- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
İdrak neden böyle bir şey yaptın? Niye aldın, için için bir şeyleri ispatlamak zorunda gibi hissettiğini düşündüm ailene karşı, istemsizce. En güçlü, hep güçlü sen olmak zorunda değilsin. Abinin teklifine "Evet ihtiyacım var, ne kadar uygun görürsen o kadar ver" deseydin, ne olacaktı? Kuzum çok katısın.
Tamam bak dile kolay, senin yerinde olsam benim de gururuma dokunurdu ama ihtiyacın var mı diye soran abin ne kadar düşüncesizse, sen de düşünme; gerekse al geç (Bunu diyeceğimi ummazdım ama diyorum, sıkıntıdaysan al geç İdrak, gerisini düşünme; bazen böyle yapılması gerekiyor)... Annenin dediği de gayet sinir bozacak, huzur kaçıracak bir laf. Ben olsam ben de öfkelenirdim ve dayanamaz terslerdim. Resmen deşmek yani, sıkıntıyı deşmekten başka bi işe yaramayan fikirsizce sarf edilmiş bir cümle; fakat bu noktada takılı kalmamaya çalış, neticede annen, biliyorsun. O öyle biri.
Böylesi ciddi bir durum için, evladımın dr parasından , annem ya da bir başkası için asla fuzuli harcama yapmam. Hatanız büyük. Size zengin, fakir denilmesinin değil evladınızın dr parasını harcadığınız için üzülmeniz gerekiyor.
Gerisini duymayın, görmeyin
Hatalisin kuzum , gidip o pantalonlari aldigin icin hatalisin ama ben seni cok iyi anliyorum , yapma bir daha , mesafe koy annene , ister anlar ister anlamaz , uzak dur
Kusura bakma sen tam bir mal'sın. Şimdi banlanacagim ama umrumda degil tıpkı senin ailenin seni umursamadığı gibi. Sen kötü bir annesin nasıl ve hangi hakla evladının doktor parasını harcarsın bir otur bunu düşün
Anneni değiştiremezsin bu kesin ama sen ona olan davranışlarını değiştir zamanında annenin sana gösteremediği sevginin boşluğunu sen ona mükemmel bir evlât olarak dolduramazsın. Herkesi memnun edemezsin giden senden gidiyor zaten esin evladın yeterince büyük imtihanlar senin için fazlasını da yüklenme kendine.Sen iyi olmazsan evladın da evliliginde zorlaşır. Kendine dön gerekirse ruhunun kapılarını kapat herkese .@idrakyollariiltihabi
Evet onlar senin ailen fakat yıpranmamak adına lütfen daha az bi araya gel.Merhaba hatunlar
Bu konuyu gerçekten fesat ya da alıngan ben miyim diye objektif yorumlar almak için açtım. Yoksa bu durumun bir çözümü olmadığını, ailemin özellikle annemin değişmez bir varlık olduğunu biliyorum. Ben üzüldüğümle kalıyorum sadece...
Ailemin bu ay bir kaplıca/dinlenme tesisinde devremülkü var. Her sene gelirler. Bu yıl da yeğenlerimi alıp geldiler. Bana da ısrarla telefon edip "siz de gelin çocuğa değişiklik olur" dediler. Normalde eşimi de çağırdılar ama ne o gelmek istedi ne de ben gelmesini istedim. Ailemi tanıyorum çünkü. Dün gece geldim yanlarına. Daha kapıdan girerken "eşinin gelmediğini söyleseydin gelip alırdık seni otobüsten inince" dediler. "gerek yok anne iki dakikalık yol gelirim ben" dedim. Babam dayanamayıp "asosyal demek ki kocan tatille falan işi yok" diye laf soktu. "hayır işleri vardı gelmek istemedi" deyip konuyu kapattım.
Bu sabah yeğenlerimi ve oğlumu alıp gezmeye çıkardım. Asla parasında değilim ama ciddi harcama da yaptım. Bu ay oğlumu uzman bir psikoloğa götürebilmek için para ayırdım. Haliyle yine ve yeniden sıkıştık maddi olarak. Buraya da çok parayla gelmedim. Zaten döneceğim iki gün sonra. Param varsa zaten esirgemem kimseden. Neyse çocukları uyuttum "anne ben biraz yürüyüş yapayım onlar uyanana kadar" dedim. Tam çıkacakken "çarşıda bana şu etek pantolonlardan al iki tane" dedi. "anne alayım almasına da bu ay biraz sıkıştık dönüş biletimi almadım daha."dedim. Aynen yazayım söylediğini.
