- 29 Eylül 2014
- 9.715
- 20.089
- 598
- Konu Sahibi hayatguezel
-
Ben tüm babalar kötüdür yazmadım ki . Şimdi konu şuydu aslında babalar çocuklarını bırakınca annelere kızıyoruz burda sen niye yanlız bıraktın çocuğunu diye benim kendi düşüncem anne baba cocugunu zaten vicdanliysa bırakmaz .ben ayrilinca çocuğunu göstermeyen annelere de çok kızıyorum . Çocuğu mahrum edemez . Ama bana göre gerçek şu ki çocuga yine en iyi bakan annedir. Ben şu yasimda hala anneme ihtiyaç duyuyorsam küçük bir çocuğun da en büyük ihtiyacı annesidir diye düşünüyorum .
Eminim ki vicdanlı olan çocuğunu çok seven babalar vardır tabi kiÖyle dediğinizi düşünmedim. Bir kadın olarak; ben de çocukların annesinin yanında daha mutlu olabileceğini düşünüyorum. Çünkü istemsiz olarak kendimi o kadınların yerine koyduğumda; bencilce de olsa, çocuklarımdan ayrılmak istemezdim.
Konunun diğer tarafında yer alan erkeklerden de çocukları için mücadele edenler var ancak sesleri duyulmuyor diye belirtmek istedim.
Valla boy boy magazin sayfalarına çıktı bu nasil reklam Allah korusun ben gerizekaliyımın kanıtı
o bir çocuk elbette ondan büyük insan olgunluğu beklemeyin. eşinizi seviyorsanız çocuğunuza seversiniz o onun bir parcasi. birde o çocuk acısından bakın dağılmış bir aile... psikolojisini bilemezsiniz. Siz sevgi verin cocuk bunu hisseder bilir. cocuk bilmesede allah bilir. Mutlu evlilik için baştan ortada olan durum için sonradan çocuğunu istemiyorum diyemezsiniz o eğlendiğimiz kişinin parçası. bu durunu kabullenin mutlu olmak icinMerhaba öncelikle lüften kirici sözler veya tam dinlemeden anlamadan linc etmeyin bir insani-lütfen!
Zaten derdimiz olmasa buraya kimse yazmaz.
Öncelikle suan ikinci evligimi yapmis durumdayim. Esiminde ikinci evliligi, onun ilk evliliginden bir oglu var yedi yasinda ama annesinde yasiyor nerdeyse iki saatlik uzaklikta. Anca 1-2 ayda bir aliyor cocugunu yogun calistigindan dolayi ve bos zamani olunca benimlede gecirmek istiyor.
Esimin cok iyi biri olmasi nedeniyle ve aileside mükemmel hic kaynana görümce elti dertlerim yok cok sükür, kabul ettim herseyi.
Tabiki bu cocugun varligini biliyordum ve bir gün babasinda yasamak isterse diye düsünceleride kafamdan gecirdim, ama acikcasi isin icinde olmayinca insan okadar anlamiyor. Simdide öyle bi duruma geldimki, hala kabullenemiyorum cocugu.
Cocuk zaten cok yaramaz ne edep ögretilmis ne adap ne terbiye, esim bile zor dayaniyor bazen. Ben nasil ve neden dayanim ozaman cocugum bile degil. Biliyorum iyi yaklasmak zorundayim ama nasil ve ne düsüncegimi bilmiyorum.
Ilerde eger benimde cocugum olursa onunla kardes olacaklari düsüncesi-yok miras mal mül düsüncesi-iyice piskolojim bozuldu hatta Terapiye bile gitmeye basladim cünkü kötü düsünmek istemiyorum cocugu hakkinda. Ama ister istemez kendimi geri cekiyorum ve o cocuk benim icin büyük bir sorun oldu.
Ailemde bastan yapma etme dediydi, ama esimi taniyinca evet cok iyi bir insan bununla olur cocugu sorun etme söylediler.
Bende zaten karakterine esimin kendisine bana olan sevgisine sahiplenmesine baktim, ve basimdan bir evlilik gectigi icin neyin önemli olup olmadigini bildigim icin cocugu var diye yargilamadim.
Bana disardan ters bakildigini hissediyorum, evlendi ayrildi yine evlendi cocuklu birini aldi diye. Bu beni cok rahatsiz ediyor. Cocugu düsününce zaten kafam oynuyor. Yani suan piskolojikmen cok kötü durumdayim. Terapi cok yeni oldugu icin henüz fazla bir fayd- görmedim. Böyle oldukcada haliyle ister istemez aklim eski sevgilime gidiyor. Bunun üstüne eski sevgilim bana istek yolliyor ama onu engelledim. Buda benim icin sanki bi isaret gibiydi birak bana gel tekrar gibisine. Enerjimden mi gitti ona o his anlamadim. Bende Istemiyorum bende ama elimde degil.
