- 12 Temmuz 2006
- 57.995
- 221.488
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
- #121
Yine de ben çok şanslıydım. O yüzden güçlüyüm.B Began ,IcimdekiSonsuzDeniz , derin sularda anneden yaralı birkaç arkadaşım daha, ben burada hep sizlerin güçlü karakterini gördüm, belki yaralarınız güçlendirdi sizleri, belki yanınızdayken dahi çektiğiniz anne yokluğu bu kadar dik duran kadınlar yarattı, boşverin hayatta en yakınımız dediğimiz anneler takdir etmeyiversin, siz kendinizle gurur duyun bence, çok güzel çocuklar yetiştiren kadınlarsınız hepiniz.
Siz başkasınız, anneleriniz değilsiniz, anne babaların açtığı yaralar, sevgiyle yaşanamayan çocukluk telafi olmuyor belki ama herşeyi geride bırakmak, maziye takılı kalmamak en iyisi, geçmişte kalmak yalnızca sizin yüreklerinizi acıtıyor zira geçmişi asıl sorgulaması gerekenler kendinde kusur bulmuyor, bu saatten sonra da sorgulamaları bir şey ifade etmeyecek çünkü hayatın tekrarı yok, ki bence sizin kimseye ihtiyacınız yok, kendi kendinize yetersiniz.
Bencil olduğunu biliyorum zaten. Sorun şu ki kendisi asla kabul etmez bunu. Aksine dünyanın en verici, en merhametli insanı o. Bunu kanıtlayan davranışları da var. Lüzumsuz fedakarlıkları vardır mesela. Elinde yoksa bile yardım eder vs. Ancak öyle zamanlarda öyle bencillikler yapar ki tüm o iyilikleri yok olur.
Anneme göre eşim berbat bir insan. Asla bana layık değil. Ben çok daha iyilerine layıktım ama işte kader. Belki kıskanacağı tek konu babam inanılmaz despot bir insandır. Yıllarca hiçbir konuda özellikle maddi konuda annemin sözünü dikkate almaz harçlık vermezdi. Hala öyle. Benim evliliğimde ise maddi yönetim bendedir. Eşim fikrime önem verir, danışır. Benim evliliğimde baskın karakter benim ama annemin evliliğinde ezilen taraf annemdi. Hoş şimdi fark ediyorum annemin şımarıklığı da az değildi.
Ben bekarken zaman zaman babamı kışkırtırdı annem bana karşı. Sonra babam aşırı tepkiler verince de "baban işte böyle" derdi. Ben yıllarca babama düşman oldum. Haklıydım ama annem böyle davranmasa belki daha iyi bir baba kız ilişkimiz olabilirdi.
Bu konu,adeta grup terapisi gibi oldu.
Yazılan yorumlardan,kendi payıma çok şey çıkardım.
İçimizde çok donanımlı,farkındalığı yüksek, kendini tanıma ve olayları yorumlama konusunda kabiliyetli arkadaşlar var.
Hepinizden,her yeni konuda,yeni şeyler ve farklı bakış açıları öğreniyorum.
Sağolun,varolun Arkadaşlar.
Manyak değilsiniz.Bak birçok arkadaş "restini çek mesafe koy" demiş ya. Neden bunun olamadığını söyleyeyim. Tam da tahmin ettiğim gibi geçti bugün mesela. Annem "kızımın dönüş bileti benden. Ben alıcam" dedi bugün :) şaka gibi değil mi. Kabul etmesem de zorla alır. Çok iyi davranıyor şu an mesela. Otur dinlen kızım, torunuma hediye de alacağım ben diğerlerine çok ilgi gösterdik senin oğluna gösteremedik. Çok üzülüyorum ben. Paraya ihtiyacın varsa söyle harcama yapma vs.
Şimdi ben o böyle yapınca vicdan azabı çekiyorum. Ben abarttım kesin, belki gerçekten şaka yaptı vs diye. Uzatamıyorum, uzatsam ben şaka yaptıma dönecek yine mevzu.
Bizim ilişkimiz hep böyle ilerliyor. Beni kırıyor, laf sokuyor, evlatlığımı ve fedakarlığımı test ediyor. Sonra iyi davranmaya başlıyor. Bu durumda ben ne desem ne yapsam suçlu be kindar oluyorum. O kendini aklıyor bu şekilde. Şu anda dünyanın en iyi annesi mesela.
