Yine ailem, hatta yine annem.

B Began , IcimdekiSonsuzDeniz , derin sularda anneden yaralı birkaç arkadaşım daha, ben burada hep sizlerin güçlü karakterini gördüm, belki yaralarınız güçlendirdi sizleri, belki yanınızdayken dahi çektiğiniz anne yokluğu bu kadar dik duran kadınlar yarattı, boşverin hayatta en yakınımız dediğimiz anneler takdir etmeyiversin, siz kendinizle gurur duyun bence, çok güzel çocuklar yetiştiren kadınlarsınız hepiniz.

Siz başkasınız, anneleriniz değilsiniz, anne babaların açtığı yaralar, sevgiyle yaşanamayan çocukluk telafi olmuyor belki ama herşeyi geride bırakmak, maziye takılı kalmamak en iyisi, geçmişte kalmak yalnızca sizin yüreklerinizi acıtıyor zira geçmişi asıl sorgulaması gerekenler kendinde kusur bulmuyor, bu saatten sonra da sorgulamaları bir şey ifade etmeyecek çünkü hayatın tekrarı yok, ki bence sizin kimseye ihtiyacınız yok, kendi kendinize yetersiniz.

görüşmeyin yahu huylarını biliyorsunuz sonuçta ilk kez böyle davranmıyorlardır. sinirlerinizi bozan insanları uzak tutun hayatınızdan abiniz de çok yardım etmek istiyorsa önce 8bin borcunu ödeyiversin öyle diyin bir daha arıyor mu yüzsüz yüzsüz görürsünüz.

anneme benzetiyorum annenizi benim her türlü ortamda ayakta kalacağımdan o kadar emin ki umursamıyor bile çoğu zaman ne yaptığımı paramın olup olmadığını. kardeşimin cebine koymakla uğraşır. daha öncesnde yemek yapardım kızartma börek falan ders çalışırken unuttuğum için bir kısmı yanıverirdi anneme iyilerini yanık olmayan yerlerini verirdim ben sonuçta ben yaktım kadın seviyor böreği düzgün yerini yesin diye o da o kısımları yemez kardeşime verirdi bana değil. kendimi pek mutlu hissetmediğim bi bölümde okuyordum radikal bir karar aldım bölüm değiştirdim masrafım binmesin diye kendim çalışıyorum ek iş proje özel ders kendim çabalayıp çıkarıyorum paramı ki kenara bile koyuyorum annemden para almamama rağmen onun borçlarını da kapattım. her ay benim kapattığım karttan borç yapıp kardeşime verir geçen aylarda bi kardeşimin çok içinden gelmiş ve anneme "150 tl" göndermiş ve her ay bin liraya akın borcunu ödeyen ben değilmişim gibi dilinden düşürmüyor oğlum para gönderdi diye columbia mont varmış istediği onu almış göndermiş 800 tlye. şuan elim kolum bağlı kendi paramı kazansam da ankarada tekrar ayrı eve çıkabilecek kadar bir kazancım yok o aşamaya geldiğim anda tüm bağımı koparacağım deliriyorum artık.

sizi çok iyi anlıyorum benzer rezillikleri ben de yaşadığım için aileden üzülüyorum ikimizin yerine de. düzelirler diye umamıyorum ama takmayacak seviyeye geliriz umarım bir gün.

Son düzenleme:
Yine de ben çok şanslıydım. O yüzden güçlüyüm.

Bir ailede anne çocuklara nasıl davranırsa baba ve diğer aile üyeleri de genelde öyle davranıyor. Benim şansım müthiş merhametli, eşit ve adil bir babaya ve anneanneye sahip olmaktı. Annemin yanlışlarını onlar toparladı, kırdıklarını onlar tamir etti.
İkisinin peşpeşe ahirete göçmesi elbette sarstı beni. Çok şükür ki daimi ayrılık yok. Sonsuz birliktelik ümidi var.

Belki annem utanir diye aldim o pantalonlari diyorsun ya, zaten utanan kadin o laflari sarf etmezdi. Senden panalon istemezdi.

Ve sen yine aliyorsun "bu defa beni takdir ederler" diye. Hayir etmezler, dünyayi önüne serdiğinde bile etmezler. Hep daha fazla isterler. Ve hep abini daha değerli görürler.

Keşke çocuğuna ayirdiğik parayi harcamasaydin. Eşin şimdi hakli olarak kizacak. Acilen bir psikologa gitmen lazim. Ailene karşi tavrini değistirmekte, daha özgüvenli olmakta yardimci olur.

Ve bir müddet artik ailen ile görüsme. Bir şekildede o 300tl'yi iade etmeye bak. Ha bide abine telefonu aç ve burdaki yazdiklarini anlat. "Hani benim 8000 tl'm? Tüm hayatim annem sana yardimetti, bana yardim ettiklerinde sana zormu geldi? Niye? Korktunmu artik sana para gitmez diye? Korkma, ben o 300 tl'yi geri verecem zaten, hepsi senin olsun" diye konuş.

