Yine ailem, hatta yine annem.

Ben ailelerin boyle olabileceğini düşünemiyorum hiç. Ben çalışiyorum. Çok şükür gelirimiz de yuksek. Ama ben her aileme gittiğimde dışarı çıkarken annem de babam da harçlık vermeye çalışır. Onlara göre ben onların hala küçük kızıyım. Şimdi sizin durumunuzu bilerek ailenizin böyle davranması biraz garip ve üzücü olmuş. Ben de abarttiginizi düşünmüyorum

Diyemiyorum gansta. Alamıyorum elimde değil. Benim abim en yakın arkadaşımdan benim aracılığımla borç aldı zamanında. Bana olan borcu umurumda değil de arkadaşıma çok mahcup oldum. Geçen dedim abi öder misin o borcu ben mahcup oluyorum kızla görüşünce. "yav niye mahcup okuyorsun ihtiyacı mı var sanki" dedi. Ben ne diyeyim bunu diyen insana. Bir de kalkmış bana akıl veriyor babamla ilgili.

Bak annem bir saat önce senin bir moralin bozuldu baban mı bir şey dedi diyor. Yok ne desin adam deyince o zaman kocanla kavga ettin. Sana mı karışıyor gel diye diyor. Ya şaka gibiler vallahi bak. Kendisinin kırmış olabileceğine ihtimal bile vermiyor. Desem ki zekası az anlamıyor yok o da değil. Desem ki şaka yaptı gerçekten e geçen seferlerde de bozuldum aynı cümlelere biliyor sonuçta. Aklımla mı oynuyorlar anlamıyorum ki.

Elbette üzülüyorum evladıma bunu yaptığım için. Lakin ben gerekirse alyansımı bozdurup götürürüm evladımı. Oğlum gidecek o doktora öyle ya da böyle. Fedakarlık yapacak olan oğlum olmayacak yani. Sorun şu ki neden bu duruma düşürüyorum kendimi...

Hatalisin kuzum , gidip o pantalonlari aldigin icin hatalisin ama ben seni cok iyi anliyorum , yapma bir daha , mesafe koy annene , ister anlar ister anlamaz , uzak dur

Hatalıyım biliyorum. Ama Milana Ben bu konuda keskin olamıyorum. Bilmiyorum nedenini. Yapamıyorum... Sürekli kendimi sorguluyorum ben mi abartıyorum diye.

Sizi anliyorum. Anlattiklariniz küçük şeyler dışardan bakıldığında, fakat bundan oncesinde olan olaylar, size kırıcı ve olumsuz tutumları devamlı olan mutsuzluğunuz..böyle hissetmekte haklısınız.
Anneyi umursamamak kolay değil, bu şekilde yaşamaya alismak zorundasınız. görüşmemek doğru değil,ama mümkün oldugunca az görüşün.ben olsam öyle yapardım,yapmaya calisiuorum ,ama yine de huzur bulamıyorum.

Banlanmak şu durumda umurunuzda olması gereken son şey zaten. Böylesine avam bir üslup kullanıyor olmanız, kendinizi ifade etmekten aciz olup hakaret yolunu seçmeniz yeterince üzücü bir durum sizin için. Benim anneliğimin kötü olup olmadığını bilmem de, umarım siz bu üslubu (varsa) çocuklarınıza aktarmazsınız. Kendilerini nasıl ifade etmeleri gerektiğini annelerinden öğrenmezler umarım.

Kapatmaya çalıştım bir süre. Ancak rahatsız olduklarında yine dayanamayıp gittim yanlarına. Şu an dudağımda kocaman bir uçuk var. Gözümde de bir şeyler çıkıyor. Zombiye dönüşmeden evime dönseydim iyiydi.

Evet onlar senin ailen fakat yıpranmamak adına lütfen daha az bi araya gel.

Anneni olduğu gibi kabul edeceksin İdrak; bizim anneler böyle çeşit; anlamıyorlar-anlamayacaklar; böyle gelmiş böyle gidecek onlar için. Ama senin için böyle olmak zorunda değil kendini değiştirmeyi başardığın sürece. Diyemiyorum diyorsun, demeyi denemedin hiç; desen? Desen ne olabilir en kötü?

Bazı konularda, kendi ipimizi kendimiz çekiyoruz. Bu dediğimi bir düşün, üstünden değil derinlemesine düşün. Kendi kafamızda belirlediğimiz sınırlar içine hapsediyoruz kendimizi; yapamam-diyemem-olmaz deyip biz baştan kestirip atıyoruz. Ne kaybedeceksin desen? Bunu açıklasana, ne kaybedeceksin?
Al geç, düşünme, sorgulama, onların gözündeki imajını umursama ki onların gözünde düşündüğün yerde değilsin zaten. Anlamıyorlar senin dilinden.

İşgüzarlık yapıyor çünkü abim. Ancak annemlere sorsan o ailenin en merhametli en saf en verici üyesi.

Evet bu hikayede en yanlış olan hareket benim yaptığım. Anneme rağmen yine gittim dediğini yaptım. Çünkü anneme karşı dik duramıyorum.

İşte 32 yıllık hayatımda meme için hiç alamayınca bu saatten sonra ağlamayı öğrenmek zor oluyor. Sadece kırılabilen bir canlı olduğumu anlasalar o da bana yeter aslında. Başka bir şey istemiyorum.

ben olsam anne ayni senin gibi evlenmisim o zaman. Bak seninde pantolon alacak paran yokmus sende mi fakirle evlendin? Demekki sana benzedim elma dibine düser der gecerdim

Gayet durumları yerinde ailemin. Son iki yıldır. Ondan bu haller zaten. Çabuk unuttu maddi sıkıntı ile geçen onca yılı.

