- 15 Eylül 2015
- 1.150
- 1.145
- 83
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
isimleri normal isim beğenirler neden beğenmesinler diyip kabul etmez onada bi kılıf uydurur benim KV.biz istedik ama ya çocuk yıllar sonra isminden şikayet edip bezdirirse diyin ben şahsen ilkokulda dalga geçmeye başladıktan sonra sürekli şikayet ettim 8 yıl sonra tamam dediler değiştircekler
evet maalesef hasime ile aralarındaki tek fark 1 harf işte o değilde en yakını buldunuz tebriklerBizimde bi akraba. Neyse. Kotuymus gercekten
çocuk doğsun büyüsün görür o neyse eşinizde istemiyor ne güzel istedini desin boşverinisimleri normal isim beğenirler neden beğenmesinler diyip kabul etmez onada bi kılıf uydurur benim KV.
Bende merve canimevet maalesef hasime ile aralarındaki tek fark 1 harf işte o değilde en yakını buldunuz tebrikler
benim burdaki çoğu arkadaşımın ismi de merveBende merve canimmemnun oldum
Dini isimlerin her biri konmaya müsait değilmiş zaten.. Belli bie ağırlığı olurmuş insan üstünde. Mesela Samet (SAMED ALLAHIN 99 İSMİNDEN BİRİ) ismini çok koyarlardı bi ara ama onu Abdül Samet olarak konması gerekirmiş. Kübra isminide herkes kaldıramaz, şansları az, basireti az oluyormuş, yani isim aslında ciddi bir konu, burcuna görede konması gereken bir şey. Bunu yapan isim analizleri var, şakaya gelmez cidden, adamlar bundan para kazanıyorlar ama ciddi eğitimini görüyorlar, hem ebced değerleri hemde harflerin frekansları ile ilgili.. Zor iş.. İsra suresi 13. Ayette; Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır. Diriliş gününde, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız) .. Yani tedbiri almak bizden, gerisi Allahtan..evet çok saçma bide anlamı sorgulayan kadın demek belki ben dini dorgulayan biri olcaktım ismim yüzünden
Bu da benim sorunum. Yas grubum hep merveydi. Lisede sinifta 6 merve uni.de 4 merve'ydikbenim burdaki çoğu arkadaşımın ismi de merve
ya sorun değil insnalar ilk duyduklarında söyleyemezken önündeki kağıda doğrusu yazmasına rağmen yanlış okumalarına rağmen.. tahmin etmek zor biliyorum
6 mı baya fazlaymış bizim okulda bizim dönemden bi 10 15 tane vardır heralde ama neyse isminiz hasime gibi bişi değil en azındanBu da benim sorunum. Yas grubum hep merveydi. Lisede sinifta 6 merve uni.de 4 merve'ydik
Ben Irak la ilgili bi vakıfta çalışıyorum.. Bize hastalar falan geliyo ya da öğrenciler orda sizin dediğiniz gibi bi olay var mesela bi de onlara soyisim yok sırasıyla kendi isimleri babalarının ve dedelerinin isimleri kimliklerini belirtiyo.. İsimler hep şöyle mesela Mehmet Mehmet Mehmet, Ali Ali Ali , Süleyman Ali süleyman falan o kadar tuhaf ve saçma ki :) Gülüyorum ben gördükçe duydukça.. Ülkede saysan 10 tane isim var.. Dönüp dolaşıp aynı isimleri koymuşlar.. Saçma ve komik buluyorum :)Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
6 mı baya fazlaymış bizim okulda bizim dönemden bi 10 15 tane vardır heralde ama neyse isminiz hasime gibi bişi değil en azından
evet ya annem bana nisa ismini koymak istiyormuş bende 10 yaşımdan beri benim ismim işte nisa olcaktı ama koymadılar falan diyorum hep arkadaşlarıma bende nisa ile bütünleşince nisa koymak istedimi söyledim inşallah bu yaz dava açılcak ve 2.ismim resmiyete dökülcek lisede çok kullanamıcam ama üniversitede hep nisayı kullanıcamIsmizi degistirmeyi dusunuyorsunuz sanırım. Yeni isminize karar verdiniz mi peki
keşke herkes sizin gibi düşünsebence çok saçma ve gereksiz.Ne oluyor yani onların ismini koyunca.Hele ki isimde eski ve zor bir isimse.Bence cocukla acısından cok sıkıntılı bır durum.Benım erkek cocugum olacak esımın babası rahmetlı olmus 13 sene once.Esımde ıstemedı kayınpederımın ısmını.Ustelık ısmı gayette guzel bır ısım olmasına ragmen.Çocugun ısmı anne babanın her ıkısınınde rızasıyla ve arzusuyla konulmalı bence.
öle yapıcam zatenBi mahkemeye bakar canim. Degistir
evet ya annem bana nisa ismini koymak istiyormuş bende 10 yaşımdan beri benim ismim işte nisa olcaktı ama koymadılar falan diyorum hep arkadaşlarıma bende nisa ile bütünleşince nisa koymak istedimi söyledim inşallah bu yaz dava açılcak ve 2.ismim resmiyete dökülcek lisede çok kullanamıcam ama üniversitede hep nisayı kullanıcam
benim ismimin normal gözükmesi için 45 yaşıma kadar beklemem lazım işte 30lu yaşlarda bile tuhaf dururEğer isim güncellerdense niye koymiyim ki önemi vardır anısı vardır. mesela babamın adı kemal eşimin babasının adı kamil ikiside aynı anlama geliyo ama kemal daha nitelikli bi isim halen kullanılıyor. Koymak isterim ama cinsiyetimiz belli değil. Eşimin ismide dedesinin ismi o doğduğunda ölmüş necati koymuşlar ismini bence çok kibar ve naif bi isim evet çocukken zor kullanımı ama 20 yaş sonrası için isminin bi ağırlığı oluyor.
evet kadın demek yani biliyorum çoook güzel bi anlamı yok ama ilk ismime göre anlamı daha güzel söyleyişi kibar ve en önemlisi bana uyuyo kibar bi isim çünküNisa ismini beğeniyorum guzel bir isim hatırladığım kadariyla arapca kadınlar demekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?