Sanki kirmayim diye düşünme. Bazen insanlar kirilmayi hak ediyorlar.

İnsanlara hayır diyebilmek çok zor değil.Bir kere demeniz ve arkasında durmanız yeterli.Sonrasında size karşı daha dikkatli davranmayı öğreniyorlar.O kırılmasın,bu incinmesin derken bakıyorsunuzki insanlar size karşı çok rahat bir şekilde hoyrat ve fikirsizce davranışlarda bulunabiliyor.Hele de aile bireyleri.Yıllarca iyi niyeti sömürülmüş biri olarak yazıyorum bunları size.Ne zaman sabrım taşıp,içimdekileri döküp,tepki gösterdim.O günden sonra kafam biraz rahatladı yani.

lüzümsuz fedakarlık dediğin şey bile bencillik işte.
kendi istediği için yapıyor bunu sen yada başkası istediği için değil.
doğru kelimeyi bulamadım o yüzden noktaladım. tam karşılığı kıskanmak hazmedememek değil. belki rakip görmek bilemiyorum. ömrümün ikinci yarısındayım o yarış o his ne inan bende bulabilmiş değilim. tam karşılığı kelime olarak ne..
bak derin sularda yazmıştı bir konuda bizi de öyle kodluyorlar minvalinde.
annen hayatında bir noktada başarısız olmuş sana yansıması bunlar hep.
şimdi bu kadın böyle değişmez değişmeyecek. geriye sen kalıyorsun. daha dışarıda tutacaksın hayatından. kendini ve daha çok eşini kabul edilebilir konuma getirmeye çalışmaktan vaz geçeceksin. o pantolonları alarak ne ispatlamaya çalıştıysan kendi içinde o ispata gerek duymamayı öğrenmelisin.

Bu konu,adeta grup terapisi gibi oldu.
Yazılan yorumlardan,kendi payıma çok şey çıkardım.
İçimizde çok donanımlı,farkındalığı yüksek, kendini tanıma ve olayları yorumlama konusunda kabiliyetli arkadaşlar var.
Hepinizden,her yeni konuda,yeni şeyler ve farklı bakış açıları öğreniyorum.
Sağolun,varolun Arkadaşlar.

Annen psikolojik baski yapmis sana.. sende ezilip almissin iste...almasaydin pantolonlari keske.. annen seni maddi manevi somuruyor bildigin.. oglunun dr parasi cunku.. olan olmus ama yapacak birsey yok.

Bak birçok arkadaş "restini çek mesafe koy" demiş ya. Neden bunun olamadığını söyleyeyim. Tam da tahmin ettiğim gibi geçti bugün mesela. Annem "kızımın dönüş bileti benden. Ben alıcam" dedi bugün :) şaka gibi değil mi. Kabul etmesem de zorla alır. Çok iyi davranıyor şu an mesela. Otur dinlen kızım, torunuma hediye de alacağım ben diğerlerine çok ilgi gösterdik senin oğluna gösteremedik. Çok üzülüyorum ben. Paraya ihtiyacın varsa söyle harcama yapma vs.

Şimdi ben o böyle yapınca vicdan azabı çekiyorum. Ben abarttım kesin, belki gerçekten şaka yaptı vs diye. Uzatamıyorum, uzatsam ben şaka yaptıma dönecek yine mevzu.

Bizim ilişkimiz hep böyle ilerliyor. Beni kırıyor, laf sokuyor, evlatlığımı ve fedakarlığımı test ediyor. Sonra iyi davranmaya başlıyor. Bu durumda ben ne desem ne yapsam suçlu be kindar oluyorum. O kendini aklıyor bu şekilde. Şu anda dünyanın en iyi annesi mesela.

Gerçekten bazen acaba ben mi manyağım her şeyi yanlış anlıyorum diye sorguluyorum kendimi.

Manyak değilsiniz.
Anneniz kurnaz bir kadın,sizin damarınızı öğrenmiş,duruma göre kullanıp manipüle ediyor sizi.
Annemden idmanlıyım ben,
çok tanıdık durumlar benim için.

Zaten annen safi kötü demiyor kimse. Bilinçli veya bilinçsiz her durumda seni eziyor. Her davranışında suçluluk duymanı sağlıyor. Normal mi bu sence?
Değil.

Daha dün kocanı yererken, kıyafet isterken, parasızlığın sorunken, tüm yaptıkları şakaydı. Şimdi ise bilet paranı alırken dünyanın en iyi annesi mi oluverdi? Bilet paranı verse de çocuğunun doktor parasını iki kumaş parçasına vermek zorunda kalma hissini yaşatan kadına bu kadar hoşgörü sadece anne olduğu için mi?

Her şeyi bir yana bırak. Kendini sorgula. Neden bu kadar dengesiz davranıyorsun, neden her normal davranışın vicdan azabına benzer rahatsızlık hissi yaratıyor sende?
Bu sorulara doğru cevaplar ve tepkiler vermediğin sürece huzursuzluğun bitmez.

