- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Yanii çocuk sonuçta size hesap verecek bu arada diğer 2 hak ne pekiÇocuğun anne baba üzerinde ki 3hakkından biri güzel isim koyulmasi.kaynanam kaynatanm çok alındılar onlara sormadık diye.ben söyledim;madem iyi kötü çocuğumun isminin hesabı bana sorulacak o zaman ismide
Ya seviyorum filan deyince merak ediyorumMaykay herkesin ismini bulmaya yemin mi ettin giz
Sırf bu kadar saçma bişi için kaç yaşındaki insanlar trip atıyor yabenim eşim evin tek çocuğu.hakkını yiyemem kayınpederimi de severim o yüzden oğluma onu adını severek koydum o da çok mutlu oldu.ama kayınvaldem hayatı bana zehir etti üstüne bir de hiç istemediğim halde eşim annesinin adını verip kimliğini çıkarttı.ismi güzel ama işte onun adı olduğu için canım sıkıldı.bence zorlamaya gerek yok bir anne çocuğuna istediği ismi koymalı bence
Benim yengemde dayım için yapmıştı bence kaynana dede ismini koymaktansa bole yapmak da güzelBen eşimin adını oğluma koydum :)) ve bunu BEN istedim. Eşim önceleri pek istemese de sonra çok mutlu oldu. Onu o kadar çok seviyorum ki. İnş eşime benzer.. hiç de komik olduğunu düşünmüyorm
Bende sizin tabirinizle babaanne magduruyum ama ismim şu an dahi kullanılan güzel isimlerden ve ben memnunum. Ama her halükarda çocuğun okul dönemini,iş hayatını düşünmek gerektiğine inanırım,bilirim okul doneminde fazlaca dalga gecilir isimlerle,benim sinıfımda satılmış isminde kız vardı mesela. Anlamı hoş değil,bazen hakaret olarak bile kullanılabilen bir kelime hatta,ama sırf anaannenin ismi olduğu için kullanılmış. O kıza yazık oldu bence.Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Sizin isminizidemi çok karistirdilar benimki gibiŞuan sizi en iyi anlayan benim adımda anane ismi ve ben nefret ediyorum yılbaşından sonra ismimi değiştiricem artık bıktım
Ya tamam çok kötü değil ama yaşımda küçük olduğu için ve eskilerde kalan bi isim olunca yasitlarim küçükken çok dalga geçti ve sadece bir iki kere değil eğer bu dalga gecmeler olmasaydı ismimi değiştirmeyi dusunmezdim bileEsimin tarafindada var bu büyüklerin adini koymak hatta daha komigi baba ogula kendi ismini bile koyuyor:) esimede demislerdi göbek adini kendi ismini koy cocuga diye. Esim Allah'tan orali olmadi. kendininde cift ismi var dedesinin ismi ve modern olan bir isim. Fakat kimse o ismi kullanmiyor dedesinin ismini kullaniyolar. O yüzden ben cocuguma ne cift isim nede büyüklerin ismini koyarim dedi.
Birde Hasibe ismi okadar kötü degil sanki, ama dedigin gibi eskilerde kaldi:) benim sinif arkadasimin annesinin adiydi 50 küsür vardir yasi:) Kendi ismini begenmeyip baska isim kullananlar cok. Cok kisinin kimligini görünce sasirmisligim var:)
Ay keşke öyle olsa çok dalga geçildim birde ananemi sevmem oda beni sevmezSizin isminizidemi çok karistirdilar benimki gibi
Zaten okul döneminde çok dalga geçtikleri için bıktımBende sizin tabirinizle babaanne magduruyum ama ismim şu an dahi kullanılan güzel isimlerden ve ben memnunum. Ama her halükarda çocuğun okul dönemini,iş hayatını düşünmek gerektiğine inanırım,bilirim okul doneminde fazlaca dalga gecilir isimlerle,benim sinıfımda satılmış isminde kız vardı mesela. Anlamı hoş değil,bazen hakaret olarak bile kullanılabilen bir kelime hatta,ama sırf anaannenin ismi olduğu için kullanılmış. O kıza yazık oldu bence.
Benimlede ole oldu yeni isminizi ne dusunuyorsunuzAy keşke öyle olsa çok dalga geçildim birde annemi sevmem oda beni sevmez
Daha bunun iş hayatı var,banka veznesinde bile gülündüğüne şahit oldum ben bahsettiğim tarzda isimlere dolayısıyla hiç biteceğini sanmıyorum bu dalga gecmelerin. İnsanlar ince düşünceye,kırarmıyım,uzermiyim'e çok uzak maalesef.Zaten okul döneminde çok dalga geçtikleri için bıktım
Yaşım 32 Can'ım biraz ona uygun olsun diyorum hatta buraya bir konu açtım şuan kapalı orda güzel isimler aldım birce-Defne-selin-meltem ablam Buket dedi arkadasım gamze Gül dediler yanağımda Gamze'm var genelde çok neşeli bir insanım karar veremedim çocuğum olmadan ismimi değiştirmek istiyorumBenimlede ole oldu yeni isminizi ne dusunuyorsunuz
Ananemindi ismimBenimlede ole oldu yeni isminizi ne dusunuyorsunuz
hayır biz Allah a hesap vereceğiz. diğer ikisi helal ve temiz yedirmek giydirmek ve güzelce terbiye etmek.Yanii çocuk sonuçta size hesap verecek bu arada diğer 2 hak ne peki
Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Geç degil isminizi değiştirebilirsinizBenimde ismim babannemin ismi. Soyledigin seyleri bende yasadim icine kapanik oldum biriyle tanisirken isim soylemekten , sinifta yoklama alinırken gulunmesinden aa erkek ismi di mi denilmesinden hep nefret ettim . Universitede bile hoca isim okudugunda ki cogu zaman hecelerler yada yanlis okurlardi gizli bi gulusme olurdu cok utanirdim aglardim ama ne oldu babannemin ismi konuldu diye banannem bisey kazanmadi cok sacma bir mantik olan bana oldu. O yuzden bırakin kuserlerse kussunler istediginiz guzel isimleri koyun cocuklariniza
Zaten üniversite döneminde kurtulucam inşallah bu arada bankada bile dalga geciyorlarsa....Daha bunun iş hayatı var,banka veznesinde bile gülündüğüne şahit oldum ben bahsettiğim tarzda isimlere dolayısıyla hiç biteceğini sanmıyorum bu dalga gecmelerin. İnsanlar ince düşünceye,kırarmıyım,uzermiyim'e çok uzak maalesef.
İşte bide dusunebilse ler ben hala ismimi kabullenemedim insanlar seslendinde falan hiç kendi ismim gibi gelmiyor o kadar bıktım yaniIsim guzelse koyun babaanne filan farketmez. Ama eger isim kotuyse annemin olsa koymam. Sonucta o cocugumuzun ismi kendinin begenmesi cook onemli.ilerde cocugumla dalga gecilip uzulmesini istemem kesinlikle.
Güleç bi insansaniz gamze gerçekten çok hos mesela bende güleç dıştan nazik görünen bir insanım ama ismimYaşım 32 Can'ım biraz ona uygun olsun diyorum hatta buraya bir konu açtım şuan kapalı orda güzel isimler aldım birce-Defne-selin-meltem ablam Buket dedi arkadasım gamze Gül dediler yanağımda Gamze'm var genelde çok neşeli bir insanım karar veremedim çocuğum olmadan ismimi değiştirmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?