- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
benım ısmım nısaevet kadın demek yani biliyorum çoook güzel bi anlamı yok ama ilk ismime göre anlamı daha güzel söyleyişi kibar ve en önemlisi bana uyuyo kibar bi isim çünkü
biliyomusunuz benim babamın kendisinden büyük kardeşleri olmasına rağmen hiçbiri babamın yaptıkalrını yapmadı babaannem desen zaten ismim onun ismi diye beni seviyo ki bana küçükken bakmamış bi insan annemin yanında bana elimde kaldı bre yetim demiş bi insan ama annem bu yaptıkalrına rağmen hala babaannein ismini taşı diyo buna çok kızıyorumbence annelerın babaların ısmını cocuguna koymaya gerek yok
o ısımler hayatımızda anne baba olarak yasadı zaten
koymayınca gecmısı atamızı sılmıs olmuyoruz kı
hele vefat etmıs bırının ısmının cocuga verılmesıne daha cok karsıyım acıkcası
sevdıgın ısımı koymalısın kı cagırırken severek cagırasın
sevmedıgım kayınvalıdemın ısmını nıye koyım baktıkca arkamdan cevırdıgı ısler aklıma gelır :)
o ayrı evet ama ne bilim işte ben bide isimlerin insan üzerindeki etkilerine çok inanırımbenim ismimin normal gözükmesi için 45 yaşıma kadar beklemem lazım işte 30lu yaşlarda bile tuhaf durur
yani ben öle biliyodum ama haklısınız kadın haklarından bahsediyor ay bu arada çok sevindim binevi adaş çıktıkbenım ısmım nısa
nisa suresı kadın haklarından bahseder
kadın demek degıl aslında kadın haklarından bahseden bı suredır :)
evet kadın demek yani biliyorum çoook güzel bi anlamı yok ama ilk ismime göre anlamı daha güzel söyleyişi kibar ve en önemlisi bana uyuyo kibar bi isim çünkü
anlamı kötü değil hoş sorgulayan kadın dan daha iyidir eminimki.. neyse çok teşekkürler:))Söyleyiş olarak guzel naif bir isim ama dediğiniz gibi beni de düşündüren anlamı. Ama sizin icinize sinmisse, siz benimsemisseniz o sekilde değiştirin
Ben hep nese diyodum sanabenım ısmım nısa
nisa suresı kadın haklarından bahseder
kadın demek degıl aslında kadın haklarından bahseden bı suredır :)
anlamı kötü değil hoş sorgulayan kadın dan daha iyidir eminimki.. neyse çok teşekkürler:))
yani kişiye göre değişir tabi neyse yorumunuz için saolunnAnlamı kötü değil ben isim olarak beğeniyorum ama herkes tercih etmeyebilir.
Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.[/QU
bende hiç sevmezdim anne baba isminin konmasını o yuzdun hamile oldumu öğrendiğim gün kız ismide belliydi erkek ismide kimseye acık kapı bırakmadım , hatta kocama bile ben cekiyorum bu yükü sana ne oluyor acaba dedim ,
asıl kaynanamın fantazisini duysanız inanamazsınız kızlar ;
neymiş neymiş kendinin kızlık soyadını dogurdugum erkek çocuguma koyacakmısım ( bu arada soyadıda isim olarak kullanılıyor )
ve evlensede adı soyadı degişmiyecekmiş kendi soyuda kocasının soyadı sürecekmiş ,
ben bunu yermiyim ilk kızımdan sonra dogum sonram çok kötü geçti lohusalık sıkıntısıyla dahada dogurmam dedim ... erkek çocukla ilgili bana dönüp öyle bir laf etti ki 9 yılldır o ettiği lafı yutturdum kendime ve cocuk dogurmadım herkesle haber yolladım kendi kendinin keyfine göre değil benim keyfime göre çocuk dogururm diye o karar vermemez diye , 9 sene sonra kızım istediği için hamile kaldım sevincinden dövünerek ağladı resmen veeee erkek lafı edemedi gerçi bebeğimizi kaybettik ama rabbim bir daha verir inş.
SAGLIKLA VE HUZURLA KALIN
eşiniz istemediyse ne güzel benimkilerde çevrelerinden hep öle görünce yaptılar gerçi halamlar amcamlar babamdan büyük onlarda öle bi ortamda yetişti koymadı ama neyseböyle şeyleri önceden konuşmak gerek diye düşünüyorum.
eşimin ismi dedesinin ismi yaşarken konulmuş, kayınpeder çocukluğundan beri eşime sende babanın ismini koyucaksını işlemiş.
kayınpederimi zerre sevmem evlenmeden önce eşimi vazgeçirdim bu isim sevdasından öyle evlendim. yoksa asla evlenmezdim.
buarada benimde 2. ismim babaannemin ismi ama hala kullanılan demode bi isim değil. nikah masası dışında hiçbiyerde söylemedim .
eşiniz istemediyse ne güzel benimkilerde çevrelerinden hep öle görünce yaptılar gerçi halamlar amcamlar babamdan büyük onlarda öle bi ortamda yetişti koymadı ama neyse
anneniz ne güzel izin vermemiş benim annem davayı açmaya ne gerek var çok saçma diyo hatta davama bile gelmemeyi düşünüyor çok şanslısınız anneniz için bende anlamıyorum ben bi arabın çocuğuna türk ismi koyduğunu görmedim mesela biz niye koyalım yok müslüman ismi bilmemne ee çocuğuna arap ismi koymayanlar müslüman olmuyomu? çok saçma geleneklerimiz varBana da babaannemin adını koyacakmış babam, Nazmiye.
Annem izin vermemiş. Ama bana koyduğu ismi de sevmiyorum çünkü Arapça bir isim. Ben Türkçe bir isim istedim hep, çocuğuma da Türkçe koymaya dikkat edeceğim kısmetse.
işte varya bu yorumlaır görünce çok mutlu oluyorum şimdiki anneler eskiler gibi bu gelenekleri mantıklı bulmuyor diye:)canım mecbur kaldı diyim.
2. 3. 5. isim olarak bile koymam bu fikrinde ısrarlıysan herkes yokuna gitsin dedim.
çocuğun hayatını sırf 1 kişi mutlu oldun diye etkilemek saçmalıklar öresi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?