- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
kuzum şimdiyle değil baskınlıkla alakalı bence.işte varya bu yorumlaır görünce çok mutlu oluyorum şimdiki anneler eskiler gibi bu gelenekleri mantıklı bulmuyor diye:)
canım insanların ağzı torba değilki büzesin boşverin istediklerini düşünsünlereşimle evlilik öncesi konusu açılmıştı ve konuşmuştuk, büyüklerin adını koymak yok diyerek.
evlendikten sonra eşimin babası vefat etti, oğluma onun ismini koymak istedi. iki isim koyacaktık zaten, kp nin ismi de çok sevdiğim bir isimdir. tamam dedim koyduk.
ama bazen şimdi eşimin akrabalarının şöyle düşündüğünü hissediyorum, sanki eşim beni zorlamış o ismi koymaya, ben de ikinci ismi koymasını da istemişim gibi.
halbuki biz iki isme de birlikte karar verdik, ilk ismi evet önce eşim istedi ama öneri olarak bana sundu diğer isimler gibi. ama işte insanlar uyumlu bile olsanız, arkanızdan konuşabiliyorlar, o yüzden bu isim mevzusu istenilen yapılsa bile kapanmıyor. en iyisi her anne-baba kendi değerlerine göre içine sinen ismi koysun, diğer kişiler de konuşsun dursun.
şimdi burada eleştiriyoruz ama kişi sevebilir de bu adeti, çocuğuna da içi sinerek kp sinin kv sinin ismini koyabilir, sorun yok bence. eski yeni isim de hepsine de alışılır. dalga geçilecek bir isim oluşu, ya da politik veya dini olarak sıkıntı çıkaracak bir isim oluşu istisnaları dışında çok takılmıyorum isim mevzusuna.
ay inanmıyorumkuzum şimdiyle değil baskınlıkla alakalı bence.
ananem her doğum yaptığında amca, dede, babanne hala isimlerini koymuşlar küçük teyzeme de halasının ismi denk gelmiş. Kulağına falan okunmuş oarada ananem halaya kızıyo gidip kendi ismini veriyo teyzeme.
idolümdür bu konuda
gerçi bende halama kızıp laf sokmuştum hatta önceki sayfada anlattım iştekuzum şimdiyle değil baskınlıkla alakalı bence.
ananem her doğum yaptığında amca, dede, babanne hala isimlerini koymuşlar küçük teyzeme de halasının ismi denk gelmiş. Kulağına falan okunmuş oarada ananem halaya kızıyo gidip kendi ismini veriyo teyzeme.
idolümdür bu konuda
benim arkadaşımın ismide sefa ama kızkızlar sız yıne ıyısınız bence en azından ısmınız yıne bır kız ısmı :) benim ismimi dedem koymuş.gerçi tam da dedem koymuş denemez. babam ailenin en büyük erkek çocuğu ve erkek çocugun da ılk torunu benim. daha dogmadan dedem cınsıyet ayrımı yapmadan cocugunuz olursa adını ersin koyun demiş. erkek dogsaymısım guzel bır ısmım olabılırmıs. ama babam dedem de hasta oldugu ıcın ben dogunca dedıgını yaptıgımızı gprsun dıye gıtmıs nufusta adıma ersın yazdırmıs. neyse kı önüne bir isim daha koymayı akıl edebilmişişin tuhaf kısmı dedem ben dogduktan sonra 6 yıl daha yaşadı ve benden 1 yıl sonra da erkek kardeşim doğdu keşke bu kadar aceleci davranmasaydınız dedim ben de. ilk okulda özellikle çok dalga geçtiler benle ve şimdi bile 2. adımı soylerken bekarlık soy ısmım sananlar oluyo
keşke herkes sizin gibi düşünse
düşündüreceğiz.Biz böyle düşündüğümüzü söyleyeceğiz.Böyle düşünen çocuklar yetiştirceğiz.Etrafımızda bunu yapanları eleştireceğiz.Zamanla düzelecek.Yazık ya bebişlere.
güya gelenek işteNe aileler böyle bir talepte bulunur ne ben buna izin veririm. Hoşuma gitmiyor, neyi ifade ediyor anlam veremiyorum ben.
onada alısıgım sıkıntı yok annem hep evımın neşesı der bana :)Ben hep nese diyodum sana
ne derslerse desinler asla izin vermeyinBizimkiler de bekliyorlar da ağzımı aradılar ben de başka isim söyledim. Uzaktan da kendi babasının adını koymuş mu dedim şaka yolla
Anneniz istememişse bu ismi şimdi niye böyle yapıyor acaba. Belki de sizi bu konuda dolduran annesidir deyip babanızın kavga çıkaracağını düşünüyordur.anneniz ne güzel izin vermemiş benim annem davayı açmaya ne gerek var çok saçma diyo hatta davama bile gelmemeyi düşünüyor çok şanslısınız anneniz için bende anlamıyorum ben bi arabın çocuğuna türk ismi koyduğunu görmedim mesela biz niye koyalım yok müslüman ismi bilmemne ee çocuğuna arap ismi koymayanlar müslüman olmuyomu? çok saçma geleneklerimiz var
yok öle bi düşüncesi yok çünkü babaannemin öle şey yapmıcanı biliyo o direk ortalık karıştırır neyse ilk nisa demiş babamda nisa ne ya isa der gibi diyip anasının ismini mantıklı buldu ki benim ismim en az 6 7 isimle karıştırılan bir isimAnneniz istememişse bu ismi şimdi niye böyle yapıyor acaba. Belki de sizi bu konuda dolduran annesidir deyip babanızın kavga çıkaracağını düşünüyordur.
Hafide? Halise? Hamise?ayy dershane hocam bana hasime derdi hasime gibi bişi evet
ay özür dilerim mesajınızı şimdi gördümcevap veriyorum hasibe
doğru ise beğen
nasıl buldunuz yakınınız da mı varhafize ve habibeye benziyoyo demişsin o zaman hasibe, ille bizi zorlucan yani V Vejetaryen Zombi
canım 2 kişi doğrusunu bulduHafide? Halise? Hamise?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?