Yine ailem, hatta yine annem.

Gercekten de ailenizle araniza mesafe koymalisiniz.Herkesin iyiligi icin. Neden zor durumda birakarak o etekleri aliyorsunuz?Sizin aile iliskinizin özeti bu .Aileniz sizi kiriyor ama siz buna karsi önlem almak yerine izin veriyorsunuz.Icten ice bu durumu bilerek mi yaratiyorsunuz acaba.?Acaba tavir koymak , mücadele etmek size zor geldiginden kurban rolünü mü benimsiyorsunuz?Bu durumda saglikli düsünen bir insanin verecegi tepki mesafe koymaktir.

Ödün verdikce zora düstükce üzülürsün. Kirmadan kirilmadan cözün. Duymayin görmeyin bazi seyleri. Hafife alin. Haklisiniz kim olsa üzülür. Bu durumla basa cikin. Kendi paranizi cok savurmayin derim.

Ama nasıl? Yani kendimce çabalıyorum bir yolunu bulmak için ama başaramıyorum. Zannediyorum kendi paramı kazanmaya başladığımda kısmen başaracağım bunu. En azından kendimi bu kadar zayıf ve korunmasız hissetmeyeceğim inşallah.

Hatalıyım biliyorum. Ama Milana Ben bu konuda keskin olamıyorum. Bilmiyorum nedenini. Yapamıyorum... Sürekli kendimi sorguluyorum ben mi abartıyorum diye.
Abartmiyorsun , ben neden keskin olamadigini biliyorum , icindeki kucuk idrak sevgi gormek , kabullenilmek istiyor , o yuzden bilinc disi bu sekilde hareket ediyorsun
Bende senin gibiyim , o yuzden cok iyi biliyorum bu duyguyu , yurtfisina kacinca biraz uzak kalinca toparlamaya basladim kendimi ama surekli telkin yapiyorum kendime , cok zor isler cok

Aslında tam olarak yaranma çabası da değil. Belki kabul görme onaylanma isteği bilmiyorum. Ne de olsa ailenin aykırı üyesi benim. Sünger gibi yıllarca her buhranı, her sorunu içime çektiğim halde nasıl aykırı oldum onu da anlamadım.

Benimkiler de eşim için "neyini beğendin anlamadık" deyip teori ürettiler yıllarca.

Elbette iyiliği dokundu. Elbette çok faydasını da gördüm. Ancak verdiği zararlar hala hayatımı etkiliyor. İyiliklerinden daha fazla üstelik. Teşekkürler yorumunuz için.

bence çok takıyorsunuz.

sizin damarınızı çözmüşler sizi ellerinde oynatıyorlar. o eteği almanız hata olmuş. sonuçta zorunlu bir masraf değil olmasa da olur.

ben olsam eteği almazdım parayı da geri yollardım bu kadar etkilensem.

bir de çok takıyorsunuz kafaya. ne aileler var. 2 laf soktu diye siniriniz bozuluyorsa ben öleyim mesela.

Annemin karakteri bu. Hep şaka yapıyorum diyerek laf sokar. Biri alınırsa da şaka yapmıştım der. Başkalarıyla da sorun yaşıyor bu yüzden. Ama onlar suçlu. Şaka kaldıramayan kibirli insanlar hepsi.

Hata bende evet. Almamalıydım ne olursa olsun.

Aslında yengem vefat etmeden önce nispeten daha iyiydi bana karşı tutumları. Ancak iki küçük çocuğun sorumluluğunu alınca ben aile dışında kaldım :) sesimi de çıkarmadım yeğenlerime ben de çok üzüldüğüm için. Ancak bu kadarı bana da fazla gelmeye başladı artık.

Sizin için bir tavsiyem, çözüm önerim yok. Daha önceki konularınızı da okumuştum. Yorumlarınız, üslubunuz beni nedense size yakın hissettiriyor. Yakın bir arkadaşınız olmayı ve sizin için somut birşeyler yapabilmeyi isterdim. Çözüm önerim yok dediğim gibi inşallah hayatınızda herşey yoluna girer.

Ne olur en fazla, kırmış olurum annemi. Ben çocukluğum, ergenliğim ve yetişkinliğim boyunca babama hiçbir zaman anneme de en fazla iki kere sesini yükseltmiş bir insanım.

Tam hatırlamıyorum bu konuda nasıl bir manyaklık ile korkuttular bizi ama hiç saygısızlık yapmadık anne babamıza. Cehennemde cayır cayır yanacaksın iki dünyada iki yakan bir araya gelmeyecek demiş olabilirler çocukken. Böyle bir şeyler hatırlıyorum sanki :)

O yüzden kolay kolay annemi kırmam. Kırsam ve haklı olsam bile hemen arar gönlünü almaya çalışırım. Ama o düşünmez kırılır mıyım diye. En fazla bugün olduğu gibi dudağımda birden patlayan kocaman uçuğa bakıp "yine stres yaptın bir şeye" diye korkar. Bu yani. O da yine haklıdır da ben dert etmişimdir yok yere.