Gerçekten bazen acaba ben mi manyağım her şeyi yanlış anlıyorum diye sorguluyorum kendimi.
Zaten annen safi kötü demiyor kimse. Bilinçli veya bilinçsiz her durumda seni eziyor. Her davranışında suçluluk duymanı sağlıyor. Normal mi bu sence?Bak birçok arkadaş "restini çek mesafe koy" demiş ya. Neden bunun olamadığını söyleyeyim. Tam da tahmin ettiğim gibi geçti bugün mesela. Annem "kızımın dönüş bileti benden. Ben alıcam" dedi bugün :) şaka gibi değil mi. Kabul etmesem de zorla alır. Çok iyi davranıyor şu an mesela. Otur dinlen kızım, torunuma hediye de alacağım ben diğerlerine çok ilgi gösterdik senin oğluna gösteremedik. Çok üzülüyorum ben. Paraya ihtiyacın varsa söyle harcama yapma vs.
Şimdi ben o böyle yapınca vicdan azabı çekiyorum. Ben abarttım kesin, belki gerçekten şaka yaptı vs diye. Uzatamıyorum, uzatsam ben şaka yaptıma dönecek yine mevzu.
Bizim ilişkimiz hep böyle ilerliyor. Beni kırıyor, laf sokuyor, evlatlığımı ve fedakarlığımı test ediyor. Sonra iyi davranmaya başlıyor. Bu durumda ben ne desem ne yapsam suçlu be kindar oluyorum. O kendini aklıyor bu şekilde. Şu anda dünyanın en iyi annesi mesela.
Gerçekten bazen acaba ben mi manyağım her şeyi yanlış anlıyorum diye sorguluyorum kendimi.
Sen manyak değilsin de annen on numara oscarlık bir manipülatör idrakım. Anneye karşı amiyane tabir olacak ama yeme bu yemleri. Alsın bileti oğlanla ilgilensin ama bunun için kendini mahcup veya minnettar hissetme, normalde de yapması gerekenleri yapıyor çünkü hakkın bunlar senin. Samimi olarak iyi davranan biriyle karşı karşıya olsan böyle aklın karışık, kullanılmış ama avutulmaya çalışılan, tetikte hissetmezdin emin ol. Annen değişmez ama sen algını değiştirebilirsin canım, sende bir sorun yok ve herkese-herşeye karşı kendini sorumlu hissetmen mantıklı değil unutma bunu.Bak birçok arkadaş "restini çek mesafe koy" demiş ya. Neden bunun olamadığını söyleyeyim. Tam da tahmin ettiğim gibi geçti bugün mesela. Annem "kızımın dönüş bileti benden. Ben alıcam" dedi bugün :) şaka gibi değil mi. Kabul etmesem de zorla alır. Çok iyi davranıyor şu an mesela. Otur dinlen kızım, torunuma hediye de alacağım ben diğerlerine çok ilgi gösterdik senin oğluna gösteremedik. Çok üzülüyorum ben. Paraya ihtiyacın varsa söyle harcama yapma vs.
Şimdi ben o böyle yapınca vicdan azabı çekiyorum. Ben abarttım kesin, belki gerçekten şaka yaptı vs diye. Uzatamıyorum, uzatsam ben şaka yaptıma dönecek yine mevzu.
Bizim ilişkimiz hep böyle ilerliyor. Beni kırıyor, laf sokuyor, evlatlığımı ve fedakarlığımı test ediyor. Sonra iyi davranmaya başlıyor. Bu durumda ben ne desem ne yapsam suçlu be kindar oluyorum. O kendini aklıyor bu şekilde. Şu anda dünyanın en iyi annesi mesela.
Gerçekten bazen acaba ben mi manyağım her şeyi yanlış anlıyorum diye sorguluyorum kendimi.
Manyak değilsiniz.
Anneniz kurnaz bir kadın,sizin damarınızı öğrenmiş,duruma göre kullanıp manipüle ediyor sizi.
Annemden idmanlıyım ben,
çok tanıdık durumlar benim için.
Zaten annen safi kötü demiyor kimse. Bilinçli veya bilinçsiz her durumda seni eziyor. Her davranışında suçluluk duymanı sağlıyor. Normal mi bu sence?
Değil.
