Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

bence annelerın babaların ısmını cocuguna koymaya gerek yok
o ısımler hayatımızda anne baba olarak yasadı zaten
koymayınca gecmısı atamızı sılmıs olmuyoruz kı
hele vefat etmıs bırının ısmının cocuga verılmesıne daha cok karsıyım acıkcası

sevdıgın ısımı koymalısın kı cagırırken severek cagırasın
sevmedıgım kayınvalıdemın ısmını nıye koyım baktıkca arkamdan cevırdıgı ısler aklıma gelır :)

evet kadın demek yani biliyorum çoook güzel bi anlamı yok ama ilk ismime göre anlamı daha güzel söyleyişi kibar ve en önemlisi bana uyuyo kibar bi isim çünkü
benım ısmım nısa
nisa suresı kadın haklarından bahseder
kadın demek degıl aslında kadın haklarından bahseden bı suredır :)

biliyomusunuz benim babamın kendisinden büyük kardeşleri olmasına rağmen hiçbiri babamın yaptıkalrını yapmadı babaannem desen zaten ismim onun ismi diye beni seviyo ki bana küçükken bakmamış bi insan annemin yanında bana elimde kaldı bre yetim demiş bi insan ama annem bu yaptıkalrına rağmen hala babaannein ismini taşı diyo buna çok kızıyorum

evet kadın demek yani biliyorum çoook güzel bi anlamı yok ama ilk ismime göre anlamı daha güzel söyleyişi kibar ve en önemlisi bana uyuyo kibar bi isim çünkü

Söyleyiş olarak guzel naif bir isim ama dediğiniz gibi beni de düşündüren anlamı. Ama sizin icinize sinmisse, siz benimsemisseniz o sekilde değiştirin

Tabii kide sacma belki ben kb ve ya kv mi sevmiyorum neden cocuguma o isimle sesleniyim dusuncesiz bazi buyukler benim annem mesela asla izin vermem oglum torunuma benim ismimi versin diye diyor hep

böyle şeyleri önceden konuşmak gerek diye düşünüyorum.

eşimin ismi dedesinin ismi yaşarken konulmuş, kayınpeder çocukluğundan beri eşime sende babanın ismini koyucaksını işlemiş.

kayınpederimi zerre sevmem evlenmeden önce eşimi vazgeçirdim bu isim sevdasından öyle evlendim. yoksa asla evlenmezdim.

buarada benimde 2. ismim babaannemin ismi ama hala kullanılan demode bi isim değil. nikah masası dışında hiçbiyerde söylemedim .

eşiniz istemediyse ne güzel benimkilerde çevrelerinden hep öle görünce yaptılar gerçi halamlar amcamlar babamdan büyük onlarda öle bi ortamda yetişti koymadı ama neyse

eşiniz istemediyse ne güzel benimkilerde çevrelerinden hep öle görünce yaptılar gerçi halamlar amcamlar babamdan büyük onlarda öle bi ortamda yetişti koymadı ama neyse

canım mecbur kaldı diyim.
2. 3. 5. isim olarak bile koymam bu fikrinde ısrarlıysan herkes yokuna gitsin dedim.

çocuğun hayatını sırf 1 kişi mutlu oldun diye etkilemek saçmalıklar öresi

anneniz ne güzel izin vermemiş benim annem davayı açmaya ne gerek var çok saçma diyo hatta davama bile gelmemeyi düşünüyor çok şanslısınız anneniz için bende anlamıyorum ben bi arabın çocuğuna türk ismi koyduğunu görmedim mesela biz niye koyalım yok müslüman ismi bilmemne ee çocuğuna arap ismi koymayanlar müslüman olmuyomu? çok saçma geleneklerimiz var

canım mecbur kaldı diyim.
2. 3. 5. isim olarak bile koymam bu fikrinde ısrarlıysan herkes yokuna gitsin dedim.

çocuğun hayatını sırf 1 kişi mutlu oldun diye etkilemek saçmalıklar öresi
işte varya bu yorumlaır görünce çok mutlu oluyorum şimdiki anneler eskiler gibi bu gelenekleri mantıklı bulmuyor diye:)

kızlar bu arada aklıma gelmişken bir anımı anlatayım daha 8 9 yaşlarımdayım insanların benim ismimle en çok dalga geçtiği zamanlar ve benim bıkmaya başladığım zamanlar neyse babaannemin evindeyiz halamlar yengemler komşular bi 15 20 kişi vardı evde neyse bana bi kadın dediki aa babaannen ile ismin aynı mı senin dedi bende evet maalesef dedim sonra kendisi çocuklarına eski isim bile koymayan sevgili halam ordan aaa hasime niye öle diyosun ben ismimin hep hasime olmasını isterdim dedi sonra bende aynen şunu dedim:
madem bu ismi çok beğeniyosun kendi çocuklarına neden koymadın o zaman dedim o an varya babaannem yengemler halamlar komşular aynı böle oldu ben böle tabi sonra annem ne kadar saygısızsın diye bana kızmıştı orası ayrı

eşimle evlilik öncesi konusu açılmıştı ve konuşmuştuk, büyüklerin adını koymak yok diyerek.

evlendikten sonra eşimin babası vefat etti, oğluma onun ismini koymak istedi. iki isim koyacaktık zaten, kp nin ismi de çok sevdiğim bir isimdir. tamam dedim koyduk.

ama bazen şimdi eşimin akrabalarının şöyle düşündüğünü hissediyorum, sanki eşim beni zorlamış o ismi koymaya, ben de ikinci ismi koymasını da istemişim gibi.
halbuki biz iki isme de birlikte karar verdik, ilk ismi evet önce eşim istedi ama öneri olarak bana sundu diğer isimler gibi. ama işte insanlar uyumlu bile olsanız, arkanızdan konuşabiliyorlar, o yüzden bu isim mevzusu istenilen yapılsa bile kapanmıyor. en iyisi her anne-baba kendi değerlerine göre içine sinen ismi koysun, diğer kişiler de konuşsun dursun.

şimdi burada eleştiriyoruz ama kişi sevebilir de bu adeti, çocuğuna da içi sinerek kp sinin kv sinin ismini koyabilir, sorun yok bence. eski yeni isim de hepsine de alışılır. dalga geçilecek bir isim oluşu, ya da politik veya dini olarak sıkıntı çıkaracak bir isim oluşu istisnaları dışında çok takılmıyorum isim mevzusuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…