Söylemedim parayı nasıl temin ettiğimi. Çünkü o zaman da "işte sana böyle hiçbir şey söylenmiyor. Şaka da yapılmıyor. Ben sanki ciddi ciddi mi istedim." deyip beni cin atına bindirecek. Beni salak yerine koymaya çalışacak.

Bak annem her durumda haklı çıkmanın bir yolunu bulur. En olmadı çıkacak yer bulamazsa" zaten ben kötü bir anneyim." diye ağlar.

Gerçekten bilmiyorum neyi düşünüp neden böyle davrandığımı. Sağlıklı düşünmediğim doğrudur ailem konusunda.

Bence tamamen haklısınız,kendinizi üzmeyin ben olsam oglumdan kısıp anneme onları almazdım yani anne kutsaldır başımızın tacı ama sizin de durumunuz mükemmel değil varken vermemezlik yapmıyorsunuz ki.Üzülmeyin,sizin güclü olup ayaklarınızın üstünde durmanız sonucu abiniz magdur gibi görülmüş oysaki her halukarda esit olunmalı

Kabul ben de anneme karşı hep bir sevdirme/ sevindirme/ gereksiz bir öv beni çabası içindeyimdir ama sizinki bambaşka. Siz açık yüreklilikle ve oldukça geçerli bir sebeple bunu alamayacağınızı söylemenize rağmen o bir anneanne olarak hala sizi amiyane tabirle ezme çabasında. Neyin hıncı bu?

Peki ne yaptı pantolonları görünce?

Bilmiyorum hınç mı öyleyse neyin hıncı. Bundan mı aldın ben diğer büzgülü olanı demiştim dedikten sonra şaka yapmıştım ya niye aldın dedi. Teşekkür etti sarıldı falan. Ancak para konusunda yorum yapmadı, soru sormadı.

Bak bu para konusundaki davranışı neyse ki bana has değil. Kardeşlerime karşı da aynıdır. Sadece ister var mı yok mu İlgilenmez o kısımla. Yok lafına karşı antipatisi var kadının. Olmalı her durumda. Ancak bir o kadar da eli açıktır. Parası varsa ya hediye alır ya birilerine verir ya Gereksiz harcama yapar. Cömerttir de epey. Değişik biri ben çözemedim yıllardır. Hem istemeyi hem vermeyi sever. Bana Yun süredir bir şey vermese de, eskiden cömertti bana karşı da.

Bu yorumu en yakın arkadaşım da yapmıştı. Yok daha neler niye sidik yarıştırsın ki dedim. Bilmiyorum böyle düşünmek istemedim sanırım.

annen bencil bir kadın. bu cepte bence.
aslında konunun özü bu.
sorsan senin için iyisini ister eminim ve bunu dile getirirkende samimidir aslında. ancak bilinç altı o kendisinin bile yüzleşmediği, farkında olmadığı noktada senin ondan iyi bir hayatının olmasını ................ . noktalı yere kıskanıyor koy yada hazmedemiyor sen seç.
asıl memnun olmadığı küçümsediği damadı değil baban.
o iyi bir seçim yapamamış senin yapmış olman kendi başarısızlığını gösteriyor ona.
bence bu yüzden seninle sidik yarışında.

Bencil olduğunu biliyorum zaten. Sorun şu ki kendisi asla kabul etmez bunu. Aksine dünyanın en verici, en merhametli insanı o. Bunu kanıtlayan davranışları da var. Lüzumsuz fedakarlıkları vardır mesela. Elinde yoksa bile yardım eder vs. Ancak öyle zamanlarda öyle bencillikler yapar ki tüm o iyilikleri yok olur.

Anneme göre eşim berbat bir insan. Asla bana layık değil. Ben çok daha iyilerine layıktım ama işte kader. Belki kıskanacağı tek konu babam inanılmaz despot bir insandır. Yıllarca hiçbir konuda özellikle maddi konuda annemin sözünü dikkate almaz harçlık vermezdi. Hala öyle. Benim evliliğimde ise maddi yönetim bendedir. Eşim fikrime önem verir, danışır. Benim evliliğimde baskın karakter benim ama annemin evliliğinde ezilen taraf annemdi. Hoş şimdi fark ediyorum annemin şımarıklığı da az değildi.

Ben bekarken zaman zaman babamı kışkırtırdı annem bana karşı. Sonra babam aşırı tepkiler verince de "baban işte böyle" derdi. Ben yıllarca babama düşman oldum. Haklıydım ama annem böyle davranmasa belki daha iyi bir baba kız ilişkimiz olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…