Belki siz bana bazi öneri veya sözlerle yardimci olabilirsiniz?
Ve lütfen linc etmeyin insan sadece isin icine girince anliyor, bende iyi niyetimden esim iyi biri diye kabul ettim-cocugunun beni böyle rahatsiz edecegini tabiki bende bilmiyordum yoksa bastan kabul etmezdim. Ama bitek cocugu var diyede hayir demek istemedim güzel bir evlilik yasarim diye.
Zaten sinir olduğum bir tipti herşeyi ben bilirim havasinda olan bide izmirli ha dersin modern okumus etmis ama işte kafaya bakEski 'Survivor' yarışmacısı Ecem Karaağaç, programa katılmadan önce 'Sana enerji yüklemesi yapacağım, birinci olacaksın' diyen İbrahim Halil G. adlı bir kişiyle buluşmuştu. Karaağaç; enerji yüklediğini ve büyü bozduğunu iddia eden bu kişiyle defalarca birlikte olmuş ve ona yaklaşık 90 bin lira vermişti. 9 Nisan 2020
Bibibella bu kadın eğitimli , okumuş bir kadın. Üniversitenin eğitim kalitesini bilmiyorum , kendisi Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezunmuş. Onlarca spor dalında yer almış , onlarca farklı sosyal çevreye girmiş.
Olayın anlattığı haliyle gerçekleşmesi bana çok mantıksız geliyor.Evlerden ırak. Allah herkese akıl versin ve aklını kullanabilmeyi nasip etsin.
Zaten sinir olduğum bir tipti herşeyi ben bilirim havasinda olan bide izmirli ha dersin modern okumus etmis ama işte kafaya bak
Esiniz iyi niyetli biri olabilir,hatta size bir şey söyleyim mi, dağdan gelip bagdakini kovmak diye bir laf var ya işte o bagdaki o küçük,yaramaz dediğiniz cocuk da çok iyi bence.Tek kötü olan sizin niyetlerinin daha şimdiden mal miras bölemiyorsunuz aklınizda,Allah sizden korusun bu çocuğu.Yaramaz diye yargilayacaginiza, edep adap bilmiyor diye yargilayacaginiza,babasına dönüp deyin ki adam,sen karı kız peşinde kosacagina otursaydin da çocuğuna edep adap ogretseydin deyin!!!! çocuğu burda yargılamayınboş beleş şekilde.Psikolojiniz bozukmuş,eski sevgilinize enerji sinyalleri gitmiş falan filan bence koşun eski sevgilinize çocuğu da ne çocukluğundan,ne babasından ve ne de psikolojisinden etmeyin!!!! İstediğiniz kadar cemkirebilirsiniz yorumuma,,,çocuklara bu tür yapılan yorumlar ve ayrimcaliklari sebebi ne olursa olsun kabul etmiyorum.İgrenc iğrenç iğrenç!!!!!!!!!Merhaba öncelikle lüften kirici sözler veya tam dinlemeden anlamadan linc etmeyin bir insani-lütfen!
Zaten derdimiz olmasa buraya kimse yazmaz.
Öncelikle suan ikinci evligimi yapmis durumdayim. Esiminde ikinci evliligi, onun ilk evliliginden bir oglu var yedi yasinda ama annesinde yasiyor nerdeyse iki saatlik uzaklikta. Anca 1-2 ayda bir aliyor cocugunu yogun calistigindan dolayi ve bos zamani olunca benimlede gecirmek istiyor.
Esimin cok iyi biri olmasi nedeniyle ve aileside mükemmel hic kaynana görümce elti dertlerim yok cok sükür, kabul ettim herseyi.
Tabiki bu cocugun varligini biliyordum ve bir gün babasinda yasamak isterse diye düsünceleride kafamdan gecirdim, ama acikcasi isin icinde olmayinca insan okadar anlamiyor. Simdide öyle bi duruma geldimki, hala kabullenemiyorum cocugu.
Cocuk zaten cok yaramaz ne edep ögretilmis ne adap ne terbiye, esim bile zor dayaniyor bazen. Ben nasil ve neden dayanim ozaman cocugum bile degil. Biliyorum iyi yaklasmak zorundayim ama nasil ve ne düsüncegimi bilmiyorum.
