Yillar önceki yaptigim cahillik

Alışmışlar önüne geleni yargılamaya. Kiz pişmanım diyor. Burada bir recm ekibi var zaten. Düşman başına. Herkesten aynı olgunluğu düşünceyi bekliyorlar. Sanki herkesin ruh hali aynı olmalı. Yaşananlar, aile ortamı hersey insanın ruh halini değiştiriyor. Benim kuzenim annesiz büyüdü 6 ay sonra evine yabancı bir kadın girdi. Anne diyeceksin dendi. Ben o kuzenimi ne yanlışların içinden çıkardım. Çok şükür onu geçmişi ile yargılamayan sığ görüşlü olmayan, adam gibi bir adamla evlendi. Sene 2016 kafalar m.ö bazılarının.

Hayatı kendine zehir etmeyi bırak öncelikle. Çok kötü bir şey yapmışsın ders almışsın bir daha tekrarlamazsın. Hayatına alacağın insanlar da da öncelikle güven ara, gerisi mutlaka hallolur...

Açarım konumu sonra ardıma bakmadan kaçarım yapmış konu sahibi.kıssadan hisse,ibretlik hikaye mi desem yoksa sazan avı mı desem bilemedim? İnandırıcı gelmedi bana.

Aynen canım. Bir önce ki yorumda anlattım kuzenimi. O da annesiz büyüdü. Daha onun şokunu atlatamadan 6 ay sonra evlendi babası ki zaten teyzem kanser olduğu için hazirda bekliyormuş. 13 yaşındaydı kuzenim. Anne diyeceksin diye dövmüş bile çocuğu. O da çok hatalar yaptı. Annem ve ben o kadar uğraştık ki. Allaha şükür evlendi şimdi. Kimin ne yaşadığını kimse bilemez.

Olan olmuş, bitmiş gitmiş artık.Sen de yaptığından pişman olmuşsun, kadına karşı da kocası sorumlu.Bence kendini affet artık, altı yıl bu yükü sırtında taşımışsın, pişman olmuşsun,Allah da affeder inşallah.Yaptığımın bedelini gördüm demişsiniz ne mutlu sana işte evlenmeden gördün bunu.

19 yas cokta cahil bi yas sayilmaz kusura bakma bende iyi niyetle yorum yapmicam sana kendine nasil yaptin bunu kendini ve o igrenc adami gectim hic tanimadiginiz bi kadina nasil yapabildiniz bunu hemde evli oldugunu bile bile bu saatten sonra o kadinin ayaklarina kapanip af dilesen sen anca vicdanini rahatlaticaksin olan o kadina olcak belki evini terkedecek cocuguyla aklim almiyor gercekten sizin su yazdiklarinizi okudukca midem bulandi

Haftanın farkındasın ve çok pişmansın. Bi daha asla böyle bişey yapmassın dimi? O zaman önüne bak, anlıyorumki vicdanen çok rahatsızsın. Keşke yapmasaydın ama olmuş işte..

Ben o kadın için o kadar üzüldüm ki... haberi bile yok ya ne kadar korkunç bişey, eşinin nasıl bi pislik olduğundan haberi yok. Başkasının koynundan çıkıp ona geldiğinden haberi yok. Allah düşman başına vermesin.

Sen cahillik yapmışsın üzülme artık diye yorumlamışsın, baska bir üye cahillik değil yanlışsın diye yorumlamış. Bu recm ekibi herkesin aynı olgunluğu göstermesini bekliyor demişsin de sen de herkesin aynı yorumu yapmasını bekliyor gibi olmuşsun bu durumda. Neden bu kadar sinirlenip yorum yapan üyelere saydırdığını anlayamadım. Belki kuzeninden dolayı hassassın bu konuda bilemiyorum ama ben de olumlu cevap yazmadığım için üzerime alınarak yorumum yuzunden mö kafası, recm ekibi diye adlandırmana da cevap verme gereği duydum.

Hayır ben sizin burada yorumlarınızı az çok biliyorum. Konu kuzenim değil. Sadece bu konuda değil. Genel olarak böyle. Alınmam gereken bir durum yok. Kuzenim hiç bir zaman evli bir erkekle birlikte olmadı. Bende olmadım. Siz 19 yaşında böyle bir şey yapmadınız 19 yaş cahillik yapacak bir yaş değil diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama herkes aynı ruh halinde olamaz. Zaten pişman olmuş. Pişman olmuş birine cahilliğin arkasına sığınma demeye gerek yok. Pişman işte ötesi yok. İyi akşamlar.

senin gibi kadınlara ben acımıyorum çünkü bile istiye yapmışsın.
karısının bilmesine gerek yok, yaradan biliyordu.
ne hissediyordun? ohh ne güzel beni tercih ediyor mu duygusuydu? egon mu şişiyordu ?