Buradayım salı döneceğim. Onun için de bir ton söylendiler. Neden bir hafta kalmamışım hemen kaçıyormuşum tabi kendi rahatım önemliymiş ben çok sıkıntıya gelemiyormuşum.

Evet haklısın neden açıklama yapma gereği duyuyorsam. Ama anneme yok o tarafa gitmeyeceğim desem annen için o tarafa gidemiyor musun der. Etkili Olmaz öyle söylemek.

Asil aciklama yapmaman sikintiya sokuyor seni bence.
Sen parayi nerden bulup aldigini soyledin mi annene?
Gizli kahramanlik yapmasana ya.
Cocugun dr masrafindan cektim aldim, rahatimi dusunseydim yapmazdim de.
Bana ne para verin ne de paradan bahsedin, yok dedigimde yoktur, kocama da bu konuda giyabinda bile olsa tek kelime etmeyin, ne aciz ne aciktayiz, herkesin rizki ayri, yoruldum sizinle mucadele etmekten falan filan diye ne dusunuyorsan soyle gitsin yav.

Benim bardak taşmaz grill. Neler yaşadım da taşmadı. Çünkü annemden böyle gördüm. Yıllarca ailesi her şeyden, herkesten önemli oldu. Bizden bile. Ben bu durumdan ne kadar nefret edersem edeyim böyle gördüm. O yüzden ben asla silemem ailemi bunu biliyorum. En azından evladımı asla ezdirmiyorum onlara. Vicdanımı rahatlatan tek şey bu.

Bak büyük yeğenim derslerini biriktirmiş. Beni bekliyor yaptırayım diye. Babası yaptırmamış. Çünkü ben tatil yapmamalıyım zaten ne haddime. Annem dedi ki onları yaptır. Halbuki biraz dolaşma planım vardı oğlum uyanana kadar. Geldim dışarıdan oturduk derslerini yaptık bir saat. Henüz bitmemişken diğer yeğenim ve oğlum uyandı. Karınları aç. Annem "ben banyoya giriyorum onları yedir sen" dedi. "hangi elimle anne kaça bölüneyim. Otur madem sen dersini yaptır yeğenimin ben de onları doyurayım" dedim. Neyse tamam yediririm dedi. Bu sefer de küçük yeğenim oğlum için "ona yedirme" diye ağlamaya başladı. Hadi o arada oğlumu da doyurdum.

Yok yani olmuyor ben abimin eşi vefat ettikten sonra bu ailenin dışında kaldım. Oğlum da öyle. Tek beklentileri onların bu ağır yüküne destek olmam. Yardımcı olmam. Bu uğurda ben ve oğlum yıpranabiliriz sorun yok. Ne de olsa oğlumun yaşayan bir annesi var. Yeğenlerim öksüz.

Anneme defalarca dedim bak ben yeğenlerimi çok seviyorum onlar benim dostumun emanetleri. Ancak bu yaşadıklarımdan dolayı oğlumu da kendimi de koruma ihtiyacı hissediyorum. Yapmayın diye. Gerçekten korkuyorum artık yeğenlerimden de uzaklaşacağım diye.

Çok içselleştirdim konunuzu. Empati yaptım belki de. Kendimi çaresiz hissettim. Diyebileceğim tek sey; görüşmeyin fazla. Vicdan yapmayın. Mesafeli olun. Beraber tatile falan zaten aman aman asla çıkmayın. Maddi olarak da bir şey yapmayın derim. İçimden bunlar geçiyor. Allah sabır versin.

Benim böyle bir şeyi asla unutmayacağımı bilir. Unuttum diyemezdim o yüzden. Işte dersem kırılır diye diyemiyorum abime onu.

aılecek bırbırınıze tuhaf davranıyorsunuz. Bence aranızda bır sevgısızlık var sız bır ay once sıkısıp para ıstemıssınız annen bılıyor ve buna ragmen pantolon ıstemıs ıstese bıle kızım paran yoktur al bunu demesını beklerdım. Sızın tutumunuz da bana yanlıs geldı ben tamm anne der alırdım gıderkende bıletımı bır sekılde ayarlardm en azından baba cok para harcamısım bıletımı alabılır mısın param bıttı sımdı tekrar esımden ıstemeyım derım. Aılemın durumu ıyı degıl esımın ıyı ama ben gıdınce annem cantama azda olsa para sıkıstırır bılır almıcamı bende elım bos gıtmem hep alırım bırseyler. Yarım elma gonul alma derler ya. Abınızın durumu ıyı degılse aılenın yardm etmesı guzel bırsey. Bızımde abımın ıyo degıl annem aylık yardm eder. Allaha sukur bız ablamla hıc sorun etmedık. Aıle olmak bırlıktır zengın dıye kızı vermek ne demek ınsanın gonlu zengın olsun yeterkı aıle arasında para mevzusu donuyorsa sevgı yoktur bence. Psıkologa da bır ay sonra gotururm evladımı boyle bır durumda. Kalpler bır olsun. Abının tutumuda yanlıs. Hepınız sıkıntılısınız

Ben kendimi iyileştirmeyi başaramazsam ne eşimle aram düzelir ne de kol kanat gerebiliriz birbirimize. Bu anlamda sorun bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…