- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Bence tamamen haklısınız,kendinizi üzmeyin ben olsam oglumdan kısıp anneme onları almazdım yani anne kutsaldır başımızın tacı ama sizin de durumunuz mükemmel değil varken vermemezlik yapmıyorsunuz ki.Üzülmeyin,sizin güclü olup ayaklarınızın üstünde durmanız sonucu abiniz magdur gibi görülmüş oysaki her halukarda esit olunmalı
Algılamakta zorlanıyorum resmen. Asla "Annelik şöyle kutsaldır, böyle fedakarlıktır." safsatalarından yana bir insan olmadım. Ama ortada bir çocuğun ki bu torunu doktor parasından bahsedilmişken bu tavır çok tuhaf.ilmiyorum hınç mı öyleyse neyin hıncı. Bundan mı aldın ben diğer büzgülü olanı demiştim dedikten sonra şaka yapmıştım ya niye aldın dedi. Teşekkür etti sarıldı falan. Ancak para konusunda yorum yapmadı, soru sormadı.
Kıyafetleri almakla iyi etmişsiniz.hatta yeğenlerinize de harcamişsiniz.böylece verilen 300tl yi iade etmişsiniz.eliniz sıkışık olsada o paranin yükünden vicdanen kurtulmuşsunuz.derin nefes alip rahatlayin bence.
Yine güçlü ve üstün olan sizsiniz.hic bir sıkıntınızı ailenize yansitmayin.bu saatten sonra zaten değişmeyecekler.en azindan sizin güçlü kişiliğinizi daim bilsinler.
Çocuğun doktor parasından verdiğimi bilmiyor. Söylemedim.Algılamakta zorlanıyorum resmen. Asla "Annelik şöyle kutsaldır, böyle fedakarlıktır." safsatalarından yana bir insan olmadım. Ama ortada bir çocuğun ki bu torunu doktor parasından bahsedilmişken bu tavır çok tuhaf.
Ya anneniz sizi çözmüş "O bir şekilde halleder." in rahatlığında ya da bencilliği nirvanaya ulaşmış. Onlara karşı güçlü durmaktan vazgeçmeyeceğinizi kendim kadar iyi biliyorum malesef. Belki de bu yüzden en ufak bir çözüm yolum yok. Sizin canınızın acımayacağına öyle eminler ki...Umarım daha az incitirler sizi..
Para kısmını yanlış anlamışım, dönüp tekrar okuyunca fark ettim.Çocuğun doktor parasından verdiğimi bilmiyor. Söylemedim.
Güçlü dururken bile bu kadar üzülüyorum durmasam yıkılırım heralde :) ya da tam tersi beni zayıf görünce belki laf sokmaktan kırmaktan vazgeçerler. Acırlar abime yaptıkları gibi. Ancak ben acınası olmak istemiyorum. Kırılmak daha evla.
Tabi ki en doğru cevabi siz biliyorsunuz.Belki de sorun bunu bilmeleridir. Belki her sıkıntımı söyleyen yardım dileyen biri olsam bu kadar canımı yakan cümleler kullanmazlardı.
Kapatman görüşmemen ya da yardıma ihtiyaçları olduğu anda yanlarında olmaman değil benim sınırım bu geçerseniz cevabınızı alırsınız demek. Annem ile ilgili actigin konuyu ve yorumları okurken çok şeyler buldum kendimden yıllarca kendimle barışık olamadım etrafıma çizdiğim sert koruma kalkanı altında hala ağlayan bir kız çocuğu vardı hep. Ailemle ilgili en ufak bir sorunda süper kahraman moduna geçip çözmeye çalışıyordum. Ikinci hamileliğim son aylar müthiş sağlık sorunlarıyla geçti her kontrole gidişimde hastaneye yatirilabiliyordum oğlumda anneannede kalıyordu. O sürede o kadar travmatik şeyler yaşadım ki kelimeler yetmez anlatmaya.Zor bi doğumla kızım dünyaya geldi ama ben panik atak olmuştum. Bu süreçten sonra kendimle ve geçmişle hesaplastim icimde bir süre ve hesaplaşmami bitirip geçmişe teslim ettim. Ancak geleceğim de buna endeksli oldu. Kendimle barıştım en önemlisi ailemi öyle kabul ettim görüşüyorum gidiyorum geliyorum sorunlarının dışındayım kulağımla duysam bile beynimi ele geçirmiyor artık. Zor oldu ama öğrendim otuz yaşından sonra aydınlanıp içimdeki ağlayan kiz çocuğunu susturdum.Mukemmeliyetcigi,herşeye yetmeye çalışmayı bıraktım artık.Bir high need child bi de zor cocuk kategorisinde iki çocuğa sahipken hayat yeterince zorluyor beni kimsenin daha üzerine baharat olmasına izin vermiyorum.Pisman da değilim. Ruhundaki yükleri teslim et artık geçmişe ve içine dön kendin ve oğlun için.Kapatmaya çalıştım bir süre. Ancak rahatsız olduklarında yine dayanamayıp gittim yanlarına. Şu an dudağımda kocaman bir uçuk var. Gözümde de bir şeyler çıkıyor. Zombiye dönüşmeden evime dönseydim iyiydi.
