Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

biz istedik ama ya çocuk yıllar sonra isminden şikayet edip bezdirirse diyin ben şahsen ilkokulda dalga geçmeye başladıktan sonra sürekli şikayet ettim 8 yıl sonra tamam dediler değiştircekler
isimleri normal isim beğenirler neden beğenmesinler diyip kabul etmez onada bi kılıf uydurur benim KV.

akıl sır erdiremediğim olaydır, bakalım sıra bana gelince kimlerden neler duyacağım.
aşırı keskinim bu konularda fakat ama lakin annem der ki; keskin sirke küpüne zarar, neden bu kadar zor bağzı şeyler neden neden neden!

evet çok saçma bide anlamı sorgulayan kadın demek belki ben dini dorgulayan biri olcaktım ismim yüzünden
Dini isimlerin her biri konmaya müsait değilmiş zaten.. Belli bie ağırlığı olurmuş insan üstünde. Mesela Samet (SAMED ALLAHIN 99 İSMİNDEN BİRİ) ismini çok koyarlardı bi ara ama onu Abdül Samet olarak konması gerekirmiş. Kübra isminide herkes kaldıramaz, şansları az, basireti az oluyormuş, yani isim aslında ciddi bir konu, burcuna görede konması gereken bir şey. Bunu yapan isim analizleri var, şakaya gelmez cidden, adamlar bundan para kazanıyorlar ama ciddi eğitimini görüyorlar, hem ebced değerleri hemde harflerin frekansları ile ilgili.. Zor iş.. İsra suresi 13. Ayette; Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır. Diriliş gününde, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız) .. Yani tedbiri almak bizden, gerisi Allahtan..

Ben Irak la ilgili bi vakıfta çalışıyorum.. Bize hastalar falan geliyo ya da öğrenciler orda sizin dediğiniz gibi bi olay var mesela bi de onlara soyisim yok sırasıyla kendi isimleri babalarının ve dedelerinin isimleri kimliklerini belirtiyo.. İsimler hep şöyle mesela Mehmet Mehmet Mehmet, Ali Ali Ali , Süleyman Ali süleyman falan o kadar tuhaf ve saçma ki :) Gülüyorum ben gördükçe duydukça.. Ülkede saysan 10 tane isim var.. Dönüp dolaşıp aynı isimleri koymuşlar.. Saçma ve komik buluyorum :)

bence çok saçma ve gereksiz.Ne oluyor yani onların ismini koyunca.Hele ki isimde eski ve zor bir isimse.Bence cocukla acısından cok sıkıntılı bır durum.Benım erkek cocugum olacak esımın babası rahmetlı olmus 13 sene once.Esımde ıstemedı kayınpederımın ısmını.Ustelık ısmı gayette guzel bır ısım olmasına ragmen.Çocugun ısmı anne babanın her ıkısınınde rızasıyla ve arzusuyla konulmalı bence.

Ismizi degistirmeyi dusunuyorsunuz sanırım. Yeni isminize karar verdiniz mi peki
evet ya annem bana nisa ismini koymak istiyormuş bende 10 yaşımdan beri benim ismim işte nisa olcaktı ama koymadılar falan diyorum hep arkadaşlarıma bende nisa ile bütünleşince nisa koymak istedimi söyledim inşallah bu yaz dava açılcak ve 2.ismim resmiyete dökülcek lisede çok kullanamıcam ama üniversitede hep nisayı kullanıcam

Eğer isim güncellerdense niye koymiyim ki önemi vardır anısı vardır. mesela babamın adı kemal eşimin babasının adı kamil ikiside aynı anlama geliyo ama kemal daha nitelikli bi isim halen kullanılıyor. Koymak isterim ama cinsiyetimiz belli değil. Eşimin ismide dedesinin ismi o doğduğunda ölmüş necati koymuşlar ismini bence çok kibar ve naif bi isim evet çocukken zor kullanımı ama 20 yaş sonrası için isminin bi ağırlığı oluyor.

keşke herkes sizin gibi düşünse

Nisa ismini beğeniyorum guzel bir isim hatırladığım kadariyla arapca kadınlar demekti

benim ismimin normal gözükmesi için 45 yaşıma kadar beklemem lazım işte 30lu yaşlarda bile tuhaf durur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…