Ilerde eger benimde cocugum olursa onunla kardes olacaklari düsüncesi-yok miras mal mül düsüncesi-iyice piskolojim bozuldu hatta Terapiye bile gitmeye basladim cünkü kötü düsünmek istemiyorum cocugu hakkinda. Ama ister istemez kendimi geri cekiyorum ve o cocuk benim icin büyük bir sorun oldu.
Ailemde bastan yapma etme dediydi, ama esimi taniyinca evet cok iyi bir insan bununla olur cocugu sorun etme söylediler.
Bende zaten karakterine esimin kendisine bana olan sevgisine sahiplenmesine baktim, ve basimdan bir evlilik gectigi icin neyin önemli olup olmadigini bildigim icin cocugu var diye yargilamadim.
Bana disardan ters bakildigini hissediyorum, evlendi ayrildi yine evlendi cocuklu birini aldi diye. Bu beni cok rahatsiz ediyor. Cocugu düsününce zaten kafam oynuyor. Yani suan piskolojikmen cok kötü durumdayim. Terapi cok yeni oldugu icin henüz fazla bir fayd- görmedim. Böyle oldukcada haliyle ister istemez aklim eski sevgilime gidiyor. Bunun üstüne eski sevgilim bana istek yolliyor ama onu engelledim. Buda benim icin sanki bi isaret gibiydi birak bana gel tekrar gibisine. Enerjimden mi gitti ona o his anlamadim. Bende Istemiyorum bende ama elimde degil.
Belki siz bana bazi öneri veya sözlerle yardimci olabilirsiniz?
Ve lütfen linc etmeyin insan sadece isin icine girince anliyor, bende iyi niyetimden esim iyi biri diye kabul ettim-cocugunun beni böyle rahatsiz edecegini tabiki bende bilmiyordum yoksa bastan kabul etmezdim. Ama bitek cocugu var diyede hayir demek istemedim güzel bir evlilik yasarim diye.
Kalıbimi basarım bu yorumaEşinin ilk evliliğinden olan çocuğu için olumsuz yorumlar yapmayan kadın sayısı ne kadar az. Ne hikmetse bu çocuklar hep arsız,edepsiz oluyor. Eşiniz 1-2 ayda bir görmek yerine çocuğuyla adam akıllı ilgilenip, edep adap öğretseymiş madem. Kendisi bile zor dayanıyormuş. O kadar uzun sürelerde görürse yadırgar kendi çocuğunu tâbi.
Çocuksuz insanlar çocuklularla evlenmesin demiyoruz boşuna. 1-2 ayda bir gördüğünüz çocuğun derdine düşmüşsünüz.
O kadar psikolojiniz bozulmuş ki eski sevgiliniz düşmüş aklınıza. Enerjiler, işaretler..
İkinci evliliğiniz olduğuna göre,yaş tecrübe olarak kendinizi tanıyıp ona göre bir tercih yapmanız gerekirdi. Bu hikayelerde sadece "arsız, terbiyesiz" ilgisiz bırakılan çocuklara üzülüyorum. Yetişkinlerin yanlış tercihlerinin bedelini onlar ödüyorlar.
Keşke kafasına yapsa çünkü böyle pis düşünce dolu bir kafaya anca yapılırEski sevgilimi ?? Dogmamis cocuga mirasmi aman Allahim o adamin cocugu mecbur gelip gidecek. 7yasinda cocuk gelip kafaniza yapmiyor heralde evlenirken biliyordunuz o yuzden biz size ne diyelim simdi?? Bosan mi diyelim yapamiyorsan bosan zaten cunki o cocuk herzaman sizle olacak KARDESIDE OLSA olmasada...
Çok sevgili Karicigi da sözde psikolojiyi bozmuş, eski sevgili peşlerinde... keşke adama burdan bildirim falan gitse ay pardon enerji falan gitse de bir görse..Ayar oldum bu konuya gece geceBak hep dediğim gibi bu cocuklar analara zimmetli bir tek adamlar keyif sürsün anca adam bekar gibi gitmiş evlenmiş ayda yılda bir çocuğunu görüyor çünkü karıcığıyla vakit geçirmeyi tercih ediyor ama hala bu karıcığı memnun değil
O çocuğun yerinde olsam daha çok koskoca bir s.ıçardim bunun hayatına,deli edip kacirtirdim yemin ederim tam show habere dusmelik konusu,kamu spotu diye vermelilerÇocuğu sevmiyorsanız baştan evlenmeyecektiniz o zaman canım ablacım
Zaten 2 ayda bir geliyormuş ne istiyorsunuz bu çocuktan?
