Yeni Evliyim Ama Çok Dertliyim :((

o inceliği benim eşimde hayal edemiyorum (

Canım, bütün arkadaşların da söylediği gibi evliliğin ilk aylarında olağan şeyler bunlar..Bende henüz 4 aylık evliyim, eşimle 9 yıl birliktelikten sonra evlendik ve ilk birkaç ay şiddetli kavga ettiğimizde oldu.
Ama hepsi başkaları yüzündendi, bizim bir problemimiz yoktu. Hata yaptığımı düşündüğüm, sabaha kadar ağladığım günlerde oldu.
Ama günden güne anlayışlı olmayı öğreniyor insan. yeni bir evde, yeni bir çevrede ailensiz yaşamanın bedeli bunlar diye düşünüyorum. bu köklü değişiklikler yıpratıyor insanı dayanma gücü azalıyor. Eksilen değerlerinin tümünü o karşılasın istiyorsun, eskiden beklediğin ilginin alakanın belki 10 katını bekliyorsun..
En güzeli konuşarak halletmek, onunla güzelce vakit geçirmek istediğini, tatlı bir dille anlatabilirsin. biz sanıyoruzki küsüp kapris yapınca üstümüze düşecekler, bizi göklere çıkaracaklar. ama malesef bunlarda bir yere kadar. Bence sende hassas bir dönemde olduğun için bu kadar üzülüyor olabilirsin. İnan hepsi geçiyor, içini ferah tut...
Umarım en kısa zamanda aranız düzelir..

Zor bi durum ama bunlar bence geçicek emin olun...evliliğin ilk zamnlarında olur böyle şeyler kolay değil ikiniz içinde yeni bi hayata başlıyosunuz,yeni bi düzen...ama zamnla geçicektir...bende çok asiydim ilk zamnlarda ama şimdi yavaş yavaş alışıyorum yeni hayatıma ve 3,5 aylık evliyim bende...hep dinlerizle büyüklerimizden biz zamanında ne çektik diye başlayan hikaye gibi ancak gerçek yaşananlar onları gözünün önüne getir bide hep sabrettikleri için bu günlere kadar evliliği yürütmüşler...inşallah sabrının mükafatını alırsın canım...

evlenirken amacınız evlilik yürütmekse sıkın dişinizi. ama şahsen ben mutlu olmak için evlenildiğine inanıyorum. 30 40 yıllık berbat bir evliliği çekiştire çekiştire yürütenlere değil, evli, bekar ya da boşanmış mutlu insanlara hayatta başarılı olmuş gözüyle bakıyorum. dolayısıyla dişinizi sıkmanızı değil, kararlı olmanızı tavsiye ederim. gençliğinizin en güzel, sorunsuz zamanlarını harcatmayın kimseye.. konuşun, anlatın, tartışın, gerekirse terkedin ama mutlu olmadığınız hiçbir şeye katlanmayın derim ben.

gerçekten çok yıpratıcı ve zor bir dönem ve dahada yolun başındasın
ben 1,5 yıllık evliyim hala oturmayan çok şey var gibi,, benim eşimde sinirlidir ve inan çok yorucu
ama evlilik insana önce sabretmeyi öğretir sonra alışmayı
dilerim kavgalarınıza alışmassın ve yaptıklarının normal olmadığını ,ona söylemeye devam edecek gücü bulabilirsin ,,,
ama sabırlı ol ve aranız iyiyken sakince suçlamadan ona mutsuz olduğunu anlat bu işin tek çözümü konuşmak ve iletişim ,,,,
göreceksin zamanla oda düzelecektir

cnm ben evleneli 1 yıl olucvak ayın 22 sinde.
anca anca bişeyler oturuyor inanırmısın.
ilk zamanlar tartışmalar çok oluyor.
bende hiç unutmam salata için kavga etmiştik içine neden soğan doğramamışım:)
şimdi gülüyorum buna.
ilk zamanlar nedense hep gerginlik oluyor.
ama şiddet varssa işin içinde onu bilemicem.

kayınvalidem bana haklısın kızım bizimkinin huyu kötü biraz aksi diyor gidip eşime tepki bile vermiyor şaşırdım kaldım

ailesine de aynı şekildeyse sen üstüne alınma.
bir süre sabırlıca bekle düzelecektir.
eğer yine düzelmezse terapiye gidin beraber, iki uçlu mizaç bozukluğu olabilir.

özel bi soru olucak ama cinsel hayatınızda bi problem var mı? daha bir aylık evlisiniz eşinizin bu kadar asabi olmasının sebebi cinsellikle alakalı olabilir mi???

yani brde severek evlenmişsiniz bence eşiniizn davranışları hiç norml değil illkgunlerınden böle yapıosa daha sonra neler yapmaz bilemıyorum karşına alıp adam akıllı konuş derım ben sonuçta bir evlilik böle yürümz herzaman sen azını yuumcan oo sana istediği gibi dvrnck böle yüürycekse hiç yüürmeısn hayatın sneın hayatın oolmktn çıkıcakk allah yardımcın olsunn

Arkadaşınız size doğru söylememiş.
yeni evlilerde öyle ilk zamanlar kavga falan olmaz ,
tam aksine eğlenceli geçer,onun için balayı demişler..
ama sizin eşinizden kaynaklanan sorunlarınız var bana göre...
yapacağınız şey eşinizi karşınıza almak ve ciddi ciddi,
sakince konuşmak,varsa sorunlar birlikte çözüm bulmak,
bismillah yani ilk ayda böyle olursa,sonraları düşünemiyorum ben...
sizde tavrınızı koyun,bu kadar olmaz yani...
birde özel olmazsa birşey soracağım,isterseniz yanıtlamazsınız.
evlenmeden önce cinsellik yaşadınız mı eşinizle???

Son düzenleme:

valla ne sebeple bunu yaptığını ancak konuşarak öğrenebilirsiniz.ayrıca evliliğin ilk ayları böyle olur diyenler yanılıyor tam aksine ilk aylar daha canımlı cicimli geçer bunu herkes bilir....

hayır canım yaşamadık

İlk ay alışma dönemi . kişiler birbirlerinin genelde cicim ayıdır diye huyuna gider ama sizin eşiniz neden böyle birşey yapıyor anlamış değilim. . Sinirli bi yapısı olabilr.Her insanın yumuşak olmasını bekleyemeyz ama eşinzdeki sinir sınırları zorluyan cinsten. . .Bi süre tepkisiz kalın.Bırakın sinirlensn kızsın tamam diyip geçin.Belki düzelir . .

hayır canım yaşamadık

Eşinizin ya maddi ya da manevi sorunları var,
bunu da dediğim gibi konuşarak,onu konuşturarak
öğrenebilir ve üstesinden gelebilirsiniz ama sakın
fiziksel şiddetin olmasına izin vermeyin.
birde şöyle olabilir;
olumsuz düşünmeyin,iki farklı karakter,iki farklı hayat
aynı çatı altında yaşamaya başlıyor.herkes aynı tepkiyi elbette veremez ama
kırıcı olmaması için uyarın derim...

can çıkarrr huy çıkmaz bugun neyse 10 yıl sonrada o belkide daha beteri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…