-ne zaman paran oldu ki zaten. Zengin diye verdik kızı adam fakir çıktı.
Bu cümleyi ilk kez söylemiyor. Her seferinde kırmamak için susuyorum. Bu kez sinirlendim ve " ben eşimle zengin olduğu için evlenmedim. Ayrıca ben alınıp verilen bir şey değilim. Sen vermedin ben evlendim. Sen aksine istemedin bile onunla evlenmemi" dedim. Çıktım.
Ve o kadar geri zekalı bir insanım ki, her seferinde bana laf sokan bu konuda ezmeye çalışan anneme gidip o pantolonları aldım. Belki beni ne kadar üzdüğünü, yıprattığını anlar utanır diye ki böyle bir şey olmayacak. Oğlumun uzmana verilecek parasını bankadan çektim ve aldım.
Gerçekten ben artık dayanamıyorum yahu. Ben elimden geleni yapıyorum yeğenlerim öksüz, zaman geçireyim diye. Ama yetmiyor, hiçbir şekilde yetmiyor.
Dün de sevgili abim beni aradı. Bundan iki ay önce sıkışık olduğumuzu annemden öğrenen babam hesabıma 300 TL atmış. Asla talep etmedim, istemedim. Bugüne kadar istemediğim gibi. Bunu öğrenen abim beni aradı. Sözde iyilik yapmak amacı ile şunları söyledi. "kardeşim sıkışırsan bana söyle. Babamın durumu iyi değil ben veririm" yok ya. Hadi be! Ulan bu insanlar hatta ben 15 yıldır senin borçların için kendimizi parçalıyoruz. Eşin vefat etti, patronun durumuna üzülüp yüklü bir zam yaptı ve kalkmış bugüne kadar ailesinden tek kuruş almayan bana "benden iste" diyorsun. Sen neden yıllarca sömürdün madem bu insanları. Çok düşünceli isen zaten istememe gerek var mı ki?
Ben kendimi bildim bileli ailem abim için uğraşır. Maddi manevi. O, ailenin muhtaç zavallı kişisidir onlara göre. Ben ise her türlü ayakta kalırım nasılsa. Şimdi tüm o yaşadıklarımı yok saymaya çalıştığım zamanlarda kalkmış bana "paran yok fakirle evlendin" diyor. Allahım sen bana sabır ver.
Bakın bana abartıyorsun mühim bir şey yok. Fazla hassassın diyebilirsiniz. Hatta lütfen böyle söyleyin. Ben hatalı olayım sorun değil. Diğer türlü ailemin beni zerre kadar önemsemediği sonucuna varıyorum ki bu daha acı.
Diyemiyorum gansta. Alamıyorum elimde değil. Benim abim en yakın arkadaşımdan benim aracılığımla borç aldı zamanında. Bana olan borcu umurumda değil de arkadaşıma çok mahcup oldum. Geçen dedim abi öder misin o borcu ben mahcup oluyorum kızla görüşünce. "yav niye mahcup okuyorsun ihtiyacı mı var sanki" dedi. Ben ne diyeyim bunu diyen insana. Bir de kalkmış bana akıl veriyor babamla ilgili.
Bak annem bir saat önce senin bir moralin bozuldu baban mı bir şey dedi diyor. Yok ne desin adam deyince o zaman kocanla kavga ettin. Sana mı karışıyor gel diye diyor. Ya şaka gibiler vallahi bak. Kendisinin kırmış olabileceğine ihtimal bile vermiyor. Desem ki zekası az anlamıyor yok o da değil. Desem ki şaka yaptı gerçekten e geçen seferlerde de bozuldum aynı cümlelere biliyor sonuçta. Aklımla mı oynuyorlar anlamıyorum ki.