Adam ölmeden benim çocuğumun mirası şu bu demeye başllamışsınız, bu iğrenç zihniyetla anca insanları birbirine düşürür miras diye mahkemlerde gezdirirsiniz. Adam da çok salakmış, böyle varoş kenafir gözlü bir tiple neden evlenmişÇocukllu erkekller neden hep lleş gibi tiplerle evleniyor, insan çocuğunu düşünür yahu kör müsün adam bir bak bu kadın nasıl bir insan iyi mi kötü mü diye ???!
Aynen oyle. Kadin dogmamis cocuguna kalacak mirasin bölünmesini düsünüyor nekadar ayip ya aaa kendi sonradan gelip bagdakini kovuyor.Keşke kafasına yapsa çünkü böyle pis düşünce dolu bir kafaya anca yapılır
He he cocuguna essek kadar nafaka ödüyor benim cocugum olursa ona ödedigi kadar ayircakmi her ay kenara? Buda haksizlik degilmi? Zaten buraya yazanda sizdende anlayis bekleyende suc
Merhaba bende yeni doktora götürdüm odaya girmedi odadan kaçtı doktor hiperaktif dedi risperdal verdi oğlumda sünnet için götürdüm sanmış hemen çocuğa hiperaktif dedi 6 yaşına yeni girmek üzere.Bizim sıkıntımız uzun kollu giyiniyor bu yaz daha kısa kollu giymedi şort giymiyor terlik giymiyor mont giymiyor ama kesinlikle giymiyor ne yapacağımı bilmiyorumOğlum hareketli bir çocuk, psikiyatriste hiperaktif olabilir mi dedim, ' hiperaktif olmadığını, ayrıca tanı koymak için en az 7 yaşın üstünde olması gerektiğini söyledi. Yani her hareketli çocuğa hiperaktif demek doğru değil.
Ben de konu sahibine edep, adap ve sevgi kavramlarının öğretilmediğini düşünüyorum. Hele o miras muhabbetiÇocuğa ne edep öğretilmiş ne adap, öyle mi? Eşiniz de zor dayanıyor demek? Çocuğa edep adap öğretmek sadece annenin görevi değil eşinizin de göreviydi hatırlatmak isterim. İnsanın kendi yaptığı çocuğuna zor dayanması da nasıl bir şey anlamadım. Çok çalışıyor bir iki ayda bir alıyor için de ayrı bir sinir oldum. Bir anne gece gündüz çalışsa bile bunu deme ve böyle yapma şansı pek olmuyor toplumumuzda. Evlilik içinde çocuğu iki kişi yapıyor ama ne şartlarda olursa olsun boşanma sonrası o çocuğa hep kadın tek başına yapmış gibi bir muamele yapılıyor. Bu çok üzücü gerçekten. Şimdiden mal mülk hesabına düşmeniz de ayrı bir değişik. Ve evet çocuğunuz ile öz kardeş olacak. Ve babasının malında mülküne öz kardeşi kadar hak sahibi olacak. Bunu istemiyorsanız evlenmeseydiniz. Eski sevgili konusuna girmek istemiyorum. Ve naçizane tavsiyem siz bence bu değişik düşüncelerinizi aşmadan ve tabi evli bir kadın olarak eskileri tamamen aklınızdan çıkartmadan o çocuğa kardeş falan yapmayın.
Muayene süresi ne kadar sürdü bilmiyorum ama bizim seanslarimiz genelde 45 dk civarında oluyor, oldukça memnunuz. Doktorumuzun dediği şey bazen tanı koymak için daha uzun süreli gözlem yapılması gerektiği. Oğlumda otizm riski vardı; ilk gittiğimiz doktor hemen orta derece otizm demişti, şimdi ki doktorumuz arada bir çocuk otizm denilemez dedi. Gerçektende uyaran eksikliği olduğu anlaşıldı. Bu nedenle başka doktordan da tavsiye alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tanının doğru olması oldukça önemli. En kısa sürede sıkıntıların çözülmesi dileğimle.Merhaba bende yeni doktora götürdüm odaya girmedi odadan kaçtı doktor hiperaktif dedi risperdal verdi oğlumda sünnet için götürdüm sanmış hemen çocuğa hiperaktif dedi 6 yaşına yeni girmek üzere.Bizim sıkıntımız uzun kollu giyiniyor bu yaz daha kısa kollu giymedi şort giymiyor terlik giymiyor mont giymiyor ama kesinlikle giymiyor ne yapacağımı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?