Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

işte varya bu yorumlaır görünce çok mutlu oluyorum şimdiki anneler eskiler gibi bu gelenekleri mantıklı bulmuyor diye:)
kuzum şimdiyle değil baskınlıkla alakalı bence.

ananem her doğum yaptığında amca, dede, babanne hala isimlerini koymuşlar küçük teyzeme de halasının ismi denk gelmiş. Kulağına falan okunmuş oarada ananem halaya kızıyo gidip kendi ismini veriyo teyzeme.

idolümdür bu konuda

canım insanların ağzı torba değilki büzesin boşverin istediklerini düşünsünler

ay inanmıyorum

gerçi bende halama kızıp laf sokmuştum hatta önceki sayfada anlattım işte

kızlar sız yıne ıyısınız bence en azından ısmınız yıne bır kız ısmı :) benim ismimi dedem koymuş.gerçi tam da dedem koymuş denemez. babam ailenin en büyük erkek çocuğu ve erkek çocugun da ılk torunu benim. daha dogmadan dedem cınsıyet ayrımı yapmadan cocugunuz olursa adını ersin koyun demiş. erkek dogsaymısım guzel bır ısmım olabılırmıs. ama babam dedem de hasta oldugu ıcın ben dogunca dedıgını yaptıgımızı gprsun dıye gıtmıs nufusta adıma ersın yazdırmıs. neyse kı önüne bir isim daha koymayı akıl edebilmiş işin tuhaf kısmı dedem ben dogduktan sonra 6 yıl daha yaşadı ve benden 1 yıl sonra da erkek kardeşim doğdu keşke bu kadar aceleci davranmasaydınız dedim ben de. ilk okulda özellikle çok dalga geçtiler benle ve şimdi bile 2. adımı soylerken bekarlık soy ısmım sananlar oluyo

benim arkadaşımın ismide sefa ama kız neyse 2.ismin var bari

Bizimkiler de bekliyorlar da ağzımı aradılar ben de başka isim söyledim. Uzaktan da kendi babasının adını koymuş mu dedim şaka yolla

Anneniz istememişse bu ismi şimdi niye böyle yapıyor acaba. Belki de sizi bu konuda dolduran annesidir deyip babanızın kavga çıkaracağını düşünüyordur.

Anneniz istememişse bu ismi şimdi niye böyle yapıyor acaba. Belki de sizi bu konuda dolduran annesidir deyip babanızın kavga çıkaracağını düşünüyordur.
yok öle bi düşüncesi yok çünkü babaannemin öle şey yapmıcanı biliyo o direk ortalık karıştırır neyse ilk nisa demiş babamda nisa ne ya isa der gibi diyip anasının ismini mantıklı buldu ki benim ismim en az 6 7 isimle karıştırılan bir isim

Benim ismimi de büyük babannemin ismi koymuşlar. Nefret ediyorum ismimden. Ilk söylediğimde kimse anlamiyor. Kendi çocuğum olduğunda bu kadar eski ve anlaşılmaz isim koymayacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…