Millet cahilliği eğitimsizlik ya da kültürsüzlükle aynı anlamda kıllanıyor. Oysa ki bu konudaki cehalet, tabiri caizse başında kavak yelleri esmesi durumudur.
Kimi bu dönemi sakin atlatır kimi yoğun yaşar.
Görüyoruz insanların 19 yaşlarındaki hallerini. kimi seviyorum deyip kocaya kaçıyor evleniyor çocuk yaşta kimi dershane lys kasıyor.
Robot değiliz ki hepimiz tornadan çıkmış gibi aynı tip olalım.
Kaldı ki her hayat kendi hikayesini taşır. Koşulları, olayları, durumları bilemeyiz.
Ve ne yazık ki biri suçunu kabul ettiğinde hadi bakalım bundan sonra dosdoğru ol demek yerine yağlı urganlarda sallandırmak için içimiz gidiyor.
Sanki biz hiç genç olmamış büyük ya da küçük hiç hata yapmamışız gibi.

13 yaştan ben bahsettiğim için cevap vereyim.
Ben konu sahibine 13 yaşında mısın demedim.
13 yaşında değilsin ki o yaşta gibi hareket etmişsin manasında dedim (cahillik anlamında).

Konu sahibi 19 yaşındayken bunu bilerek yapmış farkındaysanız.
Hoşuma gidiyordu birlikte olmak demiş.
Hatta şahsın eşiyle dalga geçmiş.
Bunu yapan biri bilinçsiz mi yapmış sizce?
Evli olduğunu sonradan öğrendim demiyor evli biriyle birlikte oldum diyor!

18 yaşında bir kişi ehliyet alabiliyorsa , evlenebiliyorsa eğer o halde 19 yaş doğru ve eğrinin bilindiği bir yaştır. Göz göre göre de yapılan hata olmaz aylarca süren adam bırakmasa konu sahibinin bırakmaya niyetide yokmuş zaten .

En sinir oldugum insan tipi recm ekibi. Hayalleri kendi hayatlarıyla sınırlı. Hep söylüyorum Allah bizi hayvanlardan ve birbirimizden ayiran ozellikler bahsetmis bize. En onemliside akıl. Kimi insan cok duygusaldir duygu pesinde gider kimisi rasyoneldir mantikli olmaya calisir. Hepimiz mantıklı olsak dunya hic bozulmayan makine gibi düzenli isler ne suc islenir ne savaslar olur. Kaldi ki olan olmus yani burda on sayfa sovsek neye yarar onuda anlamıyorum. İnsanlar yardim icin geliyor hakaret isitip gidiyor. Takdir ettim sizide cozume yonelik dusunup kuzeninize destek oldugunuz icin.

nedir bu m.ö. kafasi recm grubu bende olumsuz yorumladim konu sahibesini istisnai durumlari dicek lafim yok elbetteki hepimiz insaniz hataya duseriz ama konuyu acan arkadas ayni hatayi defalarca yapmis ve alayci davranmis onuda gectim diceksinki erkekegin sucu yokmu benim hemcinslerime bu konularda kizdigim noktada bu bile bile isteye isteye yapmak sonrasinda pismanlik yapmayin kardesim ya sonrasinda pisman olcaksin iste yapma ne geregi var ki kendini yakiyosun elin kadininin gunahina neden girersin yada yapiyosun neden pismanlik yasarsin ben bu duruma anlam veremem iste

Evli olduğunu bilmezsin hatadır,ama sonrasında öğrenirsin bitirirsin.sizde baştan oky olmuş bile bile evli adamla birde komşu yakın mahallelerde üstüne üstlük cinsellik var...şimdi sana cahilsin normal desem benim ahlak yapıma ters asla küçük değilsin geçin bunları...edep haya sonradan kazanılmaz küçükken içinde olur yanlış yapılır hiç kimse kusursuz değil ama ahlaksızlığı kimseye cahillik diye benimsetemezsiniz.kendinizi o kadının yerine koyun o zaman yaşı küçük normal tüm genç kızlarımızı aynı cahil kategorisine koyalım...yok canım seninki düpe düz edepsizlik olmuş şimdi pişmanlık duy vicdanın dile geldi yada aynı oyuna kendin geldin.. Allah ıslah etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…