Sen iyi olmazsan ne esin ne evliliğin ne de oğlun iyi olmaz idrak önce kendi yaralarını sar iyileştir sonrası zaten düzelecek inşBen kendimi iyileştirmeyi başaramazsam ne eşimle aram düzelir ne de kol kanat gerebiliriz birbirimize. Bu anlamda sorun bende.
İdrak,Lanet olmasın neden aldım ben de bilmiyorum. Annem utansın diye almış olabilirim. Eşimi ve beni ezmesini istemediğim için almış olabilirim. Hala ısrarla merhamet duyduğum için, annem benden bir şey istedi almalıyım dediğim için aşmış olabilirim. Görünmeyen olduğum için yıllarca, bu şekilde görünmeye çalışıyor olabilirim. Bilmiyorum inan ben de.
Onca kişi akıl vermiş hâlâ nasıl diye soruyorsunuz? Şimdiye kadar çoktan dişinizi göstermeniz lazımdı, ama bu saatten sonra da zor görünüyor. Ben de ailenin tek kızıyım, 2 erkek kardeşim var. Bir gün baktım hep benden gidiyor giden, ben eşek oldukça sırtıma semer vuran çok oldu. Bi patladım, akıttım içimdeki tüm zehri. Artık öyle rahatım ki... tavsiye ederimAma nasıl? Yani kendimce çabalıyorum bir yolunu bulmak için ama başaramıyorum. Zannediyorum kendi paramı kazanmaya başladığımda kısmen başaracağım bunu. En azından kendimi bu kadar zayıf ve korunmasız hissetmeyeceğim inşallah.
Off İdrak,İdrak,öyle şeyler yazıyorsun kiBencil olduğunu biliyorum zaten. Sorun şu ki kendisi asla kabul etmez bunu. Aksine dünyanın en verici, en merhametli insanı o. Bunu kanıtlayan davranışları da var. Lüzumsuz fedakarlıkları vardır mesela. Elinde yoksa bile yardım eder vs. Ancak öyle zamanlarda öyle bencillikler yapar ki tüm o iyilikleri yok olur.
Anneme göre eşim berbat bir insan. Asla bana layık değil. Ben çok daha iyilerine layıktım ama işte kader. Belki kıskanacağı tek konu babam inanılmaz despot bir insandır. Yıllarca hiçbir konuda özellikle maddi konuda annemin sözünü dikkate almaz harçlık vermezdi. Hala öyle. Benim evliliğimde ise maddi yönetim bendedir. Eşim fikrime önem verir, danışır. Benim evliliğimde baskın karakter benim ama annemin evliliğinde ezilen taraf annemdi. Hoş şimdi fark ediyorum annemin şımarıklığı da az değildi.
Ben bekarken zam5an zaman babamı kışkırtırdı annem bana karşı. Sonra babam aşırı tepkiler verince de "baban işte böyle" derdi. Ben yıllarca babama düşman oldum. Haklıydım ama annem böyle davranmasa belki daha iyi bir baba kız ilişkimiz olabilirdi.
'Annelerine,annelik etmiş evlatlar'Off İdrak,İdrak,öyle şeyler yazıyorsun kiKapalı kapıları açıyor,tozlu kutuları silkeliyorsun
Bizler, annelerine annelik etmiş kızlarız
Anlamıyorum,yeri gelince çok güçlü olan o kadınlar,neden karşımızda çocuklaşıyordu?
Biz mi çok güçlüydük,yoksa bizi önce betonlaştırıp sonra bize mi dayanmışlardı?
Ben çocuklarımı büyütürken çok zorlanmadım,en azından tanıdıktı karşılaştığım durumlar,naz,trip ve "önce o gelir"duygusu.
Annen dilerim annelik rolünü ele alır,benim gibi biraz olsun "evin kızı" olursun.
Bu biraz olsun iyileştiriyor insanı,yoksa mezara da ruh yorgunu gideceğiz
Güçlü görünmek,gölgene birilerinin sığınması demek,oysa bizim amacımız bu değildi,"esirgediğin ilgine muhtaç değilim bak"bunu göstermek istiyorduk sadece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?