- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
İdrakcim,güzel kardeşim,
o aileden gelen travmalar,
öyle kolay kolay bırakmıyor insanın peşini.
Belki eşinizle ilişkiniz daha sağaltıcı olsaydı,
belki oğlunuz daha kolay bir çocuk olsaydı ailenizin tutumları da sizi daha az yaralardı.
Hayat çok yerden üstünüze geliyor,
dolayısıyla başa çıkmak da zorlaşıyor.
Benim çocukluğum da çatışmalı bir ailede geçti,annem extra zor bir insan ama ben kendimce çıkış yolları buldum.
Zor oldu ama 35 yaşından sonra,
kısmen de olsa bunu başardım.
Size de bu zor ilişkileri,kendinizi fazla üzüp, yıpratmadan yönetmeyi öğrenmenizi tavsiye ederim.
Abartmiyorsun , ben neden keskin olamadigini biliyorum , icindeki kucuk idrak sevgi gormek , kabullenilmek istiyor , o yuzden bilinc disi bu sekilde hareket ediyorsunHatalıyım biliyorum. Ama Milana Ben bu konuda keskin olamıyorum. Bilmiyorum nedenini. Yapamıyorum... Sürekli kendimi sorguluyorum ben mi abartıyorum diye.
Madem bunun farkındasınız, görüşmeseniz keşke. Bahane bulsanız. Sizin hatanız, onların bencilliklerine rağmen, hala yaranmak için kendinizden bu kadar ödün vermeniz bana kalırsa. Yazık hem size, hem çocuğunuza. Çok üzüldüm gerçekten.
Benim evlenmemi umursamayan ailem atandığımda herkese bir hayrını görmeden evlendi dedi hatta eşin senle çalıştığın için evlendi dedi annem ki benim daha belli bile değildi konu para olunca aileler çok değişiyor çok
annen sana git de dr parasiyla mi al demis? Annenin soyledigi birkac Cumleden yola cikarak burada annen hakkında kotu şeyler yazılmasina sebep oluyorsun. Hic mi iyiligi olmadi sana? Hic mi faydasini gormedin?
Kendi hatani gormeden annene yukluyorsun evet zengin degil paramiz bu kadar der gecersin.
Ben sizi yorumlarinizdan cok begeniyorum ama bu sefer Suç sizin bu konuda hickimsede değil .neden aldınız almasaydinız bence böyle durumlarda mantıklı ve sert olunmalı. Anne evlat baba kardes arasında bile saygı ve seviyenin olmasi gerekiyor .anneniz şaka yapmayı kendine kılıf bulmuş belliki ama yaptığı çok ayıp ve üzücü
Ben ailelerin boyle olabileceğini düşünemiyorum hiç. Ben çalışiyorum. Çok şükür gelirimiz de yuksek. Ama ben her aileme gittiğimde dışarı çıkarken annem de babam da harçlık vermeye çalışır. Onlara göre ben onların hala küçük kızıyım. Şimdi sizin durumunuzu bilerek ailenizin böyle davranması biraz garip ve üzücü olmuş. Ben de abarttiginizi düşünmüyorum
Anneni olduğu gibi kabul edeceksin İdrak; bizim anneler böyle çeşit; anlamıyorlar-anlamayacaklar; böyle gelmiş böyle gidecek onlar için. Ama senin için böyle olmak zorunda değil kendini değiştirmeyi başardığın sürece. Diyemiyorum diyorsun, demeyi denemedin hiç; desen? Desen ne olabilir en kötü?
Bazı konularda, kendi ipimizi kendimiz çekiyoruz. Bu dediğimi bir düşün, üstünden değil derinlemesine düşün. Kendi kafamızda belirlediğimiz sınırlar içine hapsediyoruz kendimizi; yapamam-diyemem-olmaz deyip biz baştan kestirip atıyoruz. Ne kaybedeceksin desen? Bunu açıklasana, ne kaybedeceksin?
Al geç, düşünme, sorgulama, onların gözündeki imajını umursama ki onların gözünde düşündüğün yerde değilsin zaten. Anlamıyorlar senin dilinden.
Asil aciklama yapmaman sikintiya sokuyor seni bence.
Sen parayi nerden bulup aldigini soyledin mi annene?
Gizli kahramanlik yapmasana ya.
Cocugun dr masrafindan cektim aldim, rahatimi dusunseydim yapmazdim de.
Bana ne para verin ne de paradan bahsedin, yok dedigimde yoktur, kocama da bu konuda giyabinda bile olsa tek kelime etmeyin, ne aciz ne aciktayiz, herkesin rizki ayri, yoruldum sizinle mucadele etmekten falan filan diye ne dusunuyorsan soyle gitsin yav.
Gercekten de ailenizle araniza mesafe koymalisiniz.Herkesin iyiligi icin. Neden zor durumda birakarak o etekleri aliyorsunuz?Sizin aile iliskinizin özeti bu .Aileniz sizi kiriyor ama siz buna karsi önlem almak yerine izin veriyorsunuz.Icten ice bu durumu bilerek mi yaratiyorsunuz acaba.?Acaba tavir koymak , mücadele etmek size zor geldiginden kurban rolünü mü benimsiyorsunuz?Bu durumda saglikli düsünen bir insanin verecegi tepki mesafe koymaktir.
Kabul ben de anneme karşı hep bir sevdirme/ sevindirme/ gereksiz bir öv beni çabası içindeyimdir ama sizinki bambaşka. Siz açık yüreklilikle ve oldukça geçerli bir sebeple bunu alamayacağınızı söylemenize rağmen o bir anneanne olarak hala sizi amiyane tabirle ezme çabasında. Neyin hıncı bu?İşgüzarlık yapıyor çünkü abim. Ancak annemlere sorsan o ailenin en merhametli en saf en verici üyesi.
Evet bu hikayede en yanlış olan hareket benim yaptığım. Anneme rağmen yine gittim dediğini yaptım. Çünkü anneme karşı dik duramıyorum.
Kabul ben de anneme karşı hep bir sevdirme/ sevindirme/ gereksiz bir öv beni çabası içindeyimdir ama sizinki bambaşka. Siz açık yüreklilikle ve oldukça geçerli bir sebeple bunu alamayacağınızı söylemenize rağmen o bir anneanne olarak hala sizi amiyane tabirle ezme çabasında. Neyin hıncı bu?
Peki ne yaptı pantolonları görünce?
Bu yorumu en yakın arkadaşım da yapmıştı. Yok daha neler niye sidik yarıştırsın ki dedim. Bilmiyorum böyle düşünmek istemedim sanırım.
annen bencil bir kadın. bu cepte bence.
aslında konunun özü bu.
sorsan senin için iyisini ister eminim ve bunu dile getirirkende samimidir aslında. ancak bilinç altı o kendisinin bile yüzleşmediği, farkında olmadığı noktada senin ondan iyi bir hayatının olmasını ................ . noktalı yere kıskanıyor koy yada hazmedemiyor sen seç.
asıl memnun olmadığı küçümsediği damadı değil baban.
o iyi bir seçim yapamamış senin yapmış olman kendi başarısızlığını gösteriyor ona.
bence bu yüzden seninle sidik yarışında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?