Daha dün kocanı yererken, kıyafet isterken, parasızlığın sorunken, tüm yaptıkları şakaydı. Şimdi ise bilet paranı alırken dünyanın en iyi annesi mi oluverdi? Bilet paranı verse de çocuğunun doktor parasını iki kumaş parçasına vermek zorunda kalma hissini yaşatan kadına bu kadar hoşgörü sadece anne olduğu için mi?
Her şeyi bir yana bırak. Kendini sorgula. Neden bu kadar dengesiz davranıyorsun, neden her normal davranışın vicdan azabına benzer rahatsızlık hissi yaratıyor sende?
Bu sorulara doğru cevaplar ve tepkiler vermediğin sürece huzursuzluğun bitmez.
Sen manyak değilsin de annen on numara oscarlık bir manipülatör idrakım. Anneye karşı amiyane tabir olacak ama yeme bu yemleri. Alsın bileti oğlanla ilgilensin ama bunun için kendini mahcup veya minnettar hissetme, normalde de yapması gerekenleri yapıyor çünkü hakkın bunlar senin. Samimi olarak iyi davranan biriyle karşı karşıya olsan böyle aklın karışık, kullanılmış ama avutulmaya çalışılan, tetikte hissetmezdin emin ol. Annen değişmez ama sen algını değiştirebilirsin canım, sende bir sorun yok ve herkese-herşeye karşı kendini sorumlu hissetmen mantıklı değil unutma bunu.
görüşmeyin yahu huylarını biliyorsunuz sonuçta ilk kez böyle davranmıyorlardır. sinirlerinizi bozan insanları uzak tutun hayatınızdan abiniz de çok yardım etmek istiyorsa önce 8bin borcunu ödeyiversin öyle diyin bir daha arıyor mu yüzsüz yüzsüz görürsünüz.
anneme benzetiyorum annenizi benim her türlü ortamda ayakta kalacağımdan o kadar emin ki umursamıyor bile çoğu zaman ne yaptığımı paramın olup olmadığını. kardeşimin cebine koymakla uğraşır. daha öncesnde yemek yapardım kızartma börek falan ders çalışırken unuttuğum için bir kısmı yanıverirdi anneme iyilerini yanık olmayan yerlerini verirdim ben sonuçta ben yaktım kadın seviyor böreği düzgün yerini yesin diye o da o kısımları yemez kardeşime verirdi bana değil. kendimi pek mutlu hissetmediğim bi bölümde okuyordum radikal bir karar aldım bölüm değiştirdim masrafım binmesin diye kendim çalışıyorum ek iş proje özel ders kendim çabalayıp çıkarıyorum paramı ki kenara bile koyuyorum annemden para almamama rağmen onun borçlarını da kapattım. her ay benim kapattığım karttan borç yapıp kardeşime verir geçen aylarda bi kardeşimin çok içinden gelmiş ve anneme "150 tl" göndermiş ve her ay bin liraya akın borcunu ödeyen ben değilmişim gibi dilinden düşürmüyor oğlum para gönderdi diye columbia mont varmış istediği onu almış göndermiş 800 tlye. şuan elim kolum bağlı kendi paramı kazansam da ankarada tekrar ayrı eve çıkabilecek kadar bir kazancım yok o aşamaya geldiğim anda tüm bağımı koparacağım deliriyorum artık.
sizi çok iyi anlıyorum benzer rezillikleri ben de yaşadığım için aileden üzülüyorum ikimizin yerine de. düzelirler diye umamıyorum ama takmayacak seviyeye geliriz umarım bir gün.
Manyak değilsiniz.
Anneniz kurnaz bir kadın,sizin damarınızı öğrenmiş,duruma göre kullanıp manipüle ediyor sizi.
Annemden idmanlıyım ben,
çok tanıdık durumlar benim için.
İdrakım, başınız sağolsun allah cennetinde kavuştursun sizleri. Lakin adil bir insanın gönlü tüm torunlarına sevgi verecek kadar geniş olur. O öksüz yavrulara eminim hepiniz pervane oluyorsunuz ama emin ol becerilemeyecek birşey değil hepsini bir arada sevmek.Normal şartlarda her ananenin torununa yaptığı eylemler. Ancak yeğenlerimin annesi olmadığı için benim oğluma karşı yapılmıyor bunlar. Kıskanırlar, üzülürler vs diye. Ya da onlara karşı sorumlulukları var onlara bakıyorlar diye. Dolayısıyla normal olması gereken davranışları biz lütuf görüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?