Ya ben berbat bir evladım. Ya sizde peygamber sabrı var. Anne ve babanızın söyledikleri çok incitici. "Biz aileyiz, kötülüğün için söylemiyoruz." masalından nefret ediyorum. Bir insan daha ne kadar incitici olabilir ki?
Abinize gelince. Madem böyle bir şey hissediyor göndersin o zaman. Ne o öyle "Ihtiyacın varsa bana söyle." ? Önemli olan
söylemeden yapılmasıdır.
Bir de tüm bunlara rağmen pantolonları alan siz... Siz neden hiç kendinizi düşünmüyorsunuz?
Beni "her şeyi nasıl olsa halleder" diye görüyorlar demişsiniz ya, bunu onlara kendiniz sunuyorsunuz. Param yok dediğiniz halde pantolonları alıp gelmenizle annenize bir kez daha bunu kanıtlamış oldunuz.
Eminim anneniz " param yok demişti, nasıl aldı acaba" dememiştir. "demek ki varmış, yalan söylemiş" demiştir.
Abinize de "evet abi var ihtiyacım. Aldığın borcu yavaş yavaş verebilir misin" deseydiniz keşke. Aile de olsa ağlamayan çocuğa meme vermezler.
ben olsam anne ayni senin gibi evlenmisim o zaman. Bak seninde pantolon alacak paran yokmus sende mi fakirle evlendin? Demekki sana benzedim elma dibine düser der gecerdim
Diger yorumlari okumadan hemen yazayim
O annenin istedigi pantolon etekleri almamaliydin.
Annen merhamete gelip bulup bulusturup aldigini dusunmeyecek.
Ayak yapiyor bize param yok diye dusunecektir yuksek ihtimalle.
Keske oglunun parasindan almasaydin.
Param yok da demeseydin ki para vermek(!) zorunda hissetmesinler.
Simdi hic o taraflara ugrayamam, biraz basimi dinleyecegim, bedenini bilemem vs deseydin, uydursaydin bir seyler.
Hala orada misin
Buradayım salı döneceğim. Onun için de bir ton söylendiler. Neden bir hafta kalmamışım hemen kaçıyormuşum tabi kendi rahatım önemliymiş ben çok sıkıntıya gelemiyormuşum.
Evet haklısın neden açıklama yapma gereği duyuyorsam. Ama anneme yok o tarafa gitmeyeceğim desem annen için o tarafa gidemiyor musun der. Etkili Olmaz öyle söylemek.
Erkek evladı öz, kız evladı üvey zanneden bir aile daha.
Valla idrak annemi 2017 yılına kadar affettim. Anamdır, huyudur, evladıyım elbette seviyor beni diye diye kandırdım kendimi. Eşime attıkları kazıkları, soktukları lafları, 3. kızıma hamileyken inşallah düşer demesini, herkesin fotoğrafını cüzdanında taşırken benimkinin olmamasını bile affettim.
Benim taşma noktam; kardeşim kaza geçirip acil ameliyata alındığında bana haber vermeye bile tenezzül etmedi. Kocanla geleceksen gelme dedi. Yahu kardeşim ameliyatta ölüm kalım savaşı verirken, kadının derdine bak. Kardeşim iyileştikten sonra tüm bağlarımı kopardım. İki senedir görüşmüyorum hiçbiriyle.
İşin ilginci zaten umurlarında bile değilmişim. Net anladım, öğrendim bunu.
Belki senin bardak hala taşmadığı içindir affedişlerin.
Annenizi tanıyorsunuz size defalarca demiş bu lafı, keşke almayıp unuttum deseydiniz. Abinin dediğinde ben kötü bir şey görmedim. Aslında o tam alacağını isteme zamanıymış. Yardım etme ama borcunu ödersen çok iyi olur deseydiniz keşke.
Eski bir komuna goz gezdirdim.Ev ici(koca),aile ,cocuk gibi bir cok konuda sikintili bir hayatin var ve cok bitkin yorgun durgun yaziyorsun.Hassas bir kisiligin var gibi.Bu kadar dert insani bunalima surukleyebilir.Esinle aranizi duzeltseniz birbirinize kol kanat gerseniz ne guzel olur.
idrak annen neden senle sidik yarıştırıyor bunun üstüne düşündün mü hiç?
ya da farkındamısın bu durumun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?