Sen manyak değilsin de annen on numara oscarlık bir manipülatör idrakım. Anneye karşı amiyane tabir olacak ama yeme bu yemleri. Alsın bileti oğlanla ilgilensin ama bunun için kendini mahcup veya minnettar hissetme, normalde de yapması gerekenleri yapıyor çünkü hakkın bunlar senin. Samimi olarak iyi davranan biriyle karşı karşıya olsan böyle aklın karışık, kullanılmış ama avutulmaya çalışılan, tetikte hissetmezdin emin ol. Annen değişmez ama sen algını değiştirebilirsin canım, sende bir sorun yok ve herkese-herşeye karşı kendini sorumlu hissetmen mantıklı değil unutma bunu.

Manyak değilsiniz.
Anneniz kurnaz bir kadın,sizin damarınızı öğrenmiş,duruma göre kullanıp manipüle ediyor sizi.
Annemden idmanlıyım ben,

Esasında bu sebepten sıcağı sıcağına konu açıyorum burada. Hiçbir detay gizleme den olduğu gibi yazayım, unutmayayım da objektif yorumlar alayım diye.

Normal şartlarda bir başkasına akıl verirken algım ve mantığım tam da olması gerektiği gibi çalışır iken, ailemle ilgili konularda gerçeğin ne olduğunu ayırt edemiyorum. Bir yanım kendimi suçlarken, diğer hanım haklı olduğumu söylüyor. Bir arkadaş "buradaki herkes annenize kötü sözler söyleyecek iyi mi oldu şimdi" yazmış. İyi de ben ne yapayım. Delireyim mi en temizinden. Duygu durumum sürekli değişiyor annem sayesinde. Önceki gün oldukça öfkeliyken, bugün "ben her şeyi abartıyorum sanırım." diyorum. Bir yerlerde bir sıkıntı var bu durumda.

İşte sorun şu ki annem gerçekten şaka olduğunu iddia ediyor. Aksini ispat edemezsin mümkün değil. Şaka yapıyormuş.

Evet yaşadığım her durumda haklı bile olsam, hatta ailem dışındaki ilişkilerimde bile sürekli olarak vicdan azabı yaşamam büyük bir problem. Aslında son beş yıldır en azından başkalarıyla olan ilişkilerimde gayet sağlamdım. Son birkaç aydır eski hallerim açığa çıktı.

Dün üç çocuğu yemek yemeye götürdüm. Oğlum hareketli, yeğenlerim sürekli bir şey istiyor. Çok yoruldum ve aniden kalkmam gerekirse diye hesabı önceden ödemek istedim. O arada çocuklar yine bir şeyler istediler. İki kere hesap ödedim kısa aralıklarla. Sonra garson "hepsini yiyin de torpan ödeyin böyle olmaz" diye oldukça kaba bir şekilde terslendi. "kusura bakmayın çocuklar hareketli aniden kalkmam gerekebilir" diye açıklama yaptım. Baktım hala kaba kaba hareketler.

Sonra kendime kızdım. Yahu adam hangi hakla sadece para ödediğim için ters ters konuşuyor ve ben bir de kusura bakmayın diyorum. İşi bu zaten. Kasada ödeme alacak. Atom parçalamıyor ekstra hizmet de sunmuyor bana. Ben niye özür diliyorum üslup bilmez densizden.

Ben ailemin yanına her geldiğimde tam da bu ruh haline giriyorum işte. Saf vicdan azabı, kendimi sorgulama hali. Evet bu durumda bir sıkıntı var demek ki.

keşke almasaydınız oğlunuzun durumundan daha mı önemli. zaten alsanız da bir şey anlamayacağını söylediniz. bi daha çağırsa da gitmeyin üzülmeyin boşuna.

Normal şartlarda her ananenin torununa yaptığı eylemler. Ancak yeğenlerimin annesi olmadığı için benim oğluma karşı yapılmıyor bunlar. Kıskanırlar, üzülürler vs diye. Ya da onlara karşı sorumlulukları var onlara bakıyorlar diye. Dolayısıyla normal olması gereken davranışları biz lütuf görüyoruz.

Neyse ki ailem yemek konularında ayrım yapmazlardı :) sizin durum da fenaymış. Bizde daha çok abimin borçları yüzünden ben fedakarlık yapardım birçok konuda. Şimdi abimin durumu iyi ve bu laf sokmalar peydah oldu :)

Açtığım konularda aileden yaralı kadınlar toplanıyor. Hepimizin ortak noktası da bu yaraların tüm ilişkilerimizi, hatta benliğimizi etkilemiş olması.

Manyak değilsiniz.
Annemden idmanlıyım ben,

Ben de tam bunu diyecektim.Anneniz ne yaptigini gayet iyi biliyor.En tehlikeli insan tipi.Uzak durun.

İdrakım, başınız sağolsun allah cennetinde kavuştursun sizleri. Lakin adil bir insanın gönlü tüm torunlarına sevgi verecek kadar geniş olur. O öksüz yavrulara eminim hepiniz pervane oluyorsunuz ama emin ol becerilemeyecek birşey değil hepsini bir arada sevmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…