . Nedir Akkadin Döndü falan ama Insanlara bu şekilde saygılarıni göstermek hoş bir şey . Neyse ki benim Babannem ismini sevmiyormus. Yoksa ISMET olmaktan kurtulamazdim
Yani ne gerek var bole saçma şeylere anlamıyorum dedim gibi ben mağdur oldum sizin çocuklarınız mağdur olmasinmerak etme canımm öyle bir niyetim yok
işin garibi ortada bi çocukda yok
birde k.validemin eltisinin ismide aynı soyad da haliyle aynı
bir aileye 3 tane aynı isim ve soyad fazla gelir değil mi
Maykay herkesin ismini bulmaya yemin mi ettin gizSenin ismin ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?