- 14 Ağustos 2019
- 149
- 71
- 13
- 35
- Konu Sahibi Hayatkisa12
-
Araba alırsam asla gecinememHer ay birikim yapicam diye kendi kendime söz verip maasi alinca kendimi avmlerde bulurum. Tek birikimim krediyle araba aldim.
Her ay belli bir miktarı bankaya yatırın. Kalanı da bütçenize göre kendinize ayırın. Birinden birini seçmek zorunda değilsiniz.
Ben senin yerinde olsam biriktiririm malum tr nin durumu belli deil aldi basini gidiyor fiyatlarMerhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).
Her ay bir çeyrek alabilirsiniz oda bir yatırımdır ya da bırıkmısınızı bankaya koyun faız ıslesın 500 her ay ekleyın borç oder gıbıMerhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).
Bence herşey dozunda guzel biriktirin ayni zamandada ufakta olsa kendinizi mutlu etmeyi ihmal etmeyinMerhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).
Ödememe yardımcı olmıcak malesef ki.Biz birikim yapamadigimiz icin mal edinip oduyoruz,4900 lira maasla babaniza kredi cekeceksiniz ama sonra odemenize yardim etmezse sorun yasarsiniz,atla deve bir maas degil cunku.
O arada evlenirseniz nolacak? Maddi acidan cok zorlanirsiniz. Sizin yerinizde olsam kredi cekmem,birikmisimi verir gerisine karismam. Evlenmediginiz surece aylik belli bir meblag yardimda bulunursunuz yeter.Ödememe yardımcı olmıcak malesef ki.
5 ay varEşya için ödemelerinizin vadesi uzun mu? Azar azar birikim yapmaya devam edin ama kendi yapmak istediklerinizi de yapın bence. Eşya ödemeniz bitince birikime ayırdığınız tutarı yükseltirsiniz.
İyi işte az kalmış. Atıyorum 5 ay boyuna çeyrek altın alırsınız , 5 ay sonra yarım almaya başlarsınız ama bütçeniz ölçüsünde kendinizi de ihmal etmeyin. Çalışma motivasyonu açısından önemli. Aksi takdirde "neden çalışıyorum ki ben? Borç ödemek için mi?" psikolojisine girebilirsiniz.5 ay var
Suan malesef o psikolojideyim. Sanki boşuna çalışıyormuşum gibi hissediyorumİyi işte az kalmış. Atıyorum 5 ay boyuna çeyrek altın alırsınız , 5 ay sonra yarım almaya başlarsınız ama bütçeniz ölçüsünde kendinizi de ihmal etmeyin. Çalışma motivasyonu açısından önemli. Aksi takdirde "neden çalışıyorum ki ben? Borç ödemek için mi?" psikolojisine girebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Çalışan bir bayanım. Babamın suan paraya ihtiyacı var 30 bin kadar ona kredi cekecem bu günlerde 1500 ona gidecek( maaşım 4900) bu arada. Evime eşya aldım 900 tl de ona gidiyor. Kiram da 750. Para biriktiremedim bugüne kadar. Yani alışveriş yapmak istediğimde su parayı biriktirsem daha iyi diyorum kendi kendime. Ama bi yandan da çalıştığım halde istediğimi alamayınca üzülüyorum. 11 bin tl kadar birikmisliğim vAr. Siz olsanız birikim mi yaparsınız yoksa istediğinizi mi alırsınız ? ( bekarım ve ilerde aileme yük olmak istemediğim için biriktirmek istiyorum).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?