Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

İnsanlarin size tepki göstermesi çözüm yolu aramamanizdan kaynaklanıyor . İlla ki geniş ailede küçük de olsa yardım yapacak kişiler vardır . Ayda 300 500 lira çoğu insanı yormaz ama böyle bes kişi bulunursa masrafları azalır. Onun dışında tabiki temelli sizde kalmasın ,öğrenci için de çok sıkıntili . Evinize kabul etmeyin ama başka yollar arayın demek istedi herkes bende dahil .

İnsanlarin evi cok buyuk demek ki. Ben konuyu okurken direkt kendi evimizi dusundum minik bir evimiz var yani cook kalabalik misafir bile agirlamadik, ikimize yetiyor.
Ev azicik buyuk olur veya nebileyim ust kat vs vardir ust kata koyarsin kizi ama obur turlu devamli dib dibe kac aylarca belki kac senelerce bana da olur iş gelmiyor. Hadi siz rahat ettiniz adam(esiniz) edemeyebilir hakli olarak.

%100 burs olayı kaldırılmadı mı? Puanı sadece dandik üniversitenin dandik bölümünü tutacak kadar düşükse nasıl %100 burs alacak?
Pandemiye kadar vardı ama pandemiden itibaren akademiyle bağım kesildiği için fikrim yok. Ama %80 bile burs var o da ödenmeyecek rakamlar değil.
Kudra herhalde bu konuda bilgin yok; puanlama sistemi berbat. Barajı geçenler özel tabela üniversitelerinde mühendislik okuyor. Liseyi bitiremeyenler mimar oluyor. Başarısızlık akan çocuklara sözde başarı bursu veriliyor. Hiçbir şekilde arkasında durulacak ve burs verip hak eden birinin hakkını ziyan etmeye değmeyecek çocuklar okul okuyor maalesef.

Eski evliler sevişmiyor sanıyolla
Olay sevişmek mi sizce gerçekten?
Olay daha birbirimize, evimize vs yeni alışıyor olmak. Aynı evde yaşamakla sevgililik farklı biliyorsunuz. Bakalim daha biz aynı evde anlasabilecek miyiz bunu bile zaman gösterecek. Kim yeni evlendiğinde bir aile kurarken başka birisine evinde bakmak ister?

İnsanlar gerçekten çok düşüncesiz size hiç bi şey söylemeden kendi kendilerine evinize yerleşmişler bile kesinlikle kabul etmeyin

Her mesajıma cevap verdiniz, asıl vermeniz gerekeni sürekli es geçiyorsunuz. Siz bu çocuğun okumasını istemiyor musunuz?

Ben de öyle biliyorum ama
Yani böyle birşey olduğunu sanmıyorum, o zaman para veren üniversitelerin kontenjanları dolar taşardı. Saçmalık.
Çoğu üniversite kendi bünyesinde bulunan çok başarılı olup maddi durumu yetersiz öğrencisine yardımda bulunup burs veriyor ama hepsine vermiyor. Hepsine verse ohoo önünü alamaz.

Yani aslında Kudranın burs alma konusundaki mesajına cevap verseniz?
Şu tüm mesajlarda en önemli mesaj o. Boşverin artık kendinizi anlatmayı.

Bu konu bence çok önemli bir konu. Böyle bir şeyi eşiniz yapsa ne derdiniz ? Bence anneniz ya da babanız usulünce konuşsun haa yok anlamazlarsa siz net bir şekilde söylersiniz böyle bir şeyin mümkün olmadığını. Ne münasebet size sormadan böyle bir karar alınıyor çok saçma. Tmm çocuğun durumuna üzüldüm ama herkes durumunun bilincinde olarak tercih yapmalı başkasına güvenerek değil. Eşinizin istemediğini de belirtin ayrica

Para verilmiyor. Sizin anladığınız anlamda burs değil bu. Burs, okul ücretini ödememek anlamına geliyor. Devlet üni gibi ücretsiz okuyorsunuz özel üniversitede.

vakif universitelerinin belli kriterleri oluyor ogrenciye burs vermek icin. yani burs derken ogretim ucreti haric bir de cep harcligini kast ediyorum. ornegin bilkentin sarti okudugu bolumde %100 burslu olmak ve ilk 10.000 siralamaya girmekti benim zamanimda. benim siralamam mfde 9 binlerdeydi ve %50 bursluydum, cep harcligi almiyordum okuldan. olsa da almazdim tabi ki. baskasina devretme hakkimiz da vardi.

tobb mesela her bolume vermiyor, belli bolumlerdeki ogrencilere siralamasina gore veriyor. ilk 1000e girenlere 3bin, 1000-5000 arasina 2bin gibi mesela. sadece maddi durum kotu diye burs yok yani. basariya bakiliyor aslinda. ama konuda boyle bir sey soz konusu degil sanirim. konu sahibi kizin bilgilerini paylassa seve seve yardimci olacagiz ama galiba kiza yardim etmek istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…